Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban fórum

Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
4175. kiki32 (válaszként erre: 4174. - Loni)
2007. aug. 8. 11:06

Ez jó!!!!!

Ilyeneket szedhetnénk össze!!

4174. Loni
2007. aug. 8. 11:03

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálam mindig gond, hogy többfélét kell főznöm, ha fogyózok. Mert ugye a páromat nem etethetem üres rizzsel. Ugyanakkor mindig megkívánom azt, amit neki főzök. (Óh, az emberi gyengeség...) No meg talán néha anyagilag sem mindegy, hogy hányfélét kell vásárolni és főzni.

Csak nekem van ezzel gondom? Vagy Ti is gondban vagytok néha, hogy mit főzzetek a családnak?

Mindenesetre összegyűjtöttam olyan ételsorokat, amit a család is ehet (ha szeretik), és a fogyós családtag is. Remélem, tudok vele segíteni.

Protein nap

Talán ez a legkönnyebb. Mert egy kis olajon átpiritott/grillezett csirkemell zöldsalival mindig kéznél van. Ezért ide inkább olyan ételekt gyűjtöttem, amiket amolyen "ünnepiesebb" alkalmakra lehet feltálalni (családi ebédek stb.).

Óvári szelet

4-6 csirkemell-szelet, 10-20 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma

3-4 szelet füstölt főtt tarja, 10 dkg trappista sajt, só, bors, magyaros fűszerkeverék

Olajon futtassuk meg a hagymát. A karikázott gombát rátesszük, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen. Hozzátesszük az apróra vágott füstölt főtt tarját. Kiszedjük, ugyanebben az olajban a kiklopfolt és besózott (fűszerkeverékes) húst megpirítjuk. Tepsibe tesszük a húst, minden szeletre halmozunk egy-egy adag hagymás-gombás-tarjás masszát. Lefedjük, és kb. 3-4-es fokozaton sütjük. Mikor elkészült, a tetejére tesszük a vékony sajtszeletet, és ráolvasztjuk, illetve szép aranybarnára sütjük. Nem fogyókúrás családtagok kaphatnak mellé krumplipürét. Mi csak zöldsalátát.

Sajtos-tejfölös hús

Szerintem ezt a receptet mindenki ismeri. A csirkemellet (vagy sertéskarajt) klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, picit lisztbe mártjuk, majd tojással kevert tejfölbe és sajtba. A szeleteket tepsibe fektetjük, megöntözzük a maradék tejföllel és sajttal és pirosra sütjük.

A család kap hozzá köretet, mi meg csak salátát.

Baconba tekert csirkemáj

50-60 dkg csirkemáj, egy nagyobb csomag szeletelt bacon szalonna

A májat megmossuk, megtisztítjuk, félevágjuk. A májacskákat beletekerjük egy-egy szelet szalonnába. Ha kell, összefogjuk egy fogpiszkálóval. Tepsibe fektetjük, és a sütőben megsütjük. Sózni tilos. A család ehet hozzá köretet, nekünk ismét csak saláta dukál hozzá.

Egybensült fasírt, vagy Stefánia-szelet

Normál fasírtkeveréket készítünk, majd kisebb rudakat formázunk belőle, vagy egy nagyobb rudat (mint a beigli). Picit hempergessük meg zsemlemorzsában. A tepsibe egy kevés olajat töltünk, és belerakjuk a húsokat. Először fóliával letakarva süssük, majd fólia nélkül. Azért javaslom ezt a módszert, mert így nem szív be annyi olajat. A család kaphat hozzá főzeléket (mert feltétnek is kiváló), vagy krumplipürét. Nekünk marad a saláta.

Görög menü

50 dkg csirke vagy pulykamell, 5-6 nagyobb gomba, 3-4 kisebb fej hagyma, só, bors, görög fűszerkeverék

½ kg uborka, só, sajtkrém (lehetőleg zsírszegény – pl Philadelphia), joghurt

hurkapálca

A kockára vágott húst, a félbe vágott gombát és a félbe vágott hagymát befűszerezzük és tetszés szerinti sorrendbe felhúzzuk a bevizezett hurkapálcára. Egy nagyobb serpebnyőt felforrósítunk, pici olajat öntönk bele, és a nyársakat átsütjük. Gyakorlatilag egy ál-szouflakit sütünk. Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd állni hagyjuk. Közben a joghurtot összekeverjük a krémsajttal, és a kicsavart uborkát beletesszük, összekeverjük. Ez pedig egy ál-tzatziki.

4173. Shephard (válaszként erre: 4172. - Loni)
2007. aug. 8. 10:33
Ez olyan érdekes, mármint, hogy a szénhidrát nappal vagy gondban, mert én meg pont azzal vagyok a legjobban, na nem azért mert olyan sokat eszek és szinte bármit, sőt, hanem bármit is eszek, alig bírok belőle enni, mert annyira eltelít. Ezért néha már ott tartok, hogy kényszerítenem kell magam, hogy egyek. Tegnap este ki is hagytam a csokit, mert úgy éreztem ha még azt is meg kell ennem, akkor tényleg végem van :)
4172. Loni (válaszként erre: 4170. - Andreamano)
2007. aug. 8. 10:24

Én majd csak holnap állok mérlegre. :)

Remélem, valamennyi lement...

Tegnap nagyon éhes voltam. Mindig a szénhidrátnappal vagyok gondban.

4171. Shephard
2007. aug. 8. 10:17

Sziasztok!

Ma nálam is gyümölcs nap van, aminek örülök is meg nem is :) De azt tudom, hogy túlélem :) Ezeken a napokon szokott lenni az, hogy szinte ölni is tudnék egy kis sült husiért és salátáért :) De azért mindig felülkerekedek ezen az ösztönömön :)

Mindenkinek kitartást mára :)

4170. andreamano (válaszként erre: 4167. - Loni)
2007. aug. 8. 09:46

Én is csak a tejeskávét ittam meg még,10-kor eszem barackot,az lesz a reggeli!

Hát eddig jól alakul remélem,bár tegnap szerintem egy kicsit többet ettem a nyalánkságokból,hiába nem tudok ellenállni sajnos!

Nálad hogy állnak a dolgok?

4169. Loni (válaszként erre: 4168. - Kiki32)
2007. aug. 8. 09:40

:))

A mindmegettéről vettem az ötletet. Én azzal nyugtattam magam, hogy max fél deci tejet használok. És probálok zsírszegény tejet használni.

4168. kiki32 (válaszként erre: 4166. - Loni)
2007. aug. 8. 09:25

Én is elcsaltam a legelső reggeli kávét pont így :(((

Most megnyugodtam!!!

4167. Loni (válaszként erre: 4165. - Andreamano)
2007. aug. 8. 09:24

Helló!

Nekem még van legalább fél órám, hogy a reggeli adagot befaljam. :)

És eddig hogy megy a 90 napos?

4166. Loni (válaszként erre: 4164. - Kiki32)
2007. aug. 8. 09:23
A tejeskávét úgy oldottam meg, hogy reggel iszom kávét (inkább hosszúkávét) minél kevesebb tejjel. És várok 1,5-2 órát. Utána jöhet a reggeli gyümiadag. Napközben pedig - ha kell - akkor nagyon gyengére főzött hosszúkávét iszogatok.
4165. andreamano (válaszként erre: 4159. - Loni)
2007. aug. 8. 09:21

Szia!!!!

Én is gyüminapozom,Veled tartok dinnye evésben!:)

4164. kiki32 (válaszként erre: 4163. - Loni)
2007. aug. 8. 09:11

Eddig oksi, a gyümölcsös naptól "rettegek" :))

Meg a tejeskávé fog hiányozni :(

Feketén olyan borzalmas íze van, hogy brrrrr...

4163. Loni (válaszként erre: 4162. - Kiki32)
2007. aug. 8. 09:10
Egyébként hogy haladsz? Mármint a fogyival. Ha kérdezhetek ilyet...
4162. kiki32 (válaszként erre: 4161. - Loni)
2007. aug. 8. 09:02

Mostmár értem!!!

Igen, így tényleg elég gázos :DD

4161. Loni (válaszként erre: 4160. - Kiki32)
2007. aug. 8. 09:01

:)))

Egyszer csak megjelent valaki, és elkezdett valami csajozási honlapot reklámozni. Gondolom, Hoxáék azóta törölték a nicket is, és a "hozzászólásokat" is. Így valóban elég furi a hozzászólásom. Mert nem szól hozzá semmihez sem. :)

4160. kiki32 (válaszként erre: 4157. - Loni)
2007. aug. 8. 08:44
Már ne is haragudj, de ezt mire írtad!?
4159. Loni
2007. aug. 8. 06:38
Én ma vagyok gyüminapon. Itt figyel az irodában egy dinnye. :)
4158. kavicska
2007. aug. 8. 04:31
Sziasztok! na, tul vagyok a gyumi napon! Ma ismet cezar salit csinaltam! Nem tudom megunni! Egesz jol megy! Sajnos nem tudtam megmerni magam, de az ausztral kolleganom is eszrevette, hogy fogytam! Szoval akkor mar latszik! Hurra!
4157. Loni
2007. aug. 7. 15:54

Hát, szerintem kicsit eltévedtél:

1. Nem csajozunk. Döntően fogyókúrázunk.

2. Ilyen hozzászólások miatt akár törölhetnek is az oldalról. Olvasd el a szabályzatot!

4156. kiki32
2007. aug. 7. 15:47

Igazatok van! Én is megnéztem.

Bocsika a téves infó miatt! :)))

4155. Loni (válaszként erre: 4153. - Akicsiboszi)
2007. aug. 7. 15:30

A sós mogyiról, pisztáciáról a mindmegette azt írja, hogy gyüminapon és csak módjával.

ha mindenképpen ennél, akkor próbálj meg olyat keresni, ami nem sózott. A só ugyanis vizet köt meg. Nehogy már egy kis szotyi maitt álljon meg a fogyás! :))

4154. kiki32
2007. aug. 7. 15:04

Elméletileg egyik napon sem (legalábbis én így tudom), de ha nagyon szotyizós vagy, akkor a szénhidrát napon egyél. Gondolom ott lehet, mert akkor engedélyezett a pattogatott kukorica is.

Jaaaaa! És nem 1 egész zacskóval, ugyebár...

:DD

2007. aug. 7. 14:47

Sziasztok!

szerintetek magokat melyik nap lehet enni?

pl:szotyi, tökmag, sósmogyoró...

4152. Loni (válaszként erre: 4150. - Kavicska)
2007. aug. 7. 11:38

Hasonló a tapasztalat. Amikor anyukám fogait műtötték, 3-4 napig nem bírt enni, és csak 100%-os narancsleven élt. Hát nem fogyott...

Az a baj, hogy a legtöbb ilyen készítmény sűrítményből készül. És az néha tartalmazhat plusz cukrot is.

4151. kavicska
2007. aug. 7. 10:29
A batoritast koszonom, en szemely szerint! Neked meg kivanom, hogy sikeruljon a kis utodot osszehozni!
4150. kavicska
2007. aug. 7. 10:27
Mikor en ittam csak gyumolcs levet, akkor akupunktutara jartam es en attol soha nem fogytam! CSak azert irtam mert en igy tapasztaltam! Merd meg Magad elott es ha egesz nap csak azt iszod akkor sem leszel kevesebb a nap vegen! legalabbis nalam ez volt! Azt mondta az orvosom, hogy gondolj bele abba, ha kifacsrasz egy anrancsot es beteszed a hutobe akkor mitol nem romlik meg mondjuk egy het mulva! Vmit akkor is tesznek bele, hiaba azt mondjak, hogy nics benne semmi! Nem tudom! Nekem nem valt be! Peig itt aztan annyi van, de en maradok az altalam kifacsartnal!
4149. Shephard (válaszként erre: 4145. - Kiki32)
2007. aug. 7. 09:41
A Tropicana-ban nincs tartósítószer! Legalábbis Írországban :) Én is azt iszom :)
4148. kiki32 (válaszként erre: 4147. - Kavicska)
2007. aug. 7. 09:19

Egyrészt azért, hogy eltereljem a figyelmemet a bébibogyóról (már egy ideje nem sikerül összehozni a kis pocaklakót)

Másrészt meg azt se bánnám, ha vagy 5 kiló lemenne...

Harmadrészt meg azért, hogy bátorítsalak titeket!

:)))

4147. kavicska
2007. aug. 7. 09:09
Szia,KIki32! Megneztem az adatlapodat, es gartulalok az eskuvodhoz!Nagyon szepek vagytok! lenne egy kerdesem:Te miert dietazol! Persze szabad, csak szerintem nagyon csinos vagy!
4146. kavicska (válaszként erre: 4145. - Kiki32)
2007. aug. 7. 09:01
Csak vigyazz! Mert sok tartosito szert tartalmaznak es attol is satgnalhat a fogyas! Inkabb vegyel narancsot es azt facsard ki! En ezt csinalom, nekem nagyon bevalt!
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook