Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kedvenc elaltatása... fórum

Kedvenc elaltatása... (beszélgetős fórum)


1 2 3
77. kety0820 (válaszként erre: 76. - E4c561a701)
2010. nov. 25. 15:44
Köszi Áirén aranyos vagy, hogy írtál. Hát tanultam ebből, ha lesz is másik kutyám sose fogom a kezei közé adni!!!!!Csak az bánt, hogy ezt Barbimnak kellett átélnie:(
76. e4c561a701 (válaszként erre: 73. - Kety0820)
2010. nov. 21. 14:19

Szia!

Részvétem a kutyusod miatt!!!

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod,ő már így nem szenved!

De sajnos,azt nem értem,hogy miért nem úgy altatta el az orvos!

Ne okold magad,biztos Ő sem szeretné,hogy így érezz!!!

Itt nálunk az egyik orvos,ugy csinál ilyenkor,hogy beadja neki az altatót,mintha műtene pl,csak más adagban.

Nyudodj meg,fel a fejjel!!!!Ne okold magad!!!!!

2010. nov. 19. 19:31

Sajnálom...

Priviben írtam bővebben.

2010. nov. 19. 18:05

"Egy jó kutyának halála után legjobb helye a gázdája szívében van ".

Én ezt a bölcs igazságot küldöm minden kedves embernek, aki elvesztette akármilyen formában is a legjobb barátját, és hű társát!!!!!

2010. nov. 19. 18:00

Sziasztok!

Hát nem tudom, hogy valaki olvassa e még ezt a fórumot,mert látum utoljára 2009-ben írtatok ide.Én végigolvastam,és sirva fakadtam.

De azért leírom, amit szeretnék.

Először is mindenkinek részvétem, aki elvesztette a kutyusát.

Sajnos hétfőn mi is úgy döntöttünk,hogy elaltatjuk a 13 éves keverék Barbie kutyusunkat. A melléből indult a daganat, és az orvos szerint áttétes daganata volt. Már napokkal előtte észrevettem,hogy furcsán jár,sántított,de még evett és sétálgatott. Aztán vasárnap reggel lefeküdt,és onnantól kezdve nem evett és nem ivott, többet nem állt lábra, és a szájából vér folyt. Teljesen legyengült.

Úgy döntöttnk anyukámmal, hogy elaltatjuk, nem akarjuk hogy szenvedjen.

Én azt hittem,hogy az eleltatás ténylegesen altatást jelent, azt hittem csndben becsukja a szemét és elalszik békésen örökre.

De ez nem így történt, sajnos. Végig ott voltam vele. Kapott egy injekciót az izmába, eltelt kb. 2 perc amíg nem történt semmi,csak nézett megrémülten a kis gombszemeivel:( Utána bár már nem tudott felkelni,de a lábaival iszonyatosan elkezdett kaparni,még a takarót is lerugta magáról, úgy csinált mintha el akarna menekülni.Aztán az egész kutya megfeszült,görcsösen, a lábai és a feje...borzasztó volt...:(Istenem az egészbe annyira borzasztó visszagondolni. És nagyon nehezen tudott meghalni,kértem a JóIstent,hogy legyen ennek mihamarabb vége, kértem, hogy haljon meg,nem akarom, hogy fájjon neki, és nem akarom, hogy szenvedjen.

Úgy vettem észre,hogy olyan volt mintha megfulladt volna. Szerintem ez valamiféle idegméreg volt, és megbénította a légzőközpontot. Szerintem nagyon szenvedett, harcolt az életéért.

Azóta sem tudom megbocsájtani magamnak, hogy ezt tettem vele. Én nem akartam hogy szenvedjen, és csak azt akartam, hogy többé ne fájjon neki semmi,és megkönnyebbüljön a szenvedéseitől.

Iszonyatos lelkiismeret furdalásom van, és azóta is azt kérem Tőle, hogy bocsásson meg nekem, én nem ezt akartam:(

Nem tudom hogy másnak milyen tapasztalata volt ezzel kapcsolatban. De utána néztem már,és mások azt írták, hogy 2 injekcióból áll az elaltatás: az egyik egy mély dózisú altató az izomba (amit a műtéteknél is alkmaznak), a másik pedig egy a szívbe. És hogy ezt a fajta "mérget" régen a sintértelepeken használták,"elaltatásra", és állítólag ezek már be vannak tiltva. De akkor hogy történhetett, hogy Barbiet ilyennel altatták el?

Én ezt nem értem az egészet,pedig rendes állatorvos végezte. Nem tudom hogy ez miért történt így.De megbántam részben hogy így cselekedtünk, és úgy érzem lehet nem is volt még itt az ideje. De másrészről pedig, tudom hogy szenvedett, és már gyógyíthatatlan beteg volt, és még hosszú napokig eltartott volna.

Csak azzal az eggyel bíztatom magam, hogy neki már jó ott ahol van, már minden jó neki, nem fáj, és nem szenved. ÉS remélem van olyan hogy menyország, ahol a régi pajtásokkal és a szomszédkutyával boldogan játszik. És remélem tudja, hogy én ÖRÖKRE szeretem és Őt senki nem fogja pótolni, vagy helyettesíteni soha,még ha egyszer lesz is egy másik kutyus.

Őszintén nem tudom, hogy jól cselekedtünk e...

72. cicaanya (válaszként erre: 71. - Cb82b220ce)
2009. jún. 28. 11:27

igen,mert kiborultam én is

és igy történ minden sorba :((((((((((((

máig napig nincsenek meg a kutyus gazdiai,pedig nagy erő kell minden nap páromnak

hogy arra menjen, hát ha találkozik a kutyus gazdiaival!!!

de eddig semmi!!!!!!!!!

azóta a lelke romokban van páromnak!!!! de ha vele leszek,nem fogok nézni semmit úgy fogok üvölteni velük azt nem teszik zsebre!!!!

71. cb82b220ce (válaszként erre: 70. - Cicaanya)
2009. jún. 17. 08:55
sajnálom... szomorú :-( olyan furán írtál,alig bírtam kiolvasni és értelmezni.
2009. jún. 17. 08:45

SZÖRNYŰ DOLOG TÖRTÉN MEG RÁZÓ DOLOG TÖRTÉN TIBIVEL

NYUGODJON BÉKÉBEN A KIS CSIVAVA KISKUTYA

AKIT OTT HAGYOTT A TIBINÉL A GAZDÁJA A CSOMAGTARTÓNKBAN !


Bilder hochladenTudni kell ,hogy párom mindig mindenkit át enged az út testen még ha nincs zebra!!!

vigyázz,még az autó pályán és dudál másoknak ,hogy állat az úton ha nem bír meg állni!!!vagy ha elütött állat van az autón!

18 évig kutyáztunk ,mint sok mindenki tudja!

van egy 1800 tonna BMW DIZEL AUTONK

át akarta engedni ,párom azt a párt aki éppen nem szabályosan közlekedett volna,de.........

intettek menjen (mert hirtelen 20 kocsi fel torlódott mögötte)de........

nem NEM látta a tükörből meg sehonnét hogy egy kiskutya be került a kocsi alá és hátsó kerékkel át ment rajta!!! sírást halót és koppanást!!!!

aki ismeri a dízel autókat tudja hogy (ELŐSZÓR LOMHA ÉS UTÁNA 3-4 perc MÚLVA MÁR GYORSABB,tehát nem lehet hirtelen gázt adni neki)

kiszállt mindenki anyázott intette a mögötte levőnek ,mert akkor tudta hogy baj van!!!!!

hát egy picike minik kutya pározz nyakörvvel ott feküt és már csak rángatózott :(((

ugye hívott párom azért tudom így,de remegő hangon ,majd nem sírt a hátérben őrjöngőt csaj a barátja meg csitította,a kocsisok meg hol dudáltak,mert dugó lett!!!"ő meg nem tudom mit tegyek"

nem él az a kiskutya ,de nem én voltam a hibás ,mert normál kicsi vékony poráz nyakörv a kutyán és ha nagyobb lett volna nem kerül alám mert patka van ,de ez a kicsi kutya pici ..................


szóval én meg TIBIMET nyugtattam,meg csak azt mondja te ezek itt hagynak,várok hát ha csak el mennek arrébb ,igy be ült a kocsiba,aztán ki szállt közben telefonnal a fülén és mondja itt van még a csomagtartó tetején berakom ,most mit csináljak? mondtam ha nem tudják eltemetni vigyük el együtt állat dokihoz ,nem hagyom itt az útszélén,haza hozlak benneteket ! azt mondta a srác nem kell,vidd el!

mi tegyek,meg keressem őket ,közben mondja nem látom már nem találom ,teszek egy kört vissza hívlak!


vissza hívott én addig kerestem non-stop állat dokit,mondja nem találja őket ,egyek haza!!

hát tudjátok haza jött közben fel vett engemet ,és 22 ó-ig oda érni a dokihoz,és ráadásul ott már 1x mi is jártunk ott kezdődött a rossz ott kezdődött a nagy baj PITYIKÉNNKEL (ROTTWEILERÜNKET!),és meg csapott az a szag ami egy állat dokinál van de nem csak engemet és


Össze néztünk TIBIVEL!!!


de még ott tartotta kezében az a 1kg-os kis kutyát becsomagolva ,szóval és nem tette le a földre!!! doki meg közölte azért megnézi de semmi

elvérzett és nincs tapintható csontjai!

közölte Tibivel maga győzött!

TIBI MEG: "NEM EGÉSZEN! MERT MEG KUTYÁRÓL VAN SZÓ, ÉS NÉZZE MEG VAN-E BENNE CSIP VAGY TETOVÁLÁS!"

doki: minek? ennek sajnos már annyi TIBI nem baj a címüket meg tudni,vagy bár mi van!

Doki nézze itt hagyák menjenek haza adok egy névjegykártyát azt ha van valami itt elérnek!


egggggész éjjel vergődött nyögött ,sóhajtozott TIBIM!!!


szóval,ha éppen be megy a gazdája a kutyusnak a boltba abban nem lesz köszönete,de ha én meg meg látom valahol ki írva ,na akkor meg pláne!!!

miért nem fogta meg a pórázát? miért kell a földön huzznia egy pici kutyának? mért nem lehet oda figyelni? fölég ha tudja valaki aki kutyát tart (MINT MI NEKÜNK VOLT) akár hogy is van tanítva a kutya vagy sem megáll az patkánál ,bár mikor elindulhat!!!!!!! elég egy mozdulat és kutya félre érti közben meg csak másikat ölelget meg vagy vakarja az orrát fejét de akkor már elindulhat! és utána vége egy kis kutya életének......

a sofőr vagy mint TIBIM aki azok közé tartozik hogy segít segít segít ,egy ilyen dolog meg még ha hiába áll meg össze törik teljesen és mondta nem bír arra menni többet kocsival......

69. hegan (válaszként erre: 65. - Danama)
2009. ápr. 28. 12:06
Sajnálom. (:
68. danama (válaszként erre: 67. - E4c561a701)
2009. ápr. 28. 08:05
köszönöm 17 éves és 4 napos volt
67. e4c561a701 (válaszként erre: 65. - Danama)
2009. ápr. 27. 19:12
Részvétem!!!
66. cb82b220ce (válaszként erre: 65. - Danama)
2009. ápr. 27. 12:28
Szegény picuri...sajnálom nagyon!Tudom milyen borzasztó!Kitartás neked és anyukádnak!
65. danama (válaszként erre: 64. - Cb82b220ce)
2009. ápr. 27. 12:17
ma délután megy utolsó útjára
64. cb82b220ce (válaszként erre: 63. - Danama)
2009. ápr. 27. 10:01
Olvastam,sajnálom! :-(
63. danama
2009. ápr. 27. 09:50
Rexi kutyus, kukk a naplómba :-(
62. hegan (válaszként erre: 61. - Cb82b220ce)
2009. ápr. 20. 13:02
Ne haragudj! Tiszta buggyant vagyok. Persze, hogy megkaptam, válaszoltam neked.
2009. ápr. 20. 12:50

Akkor ide küldöm:

Nem tudom miért nem küldte el!


Szia!Szomorúan olvastam a kiírásod!Nagyon sajnálom,tudom mit élsz át.Kívánom,hogy legyél nagyon erős,biztos nem könnyű,én még a mai napig sírok!Tudd azt,hogy neki ezzel csak jót tettél,hisz biztos szép élete volt,így hát nem érdemelte volna meg,hogy ilyen szép élet után tovább szenvedjen még.Nagyon megható a vers,bár nem ismertem a kutymód megsírattam.Hidd el neki úgy a jobb!Majd idővel könnyebb lesz.Akkor ezek szerint kb. 1 héttel élt tovább mint az enyém...hát sajnálom.

Nekem már van másik,nem szerettem volna még de mivel nagyon szomorú voltam anyu meglepett egy törpe tacsival.Hát amikor hozta azonnal mondtam h vigye vissza mert nekem nem kell de nem tudta visszavinni.MOndtam h ok de eladom,fel is raktam a hírdetést a netre,ez volt hétfőn,hát mit is mondjak,azóta is velünk van,pedig volt rá jelentkező,nem tudtam megtenni,olyan aranyos.

Úgy éreztem ezzel lecserélem a másikat,még talán most is úgy érzem,de tudom h így egy másikat tehetek boldoggá.Szerintem te se maradja sokáig kutymó nélkül.

Bella még most is háttér a telómon,így mindig látom,még egy jó ideig nem fogom lecserélni,remélem nem bánja h másik kutyusom lett.

Kívánom,hogy legyen nagyon sok erőd és átvészeld a következendő nehéz heteket,hónapokat,próbálj csak a szépre és jóra emlékezni!

60. hegan (válaszként erre: 59. - Cb82b220ce)
2009. ápr. 20. 12:16
sajnos nem kaptam meg (:
59. cb82b220ce (válaszként erre: 58. - Hegan)
2009. ápr. 17. 15:09
Tudom nem könnyű,idővel könnyebb lesz de mindig hiányozni fog!Kitartás!Remélem megkaptad a privim!
58. hegan
2009. ápr. 17. 11:09
Köszönöm mindenkinek. Nagyon remélem, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor már csak a mókás és szép dolgok jutnak eszembe Marcikámról. Egyelőre csak a fájdalom, a sírás, és a lelkifurdalás van. Elhamvasztattuk, azt terveztük, hogy majd szétszórjuk a hamvait egyik kedvenc helyén, de képtelenek vagyunk megtenni. Most otthon van az urna, és némi vigaszt nyújt, hogy mécsest gyújtunk előtte.
2009. ápr. 16. 16:50

SZIASZTOK!


mindenkinek kitartás!!!!! muszáj miattuk és miattatok is!

szép dolgokra gondolni csodás,még friss sebbel is!

aztán bőgjetek egy nagyot és miközben bőgtök gondoljatok megint szép dologra velük kapcsban! és tessék mosolyogni !!! ♥egy kis mókás történet ,rövid:

rottikám és mami kutya 1 szem tápon össze voltak képesek morogni :) a poén mami kutya mindig mancsot nyújtott neki,éssss........... így az egész tál kajához sietett :DDD

rottykám meg végig nézte,hogy meg eszi :DDD


hiányoznak nagyon!!!! ♥ ♥ de szívemben szívünkben ők a szép csodáim emlékeim ,és mókás kicsikéim!

56. e4c561a701 (válaszként erre: 54. - Hegan)
2009. ápr. 16. 15:59
Nagyon sajnálom,részvétem!!!Gyönyörű ez a vers,és igaz!
55. sundance (válaszként erre: 54. - Hegan)
2009. ápr. 16. 15:44

Nagyon sajnálom, és együttérzek veled... Nekem is van kutyusom, ő az első kutyám és még csak 1 éves. Korábban el sem tudtam képzelni, hogy ennyire lehet szeretni egy kutyát.

Igaza van Saci1974-nek, ő a mennyország kapujában fog téged várni...

54. hegan
2009. ápr. 16. 14:04

Sziasztok!


Sajnos, ma egy hete megtörtént. A már említett problémán kívül, a szíve is kezdte felmondani a szolgálatot, állandó fuldoklási rohamai voltak. A neten találtam ezt a verset, azt hiszem ez mindent kifejez. (sajnos a szerző nevét nem találtam, ezért így ismeretlenül is köszönöm neki)


"Ha megöregszem, erőm elfogy

Fájdalom ébreszt álmomból,

Tedd meg, amit meg kell tenni.

E csatában már nem győzhetünk,

Te bánkódni fogsz, én megértelek, de

Ne hagyd, hogy a fájdalom megtörjön,

Mert ez a nap több mint a más napok.

Szereteted, barátságod kiállja a próbát -

Hisz oly sok boldog évünk volt.

A jövőben félelemnek nincs helye, tudom,

Nem akarod, hogy szenvedjek, hát

Ha eljő az idő, engedj utamra.

Idővel belátod: jót teszel velem.

Bár többé nem ugrálhatlak körül,

Fájdalomtól, szenvedéstől megkímélsz.

Ne fájlald, hogy épp neked

Kellett erről döntened.

Társad voltam s te társam voltál,

Töröld le hát a könnyeket!"

53. e4c561a701 (válaszként erre: 49. - Cb82b220ce)
2009. márc. 27. 08:50
Gyertyát gyújthatsz picikéd emlékére,a [link]
52. 96f4dfde36 (válaszként erre: 47. - Cb82b220ce)
2009. márc. 26. 07:31
Most olvastam tovább a topicot,és látom döntöttél. Hidd el jól döntöttél,és csak arra gondolj, ha egyszer nekünk kell mennünk,ők ott fognak várni a mennyország kapujában. (az egyik rokonom mondogatta ezt nekem) és a kutyám fülébe ezt suttogtam,amikor megkapta a szurit. Úgy búcsúztam el,hogy "te most elmész,de ha rám kerül a sor,várj engem a kapuban,és én örömmel megyek,mert tudom,te ott fogsz várni". Nagyon hiányzik,és azóta is sokat sírok miatta. A sírját szépítgetem,és gyertyát gyújtok érte,de tudom,hogy itt van velem örökre.
51. 96f4dfde36 (válaszként erre: 1. - Cb82b220ce)
2009. márc. 26. 07:25

Szia!

Tavaly december 30.án vesztettem el az én kincsemet. Macinak hívták és csontrákja volt. Az orvos azt tanácsolta amikor megtudtuk a betegségét (szeptember),hogy akkor altatassam el,amikor a kutya már feladja. Az állatok általában jelzik amikor nem akarnak tovább élni(nem isznak,nem esznek,nem reagálnak a külső dolgokra). Az én drágám az utolsókig küzdött,mindent megtettem érte(amit egy embertársamért sem tennék meg).A vége az lett,hogy el kellett úgy altatatnom,hogy ő még nem akarta feladni. És miért?Mert iszonyatos fájdalmai lettek hirtelen (eltört a lába,a csontvelője mer nem bírta). Döntenem kellett,hogy magamért szenvedtetem még (egy hete volt már csak hátra),vagy ő érte a békét választom. Én egy perc alatt döntöttem,mert nem akartam,hogy hatalmas fájdalmai legyenek,és napokig kínlódjon. Végig mellette voltam,kezeim közt halt meg,és köszönöm a sorsnak hogy ő az én kutyám lehetett.

A kutyád tűrés határa szerint cselekedj,és soha ne magad állítsd előtérbe(hogy mennyire fáj ha elveszted). Macimon látszott,hogy én értem él,és én értem tűr,én meg ő érte döntöttem.

50. danama (válaszként erre: 49. - Cb82b220ce)
2009. márc. 26. 06:29

szerintem, fogadjatok örökbe egy kutyust, mi akkor azt tettük és valamennyire lefoglalja az embert, hiszen nem lesz olyan üres a lakás.

és most kellene amikor sok kutyus van a menhelyen, menjetek oda egyből beleszeretsz ott valamelyik kutyusba :-)

49. cb82b220ce (válaszként erre: 48. - Hegan)
2009. márc. 25. 17:43
Nagyon szivesen,nincs mit megköszönnöd.Remélem ha nem is teljesen rendbe jön de jobban lesz és még élvezhetitek egymás társaságát.Élvezd ki,adj meg neki mindent,reagálj minden kis inyencségére.nekem hihetetlenül hiányzik a picikém és fogalmam sincs mikor lesz könnyebb...mert a folytonos sírás se jó,dehát...nem tudok mást tenni.Rettentően hiányzik és még csak 2 napja...
48. hegan (válaszként erre: 47. - Cb82b220ce)
2009. márc. 25. 14:01

Igen, olvastam a történetedet. Nagyon nehéz lehet, bele sem merek gondolni. Részvétem.

Délelőtt voltunk orvosnál, és kiderült, hogy nem az adenoma okozza a székletfolyást, hanem a két évvel ezelőtt elvégzett porckorongsérv műtét szövődménye (műtét előtt pár napig béna volt a hátsó két lábára), no és a kor. Most abban maradtunk a doktonénijével, hogy kap B1 vitamint az iderendszerre, székletnyák elleni gyógyszert, és székletkeményítőt. 1-2 hét alatt kell, hogy legyen eredménye. Ha nincs akkor sajnos más segítség nem jöhet szóba. (: Tehát, egyelőre marad a remény.

Köszönöm, hogy reagáltál.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook