A szomszéd kertje mindig zöldebb (beszélgetés)
Külön tököt nem is ültetek.
Jó a cukkini ,,hagyom nagyra aztán mehet a fagyóba .
Bocs, ismét eltévesztettem a szót: "vetegetem" helyett írtam az "ültetgetem"-et. :-)
Van ugyan idén is 2-3 uborka, ami kikelt a 3. "vetésből", a támasztéka is készenlétben várja, hogy meginduljon, de egyelőre kb 20 centisek a növénykék.
Csemegekukoricát, cukkínit, futóbabot is "vetettem", de a kis kertészem, a kiskutyánk, mielőtt kibújtak volna a magok a földből, "megnézte", hogy mit csinálnak odalent. Azaz kikaparta őket. (Hiába magyarázok neki, nem fogad szót, "segít" nyakra-főre... :-D)
Igaz.
Én mégse ezeket ültetgetem.
(Még csak megindokolni se tudnám, hogy miért nem.)
Végül is... minden lehetséges:)
Anno a dinnyehéjat, belekapart magokkal együtt a tyúkoknak dobáltuk. Következő éven kikelt a tyúkudvaron a dinnye, jókora bokor lett, termést is hozott. (Nem tízkilósat, nem mézédeset, de na!) Bezzeg, amit a kertbe vetettünk, mindent megtettünk vele, semmire sem ment. Többször nem is próbálkoztunk.
Az unokám vetett dinnyét régebben a kertbe, ápolgatta, locsolgatta,
minden nap nézegette, örvendezett, mikor hozott néhány virágot.
Sajnos nem nőtt, gömbölyödött nagyra, és nem is érett be
egész nyáron.
A szomszédasszony mondogatta neki, hát ebből már csak karácsonyi dinnye lesz.
melyik Mo. hidegebb fele?
hiszen olyan pici az egész mint egy rántott hús...
A dinnyével sose kacérkodnék.
Még az uborkával, tökkel, cukínivel se igen! (Mentségemre legyen mondva, hogy kicsi a kertem, ezeknek pedig hely kell.)
A kertes csoportokba én se nagyon járok, ha van időm, inkább "élőben" élvezem a kiskertet.
Azt a posztot én is láttam :D
Mi meg babusgatjuk, szeretgetjük, hogy a gyerekek hadd neveljenek saját dinnyét, erre bármit csinálunk, mint halottnak a csók, csak vegetál.
Talán jövőre jobban sikerül.
Itt is mindenkinél más a helyzet.
Néha nekem is van olyan mintha Magyarország sokkal nagyobb lenne mert olyan eltérések vannak kert és kert közt:))
Igaz én csak itt olvasgatok,,és ha épp elémkerül valami.
Minden kertben más, más.Szóval én úgy vagyok vele ami van ,,az lesz.
Ami meg nem lesz azt sajnálom,,bosszankodom is néha de már könnyen elengedem.
Azért mindig történnek "csodák"én így fogom fel:))
Megjelenik egy új virág,,vagy épp berobban valami,jól sikerül a krumpli ,hagyma,,mézédes az őszibarack,,helyre jön egy elszáradónak hitt növény,,stb.
Azt hittem, az egyik citrusom meghalt. Minden logikus szart vegigporgettem, új hely, hidegebb, szelesebb. Nem jó talaj.. Azt elmondanam, hogy homokot hoztam haza, kifoztem, sotlanitottam, bekevertem, ahogy a kertész mondta. Ez még mindig dogledezett, pedig az előző évben nem.
Aztán csak nem dobtam ki, és most tele van új levelekkel.
Micsurin díjra biztos nem terjesztenek fel, de örülök a kis citrusom aki.
További ajánlott fórumok:
- Feleség a szomszéddal
- Neveljük-e, nevelhetjüke-e a szomszéd gyerekét, unokáját?
- Kikészít a fölöttem lakó szomszéd...
- Mit lehet tenni, ha a szomszéd macskája mindig átjön?
- Mit tehetek ha a szomszéd kutyája mindig az úton van?
- A szomszédom folyamatosan tölti a kertjét, már 40-50 cm a különbség, mit tehetek ellene?