Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

24054. trigiske
2012. ápr. 3. 19:43
Aki után szíved vágyik, szeresd azt mindhalálig, mert boldog csak azzal lehetsz, akit tiszta szívből igazán szeretsz!
24053. Cilumiluci
2012. ápr. 3. 19:36
A valódi szerelem elszakíthatatlan. A valódi szeretet elvághatatlan. Ha kicsit hátrébb húzódsz, ha visszaveszel hangodból és jelenlétedből, az érzelmi kötések nyúlni kezdenek. A feleslegesek leszakadnak, a lényegesek kitartanak – a távolság minden érdekkapcsolat alól felszabadít. Sose akard ésszel kitalálni, hogy melyik érzelem valódi, s melyik nem.
24052. trigiske
2012. ápr. 3. 19:22
"Még annyi mindent mondhatnék neked, mégis évek óta írok egy levelet. Csak egyetlen sornyi hazugság - röviden:" "Már megtanultam élni nélküled." Jim Morrison
24051. Angyalka20
2012. ápr. 3. 18:53

A legértékesebb, amit tehetünk: ha jót teszünk,

mindig vidámak vagyunk, és hagyjuk a verebeket csiripelni.

- Don Bosco

24050. Angyalka20
2012. ápr. 3. 18:53

Arra gondolj, hogy megvan, amire vágysz. Ne a vágyad hiányára gondolj, hanem képzeld el, hogy megvan, amire vágysz. Mert addig, amíg csak a vágyad hiányát érzékeled, amíg szüntelenül ez jár az eszedben, nem leszel boldog.

- Fejős Éva

24049. 63d6abf1d7
2012. ápr. 3. 18:20

"Pontosan elég vagy ahhoz, hogy örökké és megmásíthatatlanul magadhoz láncolj."

(Stephenie Meyer)

24048. trigiske
2012. ápr. 3. 18:00
“Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek… Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!” (Müller Péter)
24047. Angyalka20
2012. ápr. 3. 17:53
A szerelem rosszra csábít. Gyakran csak ideiglenes, mindazonáltal a szerelem a legelképesztőbb dolgokra képes rávenni egyébként ésszerűen viselkedő élőlényeket. /Claudia Gray/
24046. Cilumiluci
2012. ápr. 3. 17:41

Ha egy nap úgy érzed, sírnod kell...Hívj engem.

Nem ígérem, hogy meg foglak nevettetni... De sírhatok Veled.

Ha egy nap el akarsz futni...Ne félj engem hívni.

Nem ígérem, hogy megkérlek, állj meg...De futhatok Veled.

Ha egy nap senkit sem akarsz hallani...Hívj engem.

Ígérem, Veled leszek. És ígérem, nagyon csendben.

De, ha egy nap hívsz...És nincs válasz...

Gyere gyorsan, látogass meg. Lehet, nekem van Rád szükségem!!!!!!!!!!

24045. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 14:49

Az anya, az igazi édesanya a legcsodálatosabb ember a világon. Ő a tündéri hang, aki jó éjt kíván; aki mesél neked egy vidám nap után.

Pán Péter c. film

24044. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 14:49

A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország.

William Goldsmith Brown

24043. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 14:48

Te anya, azt a virágot hogyan kell locsolni? (...) Úgy kell locsolni, hogy őszinte vagy a lánnyal, figyelsz rá, de ő is figyel rád, nem veszekedtek egymással, hanem még időben megbeszélitek a problémákat, betartjátok egymásnak, amit ígértetek, észreveszed, amikor fáj neki valami, ahogy ő is észreveszi, ha neked fáj valami, és bátran el mered neki mondani, amit érzel, legyen az jó vagy rossz.

Csernus Imre

24042. bd8f0b56fe

Én három személy vagyok, attól függően, hogy épp kivel vagyok. Az Ártatlan Kislány, aki csodálattal bámulja a férfit, és úgy tesz, mintha lenyűgöznék hetvenkedő történetei a hatalomról és a dicsőségről. A Végzet Asszonya, aki azonnal lecsap azokra, akik bizonytalanok, átveszi felettük az irányítást, és kielégíti a vágyaikat, hiszen nekik már semmi mással nem kell törődniük. Végül pedig a Megértő Anya, aki gondját viseli mindazoknak, akik vigaszra és törődésre szorulnak, úgy tesz, mintha megértené őket, de a panaszok egyik fülén be – a másikon ki. Maga melyiket szeretné megismerni?

Paulo Coelho

24041. bd8f0b56fe

Minél magasabb szellemi színvonalon él valaki, annál inkább szolgálja azt, aki lent van! Ahogy egy érett lelkű anya szolgálja a tudatlan és éretlen gyermekét, ahogy egy mester szolgálja a tanítványait, értük él, értük áldozza föl magát.

Müller Péter

24040. bd8f0b56fe

Mi van akkor, ha tényleg nem kerülhetjük el a sorsunkat? Mi van akkor, ha csak áltatjuk magunkat, hogy meg tudunk változni? Talán valami ilyesmire akart anyám is utalni, amikor azzal piszkált, hogy okosabbnak kell lennem, ha talpon akarok maradni a világban? Nem azt akarta-e, hogy megértsem, úgy kell leélni az életünk, hogy közben újra és újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat - anélkül, hogy tanulnánk belőlük -, vagy ami még rosszabb, észre sem vesszük őket?

Richard Russo

24039. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 14:47

A hunyó nap sugarában

Nézem, anyám, sírodat:

Sárga-piros rózsáival

Szórja be az alkonyat.

Sárga-piros rózsáiból

Szövi rád a takarót...

Lágyan lengő, fúvó szellő

Suttogja az altatót.

Pósa Lajos

24038. bd8f0b56fe

A hagyományos női szerepfelfogások szerint a nő elsősorban anya, feleség, tevékenységeinek színtere az otthon, ahol családját ellátja, gyermekeit neveli, érzelmi jellegű szerepet tölt be: biztosítja a családtagoknak az "otthon melegét". E felfogás szerint a nő a gyermekneveléssel, a családellátással járó kötöttségek miatt nem is vágyakozik a politika színtereire, legfeljebb abban az életkorban, amikor viszonylag szabadabb: a serdülőkor és a férjhezmenetel közötti időszakban, vagy gyermekeinek "fészekhagyása" után, hacsak a nagymamai teendők nem foglalják le idejét.

Tóth Eszter Zsófia

24037. bd8f0b56fe

Megtanultam, hogy a világ brutális, kiszámíthatatlan, gyakran kegyetlen. A nagyszüleim nem ismerték ezt a világot, így értelmetlennek találtam olyan kérdésekkel nyugtalanítani őket, amikre úgysem tudják a választ. Amikor anyám hazajött a munkából, néha elmeséltem neki, miket láttam, hallottam, ő pedig simogatta a homlokom, hallgatott figyelmesen, megpróbálta nekem tisztázni ezeket a dolgokat... az ő hangja, a keze érintése jelentette nekem a biztonságot.

Barack Obama

24036. bd8f0b56fe

Rendkívül rossz szolgálatot tesz gyermekének az az anya, aki önmagát igyekszik megtestesíteni a gyermekben anélkül, hogy egyszer is figyelembe venné, hogy a gyermek nem csupán afféle toldaléka, tőle függő teremtmény, hanem új és individuális lény, gyakran olyan jellemmel felruházva, amely alig hasonlít a szülők jellemére, sőt adott esetben riasztóan idegenszerűnek látszik.

Carl Gustav Jung

24035. bd8f0b56fe

Minden anya gazdag, ha szereti a gyerekeit. Nincs szegény édesanya, sem csúnya édesanya, sem öreg. Az ő szeretetük mindig a legszebb az Örömök között. És amikor, úgy látszik, szomorúak, akkor is elég egy csók, amit kapnak vagy adnak, és már minden könnyük csillaggá lesz a szemük mélyén.

Maurice Maeterlinck

24034. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 14:46

„Nincs hatalmasabb emberi ösztön, mint a felgerjedt nemi vágy, és a képek, amelyek a nyomában támadnak, életre szólóan vésődnek belénk, mint tetoválás a lelkünkbe.”

Stephen King

24033. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 14:42

„Milyen emberfeletti gyönyör áradhat el szíveken, mikor az ajkak először találják meg egymást, mikor a négy kar ölelkezése egyetlen lénnyé forraszt össze, egyetlen királyian boldog lénnyé két egymásba őrült emberi lényt.”

Guy de Maupassant

2012. ápr. 3. 14:36

" Aki megtalálta " középpontját", messzire sugárzik! Hívójele bejárja

a világot, és akinek szól, meghallja, s válaszol. Rokon lelkek, ha

tiszták, állandó adásban-vételben vannak. Ne félj, hogy társtalan

maradsz. Szíved adásban van, és megtalálod a veled "egyívásút".Minden

az "adó" erején és tisztaságán múlik."

" Müller Péter"

24031. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 12:33

„A szerelem misztériuma a lélekben gyökerezik, de mégis a testben szökken szárba.”

John Donne

24030. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 12:33

Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.

Jean-Marie Vianney

24029. bd8f0b56fe
2012. ápr. 3. 12:32
Mások szeretete feléd tart észrevétlen hömpölygéssel. Ne siettesd jöttét, ami személyesen a tiéd, rád talál. Várd nyitott szívvel, egész sorsoddal, egész életeddel
24028. bd8f0b56fe
Nem fontolgat az, ki szívével szeret, mert szíve titkát bátran megmutatni kész. William Shakespeare
24027. bd8f0b56fe
Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell, s akit szeretünk, azt nem feledjük el. William Shakespeare
24026. Cilumiluci
2012. ápr. 3. 11:55
Lehet, hogy a mesékben a szőke herceg fehér lovon az igazi, de a valóvilágban a barna sokkal szexibb. ;)
24025. Cilumiluci
2012. ápr. 3. 10:13
"Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget." - Churchill

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook