Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

12672. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:51

"Én féltem, hogy későn érek haza: egész életemben az a buta félsz, és mindig tekintettel lenni másra, mindenre... az idő meg csak múlik, és a szemem sarkában már szarkalábak."

Stefan Zweig

12671. Angyalka20

"Most már mindörökre veled maradok! Örömödben, magányodban, félelmedben, szomorúságodban. Ha víz fölé hajolsz, ezután én akarok visszanézni rád. Ha kígyó támadna meg, veled akarok lenni. És ha terhedre leszek, a hátad mögé állok, ne láss engem, de én ott akarok lenni, legalább az árnyékodban."

(Illés Endre)

12670. Angyalka20

"Én aki, mint mindannyian, szükségét érzem, hogy elismerjenek, benned tisztának érzem magam és feléd indulok. Szükségem van rá, hogy oda menjek, ahol tiszta vagyok. Soha nem a szavaim, a tetteim árulták el neked, ki vagyok. Annak az elfogadása, aki vagyok tett téged elnézővé ezekkel a tettekkel és szavakkal szemben. Hálás vagyok neked, hogy úgy fogadsz, amilyen vagyok. Mit kezdenék egy baráttal, aki elítél?"

Antoine de Saint-Exupéry

12669. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:50

"Nagy erőforrásoknak kell rejleniük elménkben és szívünkben ahhoz, hogy méltányoljuk az őszinteséget akkor is, ha megsebez minket, vagy hogy őszinték legyünk anélkül, hogy őszinteségünk sértő volna. Kevés ember elég gerinces ahhoz, hogy elviselje és megmondja az igazat.'

Marquis de Vauvenargues

12668. Angyalka20

Téli éjeken

fagyos, fáradt lélekkel

tavaszt álmodom.

/Szabolcsi Erzsébet/

12667. Angyalka20

Tandori Dezső

Rajtam ne múljon

Azt mondják, mindig

rajtunk is múlik minden.

Rajtam ne múljon.

12666. Angyalka20

"A szeretet képzelőerő, fantázia nélkül megsavanyodik, mint a rosszul kezelt bor. Kis meglepetések adnak ízt, színt, dallamot, szárnyat a szeretetnek. (...) Nincs elszürkítőbb, mint a megszokás, a rutin, amikor mindig minden ismétlődik a barátságban, a házasságban."

Gyökössy Endre

12665. Angyalka20

Kormányos Sándor

Nem jó ez így...

Nem jó ez így,

a szívem lesz csak

nélküled egyre kérgesebb.

Nehéz ez így,

a keserűség

lehetne olykor édesebb..

12664. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:49

"A mérföldek tényleg

el tudnák választani

a barátokat?

Ha együtt akarsz lenni

azzal, akit szeretsz,

nem vagy máris vele?"

/R. Bach: A Messiás kézikönyve-a távolságról /

12663. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:49

Kormányos Sándor

Ablak

Ablak voltam rányitottam

magam a világra

s azt hittem,ki átnéz rajtam

a világot csodálja...

12662. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:48

S ahogy a Jóisten ott szomorkodott, egyszerre csak elébe lépett a negyedik kicsi angyalka, akiről bizony meg is feledkezett volt, és ezt mondta:

- Hallgass meg engem, édes jó Istenem! Lám, odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet, meg a békességet, de ők bizony nem érnek velök semmit, amíg az emberek szíve zárva marad! Add nekem az erdőket, és én majd megnyitom velök az emberek szívét!

A Jóisten rácsodálkozott a kicsi angyalkára, de aztán elmosolyodott, és ez a mosolygás olyan volt, mint amikor a nap fénye átragyog a felhőkön.

- Próbáld meg, lelkecském - mondta kedvesen a Jóisten. - Legyen ahogy kívánod: neked adom az erdőket!

Wass Albert

12661. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:47

Csak szavakat írok neked,

és messziről küldök hozzád

életjeleket,

oly távolra nem röpíti a szél

néma gondolataimmal az

érintésemet…

Pedig

jó lenne puhán megsimítani

mindennapoktól törődött

kedves arcodat,

jó lenne, ha hallanád

lelkemből neked kottázott

őszinte dallamaimat.

12660. Angyalka20
Az én mellkasomba tette belé a szívet a teremtő, leküldött az emberek közé vele. Én, én nem tudtam-tudom hogy lehetett, hogy meg nem mutattam nékik a szívemet, az ő szívüket. Aludtam én? Itt várt a gégémben az életmentő szó; a szó, melynek a boldogságot kellett ráparancsolni a Földre. És én hallgattam. Nem tudom, hová figyeltem. Leejtettem a világot. Eltört. - Szép Ernő
12659. Angyalka20
Aki létezik, annak útja is van. Én pedig egyelőre nagyon is létezem, csak... Csak épp eltévedtem. - Böszörményi Gyula
12658. Angyalka20
Abban a pillanatban szerettem volna visszamenni az időben, és újra átélni minden együtt töltött pillanatot. Még egy titkos mosolyt, még egy közös nevetést. Még egy izzó csókot. Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el. - Becca Fitzpatrick
12657. Angyalka20

Elmentél,

és magaddal vittél engem is,

aki itt maradt,

nem hasonlít hozzám. - Babits Ferenc

12656. Angyalka20
És ha most megkérdeznek, hogy ma még mi tart itt a Földön, mi tart még életben, habozás nélkül azt felelem rá: a szerelem. - Kertész Imre
12655. Angyalka20
Furcsa az emberi természet. Amíg valaki él, addig nem törődnek vele, vagy megszólják. De ha haldoklik vagy ha meghalt, egyszerre tudomást vesznek róla és dicsérni kezdik. A halál egy időre glóriát von a legszegényebb ember feje köré is. A halálával sok ember eléri azt, amit az élet sohase adott meg neki. - B. S. Aldrich
12654. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:46
Apának igaza volt: olykor jó, ha az emberek elmennek. Ha Jenny nem utazott volna el, akkor sose írtam volna meg neki azt a levelet. És végül nagymamának is igaza volt, sose késő valakinek elmondani, mit érzünk iránta. - Louie élete
12653. Angyalka20
Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idővel helyet adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikről kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igazi barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem. - Meg Cabot
12652. Angyalka20

Azt mondtad, "Nem lesz jó"

Azt mondtam, "És akkor? "

Azt mondtad, "Hazudik"

Azt mondtam, "Jópofa"

Azt mondtad, "Legyen vége"

Azt mondtam, "Hallgass el"

Azt mondtad, "Szeretlek"

Azt mondtam, "Ne most"

Aztán a gyufa megégette a kezem

És ő nem volt ott

Hogy segítsen

Otthagyott

Egyedül a sötétben

De nem voltam egyedül

Azt mondtad, "Szeretlek"

Azt mondtam, "Miért?"

Azt mondtad, "Azért, mert én alkottalak."

- Rachel Joy Scott

12651. Angyalka20

A rossz ember, az erős ember senkire sem haragszik, mert vastag páncél védi a szívét, és akinek leginkább ártani akar, arra sem haragszik, mivel a harag drága erőpazarlás. Ezért tartózkodjunk a haragvástól, és ha megdobnak kővel, dobjuk vissza a követ mosolyogva és orcánk elváltoztatása nélkül, de hétszeres erővel, ha tudjuk. Ha pedig nem tudjuk, bele kell nyugodnunk abba, hogy izmaink még gyakorlásra szorulnak. -

Csáth Géza

12650. Angyalka20
Az évekkel az ember változik, s változik a dolga a világban. Ideje van a társaslétnek és ideje az egyedüllétnek. A magány ajándék. Elmélyülni való alkalom. Akit nem ér el, vagy aki nem tudja, mit kezdjen vele, mindenképpen veszít. Akkor is, ha nem tud róla. - Schäffer Erzsébet
12649. Angyalka20

Még meg kell említenem. A virágnak valami kapcsolata van a halottakkal. Ezért kell, hogy a temető kert legyen.

Minden virág vonatkozásban áll a halállal, de főként a letépett virág, a csokor és a koszorú.

Milyen sajátságos, ugye?

12648. Angyalka20
Lelkünk mélyén rejlik legnagyobb kincsünk, a könny. Két módon tudjuk felszínre hozni: nagy fájdalommal vagy nagy örömmel.
12647. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:45

Milyen hangot ad ki a szív, amikor szétrobban a gyönyörűségtől, amikor valakinek a látványa úgy tölt el, ahogyan az étel, a vér és a levegő sosem lenne képes, amikor azt érzed, hogy ha van egy pillanat, amiért meg kell születned, akkor ez az?

Amíg nem találkoztunk, a magány volt az egyetlen társam.

Könyörgöm, ne engedd, hogy visszatérjen!

12646. Angyalka20
2011. febr. 6. 08:45

Voltam már néhányszor úgy, hogy felolvadt és kiáradt a szívem, forró szeretet töltött el és fájdalmas vágy, hogy elmondjak magamról mindent barátnak, szeretőnek: odaadjam magam, maradék nélkül, hogy megszeressenek, megsajnáljanak - látod, ez vagyok. Ilyenkor kutattam magamban, megindultan, alázatosan, tisztán.

/Karinthy Frigyes/

12645. csirike57
2011. febr. 6. 05:24
Egyetlenegyszer mertem megkérdezni tõle: "Miért szeretsz te engem?" / Azt felelte: "Fogalmam sincs, de egyáltalán nem is érdekel."
12644. cd240fe581
2011. febr. 6. 04:40

" Megtanultam,

hogy mindenki

a hegy csúcsán

szeretne élni,

nem is sejtvén, hogy

a valódi boldogság

éppen abban rejlik,

ahogyan oda feljutunk "

12643. c1028b9d8b
2011. febr. 5. 22:01

"A sötétséget elűzi akár egy gyertya is. A szeretet azonban jóval több egy magányos gyertyánál.

Akár a csillagokat is képes lángra lobbantani. "

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook