Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2014. jún. 9. 08:49

"Boldoggá az tehet, aki boldogtalanná is.

Van, akit azért gyűlölsz, mert szeretni is tudnád.

A biztos megöl, de túléled. A kétely éltet, de belehalsz.

Az igazit elhagyjuk a többiért. A többit az igazi miatt.

A szép rögtön kell. Az igazra alszunk egyet.

Hibái miatt nem kell, vagy nem kell s ezért hibás ?

Ha gyűlöljük, jósága is sért.

Aki szelidít, korcsosít is.

A vágy lehet áll. A csömör valódi.

Lelkünknek elég a kép. A testnek keret is kell.

Testet lehet venni. Lelket csak eladni.

A férfi addig él, míg kíván. A nő, amíg kívánják.

Az elsőnek elalvó férj harmadiknak ébred.

Ölel vagy fojt - a kígyónál egy fogás.

A legjobb smink egy csúf barátnő.

Szűzen házasodni: fogmosás - evés előtt.

"A változatosság gyönyörködtet." És gyönyörtelenít.

Ha "Elég volt!", a férfi nősül. A nő válik.

Az erény művirág. A bűn valódi gaz.

A hűségben vágy emészt. Ha csalsz, az erkölcs.

Élni a bűnért szokás. Az erényért halni."

46361. Cilumiluci
2014. jún. 9. 08:35

Mindig az a legjobb randi, ami véletlenül jön össze. Amit nem tervezel, hanem élvezel és addig tart, amíg feljön a nap.

Olivia Wilde

46360. Szafy
2014. jún. 9. 07:19

"Amikor az értelem feladja az ellenőrzést,

a határtalan tudat kapcsolatba kerülhet

a felfoghatatlannal, a csodával."

Gerd B. Ziegler

46359. bd8f0b56fe
2014. jún. 9. 06:55
~Furcsa dolog hazaérkezni. Minden ugyanúgy néz ki. Ugyanolyan az illata. Ugyanúgy érzel. Rájössz, hogy az egyetlen dolog, ami változott, az te magad vagy.
46358. bd8f0b56fe
2014. jún. 9. 06:55
Megállunk egy pillanatra, amikor érezzük, hogy a fájdalom elmúlhat. Visszanézünk, és látjuk azokat az emlékeket, amiket már rég feledni akartunk. Csak a hangokat akarjuk újra hallani. Változik az élet és én is változom vele együtt. Nem tudok megbocsátani, el kell, felejtsek mindent. És hogy milyen leszek a jövőben? Jobb akarok lenni, mint voltam..
46357. bd8f0b56fe
2014. jún. 9. 06:54
Szeretem azokat az embereket, akik meg tudnak nevettetni még akkor is, mikor nem akarok mosolyogni
46356. bd8f0b56fe
2014. jún. 8. 23:25
Nem kell túlkomplikálni. Ha egy férfi látni akar, ő keres. Ha veled akar lenni, megteszi. Nem egy nőnek kell őrült módjára, tíz körömmel belekapaszkodva mindent feláldozni. Csak ésszel. Egyébként is, akinek a figyelméért harcolni kell, az már rég nem jó. A legjobb dolgok maguktól jönnek. Erőlködés, játszmák, és buta hisztériák nélkül, tisztán, csak úgy belehuppannak az öledbe, amikor nem is számítasz rá. De ha elmegy, hagyd. Ha megteszi, fogadd el. Aki elmegy, az nem a tiéd. Aki elmegy, az sosem ért ide igazán. Majd jön olyan, aki fél percet sem tud lélegezni nélküled, mert annyira kellesz neki. Levegőt fog kapni, meg minden, de csak igazán akkor él, ha mellette vagy - és ezzel te sem leszel másképp. Feltöltöd és feltölt téged. Támogat és melletted áll. Harcoltok mindennel, együtt, és erőt merítetek egymásból. Mert ami jó, az valami ilyesmi. Ott aztán nem lesz megalázkodás, vagy épp önfeladás. Csak az van, hogy hisztek egymásban, és húztok előre. Az összes többi csak gyerekes és szükségtelen játszma.
46355. 16b5d6ae34
2014. jún. 8. 21:41

"Lehet, hogy többé már vissza sem jövök - ha nem talállak, ha nem beszélhetek veled, ha nem mondod, hogy éljek tovább a kedvedért, a szívedért, a gyönyörű­ségedért, a szerelmedért... Ha nem lelem fel a hangodban a reggeli falevelek illatát, a kezed szorításában az álom ölelését és a szemedben a fényt, amely a kelő napé, amint fénylő, fehér kócsagmadarakat küld előre a borongós felhők közé, míg alant hidegen, szigorúan hullámzik az éjszakai tó."

-Krúdy Gyula-

46354. 16b5d6ae34
2014. jún. 8. 21:35

"Istenem, kire csak vágyom: ha vagy, adj nekem,

adj a gyengének most egy kis erőt,

hogy ne törjek össze idő előtt,

s ha fenékig kell innom poharam,

a méreg alját szó nélkül igyam."

-Szabó Lőrinc-

46353. barai (válaszként erre: 46350. - Cilumiluci)
2014. jún. 8. 20:56
:XD
46352. Cilumiluci
2014. jún. 8. 19:45
Poppins
46351. Cilumiluci
2014. jún. 8. 19:45

Megtörténhet bármi, hogyha hagyod,

Néha nem megy könnyedén, hát álmodj nagyot!

Nem kell tőle félni, a változás közel,

Egy nagyobbacska ásóval egy hegyet hordhatsz el.

Nincs előtted egy ajtó se zárva,

Pillangóként röppenj ki a nagy világra!

Minden álmod váltsd valóra, nem kell várnod másra!

Az égen minden csillag néked ragyog,

Megtörténhet bármi, hogyha hagyod.

Marry Poppin

46350. Cilumiluci
2014. jún. 8. 19:39
"Ha az ember szereti a betűt, akkor az olvasás látókört szélesít, szókincset dúsít, koponyásít. Annak, aki rühelli, rontja a szemét, nyálasítja-hülyíti az agyát." /Holt volt, holt nem volt.../
2014. jún. 8. 19:00

Egyedül nehéz mégis erősnek kell lennem,

Hisz a bukásokból tanultam mindent az életemben,

Ne félj a harctól, hiába fáj, de hidd el,

Mindig lesz ki megvéd téged is, csak még ne add fel.

COD

46348. Enés
2014. jún. 8. 17:40

"Felismerni azt, hogy lehetőségeim vannak: az emberi szabadság jele. Dönthetek. Választhatok. Minden rajtam múlik. Ha az "A" úton induló el, akkor az emberi "A" út következményeivel nézek szembe. Ha a "B" úton indulok el, akkor az emberi "B" útéval. De mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ennek a felismerése és elfogadása az első lépcső. Ennek a felismerése és elfogadàsa az első lépcső. Hogy lehetőségem van felnőttnek lenni. Mert a felnőttség kritériuma a felelőssétvállalás. Mind racionális, mind érzelmi szempontból.

Hiszen ha felnőtt vagyok az élet összes területén, akkor jár nekem a felnőttek presztízse is. Nagyon sok embert látok, nő - és hímneműt egyaránt, akik folyton azt hangsúlyozzák, hogy felnőttek, miközben nem vállalnak felelősséget semmiért. Ez ahhoz hasonlít, amikor egy kislány vagy kisfiú felhúzni az anyja vagy az apja cipőjét, botladozva elindul benne, és azt mondja: "én már felnőtt vagyok."

Sajnos nem úgy van."

(Dr. Csernus Imre)

46347. Cilumiluci
2014. jún. 8. 16:31

Mindenki különc, és pontosan ez a dolog lényege. Ünnepelnünk kellene az egyéniségünket ahelyett, hogy szégyenkezünk miatta. Mindnyájunknak megvannak a magunk hóbortjai. Az emberek sokat ártanak maguknak azzal, hogy igyekeznek elrejteni önmaguk elől valódi énjüket pusztán azért, mert félnek attól, vajon mit gondolnak majd róluk a többiek. ......

( Johnny Deep )

46346. 16b5d6ae34
2014. jún. 8. 12:23

Ami engem illet, nem bánom elmúlt életem gondjait és fájdalmait, csak a fásultságot bánom, azokat a perceket, amikor nem éltem igazán.

John Powell

46345. Enés
2014. jún. 8. 12:00

A tagok"Helló, tesó!" megszólítás teljesen mást jelent, mint a "Csá, haver!". Van egy nagyon komoly jelentése annak, hogy tesó. Utal a testvérre, hogy együtt vannak jóban-rosszban, halálig. 

A "Helló, tesó!"-féle találkozás az mindig bácsival és lövéssel társul. Puszi nincs. Pacsi, ölelés, esetleg vállazás. De amikor nagyon komoly "Helló, tesó!" találkozás van, ott ölelés is van. Amikor én találkozom egy számomra fontos emberrel, akkor én pacsizok, ölelek, kölcsönösen megveregetjük egymás vállát, és örülünk egymásnak. Utána persze, beszélgetünk, hogy vagy, mi újság, mi történt veled stb... Itt kiderülhet, kinek milyen az érzelmi intelligenciája. A lányok könnyebben ölelek, mint a férfiak, akik sokszor tartózkodnak az öleléstől, mert ott fizikális kontaktusra is sor kerül."

(Dr. Csernus Imre)

46344. Enés
2014. jún. 8. 11:42

A tagok"Helló, tesó!" megszólítás teljesen mást jelent, mint a "Csá, haver!". Van egy nagyon komoly jelentése annak, hogy tesó. Utal a testvérre, hogy együtt vannak jóban-rosszban, halálig.

A "Helló, tesó!"-féle találkozás az mindig bácsival és lövéssel társul. Puszi nincs. Pacsi, ölelés, esetleg vállazás. De amikor nagyon komoly "Helló, tesó!" találkozás van, ott ölelés is van. Amikor én találkozom egy számomra fontos emberrel, akkor én pacsizok,

46343. Enés (válaszként erre: 46342. - Enés)
2014. jún. 8. 11:29

privatizáció helyett rivalizáció.

:-/

46342. Enés
2014. jún. 8. 11:27

"Nagyon kevés az olyan barátság, amelyben az emberek húsba vágó dolgokat is el mernek mondani egymásnak. A legtöbben a kényes témákat csak kerülgetik, mint macska a forró kását, nehogy a másik megbántódjon. De ha elmegyek a gondjaimmal valaki máshoz, akit nem ismerek, az kívülállóként objektív marad, és kerek tanácsokat adhat.

Ha sarkítjuk a dolgokat, akkor a baráti közösségekben is ott a privatizáció, és a tagok között megkülönböztetők különböző körök."

(Dr. Csernus Imre)

46341. Szafy
2014. jún. 8. 09:16
A vágyak sohasem mértékletesek annyira, hogy a beteljesüléssel megelégedjenek. Ez csak lépcsőfok szokott lenni a nagytól a legnagyobbhoz.
46340. 16b5d6ae34
2014. jún. 8. 08:31

„Különös, de soha nem jött elő a depresszióm az ilyen felhős, szürke, hideg napokon. Ilyen időben mindig úgy éreztem, hogy a természet összhangban van velem, és a lelkemet tükrözi. Amikor viszont kisütött a nap, a gyerekek kint játszottak az utcán, és mindenki örült a szép időnek, olyankor borzalmasan éreztem magam. Mert micsoda igazságtalanság, hogy ennyi boldogság van a világban, csak nekem nem jut belőle.”

-Paulo Coelho-

46339. bd8f0b56fe
2014. jún. 8. 07:17
~Egy nőt nem azért szeretsz, mert gyönyörű. Azért gyönyörű, mert szereted
46338. bd8f0b56fe
2014. jún. 8. 07:16
Örökké tartott elég bátorságot gyűjteni, hogy megragadjam a lehetőségeket. Kipróbálni valamit, amit soha nem csináltam, kimondani valamit, amit mindig is akartam, vagy csinálni valami őrült dolgot a szerelemért. Ígérem neked, az egyetlen dolog, amit bánnod kell, azok a dolgok, amiket nem csináltál meg.
46337. barai (válaszként erre: 46336. - Cilumiluci)
2014. jún. 7. 22:52
:) Igen...:(
46336. Cilumiluci
2014. jún. 7. 21:34

Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset tud.

Széchenyi István

46335. Cilumiluci
2014. jún. 7. 21:32

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.

Albert Einstein

46334. Cilumiluci
2014. jún. 7. 21:15

Mindenkinek csak egyetlen igazi megbízatása van: hogy önmagára találjon. Végezheti, mint költő, mint őrült, mint próféta, mint bűnőző. Ez nem a mi dolgunk, sőt végső soron jelentősége sincs. Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk saját magunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig.

Hermann Hesse

46333. Cilumiluci
2014. jún. 7. 18:59

"Lényeges dolgokat emberek között soha nem a szavak, mindig csak a magatartás és a cselekedetek intéznek el."

Márai Sándor

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook