Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

23959. Lysiantus
2012. márc. 31. 23:44

"A sors attól sors, hogy nem magunk választjuk, mégis meg kell állnunk a helyünket, bármit hozzanak is a napok."

/ Fayard/

23958. Angyalka20
2012. márc. 31. 23:40

Mi lesz velem, mondd?

Szemem fényét félelem fakítja,

mellkasomban buta álmok.

Karnyújtásnyira, mégis távol:

hiányzol az éjszakámból.

Nagy István Attila

23957. Angyalka20
2012. márc. 31. 22:24

Napoleon Hill

Az élet egyetlen leckéje sem volt olyan fájdalmas, mint az,

melyben örökre megtanultam, hogy nem kötelességem

minden sértést, minden igazságtalanságot megtorolni.

23956. Angyalka20
2012. márc. 31. 22:16

Szerb Antal

A reménytelen szerelem sokkal költőibb, költői feldolgozásra sokkal alkalmasabb, mint a boldog szerelem. A költőt is sokkal jobban ihleti: mert az ihlet legfőbb táplálója a vágy, és az ember nem az után vágyódik, aki mellette van, hanem az után, aki messze, elérhetetlenül messze van.

23955. trigiske
2012. márc. 31. 22:14
"Talán semmi sincs szebb a világon,mint találni egy embert,akinek lelkében nyugodtan letehetjük szívünk titkait,akiben megbízunk,akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát,akinek egyszerű jelenléte elég,hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."
23954. trigiske
2012. márc. 31. 21:53
"Kívánom, hogy mindig legyen időd: - nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje, - olvasni, mert ez a bölcsesség alapköve, - dolgozni, mert ez a siker ára, - játszani, mert ez az örök ifjúság titka, - szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja, - egy pillanatnyi mosolyra, mert ez az arc legszebb ékszere, - néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet."
23953. trigiske
2012. márc. 31. 21:29
"Nem nyílik korlátlan lehetőségünk arra, hogy megkapjuk amit akarunk. És nincs annál rosszabb, mint kihagyni valamit, ami megváltoztatná az életünket. "
23952. trigiske
2012. márc. 31. 21:28
"Az élet egy nagy szerepjáték. Mindannyian játsszuk az általunk választott karaktert, és csak egy dolog van ami kizökkenthet minket a szerepünkből, s az nem más, mint a szerelem. Mikor jön valaki, aki az első perctől kezdve átlát rajtunk, az ő szemében az álarcunk lehull és megsemmisül. Csupán az igazi énünk érvényesül, ha akarjuk, ha nem, és ez az, ami néha annyira megrémít minket, hogy legszívesebben hanyatt-homlok menekülnénk, de hamarosan rájövünk, hogy e nélkül nincs értelme az életünknek. "
23951. trigiske
2012. márc. 31. 21:27
"A döntés, hogy elszakadunk attól, akit szeretünk, fájdalmas. Ennél csak egy valami rosszabb: amikor az, akiben megbíztunk, helyettünk dönt. "
23950. trigiske
2012. márc. 31. 21:26
"Vannak, akik megijednek attól, hogy másként is élhetnének, és attól, hogy a világ mégsem annyira szar. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz - még a rossz dolgokhoz is -, hogy nem mernek változtatni. "
23949. trigiske
2012. márc. 31. 21:25
"Ha az élet valóra váltja legmerészebb álmodat, akkor nincs mit megbánnod, ha ez az álom véget ér."
23948. 6b006fc769 (válaszként erre: 23946. - 03e8385f6c)
2012. márc. 31. 21:13

27-es persze Vanek Úr:D

Ezt is és szinte az összes Rejtőt imádom:))

23947. bd8f0b56fe
2012. márc. 31. 21:01

A "felnőttek" általában lehetetlenül gazdálkodnak az idővel. Örökös várakozásban élnek, múlt és jövő szakadékában. Egyre várnak valamit (hol ezt, hol azt), mígnem elérkezik haláluk órája. Nem így a gyerekek. Ők egy szabad órába, egy délutánba, egyetlen percükbe is életük egészét ömlesztik bele, ahogy csak a nagyon gazdagok tudnak és mernek költekezni. (...) Míg a gyermekkort kinőjük, e lelki gyermekséget halálig megőrizhetjük.

/Pilinszky János/

23946. 03e8385f6c
2012. márc. 31. 20:54

"Feljegyzett beszélgetés az orani Fort-St.-Thérèse gazdasági hivatalában.

SZEREPLŐK

Verdier őrmester és Balukin közlegény, ezredírnok.

Délután öt óra, az őrmester ilyenkor átnézi a kérelmeket.

VERDIER: (Jön. Megviselt. Kissé lefogyott az utóbbi időben.)

BALUKIN: (Felugrik.)

VERDIER: (Bágyadt jóakarattal.)

Csak üljön le, maga disznó.

(Kinyitja a zubbonyát. Fúj.)

BALUKIN: (Írásokat tesz eléje.)

Gorcsev, a 27-es közlegény, estére kimaradást kér.

VERDIER: (Vészes morgással, amelytől bajuszának szálai rezegnek.)

Rendben...

BALUKIN: Ugyancsak a 27-es közlegény diétás betegkosztot kér.

VERDIER: (Bajusza szálai rezdülnek, szemei enyhén vérbe borulnak, orrcimpái ütemesen tágulnak.)

Aláírva...

BALUKIN: A 27-es két nap gyengélkedőt kér, mert a reuma kínozza.

VERDIER: (Bajusza rezeg, szem, cimpa, stb.)

Aláírva! És most (gyanúsan atyai hangon) kedves jó Balukin maga teljesen lezüllött lelkivilágú, gyanús, pimasz főhóhér... Ha maga még egyszer jelent valamit a 27-es közlegény kérelmeiről, akkor a legnagyobb számú lópatkoló csavarkulccsal pépesre verem a fejit.

(Vérfagyasztó kiáltás, hasonló a grand guignole nevű, kóros színpadi elváltozásokban szereplő őrült halottrablók felvonásvégi sikolyához, amire az egész mű íródott.)

Nem fogsz ugratni, te orgyilkos írnok! A 27-es kérelmét aláírhatja maga is!

(Szünet. Az őrmester egy székre roskad.)

Mi van még?

BALUKIN: (Nyel. Remegő kézzel egy cédulát vesz elő.)

A... 27-es kilépést kér holnap...

VERDIER: (Megtört. Legyint. Görnyedve süpped a székben.)

BALUKIN: (befejezi)

Mert fürdőbe... akar... menni...

VERDIER: (Jóakaratú szomorússággal.)

Ne ugass, mert eltiporlak, te becsület nélküli kétszínű sintéroktató...

(Mereng, a padlót nézve, megviselten. Végül valami elhatározás érlelődött benne.)

Nna!

(Feláll.)

Hát, ide hallgasson. Most még a 27-es közlegény kéri majd, hogy két néger szolga gyaloghintón vigye kivonuláskor, ezt persze aláírom, és ha perceken belül befut a kérése, hogy az őszi nagygyakorlatokra a kincstár költségén elkísérhessék vidám hölgyismerősei, ennek sem lehet akadálya, sőt megelőzzük kérelmében, és parancsot kap még ma az ezredtrombitás, hogy hajnalban hárfázással jelezze az ébresztőt, mert félő, hogy a 27-es közlegény véletlenül felébred és megjelenik a sorakozásnál!... De ha ezzel készen van, akkor akasszon ki egy táblát az erőd kapujában a következő szöveggel: Elaggott, vidéki levélkézbesítők, lóápolók és reumás nyugdíjasok kényelmes otthonra találnak, ha felvétetik magukat újoncnak a francia idegenlégióba. Teljesen hülyék számára kedvezmény, különleges elbánás, altiszti rangban sürgölődő szárazdajkák... Hogy az a mennydörgős...

A további feljegyzések már csak az őrmester különleges szókincsét dokumentálják a francia nyelv erőteljes kifejezései körében."

Rejtő Jenő: A tizennégykarátos autó

23945. Cilumiluci
2012. márc. 31. 20:48

"Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy.

Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed,

személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és

változni fog a sorsod is. Fogadd el magadat, és el tudod majd fogadni

sorsodat is."

(Popper Péter)

23944. trigiske
2012. márc. 31. 20:40
Annak aki feledni tud, azt mondják az élete is könnyebb. Azt mondják az ilyen ember, soha senkiért nem ejt egy könnyet. Ki tudja, hogy mi az igaz, ki tud másnak a szivébe látni. Ha az a szív szólni tudna, sokkal többet mondana mint bárki. Annak aki feledni tud, akit nappal mosolyogni látnak. Hiába megy jól a sora, este mégis vendége a bánat. /:Azt mondják az idő gyógyít, minden rosszat segít eltemetni. De ha holtig tagadjuk is egy valakit nem tudunk feledni,:
23943. trigiske
2012. márc. 31. 20:37
Néha vidám vagyok, örült és vicces, néha csöndes, nyugis és visszahúzódó. Néha nagyon vágyom rá, hogy velem legyen valaki, néha élvezem, hogy egyedül vagyok. Néha azt szeretem, ha hangosan szól a zene, néha jó a csönd is. Néha nagyon boldognak érzem magam, néha teljesen elveszettnek. Néha szeretem a színes dolgokat, néha csak a fekete tetszik. Néha a saját világomban élek, néha rájövök, hogy amit elképzeltem, sajnos nem létezik. Szereztem olyan barátokat, akikről soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a barátaimnak fogom hívni őket, és veszítettem el olyan embereket is, akikről soha nem gondoltam volna, hogy ma már nem lesznek mellettem. Szerettem olyat, aki nem viszonozta, és szerettek olyanok, akiknek én nem tudtam viszonozni a szeretetet. Voltam hű és hűtlen, hol gazdag voltam, hol nagyon szegény, voltam bátor, bár néha féltem, de soha senki ne mondja rám, hogy nem az álmaimnak éltem!
23942. trigiske
2012. márc. 31. 20:28
Mindannyiunk célja legjobbnak lenni a legjobbak között.
23941. trigiske
2012. márc. 31. 20:27
"Vidám jelenség vagyok, őrült tulajdonságokkal és felfoghatatlan érzésekkel."/Czirrrmy/
23940. trigiske
2012. márc. 31. 20:23
"Ha nekem születtél, miért nem vagy az enyém?Ha nem nekem születtél miért születtem én?"
23939. trigiske
2012. márc. 31. 20:23
"Addig vagy boldog, amíg van, aki szeret,aki a bajban megfogja kezed,és hogy milyen fontos is volt neked csak akkor tudod ha már nincs veled."
23938. a14deb9047
2012. márc. 31. 19:48
Aminek meg kell történnie, az megtörténik. ..Akivel találkoznod kell, azzal találkozol. ..Akinek észre kell vennie, az észrevesz. ..Ilyenkor mondhat bárki bármit, Te úgyis érzed... Nem lehet tudni, mi lesz belőle: egy éjszaka szép emléke, évek, vagy egy élet. ..Ott van és Te tudod, hogy közötök van egymáshoz...Tehetsz bármit: valahol, egy láthatatlan dimenzióban már össze vagytok finom kis szálakkal kötözve.... Ne aggódj,ha most nem vesz észre, majd újra látod... A legfontosabb,hogy nyitott legyél... Nem lehet rosszkor rossz helyen lenni.... Mindig ott vagy, ahol dolgod van... És mindig azokkal, akikkel dolgod van.... Lehet,hogy gyönyörű lesz, lehet hogy fájni fog, de ez az életed.... És ennél se szebb, se jobb, se izgalmasabb nem történhetne veled...
23937. 16b5d6ae34
2012. márc. 31. 18:43
"A jó barát az az ember, aki az emberiség azon részéhez tartozik, akivel emberi módon tudunk viselkedni." George Santayana
23936. foltos34
2012. márc. 31. 18:39
Az élet olyan, mint egy cigi, néha jól meg lehet szívni!
23935. Cilumiluci
2012. márc. 31. 18:39

Egyszer egy gyermek megszületni készült, és így szólt az Istenhez:

"Azt beszélik, holnap leküldesz a Földre, de hogyan fogok élni ott, hisz kicsi és védtelen vagyok?"

Isten azt válaszolta:

"A sok angyal közül kiválasztottam neked egyet, aki várni fog téged és vigyázni rád."

"De itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok.

Erre van szükségem, hogy boldog lehessek" - mondta a gyermek.

Isten így felelt:

"Az angyalod mindennap fog énekelni neked. És érezni fogod a szeretetét, és boldog leszel."

"És hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?" - kérdezte a gyermek.

"Az könnyű! Az angyalod meg fogja tanítani neked a legszebb és legédesebb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz, és az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni" - válaszolta Isten.

A gyermek felnézett Istenre és így szólt:

"És mit fogok tenni, ha veled akarok majd beszélni?"

Isten rámosolygott a kisdedre és azt mondta:

"Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet, és megtanít imádkozni."

A gyermek kissé szomorúan folytatta:

"Úgy hallottam, hogy a Földön rossz emberek is vannak. Ki fog engem megvédeni tőlük?

Az Isten megölelte a gyermeket és azt válaszolta:

"Az angyalod óvni fog téged akkor is, ha az az élete kockáztatásával jár."

A gyermek elszontyolódva nézett maga elé és így szólt:

"De mindig bánatos leszek, mert nem láthatlak téged."

Isten ismét megölelte a gyermeket:

"Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni, hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek."

Ekkor, bár nagy békesség volt a Mennyben, már hallani lehetett a földi hangokat. A gyermek sietve kérdezte:

"Istenem, ha most mennem kell, kérlek, áruld el nekem az angyalom nevét!"

És ekkor Isten így válaszolt:

"Az angyalod neve nem fontos. Egyszerűen így fogod hívni: Édesanya!"

23934. Angyalka20
2012. márc. 31. 18:09

A legtöbb ember azzal szorítja sarokba magát, hogy problémái vannak. Holott nem problémáink vannak, hanem lehetőségeink a döntésre.

- Csernus Imre

23933. Angyalka20
2012. márc. 31. 18:09

Mennyi szomorúság van bennünk, mennyi szétfoszlott álom, és mégis több az öröm az emberi életben, mint a fájdalom. Csakhogy a fájdalomra erősebben emlékszünk. Talán Isten rendelkezése ez, hogy így jobban megbecsüljük a múló, elröppenő örömöket.

- G. Hajnóczy Rózsa

23932. bd8f0b56fe
2012. márc. 31. 17:53

Az időt is érhetik zökkenők és balesetek, miáltal darabokra törhet, és otthagyhatja egy szobában valamelyik örök szilánkját.

/Gabriel García Márquez/

23931. 97f33311ff (válaszként erre: 23930. - 4aa8f77a48)
2012. márc. 31. 17:40
:)
23930. 4aa8f77a48
2012. márc. 31. 17:11
Ha elhagysz,ha megcsalsz. Az én életemben teljesen meghalsz. Egyet mondok neked az életembõl szevasz. Te mostmár más ágyában kavarsz. Ha találkozunk nekem hiàba hadarsz. Jobb ha a street túloldalán maradsz.;))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook