Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
hogy csinalod a wellington belszint?
amit en ettem borzaszto volt, a tesztanak meg gombanak semmi jo ize nem volt
24-e:
Reggelire frissen sült kalács mindenféle finomsággal (pástétomok, sajttál, füstölt lazac)
Ebédre mákos guba
Vacsorára ököruszályleves vörösborral, Wellington bélszin gesztenyés kelbimbóval és ropogós burgonyával, karácsonyi torta
25-e:
Reggelire ugyanaz, mint előző nap
Ebédre libás töltött káposzta
Vacsorára sütemények
26-a:
Valami halféle lesz, talán lazac, még nem tudom
Sütemények: marcipános stollen, beigli, ischler, mézeskalács, mézes puszedli, sós ropogós, gerbeaud-mindenből egy kicsi.
csinaltatok mar wellington belszint?
en epp nem reg lettem kesz vele mindent gordon ramsay videojarol lestem el es mindent ugyanugy csinaltam meg a kulseje pont ugyanolyan szep mint a videon, de egyszeruen izre... az a gombakrem a tesztaval egyaltalan nem illik a hushoz...
hat eleg csalodott vagyok azt hittem valami nagyon finom lesz.. erre meg... a hus ehetö csak a többit tök feleslegesnek tartom oda nem is finom
ebéd:rántottleves ,zöldborsó főzelék,virslivel
vacsora:fácánleves,sült őzgerinc knédlivel,vörösboros-mustáros gombamártással
Húsleves,baconos pipimell,natúr pipimell,natúr sertéssült,rántott szelet,köretek-ebéd.
Vacsi:halászlé,rántott hal
Délben : brassói
este : guba
Nálunk az ebéd az "ünnepi" :
Mindenféle rántott : csirkecomb filé, gomba, hal... krumplipüré, rizibizi, (alkalmanként valami majonézes) , saláta.
Idén előtte brokkoli krémleves csészékben.
Vacsira frissen sült bejgli tejjel, kakaóval.
Nálunk akkor jön a Jézuska amikor kisült a bejgli és finom meleg, édes tésztaillat lengi be a házat! :) 40 éves hagyomány!
Előre elkészítem a töltelékeket, a begyúrás nem egy egy szám és amíg kel, lehet pihenni, beszélgetni.
Aztán gyorsan kinyújtom, megtöltöm és 20 perc múlva kész. (Én kalácstésztából csinálom.)
Ebed sult ponty, franciasalata, krumplipure. To,tott kaposzta annak, aki nem szereti a halat.
Bejgli.
Vacsora: ugyanez
Ebédre mindig: halászlé (szerűség), mákosguba
Vacsorára mindig: borleves, sült hal, hagymás krumplisaláta francia saláta, gesztenyepüré.
Ebédre gulyás és nálunk is diód tészta (mert a megmaradt diót megesszük).
Vacsira tárkonyos csirkeleves, Csirkemelltekercs, franciasali.
süti: beigli, zserbó, mézeskalács
Egyébként konyhakész már a töltöttkáposzta is.
Ebédre mindig valami nagyon egyszerű, idén diós tészta.
Vacsorára rántott hal (mivel itt nincs ponty, tőkehal) majonézes krumplisalátával és majonézes kukoricával.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?