Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

23989. Angyalka20
2012. ápr. 1. 20:36

Azokat, akik a hegytetőre értek, már sohasem fogják érdekelni a völgyben rekedtek. Fürödnek a napfényben, örülnek, hogy ilyen sokra vitték.

Nagy Bandó András

23988. Angyalka20
2012. ápr. 1. 20:21

Ha már leromboltad a palotámat, ne építs helyette kunyhót és ne tetszelegj a könyörületességedben, hogy ezt a hajlékot nyújtod át nekem kárpótlásul.

Emily Bronte

23987. Angyalka20
2012. ápr. 1. 20:14

A szem, amelyikkel a világot látod, a te szemed. Külső szemeddel az emberekre figyelsz, belső szemedet megőrzöd önmagadnak. Amikor visszatekintesz, nem magadat látod, mert nem tükörbe nézel, hanem az embereket. Hogyan vélekedsz a többiekről? Amikor másokra figyelsz, amikor másokat ítélsz meg, úgy véled,

szemed csalhatatlan. Milyennek látod önmagad? Amikor tükröt tartasz magad elé, egy számodra kedves lényt pillantasz meg. Ismert vonásait szereted, mert biztonságot nyújtanak neked; ismeretlen arcát, melyek olykor téged is meglepnek, megértéssel fogadod. Vajon ugyanígy teszel a többiekkel is?

- Tatiosz

23986. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 20:03
Egy dolog van, amiből sosem kaphatunk eleget: a szeretet. És egy dolog van, amiből sosem adhatunk eleget: a szeretet...
23985. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 19:48
"Minden ember okkal lép az életünkbe. A kérdés csak az, hogy nyitottak leszünk-e arra, hogy ezt az okot felkutassuk, még akkor is, ha a válasz, amelyre rábukkanunk nem minden esetben az, amelyre éppen várunk. Egyes emberek úgy adnak, hogy örömet okoznak, mások úgy, hogy fájdalmat. De mindkét esetben olyasmit kapunk tőlük, amelyet késleltethetünk ugyan, de elkerülnünk nem érdemes. Légy türelmes és kitartó, járj nyitott szemmel, hisz olyan kincsre is bukkanhatsz egy embertársadban, amely értékesebb bármely földi jónál." (Szepesi F.)
23984. Angyalka20
2012. ápr. 1. 19:14

A fájdalom a múlt és a jelen szépségére emlékeztetett. Arra, amim van, és a szeretetre, amit elvesztettem. A szeretetre, amit adtam. És a szeretetre, amit elhagytam. Minél jobban fájt, minél jobban sajgott, annál édesebbek voltak az emlékek. Így bár szenvedtem a fájdalomtól, mégis együtt éltem vele.

Charles Martin

23983. Angyalka20
2012. ápr. 1. 18:42

Elvesztettem abban az esztendőben minden illúziómat, az emberekbe vetett hitemet, még Isten segítőkészségében, mindenhatóságában is kételkedtem, olyan mély volt a szakadék, amibe zuhantam.

Szabó Magda

23982. trigiske
2012. ápr. 1. 18:27
"Ahol eltörtél, ott leszel erős - Ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen és ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen!"
23981. Angyalka20
2012. ápr. 1. 18:27

- A barátom nem jött vissza a rohamból, Sir. Kérek engedélyt kimenni, és megkeresni őt.

- Nem engedélyezem - mondta a tiszt - Nem akarom, hogy kockáztasd az életed egy olyan emberért, aki valószínűleg halott.

A katona ennek ellenére kiment, és egy óra múlva maga is halálosan megsebesülve, halott barátjának tetemét cipelve tért vissza. A tiszt dühöngött:

- Mondtam, hogy halott. Most aztán mindkettőt elvesztettem. Mondd, volt annak valami értelme, hogy kimenj, és becipelj egy holttestet?

- Ó, persze, hogy volt, Sir - válaszolta a haldokló - Amikor megtaláltam, még élt. És azt mondta nekem: "Jack, biztos voltam benne, hogy értem jössz."

Anthony de Mello

23980. Cilumiluci (válaszként erre: 23979. - Angyalka20)
2012. ápr. 1. 18:22
Igen,olvastam ezt is és képet is láttam.Csodálatos kutya volt!♥
23979. Angyalka20 (válaszként erre: 23970. - Cilumiluci)
2012. ápr. 1. 18:21

Gondolkodás nélkül életét áldozta a kutya az emberért .

A négy éves, Chief nevű Amerikai Pit Bull Terrier fajtájú kutya a mérgeskígyó elé rontott, épp mielőtt az megmarhatta volna a 87 éves nőt és unokáját. A hős kutya néhány perccel önfeláldozó tette után farkát csóválva elpusztult a kobra marásától. Azt hiszem, ez a kutya hatalmas tiszteletet érdemel; kevés ember tett volna hasonló önzetlen cselekedetet. Van még mit tanulnunk-az állatoktól.

23978. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 18:09
A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent.:)
23977. Cilumiluci (válaszként erre: 23976. - A14deb9047)
2012. ápr. 1. 18:08
:)
23976. a14deb9047 (válaszként erre: 23970. - Cilumiluci)
2012. ápr. 1. 18:06
Gyönyörű és megható. Vittem!
23975. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 18:04

Aki másokat ismer: okos.

Aki magát ismeri: bölcs.

Aki másokat legyőz: erős.

Aki magát győzi le: hős.

23974. Angyalka20
2012. ápr. 1. 18:01

"Egyszer mindenki életében eljön az idő, amikor dönteni kell, mi a fontosabb. Az, hogy igaza legyen, vagy az, hogy boldog legyen."

(Karen Hawkins)

23973. trigiske
2012. ápr. 1. 17:47

" Mielőtt depressziót diagnosztizálnál magadon

előbb bizonyosodj meg arról, hogy nem csak seggfejekkel vagy körülvéve!"

23972. trigiske
2012. ápr. 1. 17:43
" A humor a bölcsek esernyője! "
23971. Lolita63
2012. ápr. 1. 17:32
„Tudom, hogy nem jössz mégis jó várni, hazudni kell a szívnek, hogy ne tudjon fájni. Nem mondom azt, hogy szeress, azt sem, hogy gondolj Rám, ha a szíved nem mondja én hiába is mondanám.”
23970. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 17:31

Greyfriars Bobby egy skye terrier volt. Egyedül élő gazdája minden szerdán elvitte magával ez edinburghi heti vásárba. Ott az 1 órát jelző ágyúlövéskor mindig elmentek ebédelni ugyanabba a vendéglőbe,... ahol Bobby kapott süteményt.

Bobby gazdája 1858-ban meghalt. A greyfriarsi templomkertben temették el, ahova kutyákat nem engedtek be, bár Bobby a temetési menettel tartott.

Három nap múlva a ...ve...ndéglős meglepve tapasztalta, hogy Bobby 1 órakor ismét megjelent - immár egyedül - a szokott helyén. Adott neki megint süteményt, amivel a kutya elment. Innentől a kutya mindennap délben megjelent, kapott enni, aztán elment.

A vendéglős egyszer utánament, megtudni, hogy hova tűnik Bobby. Akkor látta, hogy a kutya a temetőkerítés egy lyukán keresztülbújik és egyenest a gazdája sírjára fekszik. A vendéglős másnap is ezt tapasztalta és lassan kiderült, hogy Bobby egész nap a gazdája sírján fekszik és csak délben hagyja el, amikor enni megy.

Az állat a temetőben, gazdája sírján lakott.

Vele kivételt tettek, eltűrték a temetőben és később eszkábáltak neki egy kis lakot is, de Bobby csak a legcudarabb téli időben ment be oda, egyébként nem hagyta el a sírt.

14 éven keresztül őrízte a sírt, mikor 1872-ben meghalt. Ott temették el őt is, sírján a következő olvasható:

"Greyfriars Bobby, meghalt 1872 január 14-én.

Hűsége és odaadása legyen példa mindannyiunk számára"

Ma Bobbyt Edinburghban a valaha élt egyik legmegbecsültebb edinburghinak tartják, büszkék rá.

Az egykori vendéglő előtt emelt szobra illetve a templomkertben lévő sírja Edinburgh kiemelt látnivalói közé tartozik.

23969. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 17:30
A szeretet mindenütt jelen van, csak észre kell vennünk!
23968. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 17:29
Szeress úgy, mintha téged soha senki nem bántott volna meg. Dolgozz úgy, mintha nem is lenne szükséged a pénzre. Táncolj úgy, mintha téged senki sem nézne. Énekelj úgy, mintha téged senki sem hallana. Tedd azt amit akarsz, és ami neked örömet okoz. Éld úgy az életed, mintha a mennyországba lennél. Ápold a szeretteidet. Használd ki a pillanatot, és minden helyzetben fogadd el azt ami a legjobb. Sohase horgaszd le a fejed, ha valami nem úgy történik ahogy szeretnéd. AZ IGAZI GYŐZTESEK AZOK AKIK HARCOLNAK ÉS SOHASEM ADJÁK FEL!
23967. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 17:28
Vannak boldog könnyek,s fájó mosolyok.Mindig lesznek problémák,míg a Föld forog.Az élet szép,de élni tudni kell,Az élet harc és benne győzni kell!
23966. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 16:54
" Volt egyszer egy kisfiú,akinek igen nehéz természete volt.Az apja adott neki egy zacskó szöget,hogy mindannyiszor,amikor elveszti türelmét,vagy veszekszik valakivel,üssön be egy szöget,az udvar végében lévő kerítésbe.Az első napon 37 szöget ütött a fiú a kerítésbe.Az elkövetkezendő hetek során megtanult uralkodni magán és a kerítésbe beütött szögek száma napról-napra csökkent:felfedezte,sokkal könnyebb uralkodni magán,mint a szögeket beütni a kerítésbe.Végül elérkezett a nap,amikor a fiú egyetlen szöget sem ütött bele a kerítésbe.Ekkor megkereste apját,és elmesélte neki,hogy ma egyetlen szöget sem kellett a kerítésbe ütnie.Ekkor apja azt mondta neki,hogy minden nap,amikor megőrzi nyugalmát,és nem kerül veszekedésbe senkivel sem,húzzon ki egy szöget a kerítésből.A napok teltek,amikor egy nap a fiú közölte apjával,hogy már egy szög sincs a kerítésben.Az apja elkísérte fiát a kerítéshez,és így szólt:-"Édes fiam,te igen becsületre méltóan viselkedtél,de nézd csak,milyen sok lyuk van a kerítésen!Ez már sosem lesz olyan,mint azelőtt!Amikor összeveszel valakivel,és amikor egy gonosz dolgot mondasz neki,ugyanolyan sérüléseket hagysz benne,mint ezek itt a kerítésen.Belemárthatsz egy kést egy emberbe,majd kihúzhatod azt,de a seb örökre ott marad.Mindegy hányszor kérsz bocsánatot,a sérülés ott marad.A szavakkal okozott seb is olyan,mint egy fizikai seb.A barátok nagyon ritka ékszerek,megnevettetnek és bátorítanak.Ők mindig készek téged meghallgatni mindannyiszor,amikor neked arra szükséged van,támogatnak,kitárják előtted szívüket.Mutasd meg barátaidnak,mennyire szereted őket."
23965. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 16:52
Minden álmodért harcolnod kell, hiszen ki tudja :lehet, hogy amelyiket elengeded, éppen az tenne teljessé!
23964. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 16:49
Arra születtem, hogy érezzek és megismerjem a világot. Hogy saját képességeimet kibontsam, határaimat feszegessem, és átlépjem őket. Hogy magam alakítsam a sorsomat, és megéljem minden egyes pillanatát. Hogy ne hagyjak elmenni magam mellett lehetőségeket, hogy tartozzak valahová, mégis különálló személyiség legyek. Hogy csalódjak, veszítsek, nyerjek, szeressek. Hogy tudjak, akarjak, merjek, próbáljak. Mert ha nem próbálom meg, életem végéig kísérni fog az a bizonyos 'mi lett volna, ha...?' kérdés, amit a világon a legjobban utálok..
23963. 9938c84fee
2012. ápr. 1. 16:28

Ha már leromboltad a palotámat, ne építs helyette kunyhót és ne tetszelegj a könyörületességedben, hogy ezt a hajlékot nyújtod át nekem kárpótlásul.

Emily Bronte

23962. 9938c84fee
2012. ápr. 1. 16:23

Ne sírj,mert nincs az mi könnyet ér,

Ne sírj,mert ki szeret,könnyet nem kér.

Ne sírj,mert könnyek nélkül szebb az élet,

Ne sírj,mert valaki nagyon szeret téged.

Könnyek nélkül élni,s szépen nézni,

Felér mindennel,mit könnyed mutatna ki.

Érzéseid szemedben látszanak,

S ez az,mik nekem,mindent megadnak.

Illés Mihály

23961. Cilumiluci
2012. ápr. 1. 10:56
A nő azt akarja, hogy ok nélkül, "miért" nélkül szeressék: nem azért, mert szép vagy jó, vagy kedves, vagy művelt, vagy elmés, hanem azért, mert olyan, amilyen.
23960. bd8f0b56fe
2012. ápr. 1. 07:11

Furcsa, ahogy az idő az ember fölött tovamegy. Események, emberek, gondolatok jönnek és mennek, érzések hullámzanak az ember lelkén keresztül, aztán egy idő múlva nem marad belőlük semmi. Elkallódnak szerte az életben, mint apró haszontalan holmik a házban. Itt-ott valami leszakad az emberből, valami láthatatlan kis lelki cafat, odaakad egy ajtókilincshez, egy-egy ablakpárkányhoz, rozoga padlóhoz, keskeny sétaúthoz. Az ilyeneket emlékeknek nevezzük, tiszteljük őket hosszabb-rövidebb ideig, aszerint, hogy mekkora bennünk a romantika. Aztán szépen és észrevétlenül végképpen elmaradnak mellőlünk, mint halk szavú régi barátok, vagy mint az élet, aki velünk indult s valahol egyszer lemaradt.

/Wass Albert/

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook