Kecskeméten szülő kismamik! (beszélgetés)
Sziasztok.
2008.04.17-én megszületett gyönyörű kislányunk,Regike.4050 gr és 54 cm.Tettem fel képeket is:)Szerencsére minden okés volt a szülésnél és a csecsemős nővérek is normálisak voltak.Ugyhogy nem volt annyira gáz mint gondoltam.A gyerekágyas nővérek pedig tüneményesek,talán ők segítettek a legtöbbet.Hétfőn már jöhettünk is haza.Tejcsi sajna nem nagyon akar lenni:(,ugyhogy pótolnom kell mert az én kislányomnak nem elég amennyit szopizik.De lényeg hogy itthon vagyunk,olyan Boldogság ez.
És elaludtál? :-)))
Végül mikor született a kicsi?
Sziasztok!
Én is Kecson szültem. Csak azt akartam elmesélni, hogy péntek reggelre voltam kiírva császárra, de már csütörtök reggel is éreztem, hogy keményedik a hasam, na estére már egész beerősödött, de gondoltam, hogy nem lehetek ilyen szerencsétlen, majdcsak kihúzom valahogy reggelig. De nem egyre erősödtek a fájásaim, egész éjszaka wc-re jártam... Kb.3 óra körül szóltam a nővérkének, hogy jöjjön fel velem a szülőszobára. mert szülnöm kell. Erre azt mondta, hogy nem biztos, hogy igazi fájás, menjek be a szobámba, feküdjek le és mondogassam magamnak, hogy alszom, alszom, alszom...
Így utólag elég vicces a dolog, de akkor hiába mondtam neki, hogy a harmadik szülésem...
De az a legviccesebb, hogy én képes voltam bemenni a szobámba és kipróbálni, hogy alszom, alszom...:)
A védőnő szerintem is aranyos, bár én szerda délután szültem és hétfőn délelőtt jött, hogy kell-e segítség, tudok-e szoptatni, meg ilyenek. Hát addigra már megtanultam, mert már ötödik naposak voltunk. Lehet, hogy szabin volt, vagy beteg, viszont jó lett volna egy helyettes, mert fejni is a szobatársam tanított meg, akinek már a második babája született.
Gratulálok a te Gergődhöz, én is ilyen gyors szülést szeretnék másodszorra.
Na ez az. De valahol el lehetne fogadni, h rossz napja van. De, h az év minden napja rosszlegyen. Nem hiszem, h ennyire bele lehet fásulni az újszülött gondozásba. S igen is nekik mindig mosolygósnak kéne lenniük és türelmesnek. Mert sok mami tanácstalan , még akkor is ha már előtte szült. S ki fordul szívesen egy morgonchoz? Szerencsére az én meglátásom szerint műszakonként 1-2 ilyen nővérke volt. A többiek amennyire lehet rendelkezésre álltak, és tudtam tőlük kérdezni. De amit szeretnék még elmesélni!!!
A védőnéni előtt le a kalappal Aranyos vagy valami ilyen vezeték neve van. Volt, h napjában többször is oda jött megkérdezni, h segítsen-e van -e kérdés. Vagy egyszerűen amikor kimentem a mosdóba arra értem vissza, h dajkálja Gergőt. kérdezte nem baj? Olyan keservesen sírt, ho nem birta ott hagyni.:))))
Szia Serry!
Nagyon gyors szülésed volt. Gratulálok!!! Úgy látom, hogy a csecsemősök nem lopták be magukat senki szívébe. Pedig szerintem ott nekik igenis, hogy türelmeseknek és segítőkészeknek kellene, hogy legyenek, mert nagyon sok anyuka tanácstalan, és tapasztalatlan. Még jó, hogy nem kell hosszú idő ott tölteni. (Mármint ha minden oké a babával és a mamával)
Szia Regi!
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Remélem, hogy boldogság költözött az életedbe, és megnyugodtál Te is. Ha majd hazaérsz, és lesz egy kis időd, írd le, hogy hogyan zajlott a kórházi léted!!!!!!!
Szia Regi!
Mostmár biztos túl vagy a nehezén, remélem minden rendben ment és egy tündéri kisember született az életedbe.
Sziasztok, szia Regi!
Én is Kecsón szültem, és császárral. Nem tudom, miért lesz Neked programozott császárod, de ha teheted és érzel magadban erőt, akkor kérd magad baba-mama szobában. Én a szülés utáni napon már ott voltam, és noha kicsit fárasztóbb, mint csak szoptatáskor lenni a babával, de hidd el, megéri. neked is jobb, a babának is. És sztem nagyon fontosak ezek az első napok. Császárosoknál eleve lassabban indul be a tej általában, de ha Veled van a baba napközben és akkor teszed mellre, amikor ő akarja, akkor nem lesz gond. Én négyágyasban voltam és abszolúte nem sírtak a babák, nyugodtak voltak, és mi anyák is. Nem mondom, néha már vártam a fél 10-et (akkor viszik el este), de a következő babómmal is így szeretném majd. Éppen elég, hogy születés után nem adják oda, mint a simán szülőknek.
Megkérdezhetem, hogy miért Kecsón szülsz és nem Cegléden? Sok ismerősöm inkább Ceglédet választja, annak ellenére, hogy kecskeméti.
Drukkolok nagyon, hogy minden okés legyen!
Szia
Szia.
Akkor neked sincs jó véleményed a csecsemős nővérekről.Én is ettől félek,mert hétfőn be kell feküdnöm mert tervezett császáros leszek.Félek mindentől,de legjobbam a csecsemősöktől,hogy majd nem fognak segiteni semmiben (mellre tétel stb...)Kihez forduljak akkor segitségül?De azért a babákat ellátják?Mert én már nem is tudom mit gondoljak....
Sziasztok!
Február 13-án szültem Kméten, dr.Nagy Károlynál. Két vetélés után sikerült Gergő, végig veszélyeztetett voltam, a végén felment a vérnyomásom is, de megúsztam Dopegyttel, nem kellett befeküdnöm.
A dokim szuper, csak ajánlani tudom, nagyon hálás vagyok neki. Egy hetet túlhordtam, be kellett indítani. A folyamat alatt (fél 10-től 16.45-ig tartott)többször feljött, hogy állok, mindig elmagyarázta, mi történik, a végén szabályosan kinyomta belőlem a kicsit. 3800 grammal született, 3. nyomásra meglett. Hihetetlen hálát érzek iránta. Baba-mama szobába rakatott, a kétszemélyes, saját fürdőszobásba.
A kicsi nem lehetett sajnos velem, mert besárgult, de a dokim minden nap bejött hozzám, és tájékoztatott a kisfiam állapotáról is. Vette a fáradtságot, mert a csecsemős nővérek semmiben nem segítettek, sokszor nem is válaszoltak, szabályosan kitépték a kezemből (vagy a cicimről). Borzasztó lelketlenek. Tudnék mesélni. Egyszer megjegyzést tettem, attól kezdve tiszta véletlen mindig Gergő volt az utolsó, akit kihoztak és ő volt az első, akit elvittek. Többet nem mertem szólni.
A gyermekágyas nővérek viszont tünemények, bármiben számíthattam rájuk.
A lényeg, hogy egészségesen hazajöttünk, most lesz két hónapos a kincsem.
A dokit tiszta szívből ajánlom.
Igen ott szültem!
Összeségében jó a véleményem a kórházról.Csak az újszülöttesek voltak barátságtalanok és egyáltalán nem voltak segítőkészek akkor.Most,hogy milyenek nem tudom.
hát ezt csak most olvastam el újra,hogy így megjegyezted.Lemaradt az :SZ betű,bocsi.
Mivel rohantam két dolgom között, így esett ez meg.
Dr.Temesváry Béla a dokim,és én nagyon-nagyon megvagyok vele elégedve.Szerintem kitűnő orvos és profi.Abszolút pozitív a véleményem!!!
Szia!
Nekem nem volt választott szülésznőm,de nem is akartam,nem kötelező ha nem akarsz.Csak az orvosom volt választott de hozzá nagyon ragaszkodtam,és mivel voltak gondok azonnali császár kellett- a dokim rögtön rohant ahogy megtudta,méghozzá a műtőből(pont kész volt vmi nőgyógyászati műtéttel.)Nem volt még átöltözve sem!
De ha simán szül elvileg lehet nem lesz bent a doki,de szerintem ez is orvosra válogatja.Tankónál szül úgy olvastam,ugye?