Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

24079. Cilumiluci
2012. ápr. 5. 09:44

Biztos vagyok abban, hogy sem térbeli távolság, sem halál vagy távollét szét nem... választhatja azokat, akiket egy lélek éltet, egy szeretet fűz össze.

/Szt. Bernát/

24078. Cilumiluci
2012. ápr. 5. 09:44
Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre. Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra, és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. (Wass Albert)
24077. 83e25137af
2012. ápr. 5. 08:19
"A szépség intelligencia nélkül egy mestermű szalvétára festve..."
24076. Cilumiluci
2012. ápr. 5. 07:32

Aki az álmait követi, az nem tétlenkedhet.

Paulo Coelho

24075. Cilumiluci
2012. ápr. 5. 07:32

A világ visszhangos hely. Ha haragot indítunk útjára, harag jön vissza; ha szeretetet adunk, szeretet jön vissza.

Osho

24074. 16b5d6ae34
2012. ápr. 4. 21:39

“Csak a lelkiismeret lehet bírád, hóhérod vagy pártfogód, senki más! Ha írsz, csak a lelkiismeretnek tartozol számadással, senki másnak. Mindegy, mit várnak tőled, mindegy az is, mivel büntetnek, ha nem azt adod nekik, amit remélnek tőled, vagy amit hallani szeretnek! A börtön és a szégyen, a pellengér és a meghurcoltatás, a hamis vád és a nyelvelő megalázás, a szegénység és a nyomorúság, mindez nem érint igazán. Csak lelkiismereted tud büntetni, csak ez a titkos hang mondhatja: „Vétkeztél.” Vagy: „Jól van.” A többi köd, füst, semmiség.”

(Márai Sándor: Füves könyv – A lelkiismeretről)

24073. 16b5d6ae34
2012. ápr. 4. 21:36

“Maradj a jelenben. Semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat, a jövő pedig soha nem lesz pontosan olyan, amilyennek tervezed vagy reméled. Fájdalmad, félelmed és dühöd, sajnálkozásod és bűntudatod, irigységed és terveid és sóvárgásaid csak a múltban vagy a jövőben élnek.”

(Dan Millman – A békés harcos útja)

24072. Cilumiluci
2012. ápr. 4. 21:28

Az ember legérzékenyebb szerve a szív. Egy szótól képes összetörni. Egy pillantástól megremegni, egy érintéstől megállni.

Egy sóhajtástól újra verni.

24071. trigiske
2012. ápr. 4. 19:45

Mosolyt nem lehet kölcsön adni,

hisz visszavenni sem tudod.

Ajándék az, mely szívhez szóló,

ha már a szádon szétfutott!

Biztasd inkább, aki megkapta,

ne tartsa meg, adja tovább!

Hagy menjen, s térjen vissza hozzád,

megkapd a mások mosolyát!

A mosoly szívben gyújthat lángot,

amitől minden szem ragyog.

Jelképezi a szabadságot,

amitől érzed: – Több vagyok!

Mosoly a derű és a napfény,

éltető víz, és tisztaság.

Küldd szét tehát a nagy világba,

s onnan ömöljön vissza RÁD! (ARANYOSI ERVIN)

24070. trigiske
2012. ápr. 4. 19:42
“Nem a halál az, amitől az embernek félnie kellene, hanem az, hogy soha nem kezd el élni.”
24069. Cilumiluci
2012. ápr. 4. 19:01

Ann Landers: Változó apakép

Négyévesen: Az én apukám mindent tud.

Ötévesen: Az én apukám nagyon sokat tud.

Hatévesen: Az én apukám okosabb, mint a tiéd.

Nyolcévesen: Apu nem mindent tud jól.

Tízévesen: Apu gyerekkorában biztos minden másképp volt.

Tizenkét évesen: Á, apunak erről fogalma sincs! Olyan öreg, hogy már nem is emlékszik a gyerekkorára.

Tizennégy évesen: Ne is törődj a faterommal, olyan régimódi.

Huszonegy évesen: Hogy ő? Ugyan már, képtelen haladni a korral.

