Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

46332. Cilumiluci
2014. jún. 7. 17:56

"- Már kint vagyok …

- De várjatok, ez fáj – görbítettem lefelé ajkaimat – mi ez a fény, ez a fájó fény, melynek sugarai a szemembe csapódnak. Mára megszerettem, sőt lassan már a szemeimmel is követem játékukat….

- És ez a hideg! Szinte éget, húzom össze magam, ez a hideg, mely felváltotta az addigra már megszokott kellemesen meleg, körülölelő, átfonó, mindent be- és kitöltő magzatvizet. Ebben a pár hónapos , rövid létezésemben, amelyet az anya pocakjában töltöttem el, megszoktam, hozzá szoktam, hogy mindig Vele vagyok. Együtt kelünk, fekszünk, eszünk … És most itt vagyok, tőle – számomra – elérhetetlen távolságban. Nem hallom, ahogy a szíve rendszeresen dobol, nem hallom, ahogy levegőt vesz. Elvették az anyámat, illetve engem vettek el Tőle.

- De most mégis valami hozzám ér, megérint. Csontos, erős kéz. De nem fáj, sőt úgy érzem mintha már éreztem volna, ahogy hozzám ért, ahogy megérintett …

- Megragad, felemel és elvisz. Hé, hé hová visz – görbítem a számat, nyelvem tologatásának közepette de ekkor lefektetnek, illetve valakire, vagy valamire – ekkor még nem tudhattam – rá hasaltatnak.

- Jé! Fejezem ki újfent csodálkozásomat, de ismerős ez a ritmikus dübögés, ez a mélyről feltörő ősi ritmus. És ez az illat, mintha már ezerszer és ezerszer magamba szívtam volna. Jé és ott van valami, ami határozottan irányomba mered, nekem szegődik. Egy tekintet. Már-már a „szerelem” pillantása, mely földöntúli boldogsággal tölt el …

Rám mosolyog … Én félszegen visszapillantok … Először találkoznak pillantásaink.

- Hozzám szól … De hiszen ez az a hang, amelyet odabenn mindig hallottam, amelyet mindig szerettem.

- Szia anya, -grimaszolok, mozgatom arcom megannyi izomzatát-, de jó, hogy most már látlak is és a hangodat is hallom …

- De Ő megértett, mert gyengéden átölelt …"

46331. bd8f0b56fe
2014. jún. 7. 16:35
Mindig elfog a világ legjobb érzése, amikor köszönsz nekem vagy rám, mosolyogsz. Mert lehet, hogy csak egy másodpercre, de rám gondolsz...
46330. bd8f0b56fe
2014. jún. 7. 16:35
~Ahogy egyre inkább megismersz valakit, minden külső tulajdonsága apránként elhalványul. Már nem számít milyen színű a haja, milyen magas. Idővel, sokkal inkább a lelkét figyeled, nem a külsejét.
46329. bd8f0b56fe
2014. jún. 7. 16:27
~Valaki voltál a szememben, helyed volt a szívemben, de akit most látok, az már nem te vagy. vedd már észre magad, mert én többé nem szólok rád, csak mosolyogva megyek tovább
46328. bd8f0b56fe
2014. jún. 7. 16:27

Aki szeret, az sosem fogja elvárni tőled,

hogy úgy viselkedj és úgy élj, ahogy ő akarja,

hanem örül annak, hogy a szerelme egy olyan lány,

aki tudja hogy mit akar elérni az életben.

Aki szeret, az nem fog megfosztani a szabadságodtól,

hanem megadja azt.

Aki szeret, az nem akar irányítani és korlátozni,

helyette inkább erőt ad a nehéz időkben,

melletted áll és boldoggá tesz.

46327. bd8f0b56fe
2014. jún. 7. 16:26

~ Lány : Legjobb barátok vagyunk , igaz?

~ Fiú : Igaz .

~ Lány : Akkor elmondhatod , hogy kit szeretsz , igaz ?

~ Fiú : Csak egy lányt szeretek!

~ Lány : Ohh , akkor az a lány nagyon boldog lehet...

~ Fiú : Igazság szerint , már az első találkozáskor belé szerettem.

~ Lány : Komolyan? Bemutatod őt nekem? Menj , hívd ide .

- fiú előveszi a telefonját és hívja a számot [...]

~ Lány : Bocsi, valaki hív!

- lány felveszi a telefon és belehalózik [...]

~ Fiú : SZERETLEK! -és megcsókolja a lányt.

46326. bd8f0b56fe
2014. jún. 7. 16:25
„Lehet, hogy pont azért nem tudunk szeretni, mert arra vágyunk, hogy bennünket szeressenek, vagyis a másiktól várunk valamit ahelyett, hogy követelmények nélkül fordulnánk hozzá, és beérnénk puszta jelenlétével.”
46325. bd8f0b56fe
Meg kell őrizni egyfajta fegyelmezett őrültséget, ahogy valaki mondta. Ugyanúgy fog sírni, aggódni, idegeskedni, ahogy a többi ember, de közben soha nem fogja elfelejteni, hogy a lelke szabad, és nevetve fölülemelkedik a nehézségeken.
46324. bd8f0b56fe
Örökké tartott elég bátorságot gyűjteni, hogy megragadjam a lehetőségeket. Kipróbálni valamit, amit soha nem csináltam, kimondani valamit, amit mindig is akartam, vagy csinálni valami őrült dolgot a szerelemért. Ígérem neked, az egyetlen dolog, amit bánnod kell, azok a dolgok, amiket nem csináltál meg.
46323. Cilumiluci
2014. jún. 7. 16:06

"Aki fiatal, szigorúan és kérlelhetetlenül mondja ki ítéletét az öregek fölött, és többnyire igaza van. És ítéletet egyúttal önmagára is. Arra az időre, mikor már ő is öreg lesz."

Wass Albert

46322. bd8f0b56fe
2014. jún. 7. 14:53
" A szerencse titka az, hogy örömünket leljük kezünk munkájában. Az istenek és az emberek azt fogadják el szívesen, aki önmagán segít. Előtte minden ajtó kitárul, minden nyelv őt köszönti, őt koronázza minden dicsőség, minden szem vágyakozva tekint rá. Szeretetünk elébe megy és átöleli őt, mert neki nincs rá szüksége. Aggályoskodva és bocsánatkérően simogatjuk és ünnepeljük őt, mert nem tért le a maga-választotta útról, mert a rosszallásukat semmibe vette. / R.W. Emerson /
46321. 04e98de912
2014. jún. 7. 12:49
A barátság olyan mint a gyémánt: csinálni nem lehet csak rátalálni.
46320. Cilumiluci
2014. jún. 7. 11:54

"Az, hogy mi köt össze minket, néha megmagyarázhatatlan. Akkor is összetart, ha már a köteléknek el kellett volna szakadnia. Van, ami még a távolságot is legyőzi, és az időt és a józan észt; és néha egy kötelék örökké tart."

Grace klinika c. film

46319. 16b5d6ae34
2014. jún. 7. 11:49

Soha ne foglalkozz azzal hogy más, hogy néz rád vagy mit gondol rólad...Baja csak annak lehet veled aki magával sincs teljesen megelégedve..!

/ismeretlen/

46318. Cilumiluci (válaszként erre: 46316. - Barai)
2014. jún. 7. 10:10
:)
46317. Cilumiluci
2014. jún. 7. 10:09
"Ha többféle út kínálkozik számodra, és nem tudod, melyiket válaszd, semmiképp se bízd a döntést a véletlenre, hanem ülj le és várj. Várj még és még. Ne mozdulj, ne szólj, csak hallgasd a szíved. S mikor beszélni kezd hozzád, állj fel, és menj, amerre visz." / Susanna Tamaro /
46316. barai (válaszként erre: 46311. - Cilumiluci)
2014. jún. 6. 22:24
Igen! :)))
46315. Cilumiluci
2014. jún. 6. 09:00

"Legyen erőd lent hagyni, amit nincs erőd felemelni."

Ismeretlen

46314. Cilumiluci
2014. jún. 6. 08:33

Hiszek a rózsaszín világban.

Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető.

Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban.

Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul.

Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak.

Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap!

Hiszek a csodákban.

Audrey Hepburn

46313. Cilumiluci
2014. jún. 6. 07:55

„Az ember olyan, mint a gyöngyhalász.

Számtalanszor lemerül és keresi a gyöngyöt.

De vajon hányszor találja meg?

Hányszor merül hiába, hogy aztán üres kézzel jöjjön fel ismét?

Fuldokolva, fogyó oxigénnel, reményvesztetten bukkan ismét a felszínre.

Lemondana már, de nem képes rá.

Valami vonzza őt a mélybe.

Az igazgyöngy...

Merül és merül, keres és kutat, eszméletvesztésig..."

Melissa Moretti

46312. 16b5d6ae34
2014. jún. 6. 07:48

Ha hinnék benne, hogy győzni fogok, akkor a győzelem is hinne bennem.

Paulo Coelho

46311. Cilumiluci
2014. jún. 6. 07:43

Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére.

Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt,

aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál.

Paulo Coelho

46310. csirike57
2014. jún. 6. 05:38

A világ jövője a gyermekben rejlik. Az anyának olyan szorosan kell őt magához ölelnie, hogy tudja, ez az ő világa. Az apának pedig fel kell vinnie a legmagasabb hegyre, hogy lássa, milyen ez a világ.

közmondás

46309. barai (válaszként erre: 46308. - Csirike57)
2014. jún. 5. 22:21
JÓ :D
46308. csirike57
2014. jún. 5. 21:41

Nem hívhatsz fel azzal, hogy hiányzom. Ezt nem telefonon akarom megbeszélni. Ne írjál sms-t, ne írjál e-mail-t, és ne írj semmit a falamra, de ha tényleg hiányzom, akkor nőj fel, ülj be a kocsidba és gyere ide!

Csak szexre kellesz c. film

46307. Cilumiluci (válaszként erre: 46304. - Hottie)
2014. jún. 5. 21:39
:D
46306. Cilumiluci
2014. jún. 5. 21:39

"Hétköznapokban meglátni a csodát: ez az igazi életművészet."

Pearl S. Buck

46305. csirike57
2014. jún. 5. 19:50

Az ember, míg egyedül van, saját magát szereti (...). Utána megszeret egy másik embert, és már az első pillanatban hasonlítani akar hozzá, mert igen szeretetreméltónak találja. De a másik ember meg éppen őhozzá akar hasonlítani, mert éppen őt találja szeretetreméltónak. Így aztán mindketten változni kezdenek. Az egyik lassan olyan lesz, mint a másik, a másik pedig olyan lesz, mint az egyik. Ezután már nem szeretik egymást. Önmagukat szeretik megint.

Kiss Ottó

46304. hottie
2014. jún. 5. 18:51

"Az este, ahogy feküdtem az ágyamban, és bámultam a csillagokat, arra gondoltam: hova a francba lett a tető?"

Graffiti

46303. csirike57
2014. jún. 5. 18:06

"Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést."

Benjamin Disraeli

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook