Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetés)
Sziasztok!Akinek Elta kétlapátos kenyérsütője van,elküldené nekem a használati utasítást magyarul?
Nekem nincs hozzá még német sem:(
Sziasztok!
Hoztam nektek egy finom Ciabatta receptet!
2dl. víz-175gr liszt-fél teáskanál élesztőből bigát kell készíteni, 12 órán át kell érlelni, akkor jó ha összeesik.Érdemes este megcsinálni,reggelre süthető!:))
Ha kész, beleteszem a kenyérsütőbe, és a következőket adom hozzá:
2 dl víz, 2evők. tej, 2 evők. oliva olaj, 3 csésze liszt, 1, 5 teásk. só 1 teás cukor, 20gr friss élesztő.
Formázás után 30 percig még pihentetem, ezalatt szétterped, előmelegített sütőben 220 fokon kb25percet sütöm.
Lehet ízesíteni pirított hagymával, olajbogyóval!:))
Nem mehetnek at hozzad konyha malacnak, vagy mosogatni??? :-)
Hatha megkinalnal belole....
Az Iskolaban az Apaca megkerdezte Pitiket, hogy ok szoktak e imadkozni ebed elott?
Mire Pistike azt valaszolta: Nem! Anyuka jol fo"z!!!
Mindkét félét találsz nálam tényleg.Fogyist az Atkinsesben látsz.Én a teljes kiőrlésűből nem teszek többet 20-30 dekánál egy 60-70 dekás kenyérbe.De nekem 1 lapátos gépem van, abba csak ennyi fér sajnos.
Fogyist a Paleo naplómban is találsz, az csak maglisztekből áll.
Szia!
A teljes kiőrlésűt nem szabad csak abból csinálni, mert ilyen sűrű nehéz lesz, én keverem a sima liszttel, és több élesztőt teszek ,mint a fehér kenyérbe!
Sziasztok.
Kérlek segítsetek.
Moulinex 2 lapátos gépem van, de teljes kiőlésű kenyeret nem tudok sütni...vagy tök sűrű ehetetlen, vagy nem sül át....annyi hozzászólás van, hogy nehéz visszaolvasni :((((
Ha tud valaki valami jó receptet, vagy valami fogyis kenyeret azt nagyon megköszönném!!!!
Szia!
Erről a receptről már írtuk,hogy ennyi liszthez túl kevésnek tűnik a folyadék.
Inkább az ismertebb gasztroblogokban nézz szét,mert azok kipróbált receptek.Én pl most hirtelen ezt a két sajtosat találtam jónak,de biztos van több is!
Lehet ki is próbálom a napokban valamelyiket:)
A másik:
Ez utóbbit én úgy csinálnám,hogy a kenyérsütővel dagasztatnám,aztán rendes sütőben sütném.
Egyébként mindkét blogról próbáltam már ki több receptet(nem kenyeret),és jók lettek!
Ez pl. szerinted?Nagyon finom és különleges házi kenyér recept, amely kenyérsütő gépben süthető.
Hozzávalók:
1 csomag szárított sütőélesztő,35 dkg. Rétesliszt,Sütőpor,Só, 1 kanál cukor, 10 dkg. Füstölt sajt,1 dl. Langyos tej,1 dl. Langyos tejszín,05 dl langyos víz
A hozzávalókat sorrendben beletöltjük a sütőedénybe és a készüléket közepes fokra állítjuk. Adhatunk mellé egy kis füstölt ízű olajt is. Teasütemény mellé is kínálhatjuk.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?