Huszonöt évesen: Na igen, tud ezt-azt, de hát ennyi idő alatt nem is csoda, ha ragadt rá valami.

Harmincévesen: Talán kérdezzük meg apa véleményét is! Elvégre ő a legtapasztaltabb.

Harmincöt évesen: Egy lépést sem teszek, amíg apámmal nem beszéltem.

Negyvenévesen: Kíváncsi vagyok, apám hogy csinálta volna ezt. Olyan okos volt, és elképesztően tapasztalt.

Ötvenévesen: Bármit odaadnék, ha most itt lehetne apám, és megbeszélhetném vele ezt a dolgot. Kár hogy annakidején nem értékeltem az eszét. Sokat tanulhattam volna tőle.

24068. trigiske
2012. ápr. 4. 18:56

Wass Albert

´A barátság oka nem lehet véletlen, sem egymásra utaltság.

Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés.

A barátság oka,egyedül a barátság maga.´

24067. trigiske
2012. ápr. 4. 18:42
"Már semmi más nem akarok lenni, mint aki vagyok. De kicsoda-micsoda vagyok hát? A válaszom: végösszege vagyok mindannak, ami előttem történt, mindannak, ami voltam, amit láttam, amit tettem, és mindannak, amit velem tettek. Mindenki és minden vagyok, akinek és aminek létét a világban befolyásolta az én létem. És mindaz én leszek a halálom után is, ami másként történt volna, ha én nem vagyok."
24066. trigiske
2012. ápr. 4. 18:38
Az életben három szót kövess: higgy, remélj, szeress!! Higgy de kinek, remélj de mit,szeres de előbb tudd meg, hogy kit!
24065. trigiske
2012. ápr. 4. 18:35

A férfiak (...) különösen nagy örömüket lelik abban, ha felsőbbrendűnek érezhetik magukat - s közben észre sem veszik, hogy az esetek többségében tökéletesen kiszámítható a viselkedésük.

Paulo Coelho

24064. trigiske
2012. ápr. 4. 18:34
"Ha valakiben él a szellem az repülni vágyik. Nem azért, hogy meglógjon a föld vonzásköréből, hanem hogy mindenkit magával vigyen a magasba. A beszélgetésben az értelmet keresi, írásban a szépséget, a gondolatban az igazságot, zenében a harmóniát, emberben a jóságot - s ha nem találja, azon munkálkodik hogyan tudná megteremteni."
24063. trigiske
2012. ápr. 4. 18:33
"A remény hal meg utoljára? Nem hiszem, belőlem előbb kihalt a remény, mint ahogy elhullottam én, de a következő mi elporlad, én leszek és a lelkem, mert bennem a lélek már kopár, és üres. Kihalt belőle minden, mivel te vagy a mindenem. Elhagytál, és csak hulltak könnyeim, és csak most könnyebb, hogy életre kelnek döntéseim,fájdalmas a szlogen, mely nyomja szivem, csak ennyit mond: nyersz vagy buksz. Elbuktam, ez van, majd jön a kötél, vagy a kés, és akkor nyerek, megnyerem a csatámat, melyben már láttam elpártolni barátaimat. Majd egyszer visszakapok mindent mit elvesztettem, és vele együtt talán az életem."
24062. e3786dd7b2
2012. ápr. 4. 17:40

“Az alaptörvény kimondja, hogy a hasonló, hasonlót vonz. A negatív gondolkodás biztosan negatív eredményt hoz. Ennek megfelelően ha valaki rendszeresen optimistán és pozitívan gondolkozik, akkor ezen gondolatai kreatív erőket hoznak mozgásba – és a siker, ahelyett, hogy elkerülné, elkezd felé áramlani."

(Norman Vincent Peale)

24061. 4aa8f77a48
2012. ápr. 4. 16:55
Én az a fajta lány vagyok ,akit ha egyszer úgy átb*aszol több esélyt nem ad:)
24060. a14deb9047
2012. ápr. 4. 13:13
Egyszer egy jól keresö apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él. Egy egyszerü falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát. -Nos, mit gondolsz erröl az útról? -Nagyon jó volt apa! -Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek? -Igen. -És mit láttál meg mindebböl? -Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te viszont, és Anyu egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket. Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette: -Köszönöm Apa, hogy megmutattad, hogy milyen gazdagok is lehetnénk.
24059. trigiske
2012. ápr. 4. 08:46

"Kapni olyan valamit, ami sosem volt neked - azért olyan dolgot kell

csinálnod, amit sosem csináltál!"

