Kecskeméten szülő kismamik! (beszélgetés)
Szia! A barátnőm 4 hete szülte nála az ikreit (ill.császározták) Ő nagyon meg volt elégedve vele...
Ki volt előtte az orvosod ha megkérdezhetem??
Hogy viseled a kismamaságot??
Sziasztok!
Jelenleg a 20. héten járok, de nincs még fogadott orvosom. Szült valaki ifj. Tankó Andrásnál? Orvost váltottam, jelenleg hozzá járok és érdekelne milyen szülésnél. A magánrendelésen nagyon rendes. Köszi a válaszokat!!
A bentmaradás független attól, hogy ki hogy szült. Itt Kecsón az a szokás, hogy ha délután 4-ig megszülsz, akkor a szülés napja utáni 4. napon mehetsz haza, ha 4 után, akkor az 5. napon. Természetesen ha nem sárgul be nagyon a kisbaba, meg az anyuka is oké. Ha nagyon sokan vannak bent és kell a hely, akkor előfordulhat, hogy egy nappal korábban elengednek.
Én 1 éve még mehettem baba-mama szobába, bár a dokim sem javasolta, mert szerinte pihenjek, de én tényleg nem bántam meg. Persze nem a műtét után azonnal, mert 14 órát feküdni kellett, csak utána lehetett felkelni, így csak másnap cuccoltam át. És akkor rendesek voltak a csecsemősök, mert csak szoptatásra hozták még le Hannát, nem maradt ott, mert annyira fájt az érzéstelenítő miatt a hátam, hogy nem bírtam lefeküdni, egész nap ültem vagy álltam. :-/
A bimbóvédőt nem muszáj megvenni előre, ha menet közben kell, majd megveteted valakivel, aki behozza. Én sem használtam sokat, mert nem akartam, hogy azt szokja meg, csak volt az a pillanat, amikor szükség volt rá, mert annyira fájt, hogy nem ment máshogy.
Pl én kiskesztyűt is kértem anyukámtól, hogy hozzon be, mert a lányom nagyon karmolta magát és kénytelen voltam a kezecskéjére rakni.
Pont az ilyen "okoskodások" miatt van a fórum:DDDDD
Örülök (ill. örülünk) hogy megosztod a tapasztalataidat...
Bár én azt hallottam hogy császárosok nem lehetnek babás szobában már, csak akik simán szültek... (csak hallottam lehet nem igaz)
Szia,
Egyáltalán nem okoskodsz sokat, sőt... nem egyszerű ez az egész, elsőre meg pláne nem, a kórházi szokások meg mindenhol mások, csak jobb olyantól hallani véleményt, aki keckeméten szült. Én pl. bimbóvédőt sem akartam venni, de lehet, hogy még meggondolom magam :-)Császár után hány napig kellet bentmaradnod?
Reggel fél 6-kor hozzák őket és este fél 10- 10 körül viszik el a kismanókat.
Én annak ellenére, hogy császáros voltam, mindkét gyerekemnél mentem.
Először azért, hogy ne otthon szakadjon rám az ég, hogy úristen, mit is kell és hogyan pl tisztába tenni. Én a 4 ágyasban voltam és egy anyukának volt két kisbabája, a többiek mind első szülők voltunk. Nekem ez a kétgyerekes anyuka tanított meg mindent, azóta is hálás vagyok neki (pont a héten futottam össze vele 2,5 év után :DD ). A második kisbabámnál meg azért, mert láttam, hogy mennyivel jobb ababának is, hogy igény szerint szophat, nem 3 óránként, hogy összeszokunk, hogy kiismerhetem már a kórházban és szerintem pihenni is többet lehet. Egyik baba sem sírt sokat, nyugodtan aludtak vagy ettek mindig. Tényleg csak ajánlani tudom császárosoknak is, legalább nem a saját fájdalmával van elfoglalva az ember.
A csecsemős nővérektől meg ne várjatok sokat, igen ritka kivételtől eltekintve mindig durcásak és morognak mindenért, egy jó szavuk nincs senkihez. Segíteni meg...Azt felejtsétek el!
Ja, és bimbóvédőt meg Bepanten kenőcsöt feltétlenül vigyetek be magatokkal a szülés utánra, mert kelleni fog a szoptatáshoz, az elején eléggé meggyötrik a kismanók a mellbimbót. A mellszívót is ajánlom, meg a Laktoherb teát.
Szóljatok ám nyugodtan, ha sokat okoskodok, csakhát annyi tapasztalatom van, és még viszonylag frissek. :)
Köszi
egyre inkább hajlok rá...
bár a család nem javasolja (igaz se a párom, se anyósomék nem voltak ilyenben:DD)
baba-mama szoba!
Csak ajánlani tudom. reggel az első szoptatáskor hozzák ki őket. Onnan nálad van egsézen este 10-ig. éjjel nincs veled így tudsz pihenni. Mindenképp kérdezz rá szüléskor van-e hely és kérd!! Sajnos nem mindig lehet bekerülni, mert dömping idején hamar megtelnek.
Én is holnao megyek..
reggel nst!!
Szia!
Én nagyon gondolkodom a baba-mama szobán, de olyan keveset tudok róla...
Segit valaki???
Éjszaka is ott van a pici???
Sziasztok Kismamák! :)
Alváshoz nagyon tudom ajánlani a szopis párnát. Kicsit kivettem a benne lévő gyönygökből, hogy ne legyen olyan duci, és egy álom volt vele minden éjszaka, még a nyaraláskor is vittem magammal. akárhogy tudod pakolgatni, hozzádidomul. Kicsit "csörög", ahogy mozgolódik az ember, de szerintem ennyi kibírható az alvásért cserébe.
A kislányom 1, a kisfiam 2,5 éves, mindkettő a kecskeméti kórházban született. Mindkettőnél 40 ezret adtam a dokinak, szülésznőm nem volt, mert császáros voltam. Adtam volna még többet is (max egy tizessel), de végül ennyinél döntöttem, nem voltam teljesen "elégedett".
Én is magánrendelésre jártam végig, amiért 8000-t fizettem alkalmanként. Mondjuk nem kellett sokszor mennem, olyan másfél havonta, a végén már havonta.
Kitartás, kitartás Lányok! :)))
És mindenképpen kérjétek magatokat baba-mama szobába, én csak ajánlani tudom. A dokinak is mondjátok előre, mert nagyon kevés a hely, és ezt általában ő intézi.
Szia,
Hát igen, a kecskeméti kórház nem igazán a szépségéről híres, de úgy voltam vele, majdcsak kibírja az ember, még mindig job, mint decemberben utazgatni pl. Ceglédre.
Az alvással nekem is gondjaim vannak, egyszerűen nem bírok aludni, felébredek hajnalban, aztán fél 7 körül alszom vissza. Egyébként nem panaszkodhatom, holnap megyek dokihoz.
Szai!
Voltam a felkészítőn...
Hááát ...
mit mondjak...
az elsön sok hasznos infót elmondott a szülésznő...
de a szülőszobalátogatás engem kicsit elrettentett...
Neg is fogadtam hogy ha nincs gond csak az 5 percesekkel fogok benni...
Amugy jól vagyunk köszi, cak néhány dolog már elég küzdelmes (alvás, keményedések,hátfájás...) de már nincsen sok...:DDD
És Ti hogy vagytok????
Szia,
Seregély Attilánál fogok szülni. Szerintem aranyos doki, nem sajnálnám tőle a pénzt, csak hát annyi helyre kellene. Nálam minden magán rendelésen kért pénzt, szerintem nem is keveset: 8000-9000 forintot.
A pénzt mikor adtátok oda? Amikor hazamentetek a kórházból ?
Szia,
Az már mindjárt itt van! Hogy vagytok? Ez az utolsó időszak már tényleg az izgalmakról szól. Ráadásul annyi, de annyi minden van, ami még ilyenkor is újdonságként ér. Gondolok itt a kórházi szabályokra, szokásokra, na meg ez a fogadott orvos dolog... Voltál szülés előkészítő tanfolyamon? Nov. 9-én indul a következő, remélem ott majd sok infót kapok még.
Sziasztok.
Én 2007 áprilisában szültem.Akkor az orvosomnak 60 ezer ft-ot adtam.Ezt nem kötötte ki,azt mondta annyit adok amennyit gondolok.
Szül valaki az id.Tankónál? Én nála szültem,és maximálisan meg voltam/vagyok elégedve.Ha jövőre összejön a kistesó akkor ismét hozzá fogok járni !!!
Szia! Én még nézegetem hátha fellendül ez a fórum...
Én nov. 16ra vagyok kiirva.
A pénzes dologgal én is kicsit bajban vagyok...
Szerencsére a dokim nem "fix áras",így még mi sem tudjuk mennyit adjunk...
Remélem még beszélünk:)))
Sziasztok,
Nem tudom, él-e még a topic, de ha igen, akkor örülök, hogy rátaláltam. Én is Kecskeméten fogok szülni, dec. 6-ra vagyok kiírva. Tudtok-e abban segíteni, hogy mostanában mennyit "illik" a borítékba tenni a választott orvosnak, és mikor érdemes odaadni.
Szia!
Én a Kazacsay dokihoz járok, nála is fogok szülni, én teljesen meg vagyok vele elégedve!!!
És még rosszat sem hallottam róla!!!
Sziasztok!
Hát ez a történet nagyon durva, bár ezt hallottam már másoktól is, hogy kirendeli magához a betegeket a kórteremből.
Én 18 éves koromban, mikor először mentem nőgyógyászhoz gyógyszert feliratni, pont őt fogtam ki a kórházban. Első kérdése az volt, hogy "Mióta szexszel?" . Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, alig tudtam kiszámolni, pedig azért nem kellett sokat gondolkodnom, aztán legorombított a sárga földig, hogy miért csak most iratok fel tablettát. Mintha más módon nem is lehetne védekezni?!?!
Aztán később is összefutottam vele, akkor meg mindenáron meg akart úgy is vizsgálni, mikor menstruáltam.
Ráadásul ismerem a gyerekeit, tehát nekem külön kellemetlen.
Én a helyedben mást keresnék. Jó "híre" van Dr. Szabó Gábornak, Bakónak, Seregélynek.
Nekem Dr. Horti Tamás a dokim, őt is ajánlom, bár, ha most kellene választanom, nem biztos, hogy hozzámennék, de ez nem ide tartozik.
Egyébként szinte mindegyik dokival kapcsolatban vannak rémtörténetek, olyan nincs, akivel mindenki meg lenne elégedve.
Nem könnyű, nem könnyű, de ha van időd, akkor próbálj ki többet is, mert azért ez eléggé bizalmi vizsony és nem mindegy, hogy mennyire tudod magad rábízni a dokidra pl egy szülés előtt-alatt-után.
Sok szerencsét! :)
Szia csgal!
Légyszi írd meg, hogy miért nincs jó véleményed róla? Nem rég költöztem Kecskemétre és szeretném ha infót kapnék Tőled mert nekem őt ajánlották. Köszi.