Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Nőből vagyok, vállalom. Tolom azt az ajtót, amelyikre egyértelműen az van írva, hogy HÚZNI. Még jobban nevetek, ha megpróbálom elmagyarázni, min nevetek.
Belépek egy szobába, és elfelejtem, miért mentem. Ha számolok,szükségem van az ujjaimra.
Ha fáj valami, azt eltitkolom azok elől, akiket szeretek. Sokkal többet sírok mint, azt te gondolnád. Azt mondom, ez egy hosszú történet, akkor is... ha nem az.
Mindig megpróbálok még gyorsan megcsinálni valamit, mielőtt sípol a mikrosütő :)
Vannak hibáim,de vannak, akik így szeretnek. És így is büszke vagyok rá, hogy nőnek születtem! "
Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél,
légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van s
csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj,
amiket szeretnél.
Paulo Coelho
Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál
neked benne. Nem kell megküzdened a helyért. Ha olykor megbánt téged, nem indokot keres a tettére, hanem a bocsánatodat. Ne erőltesd rá magad olyasvalakire, aki nem ismer el téged, és ne feledd, akinek fontos vagy nem csak akkor áll melletted, amikor a legjobb formádat hozod, hanem akkor is, amikor a legrosszabb passzban vagy.
Mert van valami, ami több és értékesebb, mint a tudás, az értelem, igen, becsesebb, mint a jóság. Van egyfajta tapintat, ami az emberi teljesítmény felsőfoka. Az a fajta gyöngédség, mely láthatatlan, színtelen és íztelen, s mégis nélkülözhetetlen, mint fertőzéses, járványos vidéken a forralt víz, mely nélkül szomjan pusztul, vagy beteg lesz az ember. Az a tapintat és gyöngédség, mely, mint valamilyen csodálatos zenei hallás, örökké figyelmeztet egy embert, mi sok és mi kevés az emberi dolgokban, mit szabad és mi túlzás, mi fáj a másiknak és mi olyan jó, hogy ellenségünk lesz, ha megajándékozzuk vele és nem tudja meghálálni? Ez a tapintat, mely nemcsak a megfelelő szavakat és hangsúlyt ismeri, hanem a hallgatás gyöngédségét is. Vannak ritka emberek, akik tudják ezt. Akik a jóságot, mely mindig önzés is, párolták és nemesítették, s nem okoznak soha fájdalmat barátságukkal vagy rokonszenvükkel, nem terhesek közeledésükkel, nem mondanak soha egy szóval többet, mint amit a másik el tud viselni, s mintha külön, nagyon finom hallószerveik lennének, úgy neszelik, mi az, ami a másiknak fájhat? S mindig tudnak másról beszélni. S oly élesen hallanak mindent, ami veszélyes az emberek között, mint az elektromos hallgató fülek érzékelik a nagy magasságban, felhők között közeledő, láthatatlan ellenséges gépmadarakat. A tapintat és a gyöngédség emberfölöttien érzékel. Igen, e két képesség emberfölötti.
Márai Sándor
“A családunkban nem az éveket tartjuk számon, hanem a élményeket. A kor csak a bornál és sajtnál számít.”
(John Goddard)
"Sokan azt hiszik, hogy milyen jó üzletet csináltak, mikor eladták a lelküket, az Ördög viszont nem győz csodálkozni, hogy milyen olcsón jutott hozzá!"
-Moldova György-
A fiatalság mércéje...
A fiatalság mércéje nem az életkor,
hanem a szellem és lélek állapota:
az akarat-és képzelőerő, az érzelmek intenzitása,
jókedv és kalandvágy győzelme a lustaságon.
csak az öregszik meg , aki lemond reményeiről.
az ember akár 16 éves , akár 66 csodákra szomjazik.:
elámul a csillagok örökkévalóságán,
a gondolatok és a dolgok szépségén,
nem fél a kockázatoktól...
(Albert Schweitzer)
Nincs unalmasabb mások álmainál.
Francoise Sagan
"Ha van szeretet, ha egymás szívében lüktettek, akkor ne váljatok el. Akkor ne törődjetek a világgal, ne törődjetek a többi ember véleményével, és éljetek úgy, ahogy boldogok tudtok lenni."
A. J. Christian
Egy barátomnak
Nem, mi nem vagyunk szegények!
Nálunk nincs súlya, holmi pénznek!
Mi halljuk a zenét, hiszünk a versben,
Képeket festünk képzeletben...
Hozzánk a fák is lehajolnak,
Értjük a szót, ha nem is szólnak.
Mi gyalog járunk kopott kabátban,
Ahová mi megyünk, ott neked határ van,
Kerítés, szögesdrót, veszélyes terület!
-Nekünk az Isten! - Neked csak feszület.