Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
Köszi!!!
Igen, a zsírok! Felvágottat már csak azért sem érdemes enni, rengeteg benne a zsír.
Sütőzacsiban szoktam a húst sütni, akár sima csirkecombot is. Teljesen zsír nélkül, sőt még a bőr nagyját is leszedem róla! Egy kis fém serpenyőbe helyezem el zsacskóstul. Ahogy a végén kifordítom a zacsiból, a szaft szépen a serpenyőben marad, kis zabkorpával sűrítve ebből készül a mártás...
Én úgy egy éve regisztráltam, és a módszert már ismertem. Nagyon hálás vagyok viszont az online lehetőségért. Régen kis zsebszámológéppel adtam össze esténként, és számoltam a tápanyagokat, még ma is megvan az a régi füzetem, 87-ből.
Annak idején nem volt nagyon nagy túlsúlyom, de elkezdtem futni, és nagyon fontossá lett a megfelelő táplákozás, így pár napon át csak jegyeztem a "normál" kosztomat. És pontosan, ahogy írod is, megdöbbentett, mennyivel többet eszünk, mint gondoljuk!
Főleg a zsiradékot nagyon könnyű "félresaccolni". És rá kell döbbenni, hogy a gyors kaják hihetetlen mennyiségeket tartalmaznak...
Ha pedig otthon nassolva, leméri az ember grammra, hogy az a "csak két falatkát ettem" valójában mennyi is, akkor tényleg lehet dobni egy hátast.
Sziasztok:D
Pár hete én is rátaláltam a kalóriabázisra...döbbenet,hogyha őszintén beírsz minden egyes gramm bevitt ételt mennyivel többet eszel mint gondolnád...nektek mi a tapasztalatotok??
Nem tudom, de nem elég, ha nem nézel be oda többet?
Hasonló kérdés talán volt már, és az Admin is hasonlót válaszolt, de egy mailben azért megkérdezheted.
Én már elég régen ettem lángost, mert itt a közelemben nincsen lángosos, de még messzebb sem.
Magamnak nem csinálok, a fiam pedig nem szereti. (Ő a bundás kenyeret se szeretni.)
Igaz, én sem ettem bundás kenyeret már vagy két éve, nem is kívánom az ilyen sült dolgokat. Pedig szeretem.
Tepertőt ettem nemrég, mert megkívántam. Szóval eszem zsírosat, de nem mindegyik fajt aételt valahogy. Két éve már fasírtot sem ettem, pedig sosem voltam ellene.
Végül is nem tudom, hogy mennyi olajat vett fel, de gondolom egy lángosnál nem többet.
Nálunk itt hozzánk közel készítik az igazi piaci lángost, hát azért két hetente meg szoktam engedni magamnak egyet-egyet,de még idáig nem vettem észre különösebb kártékony hatást és hogy ne mondjam igen jól szokott esni
Az rendben van, hogy szükség van a zsírra, én is keveset használok, mert tényleg valamennyit muszáj.
Azt nem jól tudod, hogy a legtöbb vitamin zsírban oldódik, mert csak 4 féle: A,D,E K a zsíroldékony vitamin.
Én csak a fánkot, lángost, bundás kenyeret, ilyesmit nem sütöm, nem eszem a sok zsír miatt, amit sülés közben felszívnak. Azért kérdeztem, hogy nem lett-e zsíros a lángostésztából sütött kis mártogatós vacsora, mert finomnak biztosan nagyon finom volt!
Nwem lett nagyon zsíros?
Engem ez tart vissza tőle, ezért nem sütöttem olajban mostanában semmit.
Köszi!!!
Nem annyira szokatlan, az élesztős kenyérbe is vízben feloldott élesztő kellett!
Végül mégis megdagasztottam, de mivel nem eléggé, kicsit laposabb maradt a kenyér, de az íze, a vékony héja tökéletes! :-D
Igazi piaci lángos
Hozzávalók:
1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük. Ezt a receptet egy piaci lángossütő néni árulta el.
Elkészítettem, tényleg igazi
Én ma is sütök még egyet, a kenyérlsiztes-élesztősra gondoltam, de másikat fogok sütni.
Nem akarok dagasztani...
Húúúú hogy én mit ettem...még nem számoltam ki, de nem lehet vészes, és isteni finom volt.
Házi tzatzikit csináltam, de olaj nélkül, csak a joghurtnak a krémével. (A savóját a hűtőbe tettem.)
Egy uborka lereszelve, fokhagyma, picike citromlé, slussz.
Közben olvadt egy szelet pangasius kifele, azt csak simán egy serpenyőbe raktam. Alatta és rajta két kicsi padliszán, hámozva és fél szeletekre vágva.
Megsóztam és a sütőbe dugtam, légkeverés nélkül, hogy ne nagyon párologjon. Letakartam sütőpapírral lazán. Egy idő után, amikor már rotyogott,kivettem és gyorsan megszórtam majoranna-őrölt kömény keverékével. Visszatettem, és óvatosan, lapáttal megkavartam.
Olyan fél óra kellett neki összesen a sütőben. Kivettem, és egy tányéron addig hűlt, amíg az előre kimért dolgokkal összeállítottam a tönkölybúzás-sütőporos kenyérkét, és a forró sütőbe dugtam. 20 percre kellett beállítani a sütőt a kenyérnek.
Ez alatt éppen megeszegettem a padlizsános halat a tzatzikivel. A kenyérke gyönyörű, szép barna és 40 deka. Holnap fogom megkóstolni azzal a vajjal, amit szintén a napokban készítettem, tejszínből. (A visszamaradt savóval készült a kenyérke.)
Én is örülök, hogy a tavalyi kabátom még azért nem nagyon bő.
És van rövid kabátkám, ami már nem lesz kicsit se szűk, az is öröm! :-D
Nekem más nemigen volt télen, csak a kitérdelt melegítők, alatta harisnyával. A harisnya most is oké lesz, hidegebb időben, de már egy csinosabb farmer alá felvéve...
Lehet. De addig nem szeretném halogatni a fogyást.
Jön a tél, nagyon szeretem a téli ruhatáramat, és nem szeretném, hogy a szekrényben töltsék az idei szezont. :)
Lesz majd olyan, hogy kicsivel kevésbé leszel befogva, vagy ez "lesz még így se" bemelegítés?
Én több nap után ma állok vissza a számolásra.
A hétvégi találkozó során ettem a bébiadagokat, a nem tudom milyen hatalmas kerek kenyérből a szelet egy kis darabját...és csodáltam a többieket, akik "enni jó!" felkiáltással irdatlan adakokat ettek.
Rost nagyon kevés volt! Mostanra sikerült itthon visszabillennem. (Vasárnap értem haza, de csak késő este, és az útravalóm zsíros kenyér volt sült hússal benne, tudtam, hogy kell a kalória. És mást nem is tudtam volna hozni.)
Inni való is volt, meg azért a sütiket is megkóstoltam, éppen most írtam be a saccolt napi kalóriákat.
Szerencsére volt séta is minden nap, és az ottani dombvidéken, így nem tespedtem el. :-D
Sziasztok!
Még élek...:)
Nagyon nagy a hajtás, alig van időm jönni, de azért be-benézek. A fogyi 1 hónapig állt, ettem amit láttam, szerencsére csak 1 kg jött vissza, viszont a nadrágjaimon érzem, és a tükörben is látom. Úgyhogy tegnaptól újra írom a fogyisnaplót, még ha a bázisba nem is (mert nem mindig mérek), de irányadónak jó lesz.
Wirgi ügyes vagy, és persze a többiek is:)
Ki fogyott ennyit?
Én is 3 hónap alatt adtam le 20kgt és nem éheztem.
Nagy súlyról indultam és mozogtam mellette.
Júniustól idáig koplalni nem lehet, vagy aki mégis bírja, az már belebetegedett. És a súlya semmiképpen nem csökkenne, nem hiszem.
Nagy túlsúlynál és sok erőteljes edzéssel le lehet adni ennyit, és ha jók az adottságai, és fiatal is még, akkor még jól is van, és a bőre sem lóg.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?