Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani? (beszélgetés)
23. ae4e2771d0 (válaszként erre: 17. - Tumbo2)
2022. okt. 18. 11:05
Krumplifőzelék képem nincs, de tök igen. Feltettem egyet a profilomra.
22. Epresturmix
2022. okt. 18. 11:02
Én szoktam aha. Meg babérlevelet is bele.
21. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. okt. 18. 11:02
Én soha nem szoktam hagymát tenni alá. Amikor sós, köményes, borsos vízben egy két babérlevéllel megpuhul a szeletelt krumpli, egy részét kivéve és krémesre turmixolva lehet sűríteni. De szerintem finomabb néhány kanál liszttel és étolajjal (pláne liba/kacsazsirral) készített kevés rántással besűríteni. Majd a legvégén pár evőkanál tejföllel elkeverve készre forralni.
20. tumbo2
2022. okt. 18. 11:01
nem tudom,hogy az anyám hogy csinálta,de nekem jól még nem sikerült.bár nem vagyok a krumpli barátja.
19. libikóka (válaszként erre: 16. - 94a06e9696)
2022. okt. 18. 11:01
Hát már hogy a manóba ne adna neki plussz ízt:)
A Kerimnek szoktam hagyma nélkül ,,nem birja a gyomra,,teljesen más.
18. Franc22
2022. okt. 18. 11:00
Én egy egész hagymát teszek bele amikor a krumpli fő és a rántás előtt kiveszem.
17. tumbo2 (válaszként erre: 16. - 94a06e9696)
2022. okt. 18. 10:59
én a tökfőzelék alá szoktam egy picit tenni.
16. 94a06e9696 (válaszként erre: 14. - Channa*)
2022. okt. 18. 10:58
Én is pont így, semmilyen pluszt nem ad neki a hagyma, akkor meg minek büdösíteni vele :)
Egyébként állítólag a tökfőzelék alá is szoktak, én azt sem értem...
15. andi6020 (válaszként erre: 13. - Ae4e2771d0)
2022. okt. 18. 10:57
Én nokedlit teszek bele, meg kolbászt. De tényleg ezek nincsenek benne a kérdésben.
14. Channa*
2022. okt. 18. 10:54
Én nem teszek bele hagymást és habarom.
13. ae4e2771d0 (válaszként erre: 10. - Bozsu55)
2022. okt. 18. 10:53
Akkor azt már nem is említem, h meglocsolom pirított kolbásszal/pörköltel is. Mert nincs benne a kérdésben.
12. ae4e2771d0 (válaszként erre: 10. - Bozsu55)
2022. okt. 18. 10:50
Picit szoktam bele tenni.
11. Kacsahercegno
2022. okt. 18. 10:50
Nem "kell", de én is szoktam. Fokhagyma, babérlevél, füstölt pirospaprika. És habarás. :-)
10. bozsu55 (válaszként erre: 3. - Ae4e2771d0)
2022. okt. 18. 10:46
Jézusom!
9. ae4e2771d0
2022. okt. 18. 10:32
Cukrot meg ecetet, vagy citromlevet is teszek bele.
8. libikóka (válaszként erre: 6. - Libikóka)
2022. okt. 18. 10:31
Kell hagyma,,,,,,,,
7. Léna123 (válaszként erre: 4. - Boldogzokni)
2022. okt. 18. 10:30
Ja igen, a babérlevél, az kell bele.
6. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. okt. 18. 10:30
Kell,,van csak rántott krumpli főzelék és habart ,,tejfölös is.Vagy egyik vagy másik.
5. Léna123 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. okt. 18. 10:29
Ahogy Vigyefene írja, tényleg ízlések kérdése, meg ki, hogy szokta meg. Én a hagyma nélkülit nem ismerem, pedig valamikor a nagymamám régen szokott csinálni, és azt pici ecettel. Én hagymával szoktam, pici pirospaprikát is szórok rá, de csak cseppet, hogy ne legyen túl piros, habarással csinálom, és tejföllel.
4. boldogzokni
2022. okt. 18. 10:29
Én nem szoktam. A krumplifőzelék ízét szerintem a babérlevél adja, nem a pirított hagyma. És hamarom a végén.
3. ae4e2771d0 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. okt. 18. 10:25
Sőt még fokhagyma is.
2. ae4e2771d0 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. okt. 18. 10:24
Ahány ház annyi szokás. Nekem jobban ízlik hagymával, és habarva.
2022. okt. 18. 10:17
Hogy finomabb, hagymával, vagy anélkül? Másik kérdésem: rántás vagy habarás? Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek?
- Lebbencsleveshez hogyan kell a tésztát pirítani?
- Hogyan kell fokhagymát tartósítani?
- Segítsetek! Rózsát, hogy lehet házilag szaporítani és a kardvirág hagymát mikor kell felszedni?
- Az amarilliszhagymát meddig kell letakarva hajtatni?
- Hogyan kell tökmagot pirítani sütőben?