Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek? fórum

Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
156. 31c1daa9fa (válaszként erre: 152. - Pen80)
2012. febr. 9. 16:01
A legjobbakkal is előfordulnak bakik. :D
155. 31c1daa9fa (válaszként erre: 151. - F1e23b97ee)
2012. febr. 9. 16:00
úgy is jó. :)
154. 376ca6d064 (válaszként erre: 28. - A97b9a4e4e)
2012. febr. 9. 15:43
Persze,miért ne lehetne.....
153. Pen80 (válaszként erre: 141. - T.Ili)
2012. febr. 9. 15:32
Én majd nyáron vagy ősszel :S Addig valahogy kibírom :))
152. Pen80 (válaszként erre: 140. - 31c1daa9fa)
2012. febr. 9. 15:31
nekem egyszer a tészta ömlött bele, azóta is ezzel cinkelnek a barátaim - akik persze épp ott voltak. :))
151. f1e23b97ee (válaszként erre: 148. - 31c1daa9fa)
2012. febr. 9. 15:20
Én előbb sóba kicsit megfonnyasztom, ez elveszi az erejét, majd öntök rá ecetet, és egy kicsi vizet, hogy mégse legyen olyan savanyú. :-)
150. f1e23b97ee (válaszként erre: 149. - K_nm)
2012. febr. 9. 15:19
A lecsót én sok paradicsommal és sok hagymával szeretem. Legyen nagyon szaftos. A paprika már nem olyan lényeges számomra. Persze legyen benne, de ne az domináljon.
149. k_nm (válaszként erre: 147. - F1e23b97ee)
2012. febr. 9. 15:11
a lecsóba bün rakni bármit is a paprikán, a paradicsomon meg a "kóbin" kívül...na azért a végére egy tükörtojás a tetején esetleg, de ezen kívül kanál való bele, semmi más!
148. 31c1daa9fa (válaszként erre: 146. - F1e23b97ee)
2012. febr. 9. 15:10
Én azt is úgy szoktam, hogy hagyma, só, vegeta, pici cukor, ecet. imádom :)
147. f1e23b97ee (válaszként erre: 144. - K_nm)
2012. febr. 9. 15:09

Krumpli meg nokedli nálam nem nyerő. Olyant is hallottam több embertől hogy a lecsót eszik nokedlival.


Nekem a tejbegrízzel az a bajom, akár keverve van, akár nem, hogy ugyan eltelít, de egy óra múlva megint éhes leszek :-)))

146. f1e23b97ee (válaszként erre: 143. - Lilluska25)
2012. febr. 9. 15:07

Adok egy jó tanácsot. Szerintem egyetek zsíros kenyeret sóban ecetben áztatott hagymával. Egyszerű finom és laktató.


És elrontani sem lehet :-))

145. 31c1daa9fa (válaszként erre: 143. - Lilluska25)
2012. febr. 9. 15:05

én speciel nem rakok bele borsot.

sőt semmi extrát, són kívül.

144. k_nm (válaszként erre: 113. - F1e23b97ee)
2012. febr. 9. 15:04

a paprikás krumplit én nokedlival szeretem. De különben én is összetöröm a krumplit a tányéron...


Az én anyám akkor néz csúnyán, mikor a tejbegrízt keverem össze a kakaóval és a lekvárral...

2012. febr. 9. 15:04
akkor marad csak a só
142. k_nm (válaszként erre: 132. - Lilluska25)
2012. febr. 9. 15:02
nanemáááá
141. t.Ili (válaszként erre: 137. - Pen80)
2012. febr. 9. 15:01

(_) (_) Akkor igyuk :))


Utána szóda víz?


(_/* (_/*

140. 31c1daa9fa (válaszként erre: 138. - Pen80)
2012. febr. 9. 15:01
persze csakis úgy, ha a mosogatóba fele krumpli belepottyan. :D
139. 31c1daa9fa (válaszként erre: 138. - Pen80)
2012. febr. 9. 15:00
akár. :)
138. Pen80 (válaszként erre: 136. - 31c1daa9fa)
2012. febr. 9. 14:59
ha minden kötél szakad, le is öntheti róla a levét :)
137. Pen80 (válaszként erre: 134. - T.Ili)
2012. febr. 9. 14:59
húúúúúú, de innék egyet! :S
136. 31c1daa9fa (válaszként erre: 127. - Lilluska25)
2012. febr. 9. 14:58

szivi ezt nem mondod komolyan?

Leveszed a fedőt, elpárolog a víz, ettől lesz szaftos. :D

135. Pen80 (válaszként erre: 132. - Lilluska25)
2012. febr. 9. 14:58

én nem teszek bele csak sót, igaz, nálunk kötelező bele a kolbász. :)

De finom lesz, ha só meg paprika van benne, régen magamnak így csináltam.

134. t.Ili (válaszként erre: 133. - F1e23b97ee)
2012. febr. 9. 14:57
Vagy jóféle eperpálinkába .)))
133. f1e23b97ee (válaszként erre: 130. - Lilluska25)
2012. febr. 9. 14:56
De csak akkor, ha előtte csipkelekvárban pácoltad legalább három napig :-)))
2012. febr. 9. 14:55
és bors vagy még mi??asszem ezek sincsenek:)))
131. f1e23b97ee (válaszként erre: 128. - Lilluska25)
2012. febr. 9. 14:55
Általában két kiskanállal szoktam. De vigyázz , ha ráteszed a hagymára az előtt az edényt a tűzről vedd le, mert nagyon könnyen megég és akkor keserű lesz.
2012. febr. 9. 14:54
paprikás krumpliba kell fokhagyma ,,,,?
129. t.Ili
2012. febr. 9. 14:54

Krumplis tészta.


Három,négy szem krumplit héjastól megfőzöl,annyi vízben,hogy ellepje. tegyél a vízbe egy teáskanál sót. Ha megfőtt,leöntöd róla a vizet,és hagyod kihűlni,annyira,hogy meg tudd pucolni, de ne legyen hideg. Akkor összetöröd nyomóval....

Amíg a krumpli fő,addig....

Kis fej hagymát apró kockára vágsz,és két evőkanál olajon átpirítod aranysárgára.lehúzod a tűzről,és megszórod kevés paprikával,delikáttal,pici borssal.

Erre megy majd az áttört krumpli.Jól összekavarod,és a kifőzött tésztával (Gondolom,tésztát már főztél?)ezt a krumplis masszát,és jól szétrázod. Aztán, ha akarod lehet pirítani teflon nyeles edényben, vagy sütőbe téve tepsiben :)

2012. febr. 9. 14:52
ja és mennyi paprikát kell bele szorni????
2012. febr. 9. 14:52
még vmi.mitol lesz a paprikás krumpli sürübb,,,???anno csinaltam és eléggé olyan volt minha leves lett volna
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook