Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

46482. bd8f0b56fe
2014. jún. 21. 05:25

A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban. Ez egy íratlan törvénye a közösség képviseletének, és ez nemcsak a sportra, hanem a világon minden másra igaz.

Grosics Gyula

46481. bd8f0b56fe
2014. jún. 20. 11:54

- Értem, miért mondják azt, hogy szerelembe esni. Mert olyan érzés, mint a zuhanás. És lezuhanni egy szikláról nem jó. Ismered a Road Runner-t?

- Mindig túléli.

- Mert rajzolva van! Ha élő lenne, összetörné minden egyes csontját.

Carrie naplója c. film

46480. bd8f0b56fe
2014. jún. 20. 11:54

Pinocchio fabábu volt, ami kisfiú akart lenni; csak igazat kellett mondania, hogy ez sikerüljön, de még így is folyton hazudott. Helyesen cselekedni nehéz, mert hazudni könnyebb, mint igazat mondani, és mert olykor azzal éred el, amit akarsz. De egy idő után a hazugságok nőni kezdenek, mint Pinocchio orra, és meg sem tudjuk különböztetni a hamisat a valóditól. Vagy elkezdünk élni a hamis világban, vagy szembenézünk az igazsággal és annak minden következményével.

Carrie naplója c. film

46479. bd8f0b56fe
2014. jún. 20. 11:53

Az emberek jó része szerint ha valaki nyitott, az jó, ha könnyen ítélkezik, az rossz. De miért ítéljük el mindjárt az ítéleteket? Azt hisszük, aki könnyen ítélkezik, túl gyorsan alkot véleményt. De lehet, hogy az ítélet a lelkünk figyelmeztető jelzése. Ha azon nyomban világos, hogy egy ember, vagy egy lakás, vagy egy állás nem nekünk való, jobb, ha figyelmen kívül hagyjuk a megérzéseinket? Vagy megítélhetünk egy könyvet a borítója alapján is?

Szex és New York c. film

46478. bd8f0b56fe
2014. jún. 20. 11:46

- Nem szánalmas dolog megváltozni egy pasi miatt? Nem olyan, mintha átadnád a hatalmat?

- Nem átadod a hatalmat, hanem átveszed! A kapcsolat olyan, mint egy üzlet. Én adom a dekoltázst, a hosszú lábat. Te veszed a vacsorát. Adom a szexet és elveszek mindent. Az élet körforgása.

Carrie naplója c. film

46477. 16b5d6ae34
2014. jún. 20. 07:46

Nincsenek nagyobb terroristák a duzzogva hallgató, sértődöttséggel zsaroló embereknél.

Moldova Györg

46476. Szafy
2014. jún. 20. 07:04

Az ember örökösen kapaszkodik. Mindenbe, ami elérhető számára. S sokszor az elérhetetlenbe is. Ez utóbbiba még kíméletlenebbül. Önmaga számára épít fel kínzókamrát. Ha mindig minden jó, egy idő után a megszokottságtól elfásulunk. Kell hozzá a rossz is. S ezt ösztönösen keressük is. A mérleg nem billenhet sose csak egy irányba. Kell az ellentét.

A helytelenül feltett kérdés, helyes válasza további elszánt kérdéseket szül. S ha minden szürke és ködös is, valahol belül ott csillog azért a fény. Az a kis valami, ami tovább lendíthet. Egy kapaszkodó…

46475. 16b5d6ae34
2014. jún. 19. 22:49

Hiába pazaroltad meleged.

Mert adni, adni csak annak lehet,

Ki elfogadni bírja lelkedet.

Reményik Sándor

46474. 16b5d6ae34
2014. jún. 19. 22:46

Szeretlek, mondom, ő meg mondja:

Szeress nyugodtan, majd nem

figyelek oda.

Kispál és a borz

46473. kalasanszi
2014. jún. 19. 20:45

"Férfi: Hol rontottam el Mester?

Mester: Mindenhol fiam!

Férfi: Az hogy lehet, úgy érted mindent rosszul csináltam?! Az nem lehet, én megtettem mindent.

Mester: Nem fiam, Te tettél, de épp a "mindent" nem tetted meg!

Férfi: Hogy érted ezt?

Mester: Anyát akartál, fiam, megkaptad! Mond mit jelent szerinted az, hogy "anya"?

Férfi: Aki elvégzi a háztartást, ellátja a gyerekeket meg ilyesmi…

Mester:No, ez az látod, nem ezt jelenti!! A nőt jelenti fiam, aki szerelmével táplálja a családot!! De a tüzet nem csak őrizni, de táplálni is kell! S Te nem törődtél a Fényével!

Férfi: De mi lett a szerelmével??

Mester: Megölted!

Férfi: ÉÉÉN? Én öltem meg? Az nem lehet, én szerettem!!

Mester: Valóban? Akár egy háztartási gépet!!! S pont úgyis birtokoltad! Gondolod egy házassághoz elég ez?

Férfi: No, de hol hibáztam, Mester?

Mester: Megfeledkeztél róla fiam, hogy ott él benne a lélek! Mert a nő szerelme a lelkéből fakad! Három kör egymás körül: Lány, a belső kör, nő a középső, s anya a legkülső. Te csak az anyát szeretted, de közben megfeledkeztél a nőről!! S egyáltalán nem érdekelt a benne élő lány, a tiszta gyermek! Te voltál az ő tükre, de Te önmagaddal voltál elfoglalva, ahelyett hogy ővele foglalkoztál volna!! Neked csak az anya kellett, de nő nélkül nincsen anya, s ha elhal a gyermek, kihuny a szerelem tüze!. Magára hagytad, elfordultál tőle, s lassan halkul, elsorvadt a lángja a Fénye!!!

Férfi: De mit tegyek most Mester?

Mester: Figyelj, s tanulj tőle!!

Férfi: ÉN tanuljak tőle? De hát én vagyok az erő, mit tanulhatnék egy gyenge nőtől?

Mester: Ezt fiam. Gyengédséget! Mert ez az Ő ereje. A szíve! Messze felül van ez a Te erődtől!

Férfi: De hogyan tehetném ezt Mester?

Mester: Mondtam már! Figyelj! Figyeld és csendesedj el!! Kérdezd és hallgasd! Ne, Te legyél a fontos, hanem ő! Ismerd meg. Nem csak kívül, belül is! Mire vágyik, mit kíván, mit szeret!! S hagyd el a kifogásaid!

Férfi: Na, de Mester én nem fogom feladni önmagamat!!

Mester: Akkor bizony elvesztél fiam. Mert ő a Te Forrásod, Ő az, aki téged táplál, s őnélküle Te csak félember vagy!! Persze kereshetsz másikat, de amíg meg nem érted, el nem fogadod minden nőben él a lélek, csak egy üres tükör maradsz!! Tehát Te döntöd el megtöltöd-e tükrödet a Tűz fényével, vagy csak nyers erődben fürdeted magad! Engedd meg, hogy megmutassa magát Neked, szeresd, óvd, és öleld, hogy biztonságban érezze magát, s akkor megnyitja majd neked fiam, a Gyönyör kapuját!!

Mert a nő a tudás, a bölcsesség forrása, s tudatása azért adatott, hogy tápláljon, s erőssé tegyen Téged, ha Te befogadod. De a forrást óvni és táplálni kell, tükrözni, mert elapad! S ő felemel Téged, fiam azért, hogy Te is emelhesd őt!! Így működik! Koronázd meg a nőt, hogy királya lehess!!S óvd, mint a legbecsesebb ékszert, mert Ő a Te igazi kincsed!! S nélküle erőd tán lesz, de elsorvad a szíved!!

Férfi: Köszönöm, Mester! Tehát ez a minden, a lelke, a Forrása! Így lesz! Királynővé teszem a nőmet, s a királya én leszek!

S azt hiszitek ez mese?! Pedig nem az! Ez az igaz szerelem! Ahol a Nő a Föld, s a férfi az ő Napja. Hiszen a Földben van elültetve a Mag, benne él a tavasz, a nyár, minden virág, s az új élet belőle fakad . De mit ér a Föld s a Mag, a Nap fénye nélkül, s mit ér a Nap fénye a Föld nélkül.. ahol fű, fa, virág a Nap fényét szomjúhozza? S mit ér a sivatag, ahol a Nap fénye elpusztít minden növényt, s helyén csak kopár sivatag marad?"

(Ismeretlen)

46472. lacuslacus
2014. jún. 19. 19:42

Hogy megértsd, mennyit ér egy év, kérdezd meg a diákot, akinek ismételni kell.

Hogy megértsd, mennyit ér egy hónap, kérdezd meg az édesanyát, aki koraszülöttet hozott a világra.

Hogy megértsd, mennyit ér egy hét, kérdezd meg a hetilap szerkesztőjét.

Hogy megértsd, mennyit ér egy óra, kérdezd meg a szerelmest, aki a találkozóra vár.

Hogy megértsd, mennyit ér egy perc, kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot.

Hogy megértsd, mennyit ér egy másodperc, kérdezd meg az autóst, aki nem tudta elkerülni a balesetet.

Hogy megértsd, mennyit ér egy tizedmásodperc, kérdezd meg a sportolót, aki ezüstérmet nyert az Olimpián.

Minden pillanat kincs, ami a tiéd és becsüld meg jobban, mert megoszthatod valakivel, akivel tökéletesen elköltheted.

És emlékezz, hogy az idő senkire sem vár.

A Tegnap történelem.

A Holnap rejtelem.

A Ma ajándék.

Gondolkodj el: hogyan töltötted a mai napot

/Ismeretlen szerző/

46471. Cilumiluci
2014. jún. 19. 17:37
"Néha az emberek éveken keresztül ugyanattól a problémától nyomorultak, holott azt is mondhatnák: “Na és?”Ez az egyik kedvenc mondásom: “Na és?” Nem tudom, hogy éltem túl az éveket, mielőtt megtanultam, hogy használjam ezt a trükköt. Sokáig tartott, míg megtanultam, de ha egyszer sikerül, sosem felejted el." (Andy Warhol)
46470. Cilumiluci
2014. jún. 19. 17:34
"Nem azért nem merjük, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert nem merjük." (Seneca)
46469. 16b5d6ae34
2014. jún. 19. 08:56

Ha valaki elment, ne hívd többé vissza,

A megsárgult emlék nem lesz többé tiszta.

Ha valaki elment, és el tudott menni,

Nehezen akarva, de el kell feledni.

Alexandre Dumas

46468. Szafy
2014. jún. 19. 08:33

" A lelkemben viszem az összes holmimat.

Ami nincs ott, az nem az enyém."

46467. bd8f0b56fe
2014. jún. 19. 07:54

Jó pár éve megtanultam a leckét: soha senkit ne engedj túl közel magadhoz! Törődj másokkal, de ne feledkezz bele, mert a végén úgyis el fogod veszíteni őket.

Karen Chance

46466. bd8f0b56fe
2014. jún. 19. 07:53

Miért van az, hogy csak a negatív dolgokat hisszük el abból, amit mások mondanak rólunk, még ha számtalan bizonyítékunk is van az ellenkezőjére? Egy szomszéd. Egy fintor. Egy volt szerető. Mindent felülírhat, amit hajdan igaznak hittünk. Különös, de az élet és a szerelem dolgaiban a legrosszabb kritikának hiszünk!

Szex és New York c. film

46465. bd8f0b56fe
2014. jún. 19. 07:53

Vajon kinek sanyarúbb a sorsa? A feleségnek, aki mellé éjszakánként befekszik a férje, miközben fogalma sincs arról, hogy gondolatban egy másik nő ágyában jár? Vagy a másik nőnek, aki esténként magányosan, boldogtalanul, kisírt szemmel és a következő találkozásnak élve tér nyugovóra, és pontosan tudja, hogy a szeretett férfi más mellé fekszik le?

Szalai Vivien

46464. bd8f0b56fe
2014. jún. 18. 08:04

Vajon kinek sanyarúbb a sorsa? A feleségnek, aki mellé éjszakánként befekszik a férje, miközben fogalma sincs arról, hogy gondolatban egy másik nő ágyában jár? Vagy a másik nőnek, aki esténként magányosan, boldogtalanul, kisírt szemmel és a következő találkozásnak élve tér nyugovóra, és pontosan tudja, hogy a szeretett férfi más mellé fekszik le?

Szalai Vivien

46463. bd8f0b56fe
2014. jún. 18. 08:03

Az egyetlen valódi problémám az életben a saját elmém.

Dan Millman

46462. Szafy
2014. jún. 18. 07:54
Senki sem maradhat ugyanaz,aki volt,ha megismerte az igazságot.
46461. barai (válaszként erre: 46460. - Gerlemama)
2014. jún. 17. 23:02
:) Szép :)))
46460. gerlemama
2014. jún. 17. 20:34

"- Honnan jöttem? - kérdezte édesanyját a gyerek. - Hol szedtél fel engem?

Az anya keblére vonta magzatát, majd könnyes mosollyal szólt:

- Szívemben rejtőzködtél, kedvesem, mint örök vágy.

Jelen voltál játékaim babáiban, és ha istenszobrot gyúrtam agyagból, téged formáltalak öntudatlan.

Házunk istenségében is téged tiszteltünk.

Éjfél reménységeiben és szerelmemben, sőt már az anyám álmaiban is.

Otthonunk halhatatlan őrzőszelleme táplált emberöltők óta.

Leánykoromban, amikor szirmait bontogatta lelkem, virágillatként lebegtél fölötte.

Szelíd lényed úgy virágzott tagjaimban, miként felhő bíborfénye napfelkelte előtt.

Ég küldötte kedvenc, hajnal ikertestvére, a földi lét nagy folyama partra vetett bennem.

Arcodba nézek, és megfoghatatlan érzés tölt el:

Te, ki mindnyájunké vagy, enyém lettél.

Félelmemben, hogy elveszítelek, magamhoz szorítlak erősen.

Csodás varázslat két gyönge karomba zárta a világ legdrágább kincsét."

46459. Szafy
2014. jún. 17. 20:06
Néha naiv vagyok, gyerekes. Néha bölcs, érett, tapasztalt. Néha kislány, néha nő. Néha felhőtlenül vidám, néha végletekig szomorú. Néha a fekete tetszik, néha imádom a színeset. Néha megőrülök, aztán lehiggadok. Hibázok, tanulok. Újra hibázok, talpra állok. Minden ember máshogy lát: van akinek túl sok vagyok, van akinek kevés. Van akinek zárkózott, van akinek nyitott. Van akinek mogorva, van akinek kedves. De mindezek ellenére, vagy pont, hogy mindezektől: az vagyok, aki vagyok. És nem leszek más senki kedvéért, mert én így szeretek élni, SZÍVBŐL!
46458. 16b5d6ae34
2014. jún. 17. 16:24

A legrosszabb fájdalom az, amikor gyülölni akarod azt akit a legjobban szeretsz!

/??/

46457. 16b5d6ae34
2014. jún. 17. 16:20

Csak az tudja átérezni mások szenvedéseit,

Aki maga is élt át hasonlót.

Aki tudja, mit jelent elveszíteni valakit,

Akiért az életünket is odaadnánk.

Bogi Sad

46456. Cilumiluci
2014. jún. 17. 11:59
"A boldogsághoz vezető legrövidebb út az önismeret." (Hioszi Tatiosz)
46455. bd8f0b56fe
2014. jún. 17. 08:17
Aminek meg kell történnie, az megtörténik. Akivel találkoznod kell, azzal találkozol. Akinek észre kell vennie, az észrevesz. Ilyenkor mondhat bárki bármit, Te úgyis érzed. Nem lehet tudni, mi lesz belőle: egy éjszaka szép emléke, évek, vagy egy élet. Ott van és Te tudod, hogy közötök van egymáshoz. Tehetsz bármit: valahol, egy láthatatlan dimenzióban már össze vagytok finom kis szálakkal kötözve. Ne aggódj, ha most nem vesz észre, majd újra látod. A legfontosabb, hogy nyitott legyél. Nem lehet rosszkor rossz helyen lenni. Mindig ott vagy, ahol dolgod van és mindig azokkal, akikkel dolgod van. Lehet, hogy gyönyörű lesz, lehet, hogy fájni fog, de ez az életed és ennél se szebb, se jobb, se izgalmasabb nem történhetne Veled.
46454. life14
2014. jún. 16. 22:11

-Torj ossze egy poharat.

-Osszetortem.

-Most kérj tole bocsánatot.

-Bocsánat.

-Változott valami? Ugyanolyan a pohár mint mielott osszetorted?

-Nem. Még mindig torott.

-Érted már?...

46453. kalasanszi
2014. jún. 16. 21:02

-Úgy látszik, hiányoznak az igazi anyai adottságok.

-Teljesen mindegy, akárhogy próbálod, sohasem lesz belőlük olyan ember, amilyent te szeretnél; csak állandóan törheted a fejed, hogy jól csinálod-e, mit rontottál el.

(ERIC BERNE: Emberi játszmák)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook