Kedvenc idézetek (beszélgetés)
... egy kicsit más... :)
Amikor azt hitted nem figyelek, láttam hogy a hűtőszekrény ajtajára tűzted ki az első képemet, és én még egyet akartam festeni...
Amikor azt hitted nem figyelek, láttam hogy megetetsz egy kóbor macskát, és arra gondoltam, jónak kell lennünk az állatokhoz...
Amikor azt hitted nem figyelek, láttam hogy csak az én kedvemért sütöd meg a kedvenc süteményemet, és tudtam, hogy az apróságok sokat számítanak...
Amikor azt hitted nem figyelek, hallottalak imádkozni, és hittem, hogy van Isten, akihez mindig szólhatok...
Amikor azt hitted nem figyelek, éreztem álmomban, hogy gondosan betakarsz, megcsókolod arcomat, és éreztem, tudtam, szeretve lenni nagyon jó...
Amikor azt hitted nem figyelek, láttam hogy könnyezel, és megtanultam, hogy néha fájdalom ér, de sírni szabad...
Amikor azt hitted nem figyelek, láttam hogy fontos vagyok neked, és a legtöbbet akartam kihozni magamból...
Amikor azt hitted nem figyelek... figyeltem... és meg akartam köszönni mindazt, amit láttam, amikor azt hitted, nem figyelek.
Bereczki Zoltán : Kerek egész
"Hozzád, mint egy mágnes vonzott annyi új érzés.
Ami volt, sose múlt, de te mégse hiszed, hogy jön majd még
Unalom vagy a gond,
Ami játékokba űz.
Hát gyere velem, játsszunk egy darabban,
Mert ugye tudod, jobb lesz, mint magadban.
Ez kerek egész, bárhova mész,
Ez kerek egész, úgy is, ha félsz.
Hagyd egy darabban,
jobb egy darabban.
Színpad az egész, bárhova mész,
Amíg élsz, egy érzés hajt.
Olyan szép, amíg hisszük a végét
átírhatjuk majd.
De a fal nem akar
Soha köddé válni köztünk.
Hisz az a jó, ha két szív egyre dobban.
És lehet, hogy egyszer-kétszer a színlap nem túl jó,
De tudod, a „viszlát” köztünk mégsem jó végszó.
Hisz az a jó, ha két szív egyre dobban.
Ez kerek egész, úgy is, ha félsz."
Hooligans : Illúzió
"Túl magasra vágysz, hol van már a rózsaszínű felhő?
Veszélyes az út, a csúcshoz mindig közel a lejtő.
Pont olyanná válsz, mint akiken nevettünk régen,
Hidd el, többet ér mindig, amit nem kapsz meg pénzen.
Gyönyörű világod, mi szerelemtől lángolt,
Fekete-fehérré változott,
Hol van az a lány ma, rossz utakon járna,
Aki velem együtt álmodott?
Csak szép illúzió, lelkednek hívó szó,
Klassz új ruhák, bankszámla vár,
Így élni mért lesz jó?
Hamisan szóló illúzió, lelkednek hívó szó,
Elhagy a vágy, s minden barát,
Szíved, ha túl olcsó.
Rohan a világ, ha te is rohansz, lehetsz a legjobb,
De céltalan a cél, én nem hiszem, hogy ez az, ami feldob.
Magányos a szív, ha kelepcébe magát bezárja,
Én segítek, ha kell, ha úgy érzed, hogy mégiscsak szállna.
Gyönyörű világod, mi szerelemtől lángolt,
Fekete-fehérré változott,
Hol van az a lány ma, Ferrariba szállna,
Aki velem együtt álmodott?
Így élni mért lesz jó?
Szíved, ha túl olcsó.
Így élni mért lesz jó?
Szíved, ha túl olcsó."
"Amikor a szív a tiltott, nem az ész beszél,
Mondhatják, bár ne álmokban élj.
Ha követed a halk szavát, ami most hajt Felé,
Számíthatsz rám, nem kell, hogy félj.
Ahogyan egy lepke száll, repül a fényben éjszakákon át,
Én úgy kísérlek bárhová tovább."
Nekem is van egy álmom, olykor szép,
amikor látlak, mint egy álomkép.
Egyedül vagy, tudod, néha másnak látsz.
Lehet, hogy éber álom csak, amit látsz.
Fodor Ákos: Axióma
A szeretésen
kívül minden emberi
tett: romépítés.
Olyan volt a lelkem, mint azok a kürtcsigák, amiket partra mos a tenger, és már csak a héj maradt meg belőlük, a csiga dobbantott. Szürkésrózsaszín üregem tisztára mosva, üresen várja, hogy valaki betöltse, hogy valaki betelepedjen, és ott bennem biztonságban érezze magát, és kitöltsön mindent.
Laurell Kaye Hamilton
A semmi ágán ül szivem,
kis teste hangtalan vacog,
köréje gyűlnek szeliden
s nézik, nézik a csillagok.
József Attila
Kettős teher
s kettős kincs, hogy szeretni kell.
Ki szeret s párra nem találhat,
oly hontalan,
mint amilyen gyámoltalan
a szükségét végző vadállat.
József Attila
És éreztem, hogy dobban a szívem,
s avarra-lépő vágyra lelkesül.
Akit kerestem, nem találtam:
hát elindultam egyedül.
Wass Albert
Ott várok a sorok között, talán egyszer rám találsz,
Üvöltök, integetek neked, de ha nem látsz...
Lehetek a víz, lehetek a tűz,
Lehetek a szél - ami téged mindig űz -,
Az árnyék, lehetek a fény, akkor sem értenél.
Zanzibar
Egy napon felébredtem, és észrevettem, hogy hiányzik. Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod a kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van az életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami.
Márai Sándor
Ameddig nem adsz helyet a lelkedben valakinek, aki éppolyan fontos neked, mint saját magad, addig mindig magányos maradsz.
Richard Bach
Családnak hívják a szüleiket sokan tévesen, mikor már megvan a saját párjuk. Nem, tudd, hogy a házasság vagy együttélés első napjától kezdve az a családod, akit választottál magadnak. A napi dolgokat vele beszéled meg, a nehézségeket is együtt kezelitek, a döntésekben együtt álltok ki, együtt élitek az életet. Nem egymás mellett, hanem együtt.
Marie Clarence
Minden embernek van egy útja, amelyiken járnia kell. Nem lehet letérni róla. Az ember azt hiszi, hogy akik egy födél alatt élnek, azoknak útjok is egy. De ez nem így van. Nem a födelen múlik, hanem az utakon. A födél nem tartja össze az utakat, ha azok nem úgy indultak, hogy egymás mellett haladhassanak hosszú ideig.
Wass Albert
Az ember születik valahol. Az a család. Meglát valakit, úgy érzi, hogy szereti, összeköltözik vele egy födél alá, s gyermekei lesznek. Ez a család.
Wass Albert
Mert meg akarom mutatni neked, hogy csodák pedig vannak! Nézz csak rám! Megtaláltam az apukámat, és az anyukám meg az apukám megint egymásba szerettek! Vagyis a csoda még nem ment ki a divatból!
Francine Oomen
Egy férfi, egy nő meg egy gyermek mindig módját ejti valamiképpen, hogy beássa magát, magukra rántsák a földet, ahol élnek, takaró gyanánt, és akár a körmükkel is kikaparjanak maguknak valami otthonfélét. Akkor aztán pokoli erő kell hozzá, hogy gyökereiket kiszaggassa.
John Steinbeck
Úgy viselkedjenek a fiatalok, hogy a szülők érezzék, a jó tanácsot mindig örömmel megfontolják, de maguk akarnak dönteni.
Csőgl János
Vannak olyan örömei az életnek, amiket csak akkor tud megélni az ember, ha van gyereke, és van férje, legalábbis párja.
Szinetár Dóra
Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén. Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt. A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is.
Paulo Coelho
Senkit sem ismerhetünk meg teljesen. Ezért a legfélelmetesebb elfogadni valakit, hittel és bizalommal, és reménykedni, hogy ő is így fogad el minket.
Libba Bray
Amikor boldog vagy, mélyen magadban, érezd azt, aki megtapasztalja a boldogságot. Amikor bánatos vagy, mélyen magadban, érezd azt, aki megtapasztalja a bánatot. Mindkettő ugyanaz. Van egy apró, mozdulatlan pont, amely mindent figyel, mindennek a tanúja. Légy együtt ezzel a mozdulatlansággal, amikor csak teheted. Vedd észre ahelyett, hogy elsiklanál felette. A meghittség a leghatalmasabb szövetségesed. Maga a vagyok a lényed. Semmi sem idegen számunkra abban, hogy egyszerűen vagyunk. Az apró mozdulatlan pont először nem lesz nagy tapasztalat, ám határtalanul nagyra nőhet. Amikor meghalsz, és már nincs mibe kapaszkodnod, a vagyok tölti majd be az egész mindenséget. A bölcsek minden korban újra és újra elismételték ezt. Azonban nem szabad másodkézből elfogadnod az igazságot. Találd meg önmagadban, aki azt mondja, hogy vagyok, és kitágulva betölt téged. Ha ez megtörtént biztonságban vagy. Lényed azonos lesz lelkeddel.
Deepak Chopra
S a lélek! - ami gondol, és akar,
Ohajt, és képzel, búsong, és örűl;
Ez a világok alkotója bennem,
S rontója annak, amit alkotott;
A lélek! ami emberré teszen,
Azt mondom annak, s még nem ösmerem.
Vörösmarty Mihály
A lélek az, ami a mozdulatlan, süket és vak testben látja a világot, hallja a világot, a múltban és jövőben messzire szárnyal, és Istent keresi akkor is, amikor tagadja létezését.
Wass Albert