Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást? (beszélgetés)
Remélem nem.
Rábeszéljük a mamát, hogy mondjon le a haszonélvezeti jogáról? Akkor a barátod el tudná adni a kéglit, és lenne píz. Igaz aztán mindenki mehetne az utcára.
Hány éves egyébként a barátod?
Remélem, hogy semmilyen támogatásra nem jogosult. Segge alatt lakás (amit az anyja tart fenn), alkalmi munka (gondolom, nem bejelentett, adózott, hanem fekete munkát értesz ezalatt)... Jobb lenne, ha felébredne a pasid és nem segélyekért ácsingózna (bár látom, még ezt sem önállóan, hanem a te segítségeddel karja kijárni), hanem elkezdene dolgozni. Meséld el neki, hogy nem egy-két ember kényszerül nem a végzettségének megfelelő állásban dolgozni, hanem megragadnak minden munkalehetőséget, hogy egyről a kettőre jussanak!
NIncs vendégköre,azt mondja,itt mindenhova vagy lányokat vesznek fel masszőrnek (pL:fitnesstermekbe is)vagy vállalkozóit,járulékokat bérleti díjat,a vállalkozás beindításához szükséges egyéb költségeket kellene fizetnie.
Munkaügyi központban folyamatosan ott van,nagyon aktívan keres munkát,volt a munkaügyi központ tanácsadásán is,ahol megtanították,hogy kell önéletrajzot írni.HR-esként ilyen szakíránya volt,illetve a csoporttársnői akik komoly cégeknél HR-sek,már rég segítették önéletrajzírásban is,de azért nag élmény volt számára a munkaügyi központ alapszintü önéletrajzírásos tanácsadása.Legközelebb szeptemberben kell mennie a munkaügyi központba.
Bocs, én is úgy vagyok, mint itt a többség: enyhén félreértem a dolgot :-)
Tehát: a munkaügyi kirendeltség csak álláskeresésben tud segíteni, vagy ha valamilyen vállalkozásba fogna (tudom, nincs egy vasa sem), akkor kérhet vállalkozóvá válási támogatást. Arra gondolok, hogy ha (masszőrként) végzett alkalmi munkákat, akkor valamiféle vendégköre talán van már, vagy esetleg csatlakozhat egy már működő társas vállalkozáshoz. Munkaügyi kirendeltség!!!
Én a nyelvet is tudtam, felsőfokon, de amíg nincs valamennyi munkaviszony kint, nem nagyon lehet normális állást kapni. Addig meg van a bevándorló meló. :) Bár valószínűleg ez nem minden országban van így.
Nem azt várja,hogy állam bácsi tartsa el,ez szintén ferdítés.Alkalmi munkái vannak.nem is ez volt a kérdés.Az a kérdés,hogy bármilyen támogatásra jogosult lehet-e,akár pár ezer forintosra is.
Ha és amennyiben feltétlenül támogatásra pályázik, akkor keresse meg az illetékes munkaügyi kirendeltséget!
Egyébként: diplomás, fiatal ismerőseim dolgoztak külföldön - amíg megfelelően begyakorolták a nyelvet (mert valami alap azért kellett), addig bizony betanított munkákat is elvállaltak.
Igen, én is így gondolom, azért írtam, hogy rengetegen azt hiszik mennyivel egyszerűbb, de rohadtul nem könnyű, már próbáltam. Persze alja bevándorló munka mindig van... :S
Na de könyörgöm ! milyen állami támogatást várna ?! fiatalon ? ahogy lentebb írta valaki a beteg , idős rászoruló ember nem kap !!!
MIvel itt munkalehetőség nincs,a semminél meg minden jobb,ezért ha a kerítés nem is kolbászból van arrafele,de több esélye van munkára,mivel a semminél minden jobb!
Már ne haragudj meg,de a palid egy ingyenélő.Hogy nincs munka?!De van,csak épp derogál neki dolgozni,mert nem talicskával kapja a lóvét.Szégyellje el magát,hogy még mindig azt várja x évesen,hogy majd állam bácsi eltartja,mert ő életképtelen.
A másik fele,hogy te ezt normálisnak tartod,az is übergáz!
Tudod a cigányok is megkapják a segélyt mert jó hangosan tudnak könyörögni.Tegye a palid is és biztos kapni fog ő is.
Persze, tudom én, csak olyan rossz olvasni, hogy
ha valami nehézség adódik, máris porzik az út a
menekülő után, mert azt hiszik, kint kolbászból a
kerítés! :(
Örülök,hogy legalább Te látod,hogy a kiköltözéshez pénz kell,illetve gyógymasszőrnek kifogástalan,felsőfokú nyelvtudás,egészségügyi szaknyelv ismerete is szükséges.Még mielőtt a sok okos írja,hogy akkor költözön ki,nem olyan egyszerű ez,ahogy itt egyesek látják.De szeretném,ha visszatérnénk az eredeti kérdésre,tehát el szeretne költözni,jogosult lehet valamilyen állami támogatásra?Ezért tettük fel a kérdést,ezt szeretnénk megtudni.
Ja... tárt karokkal. :D Sajnos egyre inkább érezhető, mennyire nem kellünk nekik (max. ha a legmocskosabb munkát elvégezzük ingyen vagy olcsóbban).
Állami állásoknál valóban jobban megkövetelik a HR végzettséget,de oda is személyügyi végzettségtől kezdve sok minden jó.de legfontosabb a kapcsolat az állami helyekre.Ismerős 1 ELTE-n végzett földrajz tanár srác,ő pont kapcsolat hiány miatt nem kapott tanári állást,más kapta,aki jobb kapcsolatokkal rendelkezett.
De milyen támogatást vár? Mennyi ideje munkanélküli és mennyi munkaviszonya van? Mennyi idős? Ezek nélkül nehéz megmondani...
Sok beteg, idős, igazán rászoruló nem kap segítséget, és ez a szegény fiatalember állami támogatásban reménykedik, ó, de szomorú, hogy
eddig nem kapott :(
Most hamar-hamar szaladjon ki innen "magyarból"
mert Svájcban tárt karokkal várják, lakással, autóval és töméntelen munkaajánlattal :)
De persze, lehet, hogy dolgozni sem kell érte!!
(brrr, ezt nem bírtam kihagyni!)
Menjen csak, lásson világot. Viszont ahhoz elég sok pénzt kell gyűjteni, hogy elkezdhessen kint élni.
Majd lehet,hogy ebből egyszer valamikor ebből nem lesznek plusz költségei,de most a jelenben vagyunk!Most csak hátránya lehet a lakásból,mert van valamije,talán így még kevesebb az esély,hogy támogatást kapjon!Nem az anyjától vár segítséget,hanem az a kérdés,hogy milyen állami támogatást kérhet,ez volt a kérdés!Szeretném,ha a kérdésnél maradnánk!
Ja hát 3 év után igen, de itt nem 3 éves gondolom a gyógymasszőr képzés. Külföldön igen jól keresne vele, tök mindegy, hogy diplomának mondja, vagy sem.
Hm... fura mert amiket én néztem meg mindhez HR végzettséget kértek.Én legalábbis mindig ezt találom: Szakirányú főiskolai/egyetemi végzettség (Hr, személyügyi szervező) Bánat se tudja már kinek mi kell...
Diplomás, független, feltételezem, hogy nyelvismerete is van (legalább még egy az anyanyelvén kívül) - miért nem próbál külföldi munkát szerezni pl. Svájcban, - ha már itt "magyarban" nem boldogul?! Lehet, hogy még az anyukáját is segíthetné...
Baccus , de bizony felháborodok rajta ! mégis milyen segítséget várna ?! h elköltözhessen ?! alkalmazkodni kell ! ha azt látnám , h a gyerekem legalább próbálna beleadni a bármennyire is kevésből , akkor hóttziher , h a 100x át adnám neki vissza ! ahogy a lakással is a 100x-át kapta , mert valószínű , h nem véletlenül íratta a gyerekére az anyja , h ne legyenek 1x majd ebből is plusz költségei !
Igen,csak itt általában nem HR-s végzettséggel vannak HR-es állásban,jogász,pszichológus stb. itt mindenki lehet HR-es.Azt mondja,hogy a gyógymasszőr végzettség az itt valóban nem számít diplomának,viszont pl:Svájcban igen, 3 éves képzés van rá,és egyébként is külföldi tervei is vannak,mivel már nagyon régóta nem talál munkát...
Az anyja valóban fizeti a rezsit,de ő beleadna a rezsibe,illetve legszívesebben elköltözne,ha kérhetne valamilyen állami segítséget.Nem felháboródni kell,segítséget szeretne kérni,ezért tettük fel a kérdést..Amikor dolgozott megkapta a 3 hónap munkanélkülit,de az már régen volt.Nem arról van szó,hogy dicsérni kell a háta mögött,de az nem segíti az elhelyezkedését,ha az anyja a háta mögött agyonszidja,mivel itt magyarban szinte minden a kapcsolatokon múlik.Tehát az anyja csak nagy kárt okoz ezzel,hiszen így kapcsolat révén nehezebben fog találni munkát,sok olyan ismerős akit mindketten ismernek.
HResként nem kap munkát? Rengeteg olyan állást látok, ahova HRest keresnek. Viszont a gyógymasszőr OKJ azért nem számít második diplomának... :)
Gondolom abból vannak alkalmi munkái.
Valamikor azt hittem , h egy diplomás emberke képes valamit teremteni is a diplomájával / pláne diplomáival !!! / de már rádöbbentem arra , h egy frászt !!!! nem diploma kell ahhoz , h valaki jusson valamerre !!!
További ajánlott fórumok: