Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

28031. Cilumiluci
2012. júl. 12. 15:08
"Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted."
28030. Cilumiluci
2012. júl. 12. 15:08

Boldogság az, amikor az ember megérkezett, behúzza evezőjét és azt mondja: megérkeztem, nem megyek tovább....vajon egyszer megadatik ez mindenkinek az életben? Vagy csak várunk és várunk és közben elfogy az életünk?

Nem tudjuk,de az biztos, ha feladod az álmaid,élve halsz meg...

28029. Cilumiluci
2012. júl. 12. 13:46

A fiatalok szerelme olyan, mint a láng, nagyon szép, gyakran heves és forró, de mégis csupán fényes és villódzó. Az idősebb és fegyelmezett szív szerelme olyan, mint a szén; izzó és csillapíthatatlan.

Henry Ward Beecher

28028. cc7a88f96d
2012. júl. 12. 11:48

Míg te kerülsz, más felfigyel rám,

Míg te megbántasz, más megvigasztal.

Míg te velem veszekedsz, más rám ír: beszélgetünk?

Míg te túl elfoglalt vagy, hogy foglalkozz velem, más időt szakít rám és vigyáz rám.

Míg te sírásra késztetsz, más mosolyt csal az arcomra.

Míg neked nem jut eszedbe hogy felhívj, más megteszi.

Míg te nem tudod eldönteni, hogy tényleg engem akarsz, addig más már ugrálna az örömtől, ha az övé lennék..

28027. Cilumiluci
2012. júl. 12. 11:35
"Az életben a legnagyobb boldogság,ha biztosan tudjuk,hogy szeretnek minket!"
28026. M-inerv-A
2012. júl. 12. 11:34
"Ott kezdődik a SZERETET, amikor IGAZÁN felfedezem a MÁSIKAT... Már nem az, akinek elképzelésem szerint lennie kellene, hanem egy még ismeretlen személy, aki minduntalan meglep EREDETISÉGÉVEL.. Itt kezdődik a SZERETET: a MEGLEPETÉS, a FELFEDEZÉS ÖRÖMÉNÉL… SZERETNI ANNYI,MINT MEGNYÍLNI A VALÓSÁG ELŐTT." (Jorge Bucay)
28025. Cilumiluci
2012. júl. 12. 11:33
"Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit,szeretteit!és tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket!Mert ami nincs,az fájhat,de attól még nem lesz!"
28024. Cilumiluci
2012. júl. 12. 09:43
"Olyan régóta élek ezen a földön. Sose tagadtam le a hibáimat. Nem szeretem a tökéletes embereket. Megéri, hogy búra alatt élj, csak mert attól félsz, hogy megsebesülsz? Van értelme lakat alá zárni a lelkedet, csak azért, nehogy kirabolja valaki? Éld az életet, ahogy neked tetszik. És amikor mélyre kerülsz, legyen bátorságod kimondani: Csak azért sem adom fel! Kezdem elölről! Semmi nyavalygás vagy siránkozás! Az élet szép, fiatalember, feltéve, hogy éled. Amikor vele együtt haladsz. Néha sárban, máskor meg rózsakertben. Őrizd meg az emlékeidet, és lépj tovább... Bolyongás a létünk ebben a világban. Bolyongás ég és föld között."
28023. Cilumiluci
2012. júl. 12. 09:41

"A "rossz" dolgok mindig valamilyen nyomós ok miatt történnek - rendszerint azért, hogy megtisztítsák a terepet a közelgő jó előtt."

(Arielle Ford)

28022. 8b798194e3
2012. júl. 12. 09:27
Ne várjunk a nevetéssel amíg boldogok leszünk, mert félő, hogy meghalunk, anélkül, hogy nevettünk volna!
28021. 9f98008a3b
2012. júl. 12. 09:04

Csak annak nem fáj semmi, aki nem szeret. A közönynek nincsenek idegvégződései.

Müller Péter

28020. Cilumiluci
2012. júl. 12. 08:18

Csak egy mosoly

Az asszony egy fárasztó munkanap után sorban állt kenyérért egy furgon mellett, amely minden nap adott időben érkezett a patika szomszédságába. A kenyér finom volt és olcsónak számított, ő tehát igyekezett kifogni, hogy lehetőleg minden nap jusson belőle nekik is. A szeme ide-oda révedezett az utca túloldala és a sorban előtte álló, hajlott vállú öregember háta között, de nem fogta fel, mit lát: mindennapos szürke kötelességei zakatoltak az agyában. Most beugrik az óvodába a gyerekért, aztán hazaviszi, és paprikás krumplit fog főzni vacsorára, ahhoz éppen jó lesz egy kis friss kenyér is. Danika majd közben ellesz a tévével. Jobb, ha nem a szobájában játszik, mert akkor ötpercenként nyávog, hogy anya, gyere – ehhez most neki se ideje, se kedve, se türelme nincs. Sietnie kell, hogy elkészüljön, mire hazaér a férje.

Végre ő került sorra a furgon ajtajánál.

– Egy kilót kérek – mormolta fásultan.

Az eladó – harminc körüli nő – hátrafordult és leemelt egy kenyeret a polcról. Visszafordult és átnyújtotta. Az asszony felemelte a kezét az előre kikészített pénzzel, és felemelte a tekintetét is, egyenesen az eladó szemébe nézve. Az eladó rámosolygott.

Az a mosoly egy élő ajándékmosoly volt. Az ennivaló mellé lelki táplálékot adott: átmelegítette az asszony belsejét, felragyogtatva a színtelen utcát és a monoton, egyhangú napot. Az asszony visszamosolygott, nem akarta elhinni, hogy éppen neki, pont neki és csak neki szólt az a finom, meleg, szeretetteli mosoly.

Eltette a szatyorba a kenyeret.

Az óvodában azzal lepte meg Danikát, hogy megkérdezte, van-e kedve a játszótérre menni. Most valahogy nem tűnt olyan életbe vágónak a sietség, sokkal fontosabbnak érezte, hogy a gyermekének örömet szerezzen. És büszkén dicsérte meg, amikor felmászott a mászóka legtetejére.

Otthon a tévé elé ültetés helyett ismét választási lehetőséget kínált fel a gyereknek:

– Van kedved főzni velem?

A kisfiú lelkesen bólintott, és teljes komolysággal összpontosított a krumplihámozás bonyolult műveletére. Az asszony meghatottan figyelte.

Sokáig dédelgette magában azt a mosolyt, amit aznap kapott. Még évek múltán is, amikor eszébe jutott, ugyanazt a csodálkozó meglepődést érezte, hogy miért éppen ő részesült ekkora ajándékban.

28019. Cilumiluci
2012. júl. 12. 08:16

Milyen sok érzés, csiszolás,

csalódás, zátonyra futás, sírás

és elesés kell ahhoz, amíg a

gyerek a lényeget megtanulja.

Amíg rájön, hogy beszélni

könnyű... cselekedni nehéz. Amíg elhiszi, hogy nem mindig

az szeret, aki simogat és nem

mindig haragszik rá aki

büntet..

28018. Cilumiluci
2012. júl. 12. 08:15

“Veled boldog vagyok,

Veled szelíd vagyok,

Veled erős vagyok,

Veled nyugodt vagyok,

Veled mindig mosolygok,

Veled én, énmagam vagyok, Nincs többé olyan, hogy nélküled,

Tervem és jövőm van veled.”

(Balzac)

28017. 30dca5076c
2012. júl. 12. 07:33
Közel sem vagyok tökéletes. Hibáztam és hibázom. Adtam már mosolyt és könnyet is. Csalódtam és okoztam csalódást. Sokszor hittem annak, akinek nem kellett volna és elfordultam attól, akiben kellett volna hinnem. Szerettem és gyűlöltem, néha meggondolatlanul. Vártam, mikor már nem kellett volna és kapkodtam, mikor még várnom kellett volna. Voltam már túl türelmes, de ijesztően türelmetlen is, néha önző vagy túl megalkuvó. De ember vagyok!
28016. Cilumiluci
2012. júl. 11. 21:48
Mi a legviccesebb az emberben? (...) Mindig fordítva gondolkodnak: gyorsan fel akarnak nőni, hogy aztán az elveszett gyermekkor után sóhajtozzanak. Feláldozzák az egészségüket, hogy pénzt keressenek, aztán meg odaadják minden pénzüket, hogy egészségesek legyenek. Annyira sóvárognak a jövő után, hogy nem törődnek a jelennel, így aztán sem a jelent, sem a jövőt nem élik meg. Úgy élnek, mintha soha nem halnának meg, és úgy halnak meg, mintha soha nem éltek volna.
28015. Cilumiluci
2012. júl. 11. 21:47

Sok ember fog ki- és besétálni az életedbe, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomot a szívedben.

Eleanor Roosevelt

28014. Cilumiluci
2012. júl. 11. 21:18

‎"Tegyél valami jót a testeddel, hogy a lélek kedvet kapjon ahhoz, hogy benned lakjon!"

Avilai Szent Teréz

28013. Cilumiluci
2012. júl. 11. 21:04
‎"Szimba, a téged körülvevő világ törékeny egyensúlyban van. Neked, mint királynak feltétlenül meg kell értened az egyensúly lényegét, meg kell ismerned minden élőlényt, hiszen mi mindannyian részei vagyunk az Élet Nagy Körforgásának."
28012. Cilumiluci
2012. júl. 11. 20:54

Az élet legszebb pillanatai:

- Szerelmesnek lenni

- Úgy nevetni hogy utána fáj a hasad

- Egy szép sms-t kapni

- A kedvenc dalodat a rádióban hallani

- Amikor olyan helyre mész ahol gyönyörű a táj

- Amikor részt veszel egy érdekes beszélgetésben

- Pénzt találni egy nadrágban amit rég nem hordtál

- Amikor saját magadon nevetsz

- Lazítani a barátaiddal

- Amikor az éjszaka közepén felébredsz és rájössz, hogy még jó néhány órát alhatsz

- Amikor véletlenül meghallod, hogy valaki szépet mondd rólad

- Keresztülmenni a füvön miközben öntözik azt

- Amikor nézed a napnyugtát

- Amikor egy olyan dalt hallgatsz mely egy életedben lévő különleges személyre emlékeztet

- Amikor az első csókot kapod és adod

- Amikor a barátaiddal szórakozol

- Amikor boldognak látod szeretteidet

- Kézen fogva menni azzal akit a legjobban szeretsz

- Érezni a remegést a gyomrodban amikor meglátod azt a különleges személyt az életedből

- Tudni hogy hiányzol valakinek

- Tudni hogy szeretnek téged!!

28011. Cilumiluci
2012. júl. 11. 20:01

Dsida Jenő: Jó éjszakát

Ezernyi álmos kis madárka

Fészkén lel altató tanyát,

Elrejti lombok lenge sátra;

Jó éjszakát!

Sóhajt a forrás, néha csobban,

A sötét erdő bólogat -

Virág, fű: szendereg nyugodtan,

Szép álmokat!

Egy hattyú ring a tó vizében,

Nádas-homályba andalog;

Ringassanak álomba szépen

Kis angyalok!

Tündérpompájú éji tájon

Felkél az ezüst holdvilág;

Összhang a föld, egy édes álom...

Jó éjszakát!

28010. Cilumiluci
2012. júl. 11. 19:53

‎"Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb. A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré."

Csitáry-Hock Tamás

28009. Cilumiluci
2012. júl. 11. 19:34

Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni. Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni. Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.

Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra. Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.

És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.

És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.

28008. 9f98008a3b
2012. júl. 11. 19:23

A lepke a hernyó jövője.

Müller Péter

28007. Cilumiluci
2012. júl. 11. 19:21

Adj Uram...!

Jókedvet adj, és semmi mást Uram !

A többivel megbirkózom magam.

Akkor a többi nem is érdekel,

szerencse, balsors, kudarc, vagy siker.

Hadd mosolyogjak gondon és bajon,

nem kell más, csak ez az egy oltalom,

még magányom kiváltsága se kell,

sorsot cserélek bárhol, bárkivel,

ha jókedvemből, önként tehetem;

s fölszabadít újra a fegyelem,

ha értelmét tudom és vállalom,

s nem páncélzat, de szárny a vállamon.

S hogy a holnap se legyen csupa gond,

de kezdődő s folytatódó bolond

kaland, mi egyszer véget ér ugyan -

ahhoz is csak jó kedvet adj, Uram.

Garai Gábor

28006. SiriSaor
2012. júl. 11. 17:32

"Húnyt szemmel bérceken futunk

s mindig csodára vágy szivünk:

a legjobb, amit nem tudunk,

a legszebb, amit nem hiszünk."

/Babits Mihály/

28005. Cilumiluci
2012. júl. 11. 17:29
"A szerelemben nincsen sem szégyenkezés, sem tartózkodás, a szerelem két ember közös tulajdona, akik közt nincs semmiféle korlát vagy büszkeség, mert ami az egyikkel történik, az történik a másikkal is, mert minden érzésük, minden mozdulatuk, testük és lelkük minden rezzenése közös."
28004. M-inerv-A
2012. júl. 11. 17:14

“Bol­dog­ság ter­mé­sze­te­sen nin­csen abban a lepá­rol­ható, cso­ma­gol­ható, cím­kéz­hető érte­lem­ben, mint ahogy a leg­több ember elkép­zeli. Mintha csak be kel­lene menni egy gyógy­szer­tárba, ahol adnak, három hat­va­nért, egy gyógy­szert, s aztán nem fáj többé semmi. Mintha élne vala­hol egy nő szá­mára egy férfi, vagy egy férfi szá­mára egy nő, s ha egy­szer talál­koz­nak, nincs többé fél­re­ér­tés, sem önzés, sem harag, csak örök derű, állandó elé­gült­ség, jókedv és egész­ség. Mintha a bol­dog­ság más is lenne, mint vágy az elér­he­tet­len után! Leg­több ember egy éle­tet tölt el azzal, hogy mód­sze­re­sen, izzadva, szor­gal­ma­san és ernye­det­le­nül készül a bol­dog­ságra. Ter­ve­ket dol­goz­nak ki, hogy bol­do­gok legye­nek, utaz­nak és mun­kál­kod­nak e cél­ból, gyűj­tik a bol­dog­ság kel­lé­keit – a han­gya szor­gal­má­val és a tig­ris raga­dozó mohó­sá­gá­val. S mikor eltelt az élet, meg­tud­ják, hogy nem elég meg­sze­rezni a bol­dog­ság összes kel­lé­keit. Bol­dog­nak is kell lenni, köz­ben. S erről megfeledkeztek.”

(Márai Sán­dor: Füves könyv – A boldogságról)

28003. Cilumiluci
2012. júl. 11. 14:56
Nagyon fontos, hogy nem lehet valakit szeretni és közel kerülni hozzá annak a veszélye nélkül, hogy vége ne lenne a kapcsolatnak. Tehát, ha valahogy úgy rendezitek el a kapcsolatotokat, hogy biztos, hogy annak soha nem lesz vége, akkor az nem is lesz intim. Akkor az rabság. Minden, amit az ember annak érdekében tesz, hogy biztonságban érezze magát, rabbá teszi. Az élet akkor érdekes, amikor az ember 100%-ig veszélyesen él. Mert azt hiszem, már mondtam, hogy az élet veszélyes. A halál az teljesen biztonságos. Amikor már meghaltál, akkor már semmi nem fog veled történni. Legalábbis nem olyan dolgok, amiktől most félnétek. Tehát sajnos, azért lesz az életünk unalmas, mert biztonságossá akarjuk tenni. Akkor izgalmas az élet, amikor a veszély nagy.
28002. Cilumiluci
2012. júl. 11. 14:55

Az ember egy napon rádöbben arra,

hogy az életben igazán semmi sem fontos.

Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás,

csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook