Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Hogy életünk csónakja könnyű legyen,csak azt tegyük bele,ami feltétlenül szükséges:meleg otthont,egyszerű örömöket,néhány barátot,aki megérdemli ezt a nevet,egy kutyát,egy macskát-valakit,aki szeret és akit szeretsz,elegendő ételt és ruhát,amit magadra vehetsz..
Jerome Klapka Jerome
Haladni akarsz az életedben, de sokszor egyik lábad a féken van.
Ahhoz, hogy szabad lehess, meg kell tanulnod elengedni.
Elengedni a sérüléseket.
Elengedni a félelmet.
Nem táplálni tovább a régi fájdalmakat.
Az az energia, amivel a múltadba kapaszkodsz, visszatart az új élettől.
(Mary Manin Morrissey)
"Szeresd Önmagadat, - s talán észreveszed,
- hogy a legjobb orvos, éppen a szeretet.
És, ha megteheted, adj belőle másnak!
Sok-sok szeretet kell, a beteg világnak..."
(Aranyosi Ervin: Tüneteltüntetés )
˝Ha egy szerettünk meghal, lelkünk egy része örökre abban a pillanatban reked, s mi örökké egy fonállal kötődünk ahhoz a másodperchez. A pillanathoz, mely előtt még minden szép volt, s mely után már minden elveszíti a súlyát, színét, tartalmát.˝
/Robert Lawson/
'Ami engem illet, nem bánom elmúlt életem gondjait és fájdalmait, csak a fásultságot bánom, azokat a perceket, amikor nem éltem igazán.'
~ John Powell
'Néha elég, ha csak annyit mondasz... jó reggelt világ... és mindenki tudja, hogy minden rendben van.'
~ Léria Dipán
Ha bölcsebb lennék, mint milyen vagyok,
innám a fényt, ameddig rám ragyog,
a nap felé fordítanám arcomat,
s feledném minden búmat, harcomat,
élném időmet, amíg élhetem,
hiszen csupán egy perc az életem.
~ Várnai Zseni
"Bocsánatot kérni, vagy megbocsátani. Változni, vagy változtatni. Elengedni, vagy szorítani. Barátságot vagy a szerelmet választani. A döntés mindig nehéz... Tagadni az érzéseket lehet, de nem éri meg. Élni, szeretni, és elengedni azt, aminek mennie kell.
Talán ennyi az élet titka!😊
"Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik."
Wass Albert
Az igazi szeretet ott kezdődik, ahol már nem vársz érte viszonzást.
Antoine de Saint-Exupéry
"Miért kell nekivágni a nagyvilágnak, miközben a csendes üldögélés lehet a legnagyobb kaland az életben."
(Pico Iyer)
Ha élni akarsz, egy dolgot meg kell tanulnod: fogadd el a dolgokat úgy, ahogy vannak, és fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy.
Osho
"Keresd az életben mindig a szépet
Ragadd meg azt, amit más észre sem vesz,
S hidd el, ha sokszor durva is az élet,
Mindig találni benne kellemest és szépet."
Goethe
Azért vagyunk a földön, hogy jót tegyünk másokkal.
Hogy mások miért vannak itt, arról fogalmam sincs."
Wystan Hugh Auden
"Az emberek legtöbbjének folyton meg kell mondani, hogy szeretjük (...) vagy meg kell mutatnunk úgy, hogy megértsék, különben sok gondjuk-bajukban nem veszik észre."
Szabó Magda
Bármennyire meggyötörhet élet, a mosolyod elárulja, mennyi fény él benned, amit semmilyen sötétség nem tud elhamvasztani.
Robert Lawson
˝Az élet azért élet, az emberek azért vannak együtt, a fű azért nő, a fák azért nőnek, az eső minden jel szerint azért esik, és minden más – ez mind azért van, hogy segítsen valakinek.˝
/L. Ron Hubbard/
"Aki ismeri a csend legyőzhetetlen békéjét, azt nem lehet megbántani, és az nem is bánt meg senkit."
(Mikhail Naimy)
"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!"
Paulo Coelho
Vedd ki előbb a saját szemedből a gerendát, és csak azután láss hozzá, hogy kivedd embertársad szeméből a szálkát!
-Máté Evangéliuma-
Játszom neked!
Mondd, mi az amit te szeretsz?
Játszom neked, a legszebb dalt!
Játszom neked, hogy a szíved boldog legyen!
Csak ülj kicsit kérlek, s hunyd be majd szemed, ügye milyen szép?
Veled nevetek majd, hiszen úgy játszom majd mint egy gyermek, tele lesz szívem majd csupa szeretettel!
Egy lágy dallam ami majd szivedig ér el!
Lona