Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Nem az a gond, ha néha elesel az úton, hanem az, ha többé nem kelsz fel.
Vida Ágnes
"Igen - mondtam a kis hercegnek -, akár egy házról van szó, akár a csillagokról, akár a sivatagról: ami széppé teszi őket, az láthatatlan."
Antoine de Saint-Exupéry
"Sem a test, sem a vagyon nem teszi boldoggá az embereket, hanem az egyenesség és a sokoldalú értelmesség."
(Démokritosz)
Megtanultam, hogy ne bízzak az emberekben.
Megtanultam, hogy ne higgyem el, amit
mondanak, hanem arra figyeljek, amit tesznek.
Megtanultam, hogy bárki és mindenki képes
megjátszani magát. Megtanultam, hogy az
emberek, még azok is, akikről azt hiszed,
nagyon jól ismered őket, kiismerhetetlenek.
Nagyon unalmas lenne, ha előre tudnám, mi történik, mert az egész életemet úgy próbálnám leélni, hogy azt elkerüljem.
Freddie Mercury
"Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok. Ha meghalunk és eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, nem azt kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem mennyi szeretettel tettük."
(Teréz anya)
Újra és újra gaz módjára nőttem;
Hétszázhetven álarcot is magamra vettem.
Ásványként haltam, növénnyé lettem,
Növényként pusztultam, állatként születtem.
Állatként is kimúltam, lett belőlem ember.
Hogy halállal eltűnök - vajon miért félek?
Ha legközelebb meghalok
Szárnyakat és tollakat viszek, akár az angyalok:
Ha majd az angyalok fölé szállok -
Amit el sem tudsz képzelni, azzá válok.
~ Dzselál Ed-Dín Rúmí (1207 - 1273)
A hernyónak fáj pillangóvá lenni.
A magnak fáj megrohadni és búzává érni.
Az embernek fáj embrióból újszülötté válni.
A gyereknek fáj kamasszá forrni.
A kamasznak fáj elvesztenie lázadó, szabad önmagát, és gondokkal teli, rab felnőtté válni.
A felnőttnek fáj megöregedni.
És az öregnek fáj meghalni.
Még akkor is, ha tudja: ez az újjászületés záloga.
Az Útravaló sorozat Müller Péter eddigi tanításainak legfontosabb gondolatait gyűjti össze. Müller Péter hosszasan válogatott, szelektált, mire a szeretethez, a szerelemhez és a szeretkezéshez kapcsolódóan összeállította és újrafogalmazta életművének eszenciáját. A végeredmény, e különleges ajándékkönyv megbízható útitársunk lehet az élet útvesztőiben.
"Ezek az írások érzés- és gondolatmagok.
Van, amit csak elolvasol. Átfut rajta a szemed.
Van, ami megérint.
De van olyan, amelyet befogadsz magadba, és megtermékenyít.
És ahogy egy nő is gyakran érzi, ha a találkozáskor megfogant, te is úgy érzed majd, hogy ez a magocska már a tiéd.
Benned növekszik, te érleled, és te is hozod világra majd.
Kettőnkre hasonlít.
Ez a könyv a szeretetről szól.
És ez így működik."
(Müller Péter)
Ha valakinek úgy nem vagy érdekes, ahogy vagy, akkor máshogy se legyél.
Leiner Laura
"Ha veled vagyok,jobb vagyok magamnál."
"Az agy az a szervünk,amellyel azt gondoljuk,hogy gondolkodunk."
"A jó barát lelkem fele."
"Ha azt akarod, hogy szeressenek, először merj szeretni. Nem félni, nem rettegni, hogy vajon most mi lesz, hanem egyszerűen nyitni. Nyitni mindig, kérdés nélkül, adni, bátran, még akkor is, ha a másik azt nem díjazza. Idővel rájössz. Rájössz arra, hogy ki érdemli meg és ki nem. Hogy ki tud bánni vele, és ki nem. Onnantól már egyszerű lesz. Kevesebb csapda, több szív – mástól is, másoktól is. Csak merd megnyitni a szíved és érezni még akkor is, ha az elején borzasztóan fáj. Csak csináld."
(Oravecz Nóra)
"Csak ülsz... És érzel. Valami különlegeset, valamit, amit még soha. Csak élsz. És érzel. Valamit a szívedben. Valakit a szívedben. A lelkedben. Egész lényedben. Mindig. Egyfolytában. És rádöbbensz. Ez a Boldogság. Ő."
Csitáry-Hock Tamás
Ha jól figyelsz, rádöbbenhetsz arra is, hogy rossz érzésed nem is a tiéd: valaki helyett szorongsz, vagy éppenséggel valaki bánata suhant át rajtad, és árnyékba borította az egyébként derűs lelkedet. Ha valakit szeretünk, érzéseit érezzük...
Müller Péter
"Az emberek cselekedeteit saját,legbelső indítékuk motiválja."
"A szerelem olyan, mint egy madár,muszáj repülnie."
Barát az, ki melletted áll, ha a porszemet a szél elhordta már, Barát az ki mindig fogja a kezed, akkor is ha az élet megvezet, Barát az ki a barátod marad, ha a szerencséd messzire szalad, Barát az ki könnyeid letörli, ha lelkedet a világ felőrli.
-Faragó Klára-
"Nincs szentebb kötelék a baráti hűségnél. Lélek és nem vér szerinti rokonságot kötni csak az ember képes."
-Nyikolaj Vasziljevics Gogol-
"Ne aggódj! Érezd jól magad mindig!
Ott ahol szeretnek - ott azért emlegetnek mert a szívükben vagy.
Ott ahol nem szeretnek - ott meg azért emlegetnek, mert az eszükbe vagy. Ez jó, mert ahol egyszer már megismertek, valamiért - vagy ezért, vagy azért ,de nem tudnak elfelejteni."
Miközben érzelmeid megértésén dolgozol - beleértve az előtted élt családtagok érzelmeit is -, és összerakod múltad darabkáit, amelyek azzá tettek téged, aki vagy, megkezdődik gyógyulásod. Amint a gyógyulás megindul, ösztönzést kapsz a változásra, ha céljaid magukban foglalják belső hangod, intuíciód irányítását is, amelyet gyakran szellemnek neveznek, mindig rendelkezésre áll, amikor válaszra van szükséged. Nem számít, milyen helyzetről van szó, úgy tűnik, mindenki ösztönösen tudja, mi a legjobb számára. Nem számít, milyen régóta nem hallgattál már erre a hangra, még mindig rendelkezel azzal a képességgel, hogy kapcsolatba lépj önmagaddal spirituális és intuitív módon... Csak el kell döntened, hogy elfogadod, kapcsolatba lépsz vele, és figyelsz rá.
Rebecca Linder Hintze