24058. 55a25cd29e
2012. ápr. 4. 01:27
Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.
24057. Angyalka20
2012. ápr. 3. 21:22

Bátorító sorokat kérsz tőlem. Nos, harmincas, és "vén harmincas" éveimben, de még előtte is, gyermekkoromban is nagyon sötét, reménytelen időszakot éltem. Gyermekként szüntelen félelem és halálveszély, később kudarc, sikertelenség, szegénység.

De hittem a csillagomban, s minden nap egy-egy - reménytelennek tűnő –lépést is tettem felé.

Mióta élek a külső körülmények mindig kedvezőtlenek voltak itt az életre. Főleg lelki – szellemi emberek számára . Ma is azok.

De nem szabad engedni, hogy a lelked és sorsod fölött csakis a külső körülmények döntsenek.

Azért nem lettem kedvetlen és depressziós , mert ezt mindig tudtam.

Ma is tudom.

És ma is szükségem van erre a tudásra – minden nap és órában

és percben . Az önbizalom azt jelenti , hogy magadban bízol,

nem a külső körülményekben. Mert azokban nem látok bíztatót.

Müller Péter

24056. Angyalka20
2012. ápr. 3. 21:02

Victor Hugo

Ami egyszerű és szerény, azt elnyomja a kápráztató.

24055. Cilumiluci
2012. ápr. 3. 20:26
Az igazi férfi... ...játszik...nem rohan ajtóstul a házba, lassan közelít és puhán..vadászik...csak úgy mellesleg megérint...mögénk lép...nyakunkba csókol... a tenyere a tenyerünkben szikrát csihol...az igazi férfi nem siet...tudja, hogy idő kell a vágyhoz...megvárja szépen, míg megszűnik körülöttünk a világ...és már csak őt látjuk...már csak azt akarjuk...nem elveszi...odaadjuk...nem eltűrjük...hanem befogadjuk...az igazi ölelés visszafogott...úgy kúszik végig a testen, mint a napfény...lassan és puhán...időt hagyva a vágynak, hogy növekedjék...nem kell hozzá más, csak egy férfi...aki szeretni tud...s egy nő...aki hagyja, hogy szeressék.
24054. trigiske
2012. ápr. 3. 19:43
Aki után szíved vágyik, szeresd azt mindhalálig, mert boldog csak azzal lehetsz, akit tiszta szívből igazán szeretsz!
24053. Cilumiluci
2012. ápr. 3. 19:36
A valódi szerelem elszakíthatatlan. A valódi szeretet elvághatatlan. Ha kicsit hátrébb húzódsz, ha visszaveszel hangodból és jelenlétedből, az érzelmi kötések nyúlni kezdenek. A feleslegesek leszakadnak, a lényegesek kitartanak – a távolság minden érdekkapcsolat alól felszabadít. Sose akard ésszel kitalálni, hogy melyik érzelem valódi, s melyik nem.
24052. trigiske
2012. ápr. 3. 19:22
"Még annyi mindent mondhatnék neked, mégis évek óta írok egy levelet. Csak egyetlen sornyi hazugság - röviden:" "Már megtanultam élni nélküled." Jim Morrison
24051. Angyalka20
2012. ápr. 3. 18:53

A legértékesebb, amit tehetünk: ha jót teszünk,

mindig vidámak vagyunk, és hagyjuk a verebeket csiripelni.

- Don Bosco

24050. Angyalka20
2012. ápr. 3. 18:53

Arra gondolj, hogy megvan, amire vágysz. Ne a vágyad hiányára gondolj, hanem képzeld el, hogy megvan, amire vágysz. Mert addig, amíg csak a vágyad hiányát érzékeled, amíg szüntelenül ez jár az eszedben, nem leszel boldog.

- Fejős Éva

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook