Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Ha valami eltűnik...én voltam :)))
Amikor a pillangó megmozdítja a szárnyát, fuvallat száll az egész Föld körül; amikor porszem esik a földre, az egész bolygó egy kicsit súlyosabb lesz, és ha lábaddal toppantasz a Föld kissé eltér a pályáról. Amikor nevetsz, körben terjed a vidámság, mint a tóban a vízgyűrűk, és amikor szomorú vagy, sehol senki nem lehet igazán boldog.
Norton Juster
Mikor valaki megkér, hogy hallgass meg egy számot, az azért van, mert a dalszövegben minden benne van, amit mondani szeretne neked.
A lélek olyan, mint az adó-vevő antenna. A jelet az antenna adja, amit átveszi. Melyet, ha rosszul fogja fel, akkor félrekapcsolás lesz és máshová vezeti az utat, egy labirintusba. Ez egy olyan csavar, amit nehéz visszatekerni. Ám ha könnyen és jól veszi a jelet, az egyenes adást, akkor ugyanúgy és ugyanoda visszajelez. Oda-vissza. Elég egyetlen gondolat mely sebesen repül, gyorsabban, mint a szél. De a szél lehet hatalmas orkán is, ha gyenge az adó-vevő antenna és ledőlhet.
"Ugyanolyan nagyszerű dolog szeretni, mint szeretve lenni. A szeretetet sosem lehet elpocsékolni."
Cassandra Clare
...Ne akarj élni érzelmeid nélkül,
Olyan mintha sírnál könnyeid nélkül...
Néha a könnyek ugyan könnyítik az életet,
De olykor jobban sír az, ki kifelé nevet...
Engedd, hogy az érzések szabadon szálljanak,
Hagyd, hogy a vágyaid valóra váljanak.
Ne építsél várat, ne vonulj toronyba....
Ne fagyaszd a szíved jéghideg burokba...
Engedd, hogy szeressenek nincs annál jobb dolog,
Mikor a szíved valakiért hevesebben dobog....
Ne feledd a múltat, csak tanuljál belőle,
Emeld fel fejedet s tekintsél előre...
Keresd a szerelmet, ne harcolj ellene,
Ez amiből mindenkinek nagyon sok kellene...
Ha csalódsz se csüggedj hallgass a szívedre,
S tedd a bánatot mindörökre hidegre...
A szemeddel látsz, a szíveddel érzel,
Ha valakit megszeretsz fogd meg két kézzel...
Ne hagyd, hogy elmenjen, mert megfogod bánni,
Mert olyat, mint ő már keveset találni...
Hogy mi is valójában az igaz barátság?
Valaki, aki úgy megbízik benned, kiváltság
Nem ismeretlen emberek között születik
Olyanokkal történik, akik egymást ismerik.
Felelősséggel tartozol iránta és ő is teérted,
Ha messze van, nem történik baja, reméled
Elviseled furcsa szokásait és megérted
Gondolj csak bele, mennyi hibád van tenéked.
Ha bajban van: első dolgod segíteni neki
Elvégre a helyes megoldást tőled remélni
Ha szomorú vagy és könny csordul arcodon,
Egy jóbarát keze lesz majd a válladon.
Ha mégis megsértetted és kiadja utad
A szívedben örökre, egy üres hely marad
Tudj bocsánatot kérni, vezessen a jó szándék
Mert az igaz barátság örök, egy Isteni ajándék.
"A barátság a legszebb szerep az életben
mely egy álom, a sötét erdőben
megleled a fényt amit a szívedben tölt ki,
azaz ember aki a legfontosabb az életedben.
Egy leírhatatlan, megfoghatatlan érzés,
ami végigkísér az egész életedben
melegséggel tölt el, mert egy barát van,
akit megölelhetsz, szerethetsz..."
"Férfi vagyok én s te mindig asszony.
Te enyém vagy, én tied vagyok,
S ha te meghalsz, én is meghalok."
Ha valamikor nem viszonozzák a mosolyodat, legyél nagylelkű és küldj annak az embernek még egy mosolyt. Mert senkinek sincs akkora szüksége egy mosolyra, mint annak , aki nem tudja, hogyan kell mosolyogni másokra..:)
"Akkor szeretünk valakit, ha megadjuk neki a szabadságot, hogy az legyen, ami szeretne lenni, ott legyen, ahol szeretne lenni! Akkor szeretünk valakit, ha megengedjük neki, hogy szabad akaratából legyen része életünknek."
Sose hanyagold azt az embert,
ki irántad érdeklődik s őszintén szeret,
mert egy napon majd azt veszed észre,
hogy amíg te kavicsokat szedtél ...
elvesztettél egy gyémántot...
Oka van annak, hogy beléptél az életembe és megvan a magyarázata annak is, hogy miért nem engedem, hogy kilépj belőle.
Én abban hiszek, hogy úgyis mindig azzal vagy együtt, akivel együtt kell lenned!
~A hűség azt is jelenti, hogy kötelék fűz össze bennünket, és kitartunk egymás mellett. Kitartunk egy folyton változó ember mellett, egy folyton változó kapcsolatban. A hűség dinamikus. Aki ahhoz ragaszkodik, amije van, máris elveszítette. A hűség azt jelenti, hogy közös jövőnk van.
A legtöbbet a múlt hibáiból tanulhatjuk. A múltban elkövetett hiba a jövő bölcsessége.
Semmi sem örök ebben a gonosz világban. Még a gondjaink sem!
Amikor lefekszünk valakivel, megengedjük neki, hogy ne csak a testünkkel, hanem az egész személyiségünkkel egyesüljön. Ilyenkor az élet tiszta erői kommunikálnak egymással, tőlünk függetlenül - és akkor nem tudjuk elrejteni, hogy kik vagyunk. Nem számít, hogy milyen képünk van önmagunkról. Nem számítanak az álarcok, a kész válaszok, a tetszetős mentségek. A szexben nehéz becsapni a másikat - mert abban mindenki olyannak mutatkozik, amilyen valójában.
Néhány dologban az a jó - Hogy meg kell érte küzdeni.
Az egyetlen ok - Amiért az emberek szorosan ragaszkodnak az emlékeikhez, az azért van, mert az emlék az egyetlen dolog, ami nem változik, mikor minden más igen...
Igaz szerelem? Elmesélem mi az: Mikor meglátom, boldog leszek. Mikor megcsókol, megőrülök, szívem érte dobog, ölelése vágyba hoz. Csókja mindennél édesebb és szíve mindennél hevesebb. Mikor nem látom, belehalok. Mikor elmegy, azonnal visszavárom.
Mikor valaki megkér, hogy hallgass meg egy számot, az azért van, mert a dalszövegben minden benne van, amit mondani szeretne neked.
Nincs tökéletes férfi! Viszont olyan van , aki tökéletesen illik hozzám :)
Az ember idővel mindenre rájön.. mit veszített.. mit kapott.. mi erősítette meg.. és hogy valójában ki áll mellette.
A kapcsolatok először nehezek. Akárcsak tűzgyújtáskor, el kell viselni a kellemetlen füstölgést. Ha azonban a tűz egyszer fellobban, a füst eltűnik, és a lángok mindent megvilágítanak maguk körül, – meleget, nyugalmat árasztanak. Majd ránk hullik egy parázs és megéget; mégis ettől válik izgalmassá egy kapcsolat…
Az az ember, aki csak a maga boldogságára törekszik, rossz; az is rossz, akinek végső célja az emberek jó véleménye. Az az ember erényes, aki mások boldogságára törekszik. Az az ember nagy, aki Isten felé törekszik.
"Az a szív, amely megtanult bízni, békében lehet a világgal."
-Deepak Chopra
Aki igazán szeret, elvisel olyannak amilyen vagy. :)
Igazán csak az tudja az embert kihozni a sodrából, aki fontos neki. Akit szeret.
M. P.
További ajánlott fórumok: