Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A szomszéd kertje mindig zöldebb fórum

A szomszéd kertje mindig zöldebb (beszélgetés)

júl. 31. 06:23
ezt csak addig hiszed amig meg nem latod!
25. csemár (válaszként erre: 18. - Csemár)
júl. 27. 04:57
A szomszéd kertje tényleg mindig zöldebb... :-))
24. libikóka (válaszként erre: 21. - Globus)
júl. 26. 11:19

Külön tököt nem is ültetek.

Jó a cukkini ,,hagyom nagyra aztán mehet a fagyóba .

23. boldogzokni (válaszként erre: 17. - Mmacus)
júl. 26. 09:39
Nekem is van sok bezzeg növény, de főleg gazok 😜
22. boldogzokni (válaszként erre: 11. - Ildi)
júl. 26. 09:36
Ilyen is van, tudom.
21. globus (válaszként erre: 17. - Mmacus)
júl. 26. 09:09
Az jó úgy is, ha már nem zsenge, "tökfőzeléknek". Öcsém őszig aszalja, nem veszi le, akkor ad egy kosárral 😁
20. Sirga
júl. 26. 08:51
Előfordult már velünk, hogy gyönyörű sütőtökünk termett, holott nem vetettünk. De az az általánosabb, hogy ápoljuk, gondozzuk, és elmarad a termés. :/
19. libikóka (válaszként erre: 15. - Wolem)
júl. 25. 19:15
Jól trágyázott udvar tetszett a dinnyének:D
18. csemár (válaszként erre: 16. - Csemár)
júl. 25. 18:42

Bocs, ismét eltévesztettem a szót: "vetegetem" helyett írtam az "ültetgetem"-et. :-)

Van ugyan idén is 2-3 uborka, ami kikelt a 3. "vetésből", a támasztéka is készenlétben várja, hogy meginduljon, de egyelőre kb 20 centisek a növénykék.

Csemegekukoricát, cukkínit, futóbabot is "vetettem", de a kis kertészem, a kiskutyánk, mielőtt kibújtak volna a magok a földből, "megnézte", hogy mit csinálnak odalent. Azaz kikaparta őket. (Hiába magyarázok neki, nem fogad szót, "segít" nyakra-főre... :-D)

17. mmacus
júl. 25. 18:03
Nekem pl.idén a tökfélék semmire nem mennek, csak virágzó bokrok, termés sehol. De a tavaly, cukkinimérgezéskor ottmaradt "ottrohadjmeg" cukkini magja elvetette magát és jól megbokrosodott, az bezzeg terem!
16. csemár (válaszként erre: 14. - Globus)
júl. 25. 18:00

Igaz.

Én mégse ezeket ültetgetem.

(Még csak megindokolni se tudnám, hogy miért nem.)

15. Wolem (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 17:58

Végül is... minden lehetséges:)

Anno a dinnyehéjat, belekapart magokkal együtt a tyúkoknak dobáltuk. Következő éven kikelt a tyúkudvaron a dinnye, jókora bokor lett, termést is hozott. (Nem tízkilósat, nem mézédeset, de na!) Bezzeg, amit a kertbe vetettünk, mindent megtettünk vele, semmire sem ment. Többször nem is próbálkoztunk.

14. globus (válaszként erre: 10. - Csemár)
júl. 25. 17:31
Uborkát fel lehet "futtatni" hálóra, úgy alapetülete szinte semmi Tökfélékből pedig van guggon ülő, azaz bokor formájú.
13. Shukran (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 17:15

Az unokám vetett dinnyét régebben a kertbe, ápolgatta, locsolgatta,

minden nap nézegette, örvendezett, mikor hozott néhány virágot.

Sajnos nem nőtt, gömbölyödött nagyra, és nem is érett be

egész nyáron.

A szomszédasszony mondogatta neki, hát ebből már csak karácsonyi dinnye lesz.

12. Hansika (válaszként erre: 6. - Érdekes73)
júl. 25. 14:32

melyik Mo. hidegebb fele?

hiszen olyan pici az egész mint egy rántott hús...

11. Ildi (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 11:45
Engem a kertemben csak a medence erdekel😉
10. csemár (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 11:37

A dinnyével sose kacérkodnék.

Még az uborkával, tökkel, cukínivel se igen! (Mentségemre legyen mondva, hogy kicsi a kertem, ezeknek pedig hely kell.)

A kertes csoportokba én se nagyon járok, ha van időm, inkább "élőben" élvezem a kiskertet.

júl. 25. 11:31

Azt a posztot én is láttam :D

Mi meg babusgatjuk, szeretgetjük, hogy a gyerekek hadd neveljenek saját dinnyét, erre bármit csinálunk, mint halottnak a csók, csak vegetál.

Talán jövőre jobban sikerül.

júl. 25. 10:51
Nálunk nem.
7. Érdekes73 (válaszként erre: 6. - Érdekes73)
júl. 25. 10:05

[link]

Itt is mindenkinél más a helyzet.

6. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 10:04
Időjárás sokat számít. Ha az ország hidegebb felén élsz vagy az udvar árnyékosabb az is sokat számít. Virágoknál pl. nálam sok minden 2 héttel később virágzik mint mondjuk 2 sarokra ahol jobban éri a nap.
5. libikóka (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 08:24

Néha nekem is van olyan mintha Magyarország sokkal nagyobb lenne mert olyan eltérések vannak kert és kert közt:))

Igaz én csak itt olvasgatok,,és ha épp elémkerül valami.

Minden kertben más, más.Szóval én úgy vagyok vele ami van ,,az lesz.

Ami meg nem lesz azt sajnálom,,bosszankodom is néha de már könnyen elengedem.

Azért mindig történnek "csodák"én így fogom fel:))

Megjelenik egy új virág,,vagy épp berobban valami,jól sikerül a krumpli ,hagyma,,mézédes az őszibarack,,helyre jön egy elszáradónak hitt növény,,stb.

4. csemár (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 08:21
Globus tagtárs leírta a lényeget! :-)
3. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 08:18

Azt hittem, az egyik citrusom meghalt. Minden logikus szart vegigporgettem, új hely, hidegebb, szelesebb. Nem jó talaj.. Azt elmondanam, hogy homokot hoztam haza, kifoztem, sotlanitottam, bekevertem, ahogy a kertész mondta. Ez még mindig dogledezett, pedig az előző évben nem.

Aztán csak nem dobtam ki, és most tele van új levelekkel.

Micsurin díjra biztos nem terjesztenek fel, de örülök a kis citrusom aki.

2. globus (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
júl. 25. 07:45
Jaj, annyit hazudnak, amennyi a szájukon kifér. Amikor május derekán még talajmenti fagyok vannak, de júniusban cukkini mérgezésük van. Áprilisban fő az eperlekvár, lecsó meg a fóliásból. Ami neked a kertben terem, az az igaz.
júl. 25. 07:38
Le kell szoknom a kertes csoportok nézegetéséről. Ma reggel látom, hogy valakinek egy tavaly a fal mellé, a kavicságyba köpött dinnyemagjából már terem a gyümölcs. Én meg itt küszködök, tápozom, locsolom és 20 centis a növény. 😂😂😂 De persze nem ez az egy ilyen. Oly sokszor kell sikertelenséget feldolgozni a kertben, míg másoknak látszólag könnyen mennek a dolgok. A munka nem mindig érik be, be kell látni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook