Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek! Rózsát, hogy lehet házilag szaporítani és a kardvirág hagymát mikor kell felszedni? fórum

Segítsetek! Rózsát, hogy lehet házilag szaporítani és a kardvirág hagymát mikor kell felszedni? (tudásbázis kérdés)


8. emrus (válaszként erre: 4. - 867f9adc74)
2009. szept. 27. 08:36
Szerintem, most is lehet, én is most fogok, találtam egy szép sárga rózsát és azt szeretném meggyökereztetni, én már csináltam ilyenkor és bejött, télen a szobában van dizájnos kaspóban és szépen gyökerezeik, tavasszal kiteszem és mindíg több időre veszem le az üveget, de még a következő tavaszig marad a cserépben és akkor kiültetem.
2009. szept. 26. 10:11
Köszönöm szépen a válaszokat! Nekem későn virítottak el a kardvirágok és azért kérdeztem. Tavaly amit felszedtem sajnos nem teletek át :( .Megpróbálom a rózsaszaporítást így is úgy is valamelyik bejön! Még egyszer köszönöm!
6. syria (válaszként erre: 4. - 867f9adc74)
2009. szept. 26. 10:10
Szerintem nem késett el. Nekem a tavaszi próbálkozásaim soha nem jöttek be, csak ősziek.
2009. szept. 26. 10:09

A legegyszerűbb rózsaszaporítás: az elvirágzott rózsáról vágj le egy olyan hosszú szárat, amin van 3-4 szem Az elvirágzott részt vágd le róla, a levelek maradhatnak. Dugd a rózsának megfelelő minőségű földbe (legalább egy szem kerüljön a talajba) és tegyél rá üveget úgy, hogy a szája a földben legyen.

Tavaszra beindul a rügyezés. A fagyok múltával le lehet venni a védőbúrát.

2009. szept. 26. 10:06

Szia!

Lehet rózsát szaporítani házilag, de azzal már elkéstél az idén.

Az első virágzás után kell levágni a rózsából, és a harmadik ízig ledugni, és befőttes öveget tenni rá. (persze csak akkora szárakat vágj, hogy a befőttes üveget rá tudd tenni.)


A kardvirágot én már felszedtem. Kiszárítom, és elteszem a pincébe.

2009. szept. 26. 10:04

Rkózsát én úgy szoktam szaporítani, hogy amikor a rósza elnyílik, akkor kb ötszemnél levágom, az alsó leveleit leszedem,hogy a szemek ne sérüljanek, legjobb levágni, csak a felsőket hagyom meg kb kettőtől négy db levélig, utánna cserépbe teszek földet és beledugom az ágat, és letakarom literes befőttes üveggel, vagy levágot pet palackkal, és szépen, hagyom, ha száraz a teteje megöntözöm, ha az üveg párás akkor jó. Télen szobában is lehet tartani.

Ha tavasszal vágod le az első elnyíltakat, akkor a kertben is leteheted, és ott teszel rá üveget, csak ott nagyon sokat kell öntözni a melegekben.

A kadvirághagymákat már ki lehet szedni.

2009. szept. 26. 10:01

[link]

[link]

ez két lehetőség, de ha beírod a gugliba, hogy rózsa szaporítása, kapsz kismilliót


kardvirág szintén a gugliból:

A korán elvirágzó kardvirág hagymáit szeptemberben szedjük fel, és a föl feletti részt kb. 10 cm-re vágjuk el a hagyma fölött.

A felszedett kardvirághagymákat szellős helyen szárítsuk meg, a sarjhagymákat pedig válasszuk le az anyaghagymáról és fajtánként összegyűjtve az elültetésig 5-10 C fokos hőmérsékletű helyen tároljuk.

2009. szept. 26. 09:53
Segítsetek! Rózsát, hogy lehet házilag szaporítani és a kardvirág hagymát mikor kell felszedni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook