Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
Én kizárólag a beigliért felelek,a többi a párom dolga,mert karikor arany életem van (ha nem melózik:-)).
De süt majd csülköt,meg lesz káposzta (nem töltött,hanem saját kitaláció). Hal tuti nem,mert csak a gyerekek szeretik,ők meg minden héten esznek.
24: husleves, sult kacsa parolt kaposztaval
25: toltott kaposzta
26: gesztenyeleves meg majd vmit kitalalok
Sutik:linzer, mezes, sajtos isteni, dios beigli
Palócleves,és rácponty . Süti? Rajtam kívül nem szeretik az édességet, én csak a kekszeket és a so
Hohó: Somlóit veszek!!DDD
Mini mozarellás jégsaláta (előételnek)
Borleves tejszínnel
Pulyka gesztenyével töltve
Majonézes krumpli és kukorica saláta, tökös krumpli sütőben, párolt zöldség
Csokoládé és gesztenye torta
Zserbó, pogácsa
Azt írom,ami már biztos.
Fácánleves
Halászlé(tesóm csinálja)
Baconbe tekert cs.mell,aszalt szilvával
Rántott hal
Rántott szelet(nem tudom,hogy csirke lesz,vagy egyéb)
+még egyéb
Majonézes burgonyasaláta,franciasaláta,ecetes burgonyasaláta,zöldsaláta.
Karamellás sajttorta,nagyinak kinéztem egy lisztmentes csokoládétortát,és még nézelődöm.
Halat sütök, tejfölös csirke-paprikást, pulyka-sült, húsos káposzta, bár meglehet, hogy a csirke-paprikást elnapolom...és akkor azzal együtt a nokedlit is.
Köretként tervezek: párolt petrezselymes rizst, majonézes krumpli-salátát, nokedli
Bejglit veszek diós-mákos + egy kis sajtos-sós pogit
24.Halászlé(ha hoz Anyu) Kacsasült, párolt lilakáposzta,hagymás törtkrumpli
25.Töltött káposzta
26.Elutazunk:)
Fokhagymakrémleves, grillezett lazac, majonézes kukorixa, krumpliüré - jobban szeretem a rántott pontyot, de itt nincs olyan... :(
Töltött káposztát szeretnék, de még ki kellene derítenem, lehet-e itt savanyított káposztalevelet kapni... szálas savanyúkáposzta az van :)
Bőrös malacsült burgonyagolyókkal és valamilyen mártással.
Mézeskalácsot már sütöttünk és még fogunk is.
Beigli: mákos biztosan nem mert itt nincs mák. Diós-mandulás beiglit szeretnék csinálni :)
December 24. Ránott hal, majonézes krumpli saláta, franiasaláta, Anyósoomnak pulyka (Halat nem szereti)
December: 25 Hurka, kolbász sülve, tört krumpli, aszaltszivlás bableves
December 26 töltött káposzta
Sziasztok!
Ki mit fog főzni,sütni Karácsonykor?
Nálunk baconos -sajtos rakott halfilé lesz.(A tőkehalat előzőleg fokhagymás tejben áztatom)
Baconnal kibélelek egy sütőformát, rétegesen lerakom a liszt-tojás-sajtba panírozott halszeleteket, a rétegek közé vékony füstölt lazac
szeleteket teszek és tejföllel megöntözöm.Lezárom a lelógó baconnal és kb.1 órát sütöm. Csak kihűlve szeletelhető, de felszelés után már sütőben átforrósítható.Így tehát előre el lehet készíteni.
Szenteste: gyumolcsokkel toltott kacsa, francia salata, krumplipure, esetleg rantott hal.
Masnap: facan es kb ugyan ezekkel a koretekkel, de lehet csinalok masfele salatat hozza, ezt meg nem talaltam ki.
Sutik: mezeskalacs, csoki torta, makos bejgli, kokuszgolyok
A hal kötelező. :)
Szenteste a borleves is.
Szent este: halászlé pontyból, rántott ponty majonézes krumpli salival.
Első nap: orja leves, főtt hús paradicsom mártással, töltött káposzta, rántott csirke mell, pármai karaj, hb. és vödrös sav.
Második nap: maradék :)
Süti: vendégváró, isler és gesztenye alagút.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?