Kedvenc idézetek (beszélgetés)
" A sok kis jelentéktelen,egyszerű gesztus tesz elviselhetővé az életet.
Egy mosoly,egy érintés,egy szó,kedvesség és törődés. "
Az a fontos,hogy szeress élni,s ha kell merj remélni.
Hiszen minden percet csak egyszer élsz meg,minden csodát,minden szépet.S ezek a dolgok ,ha csak egy perc értelmet nyernek ,
már volt értelme az életnek .
"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni. "
Ayrton Senna
"Hinni abban, amit még nem látsz - jutalmul pedig megláthatod azt, amiben hiszel."
Szent Ágoston
"Néha a sorsunk egy téli gyümölcsre emlékeztet. Ki gondolná,
hogy azok az ágak ismét kizöldülnek és virágot hoznak,
de azért reméljük és tudjuk, hogy így lesz."
(Goethe)
"A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, hogy felismerem:
minden, ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is,
ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó,
úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen
jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé."
(Kurt Tepperwein)
"Bármennyire tehetetlennek látszhatunk, ha az életben
mindama jót megtesszük, ami hatalmunkban áll,
a legkisebb közülünk is sokat segíthet."
(Anne Bronte)
"Az egyik percben nincs semmid, a másik percben meg
többet kapsz, mint amit el tudsz fogadni."
(Paulo Coelho)
"Az emberi minőség nem vásárolható meg, nem állítható elő
technikai leleményekkel, géppel, gyógyszerekkel.
A jellemet, a pozitív karaktert, a becsületességet, az
egyenességet, a jószívűséget csakis
az emberi elme hozhatja létre."
(Dalai láma)
Ne feledd, ha az emberek összesúgnak a hátad mögött, az csak annyit jelent, hogy két lépéssel előttük jársz!
Fannie Flagg
A legtöbb ember szeret beszélni, és nem tud figyelni a másikra. (...) Figyelni hosszan, csendesen és mélyen egy másik emberre - nehéz. Hogy ezúttal ne rólam legyen szó, hanem rólad. Hogy most ne én legyek fontos, csak te. Hogy nekem mi fáj, mi a bajom, nem lényeges. Odaadom neked a figyelmemet. Tiéd a lelkem, az időm - ez nem könnyű.
Müller Péter
"Nincs butább teremtménye az Úrnak, mint egy okos nő, ha szerelmes."
(Székely Júlia)"Nincs butább teremtménye az Úrnak, mint egy okos nő, ha szerelmes."
(Székely Júlia)
"Minél őszintébbek és nyitottabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk félni, mert nincs takargatnivalónk mások előtt, ezért azt gondolom, minél őszintébb valaki, annál magabiztosabbá válik."
-Tendzin Gjaco-
"Inkább hiszékeny vagyok, mint gyanakvó, még ha becsapnak is. Mert ha hiszékeny voltam és becsaptak, egy pillanatig szenvedek, de a gyanakvás egy életen át gyötri az embert."
-Paul Gauguin-
"Nagyon szeretem, hogy boldoggá teszem az embereket - akárhogyan is. Még ha csak fél órára is. Ha szerencsésnek érzik magukat általam, jól érzik magukat, vagy mosolyt csalok egy szomorú arcra - számomra ez megfizethetetlen."
Freddie Mercury
Popper Péter:
"Az élet tiszteletével kezdődik a sokat és üres frázisként emlegetett igazi szeretet. A családi szeretet is. S ennek alapja az öröm, hogy a másik a világon van, és hogy találkozhattunk. S ennek az érzésnek a másik alapja az öröm, hogy én is a világon vagyok, engem is lehet szeretni, s hogy a találkozásunk erről is szól. Semmiféle gyűlölet, önutálat nem fér bele a szeretetbe. A mérgelődés, a harag, a féltés, az aggódás bőven belefér, de a gyűlölködő elutasítás nem."
Életünk legfontosabb dolgai nem rendkívüliek vagy grandiózusak.
A legfontosabbak azok a pillanatok,melyekben úgy érezzük,valaki megérintett.”
Buddha
"Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik."
Albert Camus
A szerelem semmi, ha nem őrület, ha nem esztelenség és tilos kirándulás a bűnbe.
Thomas Mann
A férfi olyan hamar felmelegszik, mint a villanykörte: egy pillanat alatt tűzbe jön, s ugyanilyen hamar ki is hűl.
Ellenben a nő - s ez tudományosan bizonyított tény - úgy melegszik fel, mint a vasaló.
Lassan, fokozatosan forr fel, mint a jó húsleves.
De ha egyszer átforrósodott, nincs, aki lehűtse.
Carlos Ruiz Zafón