Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

12731. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:09

Szepes Mária

BOCSÁNAT

mindazért amit elkövettem itt.

Volt részem a múltban örömben is.

Köszönöm ajándékként. A legnagyobb kincs.

12730. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:08

Szepes Mária

PÉLDAKÉNT ÉLNI

Nem könnyű ám. Nehezek az esték,

elnyűtten feküdni, ülni. Bőröm csupa verejték.

Mégis teszem, amit a másiktól elvárni szeretnék.

12729. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:07
Az előbb még szidta, mint a bokrot, most meg tessék, úgy siratja, hogy a szíve szakad bele... Istenem, de buták is vagyunk, mi nők! - Emile Zola
12728. Angyalka20

Voltam már néhányszor úgy, hogy felolvadt és kiáradt a szívem, forró szeretet töltött el és fájdalmas vágy, hogy elmondjak magamról mindent barátnak, szeretőnek: odaadjam magam, maradék nélkül, hogy megszeressenek, megsajnáljanak - látod, ez vagyok. Ilyenkor kutattam magamban, megindultan, alázatosan, tisztán.

/Karinthy Frigyes/

12727. Angyalka20

"A mérföldek tényleg

el tudnák választani

a barátokat?

Ha együtt akarsz lenni

azzal, akit szeretsz,

nem vagy máris vele?"

/R. Bach: A Messiás kézikönyve-a távolságról /

12726. Angyalka20

"Én aki, mint mindannyian, szükségét érzem, hogy elismerjenek, benned tisztának érzem magam és feléd indulok. Szükségem van rá, hogy oda menjek, ahol tiszta vagyok. Soha nem a szavaim, a tetteim árulták el neked, ki vagyok. Annak az elfogadása, aki vagyok tett téged elnézővé ezekkel a tettekkel és szavakkal szemben. Hálás vagyok neked, hogy úgy fogadsz, amilyen vagyok. Mit kezdenék egy baráttal, aki elítél?"

Antoine de Saint-Exupéry

12725. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:06

Amíg önnel nem találkoztam, mást nem éreztem sohasem, mint vágyat. Szerelmet soha. Ahogy jobban megismertem, rájöttem, hogy önben a szépsége vonz a legkevésbé. A szívjóságával bűvölt el, azzal vonzott magához. Nem is értettem, mi történik velem. És csak amikor végül valóságos testi fájdalom hasított belém, ahányszor ön elment mellőlem, akkor jöttem rá, hogy szerelmes vagyok. Először életemben. Nem meghódítani akarom önt, csupán méltó lenni önhöz.

(Veszedelmes viszonyok - Vicomte de Valmont: John Malkovich)

12724. Angyalka20

El kell döntenem (...), mit akarok tenni... Ez most olyan, mint a szakadék, csakhogy tudom, hogy az, és ha jól lépek, nem zuhanok bele. Azt hiszem, élni akarok. Nem tudom biztosan, de azt hiszem.

Szabó Magda

12723. Angyalka20

Tudom, mire mit mondanál,

Tudom, adott esetben mit cselekednél.

Meghosszabbítalak magamnak,

szükségem van rád ahhoz,

hogy elviseljem hiányodat.

12722. Angyalka20
Meglepő, milyen könnyen elfordulnak az embertől a barátai, ha egyszer a bajtársiasság mázát lemossa a félelem vagy az önérdek.
12721. Angyalka20

Vajon mindenki barátom, akit annak hívok? Nem lehet, hogy csak azt szeretném hinni, a barátom valaki? Egy jó ismerősre, valakire, akivel sokat beszélünk, vagy akár arra, aki mindenben egyetért velünk, már rámondhatjuk - barát?

Az igazi barátság bajban válik el, az-e, aminek lennie kell. Arról már nem is beszélve, igazán az idő dönti el, kiállja-e a próbát egy barátság. Lehet, sőt kell is szeretni néhány embernek egymást. Figyelem, tolerancia, de ettől még nem biztos, hogy mindenki barát. Kellemes társaság, szimpatikus emberek csoportja, jól érezheti magát együtt. Barátságos is lehet egymással. De a kipróbált barátsághoz több kell. Hosszú távon derül ki, élethelyzetek döntik el, amit együtt átélnek. Örömök, bánatok az élet apró és nagy dolgaiban való együttes részvétel. Minden szeretetre méltó ember nem lehet a barátunk.

Mi is az igazi barátság? Ki a barát? Az, akit kölcsönös bizalom,ragaszkodás és szeretet köt hozzánk. Azt gondolom, az igazi barátok úgy tudnak szeretni, hogy a maguk boldogsága fölé tudják helyezni azt, akit szeretnek. Ki a legjobb barátunk? Akit kedvelünk, csodálunk, megbízunk benne, sőt feltétlen bizalmat érzünk iránta. Nincs szükség falakra.

A legkomolyabban saját szívünket kell figyelni. Az igazi barátság végül ez - helyet adunk a lelkünkben valakinek, aki épp olyan fontos, mint saját magunk. Azt gondolom az igazi barát, tudja, milyen béke lehet a csöndben.

Fuchs Éva

12720. Angyalka20

Az emberek nem egyszer és mindenkorra születnek meg azon a napon, amikor az anyjuk a világra hozza őket, hanem az élet újra meg újra rákényszeríti őket, hogy megszüljék magukat.

Gabriel García Márquez

12719. Angyalka20

Régen nem láttam Zsebibabát, és ha ma se látogatom meg, holnapra még régebben nem láttam lesz.

Milne

12718. Angyalka20

A veszélytől való félelem tízszer kínosabb, mint maga a veszély. Az aggodalom nagyobb teherként nehezedik az emberre, mint a valóságos rossz.

Daniel Defoe

12717. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:05

Ami azt illeti, mesélik, hogy létezik valami szeretet nevű elvont fogalom. Szívesen venném, ha végigkísérne életem maradékán.

Vavyan Fable

12716. Angyalka20

Kimutatni az érzéseket: ez (...) fontos. Olyan ez, mint amikor azt mondom valakinek, hogy mennyire szeretem, mennyire fontos nekem, de nem ölelem át.

Csernus Imre

12715. Angyalka20

Nézem a kezed

Simogatásokat rejt

Ne őrizd tovább.

12714. Angyalka20

Puha szájjal csókol a csend.

Nem történik semmi.

Lágy krémfelhők mozdulnak.

Lassan.

Hozzám törleszkedik a csend.

Szép, hosszú,

vég nélküli hallgatás.

Letörli az emlékeket.

Üres vagyok. Tiszta.

A világ kihátrált belőlem.

Meg kellene születni.

De hova?

12713. Angyalka20

" A neked való dolgok vonzódnak hozzád. Hidd, mint ahogy élsz, hogyha bárhol a világon elhangzik egy szó, amit meg kell hallanod az ott fog zengeni a füledben. Minden hozzád szóló mondás, minden könyv, minden elrejtett szó biztosan megtalál egyenes vagy tekervényes úton."

Emerson

12712. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:04

"A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem. Szeretni azt jelenti, hogy figyelsz."

Antoine de Saint-Exupéry

12711. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:04

"Mert mit jelent megérteni a másikat? Az, hogy én megértelek téged, azt jelenti, hogy beskatulyázlak a már meglévő gondolataimba. De lehetséges, hogy még a színek, amiket te látsz, azok sem ugyanazok a színek, amiket én látok. Nagyon megrázó felfedezés, de szerintem igaz. Hát akkor én mit csinálok? Nagyon prózainak hangzik, de én csak próbálok együtt lenni a másikkal. Majdnem úgy, mintha egy tigrissel lennék egy ketrecben. A tigrissel is próbálnék együtt lenni. Megérteni a tigrist? Én nem próbálnám megérteni a tigrist, azt nem lehet. Viszont lehet a tigrissel játszani, vagy lehet a tigrissel birkózni, vagy lehet a tigris által meghalni..."

Feldmár András

12710. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:03

"Sok nő kölcsönveszi egy férfi szívét, de nagyon kevesen tudják birtokukba venni."

Kahlil Gibran

12709. Angyalka20

"Ha én mondhatnám meg a nőknek, hogyan válasszanak férjet, hát azt tanácsolnám, csinálják pontosan úgy, mintha lovat vennének: Egy: keresd a fajtiszta, erős fogú, erős lábú példányt! Kettő: kerüld azokat a teremtményeket, amelyek kicsit is rúgósak vagy harapósak! Három: könyörtelenül hagyd ott, ha csak a legkisebb hajlandóságot mutatja a lustaságra! Négy: a csökönyös szörnyetegekre ügyet se vess! Egy kis keményfejűség persze elkerülhetetlen, talán nem is árt, de ha túl sok van belőle, az veleszületett ostobaságra utal. Röviden tehát: olyat válassz, amelyik még nevelhető!"

Amanda Quick

12708. Angyalka20

"Aki megért téged, közelebbi rokonságban van veled, mint bármelyik édestestvéred."

Kahlil Gibran

12707. Angyalka20

Jánk Károly

Mementó

Az elhalasztott vallomások éjszakáján

egy szőnyegként felgöngyölített mosoly

amint kérdőjellé görbül,

és többé nem válaszol.

12706. Angyalka20

A sors nem kényszeríti az embereket arra, hogy elszakadjanak egymástól, sőt ellenkezőleg, inkább összehozza őket. Az, ami valóban szép volt eddigi életemben, mind véletlenül került az utamba. Az is véletlen volt, hogy veled találkoztam, ám nyomban felismertem benned a sorsomat.

John Knittel

12705. Angyalka20

"Felkínáltam magam; kézbe vettél, megforgattál, gyönyörködtél bennem, aztán elejtettél."

Nagy István Attila

12704. Angyalka20

"Menj és feledj! Szívem beéri azzal,

Hogy megsirat és sohasem feled. "

Endrődi Sándor

12703. Angyalka20

"Falat emelsz emberséged köré titkolni, mi van legbelül. A falak állnak és szilárdak, köztük ott vagy te, egyedül."

Földeáki-Horváth Anna: Falak

12702. Angyalka20
2011. febr. 9. 21:02

Nemes Nagy Ágnes

Térden

Ne, ne ítélj meg engemet.

Szívemben mindig térdelek.

De nem letérdelek, ne hidd:

föl, föl, föltérdelek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook