Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani? fórum

Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani? (beszélgetős fórum)


1 2 3
83. 55Judit (válaszként erre: 82. - Vigyefene)
2022. okt. 18. 18:42
Olyan leleményes vagy, hogy már fáj!😂
82. vigyefene (válaszként erre: 79. - 55Judit)
2022. okt. 18. 18:33
Lehet fagyasztani is.
81. vigyefene (válaszként erre: 80. - 55Judit)
2022. okt. 18. 18:32
Ha pedig nem fogysz, akkor lehet félbe vágni a receptet, és akkor a 2-kanál forró vizet, lehet pohárba is tenni, és meginni. Egyben spórolás a mosogatáson.
80. 55Judit (válaszként erre: 78. - Vigyefene)
2022. okt. 18. 18:29
Hú, ez szuper! Holnap ez lesz!😀
79. 55Judit (válaszként erre: 77. - Vigyefene)
2022. okt. 18. 18:28
Én tegnap szedtem le a zöldbab utolját. Nagyon sok lett, és pont most vagyok egyedül a kajára. Tegnap azért főztem egy nagy adag jó sűrű levest, ma el is fogyott. A többi hűtőben van, lehet hamarosan elpusztítom azt is.😀
78. vigyefene (válaszként erre: 76. - 55Judit)
2022. okt. 18. 18:27

Ha fogynod kell, akkor diétás paradicsomlevest egyél.

Receptje.

4-kanál forró víz, egy piros tányérban.

77. vigyefene (válaszként erre: 75. - Fórumnyitó (anonim))
2022. okt. 18. 18:25

Ma délután leginkább zöldbabért megyek a piacra. Nem lusta vagyok, hanem ott még az a régi törvény van érvénybe, h délután 1-óra eleőtt, nem lehet semmit eladni.


[link]

2022. okt. 18. 18:24
Annyiszor olvastam ennek a témának a címét, hogy meg is kívántam a krumplifőzeléket. A francba! Pedig fogynom kell!!!
2022. okt. 18. 18:20
Tettem alá pici hagymát és habartam tejföllel. Nagyon finom lett, köszönöm szépen nektek! (Mellesleg, én is egy idő óta teszek kaprot a zöldbabhoz, és nagyon ízlik!:)
74. globus (válaszként erre: 70. - Channa*)
2022. okt. 18. 17:43

A mentest én is így csinálom, mert pirítva nem ízlik a kukoricaliszt. Rizslisztet meg nem is lehet, ha az zsemleszínű, régen rossz.

Sűrítettem zabkorpával, nyálkás. Keményítő lutri, másnapra elfolyósodik. A tk. liszt nekem keserű és randa is. Legjobb a graham liszt, de a mentesbe ez sem jó.

73. tumbo2 (válaszként erre: 63. - Tumbo2)
2022. okt. 18. 17:25
ahogy Polcz Alaine írta.régen megszólták,aki nem úgy csinálta,ahogy a nagykönyvben meg volt írva.most mindenki,ahogy szeretik.
72. tumbo2 (válaszként erre: 70. - Channa*)
2022. okt. 18. 17:22
én is csináltam pár hónapja olyat,mint a töltött paprika,csak pucéran.teljesen szétfőtt,nemis értem miért,hisz nem először csináltam.egy nagy katyvasz lett.
71. Channa* (válaszként erre: 61. - Globus)
2022. okt. 18. 17:04

Valóban, és úgy is, hogy amiben van zsíradék (bableves, töltöttpaprika, stb) azt habarjuk amiben nincs, azt rántjuk (zöldborsó, zöldbab, kelkáposzta).

A habarásnál sajátlé és víz is megfelelő.

70. Channa* (válaszként erre: 48. - Globus)
2022. okt. 18. 17:01

Én nem régen jöttem rá, hogy jobban ízlik pl. a töltöttpaprika is, ha a habarva van. Persze, nem tejfölös, hanem víz+liszt.

Ha rántom, akkor olyan fura lesz a gombóc szerintem.


De ez biztos csak az én hülyeségem, mert a fiúk nem értik, hogy miről beszélek;)

69. Channa* (válaszként erre: 36. - Michelle.r)
2022. okt. 18. 16:57

Én akkor szedek magamnak belőle, amikor még nincs benne ecet vagy citromlé. Nem szeretem, ha savanyítva van ezekkel, pont elég a tejföl.

A fiúk pedig ecettel szeretik jobban.

68. Channa* (válaszként erre: 31. - Vigyefene)
2022. okt. 18. 16:55
A tejszínes ételeket nagyon nem bírom, mármint a gyomrom, így tejfölözök.
67. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. okt. 18. 16:55

Kell igen,

És rántunk és utánna habarunk!

66. Channa* (válaszként erre: 16. - Bichi)
2022. okt. 18. 16:53

Én a tökfőzeléket úgy teszem fel, mint a pörköltet hagymás alapra. Horváth Ilona szakácskönyve szerint.

Én nem eszem meg:DDDD

65. vigyefene (válaszként erre: 52. - Michelle.r)
2022. okt. 18. 15:50

Nekem pedig az a feltűnő, h milyen hosszú csikok a tök, ilyet még nem láttam. Persze én zucchiniből csinálom, amit keresztbe reszelek, tehát sokkal rövidebb.


[link]

64. globus (válaszként erre: 62. - Bichi)
2022. okt. 18. 15:39
Ötven év múlva benne lesz az Ízőrzőkben.
63. tumbo2
2022. okt. 18. 15:37
ahogy az ember szereti,semmi sincs kőbe vésve.
62. Bichi (válaszként erre: 61. - Globus)
2022. okt. 18. 15:33
Hát az már rég volt, mikor még így tartották. Most már mindent is lehet mindennel csinálni :)
61. globus (válaszként erre: 59. - Bichi)
2022. okt. 18. 15:09

Úgy tanultuk, hogy a rántás zsiradékon pirított liszt. Habarás tejfölben elkevert liszt.

Minden más egyéb technológia. Nem mondom, hogy nem jó, csak a tisztánlátás kedvéért 🙂

60. tumbo2 (válaszként erre: 56. - Epresturmix)
2022. okt. 18. 14:24
mikor mentem a lányomékhoz,volt egy órám a buszig.a piacon vettem valami zöld fűszeres sajtot.nagyon finom volt.
59. Bichi (válaszként erre: 48. - Globus)
2022. okt. 18. 14:11
Én is mindent habarok. Nem feltétlen kell hozzá a tejtermék, saját lé is tökéletes hozzá, igazából csak a sűrítés miatt van...
2022. okt. 18. 13:29
nem szoktam
57. globus (válaszként erre: 55. - Epresturmix)
2022. okt. 18. 13:27
Idejét sem tudom, mikor voltam piacon, évtizedben mérhető...
56. Epresturmix (válaszként erre: 55. - Epresturmix)
2022. okt. 18. 13:27
Ugyanitt veszek sajtokat, padlizsánkrémet, avokádókrémet és múltkor vettem lilahagymás sajtkrémet kis fedelesben. Mennyei. 🥺
55. Epresturmix (válaszként erre: 53. - Globus)
2022. okt. 18. 13:25
Egyáltalán nem veszek bolti tejfölt. Piacon veszem és standnál, igazi krémes, házi. 1600/kg. Isteni finom, imádjuk!
54. Epresturmix (válaszként erre: 52. - Michelle.r)
2022. okt. 18. 13:23
Na jó. Kiprobálom! A sütőtök nem a kedvencem és tele van vele a kert! Most otthon van 3 nagy a spájzban. Nem tudom mennyire ízlene nekem. Viszooont, a sütőtök lattet kiprobálom! 🫣
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook