Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

46512. gerlemama
2014. jún. 25. 18:35

„Egy napon miután uralmunk alá hajtottuk a szelet, a hullámokat, az árapályt, és a gravitációt, talán hasznosíthatnánk a szeretet energiáit is.

Akkor a világtörténelem során másodszor, az ember újra felfedezi majd a tüzet.”

(Pierre Teilhard De Chardin)

46511. ubi pretium (válaszként erre: 46510. - *gumibogyó*)
2014. jún. 25. 17:49
Érdemes FD-t hallgatni,a legjobb szerintem!!
46510. *gumibogyó* (válaszként erre: 46507. - Ubi pretium)
2014. jún. 25. 10:21
tetszik:)
46509. bd8f0b56fe
2014. jún. 25. 08:23
Soha ne sírj, ha véget ér egy álom! Soha ne sírj, az élet megy tovább. Itt vagyok én, s csak érted, neked játszom, A jó barát a bajban is barát. Soha ne sírj, ha táncoltat az élet, Vihar után még zöldebbek a fák. Soha ne sírj, ha fordulnak a fények, Én itt leszek és vigyázok majd rád. ;)))
46508. bd8f0b56fe
2014. jún. 25. 08:23
Minden áldott nap hinned kell abban, hogy ami a tiéd, az a tiéd lesz. Amit neked szántak, az nem pottyanhat más ölébe, és ha megérkezett, ő bizony nem megy sehova. Visszajön, megsimogatja a buksidat, lehajol, egy puszit nyom rá, magához húz, és közli, hogy ő aztán marad, még akkor is ha a világ összedől. Feletted fog állni, hogy még véletlenül se zúzzon darabjaira. Mert ő ezért van. Hiszen ő érted van, te meg érte.
2014. jún. 24. 21:10

"A szeretet a szemedben, bárkit széppé varázsol,

és a dicséret állatira messze van a nyalástól!

Apró kis csapdák, mégis ezen múlik minden...

...addig semmi nem sikerült, míg magamban nem hittem."

FankaDeli <3

46506. 16b5d6ae34
2014. jún. 24. 21:10

Nem az a magányos, akinek nincs senkije, hanem aki nem tud szeretni.

Megváltó szex

46505. 16b5d6ae34
2014. jún. 24. 20:48

A szeretet azt a vágyat kelti életre szívemben, hogy a másik boldog legyen, és kész vagyok ennek érdekében bármit megtenni: időt adni neki, ha időre van szüksége, figyelmet, ha figyelemre van szüksége, és szabadságot, ha szabadságra van szüksége.

Kurt Tepperwein

46504. 1e75b9596c
2014. jún. 24. 20:47

"Sok ember nagyon magasan üli meg a lovat. Csak nem tudják, hogy onnan nagyon nagyot lehet esni..."

"A végén csak azokat a lehetőségeket fogjuk sajnálni , amiket kihagytunk, a kapcsolatokat, amikbe féltünk belevágni és a döntéseket, amikkel túl sokáig vártunk, hogy meghozzuk."

Idővel mindenki visszakapja majd amit a másiknak okozott!

Szokták mondani: Isten malma lassan őröl."

46503. 1e75b9596c
2014. jún. 24. 20:43

"Az igazi találkozások pillanatában,

belopakodunk egymás életébe és a lelkünk jót "ücsörög" egymásnál.

Ugyanarra a dalra rezdülünk. Érezzük egymást.

Az emberek azt mondják, nem szeretnek szenvedni.

Én mégis szeretek. Szeretem, ha valaki eszeveszetten hiányzik.

Ha ott lappang a torokszorító érzés minden porcikámban,

hogy mindent odaadnék abban a pillanatban,

hogy újra találkozhassak vele.

Érezzem ugyanazt a dallamot a lelkemben.

Az ő dallamát és az ő rezdülését.

Van ezekben a találkozásokban is valami nagyszerű és megdöbbentően furcsa.

Az élet összehoz két embert, itt vagy amott,

mintha a Véletlen Játéka volna csupán, aztán összeköti őket

a barátság láthatatlan szövedékével.

Hogy aztán sohasem felejtsük el azt a dallamot, azt a hangulatot,

amit elénk terelt és azokat az érzéseket,

amiket a lelkünkbe csempészett.."

46502. 04e98de912
2014. jún. 24. 16:45
"Függönyt fel búcsúzz el végleg a tegnaptól Ébredj fel, egy édenkert, fényekre nyiss ajtót Bízz bennem csak ízleld meg, egy perc és végig ráz, kell hogy szabad szemmel láss.. ☼"
46501. Cilumiluci
2014. jún. 24. 11:19
"Rövid az élet s kurtaságát. Aljasan tölteni túl hosszú volna," (Shakespeare)
46500. Szafy
2014. jún. 24. 09:18

Két világ van: az, amelyikről álmodunk, és az, amelyik a valóságban létezik.

Paulo Coelho

46499. bd8f0b56fe
2014. jún. 24. 07:25

Ha az ember nem kívánja, hogy a dolgok ne essenek szét, akkor nem szenved, amikor megtörténik.

John Green

46498. bd8f0b56fe

Ha nem jön ki számodra a lépés, és nincs szerencséd, akkor az emberek hajlamosak elfelejteni azt, hogy korábban mit tettél le az asztalra.

Fernando Alonso

46497. bd8f0b56fe

Bármilyen felvilágosult is a társadalom, amelyben élünk, még mindig léteznek bizonyos elvárások. Házasság. Gyerek. Egy saját otthon. De mi van, ha mindettől nem boldog, hanem allergiás lesz az ember? Valami baj van a rendszerrel? Vagy velem? Tényleg mi akarjuk ezeket a dolgokat, vagy csak belénk nevelték, hogy akarjuk?

Szex és New York c. film

46496. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 46495. - Barai)
2014. jún. 23. 22:39
:)
46495. barai (válaszként erre: 46494. - 16b5d6ae34)
2014. jún. 23. 22:30
Így igaz :)
46494. 16b5d6ae34
2014. jún. 23. 14:49

Nem kell túlkomplikálni. Ha egy férfi látni akar, ő keres. Ha veled akar lenni, megteszi. Nem egy nőnek kell őrült módjára, tíz körömmel belekapaszkodva mindent feláldozni. Csak ésszel. Egyébként is, akinek a figyelméért harcolni kell, az már rég nem jó. A legjobb dolgok maguktól jönnek. Erőlködés, játszmák, és buta hisztériák nélkül, tisztán, csak úgy belehuppannak az öledbe, amikor nem is számítasz rá. De ha elmegy, hagyd. Ha megteszi, fogadd el. Aki elmegy, az nem a tiéd. Aki elmegy, az sosem ért ide igazán. Majd jön olyan, aki fél percet sem tud lélegezni nélküled, mert annyira kellesz neki. Levegőt fog kapni, meg minden, de csak igazán akkor él, ha mellette vagy - és ezzel te sem leszel másképp. Feltöltöd és feltölt téged. Támogat és melletted áll. Harcoltok mindennel, együtt, és erőt merítetek egymásból. Mert ami jó, az valami ilyesmi. Ott aztán nem lesz megalázkodás, vagy épp önfeladás. Csak az van, hogy hisztek egymásban, és húztok előre. Az összes többi csak gyerekes és szükségtelen játszma.

Oravecz Nóra

46493. 16b5d6ae34
2014. jún. 23. 10:31

Hogysem tíz barátot szerezzek képmutatással, inkább szerzek őszinteségemmel száz ellenséget.

Petőfi Sándor

46492. 16b5d6ae34
2014. jún. 23. 08:39

De hát szeretem! Évek óta szeretem. A szerelem nem változhat közönnyé egyetlen pillanat alatt. Pedig azzá változhat, azzá is változott. Soha nem is létezett igazán, csak a képzeletemben. Sohasem szerettem igazán Ashleyt, csak azt az álombeli királyfit, akit elképzeltem. Valakit szerettem, akit magam alkottam magamnak, és aki éppen olyan halott, mint Melly. Elképzeltem valakit. Csinos ruhát varrtam neki, és beleszerettem... és akkor jött Ashley, nap sütött a hajára, délcegen ült a lovon, és bármennyire más volt, de rám mosolygott. Ráaggattam a ruhát, akár illett rá, akár nem, és minden szép álmomat. És nem akartam meglátni, milyen valójában. Továbbra is a ruhát szerettem, és nem őt, egyáltalán nem őt.

Margaret Mitchell

46491. Szafy
2014. jún. 23. 07:55

A szívben lakik a súgód. (...) Hogy valaki jó ember, vagy sem, megmondja. Aztán ezt nem ragozza tovább, hogy mennyire jó, de például, tudod, hogy bajban számíthatsz rá. A másikra nem. Hogy szeret-e valaki, vagy sem, a szíved megmondja. És azt is, ha már nem szeret. Te félreértheted, mert néha félre akarod érteni - de a szíved nem.

Müller Péter

46490. bd8f0b56fe
2014. jún. 23. 06:46

"Ez a világ gyűlöli a Szeretetet, mert az Gyengéd, Alázatos, Megbocsátó és Bölcs. A világ pedig erőszakos, öntelt, a másikon átgázoló, képtelen megbocsátani és ostoba. Győzni akar és nem veszíteni. Kapni akar és nem adni. Inkább gyűlöl, mint szeret.

Lebeszélnélek a szeretetről, ha nyerni, érvényesülni és meggazdagodni akarsz ebben a világban, de ha az életed értelmét keresed, Szíved boldogságát és halhatatlan örömét, ha azt az EGYet keresed, amiért az Embernek érdemes élni: akkor tanulj meg Szeretni. Akkor is, ha lemaradsz. Akkor is, ha vesztes maradsz. Akkor is, ha nem szeretnek.

Olyan lángot gyújts a Szívedben, amelyet nem képes elfújni az a szennyes szélvihar, amelyben élsz!"

(Müller Péter)

46489. bd8f0b56fe
2014. jún. 23. 06:46

Minden mély emberi találkozásban négy fontos kérdés rejlik. Először is az, hogy ki vagy te? E mögött pedig van egy még fontosabb kérdés: ki vagy te nekem? És amikor föl tudtam tenni ezt a második kérdést, akkor egyszer csak jön egy harmadik is: ki vagyok én neked? Aztán a harmadik előhozza a negyediket: ki vagyok én?

Pál Ferenc

46488. bd8f0b56fe
2014. jún. 23. 06:45

A nagy szellemek mindig is ellenkezést váltottak ki a középszerű elmékből. A középszerű elme ugyanis képtelen megérteni azt, aki nem hajlandó vakon meghajolni a konvencionális előítéletek előtt, hanem bátran és őszintén kimondja a saját véleményét.

Albert Einstein

46487. bd8f0b56fe
2014. jún. 22. 17:02
Ez a SZERELEM?!!! Előfordulhat, hogy egyszer az életben rábukkansz arra, akiért mindent hátrahagynál, aki mindenki előtt van, aki a józanságot elviszi a fejed felől, aki szétszed, szétszakít, beléd mar és átölel, akivel a poklot és a mennyországot egyszerre járod meg. Aki miközben tép, aközben simogat, miközben mar, aközben leheli csókját az ajkadra.Ne kelljen enélkül a tüzesen fájdalmas érzés nélkül meghalnod. Életedben legalább egyszer találjon rád egy gőzerővel feltörő szerelem.Mert meg kell ismerni ezt az érzést! Néha elég pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki. Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem.., csak van valami. Találkozol valakivel, akinek nem kell semmit mondanod. Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreped az arcodon. Nincs többé hazugság, csak az őszinteség, csak a csupasz lelked, minden védelem nélkül, és félsz, halálra rémülsz, mit keres valaki pár óra után a szíved közepében. Félsz, hogy vissza fog élni a kiszolgáltatottságoddal. Nem teszi, mert a markodban van, ahogy Te is. A józan ész meg eltűnik. Bármit mond, megteszed. Bármit kérdez, válaszolsz. Kivetkőzöl magadból, és mindent a fonákjáról látsz. Olyasmit teszel, amit el sem hiszel, olyanokat mondasz, amiket utólag sem értesz. Tükröt állít eléd, amiben meglátod magad. Az igazi énedet. A valóságot, amit senki más szemében nem láttál még. Talán azt is tudja, hogy milyen leszel. Még a jövődet is látja benned, te meg meglátod a szemében a saját arcképedet. Boldog vagy és félsz, együtt. Nem tudod mit hozhat a holnap, de nem is érdekel, mert tudod Ő ott lesz melletted.., nem vagy benne biztos, de érzed, hiszen olyan mint Te.
46486. bd8f0b56fe
2014. jún. 22. 13:16
"Mi tehát az önismeret? Az, hogy milyen vagyok? Ez a szokványos kérdés - de nem a jó kérdés! Mert arra, hogy most milyen vagy, talán tudsz válaszolni. Ilyen vagy most és itt, ebben az időpontban és helyzetben. És ha másfajta szituációba kerülsz? Például, ha megfélemlítenek, megaláznak, akkor vajon hogyan működik a te becsületességed, bátorságod, kiállásod? Működik-e egyáltalán? A válasz millió tényezőtől függ. Tehát az, hogy milyen vagy, mindig csak egy adott helyzetben, egy adott társas konstellációban érvényes. De az igazi kérdés nem is ez, hanem hogy miként váltál ilyenné? Milyen út bontakoztatta ki benned azokat a jellemzőket, amelyeket ma tulajdonságként lát a világ? És vajon ez az út, amely lehetővé tette, hogy ilyenné válj, milyen fejlődési lehetőségeket nyit meg számodra a továbbiakban?"
46485. Cilumiluci
2014. jún. 21. 16:44
"Jó dolgok azokkal történnek, akik Hisznek, még jobb dolgok azokkal történnek, akik Türelmesek, és a legjobb dolgok azokkal történnek, akik SOSEM ADJÁK FEL!"
46484. 16b5d6ae34
2014. jún. 21. 10:17

Légy őszinte és csak a becsületre adj,

Ne mondj ki szót, mely nem a szívből fakad.

Moliére

46483. bd8f0b56fe
2014. jún. 21. 05:26

Minden mély emberi találkozásban négy fontos kérdés rejlik. Először is az, hogy ki vagy te? E mögött pedig van egy még fontosabb kérdés: ki vagy te nekem? És amikor föl tudtam tenni ezt a második kérdést, akkor egyszer csak jön egy harmadik is: ki vagyok én neked? Aztán a harmadik előhozza a negyediket: ki vagyok én?

Pál Ferenc

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook