Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
Ezt nem hiszem el!!
Már megint rossz a bázis, nem tölti be az oldalt. :-((
Szép estét!
Én nagy bőszen belefogtam egy jó kis edzésbe, de hát nem nekem való. Nem az erőssége, hanem a mozgás összetettsége miatt, nem tudom követni, hogy mivel mit csináljak. Pedig jópofa volt.
Szia!
Az előbb végeztem én is, de lightosan ment most az ellipszis.
Egyrészt csak kb 20percet csináltam, másrészt azt is lassabb tempóval.
Ma nem volt jó napom, de remélem most már rendben leszek.
Sziasztok!
Estére csak ideérek én is. Most szálltam le a sztepperről, kellemesen elfáradtam.
Jól vagytok? Hogy sikerült a napotok?
Igen. Mínusz előjellel kell felvinni.
Olyankor kényelmetlen, ha az ételt apránként öntögeti fel az ember lánya vízzel. Ezt úgy hidalom át, hogy mércés literes bögrében készítem oda a vizet, és abból öntögetek.
Ha olyan receptet írsz be, amiből többen esztek, és másik napra is marad belőle, akkor muszáj a vizet is számolni.
Ugyanígy, a sütit is le kell mérni a kisülés után, mert elég nagy az elpárolgás belőle. Így, ha megeszel 1-2 darabot, akkor teljesen félreviszi a kalóriaértéket, ha csak a nyers hozzávalókat osztod el x darabra.
Én már írtam be pár receptet.
A vizet, elpárolgást nem írom - akkor totál belegárgyulnék, ha ezzel is foglalkoznék.
Olyankor van értelme a kapcsolódásnak, ha a másikkal szeretnél ezen az úton recepteket megosztani.
Én ritkán írok receptet, mert amikor főzök, csak a találomra használt hozzávalót mérem le, legközelebb már más mennyiségek lesznek esetleg. Csak aznapra való adagot készítek, éppen ami akkor jól esik, ezért rendszerint a vizet meg az elpárolgást nem kell méregetnem.
Ha ötletem támad, azt általában elmondom a Bázis fórumán.
Facebook-os profillal jelentkezem be, felhasználónévként egy számsor van az adatlapomon....
100001437260974
Én jelöltelek.
A gép azt mondja, hogy nem létezel.
Vegyél fel te engem, ott is ezen a néven vagyok.
Hát, akkor valóban. Kb. apám "mérete" a párod is. Pedig ha nem vigyáz, jön a magas vérnyomás, cukor, szívproblémák, stb.
Akkor az a séta elég ahhoz, hogy ne punnyadjanak az izmaid. :-)
kb. hasonló korúak vagyunk. :-)
Én decemberben leszek 39, és 14,5 a fiam.
Visszaolvastam, és ha jól értettem, akkor jelöltétek egymást a bázison :-)
Ha valaki felvenne, megköszönném : Zsirosné Csizmadia Anikó
A férjemre is bőven ráférne a diéta. 166 cm-hez 90 kg körül van.....
Ő pont olyan, mint az a nő, aki férjhez ment, szült pár gyereket, és úgy érzi, elengedheti magát....
Én viszont szeretnék magamra büszke lenni, mert 39 évesen van egy 15 éves nagyfiam, meg egy 13 hónapos lányom, és eszemben sincs elhagyni magam.
Napi másfél-két órát sétálunk a kislánnyal.
Érdekes, és is 70 körül voltam, amikor fiam megfogant, de 90-93 körülivel mentem szülni :-)
A párodon gondolom azért meg is látszik az esti/éjjeli evészet eredménye - vagy ő vékony típus? Fura mód kevés az olyan pasi, aki támogat a fogyásban. Sokaktól azt hallom, hogy pld. a csaj oda van a bundás kenyérért, erre a párja persze azt csinál rendszeresen magának.
Vannak olyan gyakorlatok, amiket főzés, mosogatás közben is lehet csinálni, este tv nézés közben, stb. Esetleg iktass be ilyeneket.
Ha nem megy, marad a sétálás. :-)
Már párszor elkezdtem :-)
Először 69 kg-ra fogytam, ez volt a cél, teherbe is estem szépen :-) aztán szülni 81 kilóval menten, szoptatás végére 76 kg voltam, akkor megint nekifogtam. Megint megvolt a 69 kg, idén júliusban, nyaralásra.
Most 72 kg vagyok, év végéig 65 kg a cél.
Sajnos párom nagyon rossz hatással van rám :-( szerinte így is jó vagyok, ő egész nap képes nem enni, aztán este és éjjel zabál :-(
13 hónapos a lányom, mellette a tornázás elég nehéz :-(
Szia!
Isten hozott mintájára: Kalóriabázis hozott! :-)
Te már elkezdted vagy fogod?
Sziasztok!
Én is kalóriabázisozok :-) Csatlakozhatok hozzátok?
Szerintem a zselatin-többlet nem annyira vészes, mert a joghurtot úgysem köti betonszilárdságúra.
Én is tettem még bele, mert először a zselatint oldottam, de mire az almát feldaraboltam, az megkötött,és kellett bele még meleg víz. hogy híg ne legyen, tettem még zselatint. Úgyhogy 16 gramm nálam is biztos volt benne.
Na én is megcsináltam, holnap ez lesz a vacsim.
Én is 300g joghurttal csináltam, de eltévesztettem a mennyiséget, úgy hogy 20g zselatin ment hozzá.
Körtét és édesítőt tettem még bele.
Nekem 3 tálkányi lett.
Le, persze.
Én 300 gramm joghurttal csináltam, ennyi két kis pohár.
Először 200 gramm almát apró kockákra vágtam.
Tehát 300 gramm joghurt, 250 gramm zsírszegény túró, 12 gramm zselatin meleg vízben feloldva. Ezt összekevertem, és belekevertem az almát is, de lehet más gyümölcs is benne.
Én 10 gramm normál cukorral, és kevés fahéjjal ízesítettem.
Lehet formába önteni, én egy lapos tálba öntöttem, és a hűtőbe tettem éjszakára.
Mint már írtam, így elég hideg lett. Mire kicsit felengedett, már nem volt annyira szilárd, de úgyis kiskanállal eszem.
Ha többet csinálsz, akkor lehet őzgerinc formában dermeszteni, ami tele lesz, és szép szeleteket lehet vágni belőle.
Próbáld meg, hogy édesség helyett zabpelyhet vagy zabkorpáét eszek egy kevés kefirrel vagy joghurttal, gyümölccsel. Én ezt érzem édességnek már.
Tegnap megcsináltam, ma eszem a joghurtos, zsírszegény túsós, zselatinos, gyümölcsös nasit. A hűtőben szépen megdermedt, de úgy hideg volt. ma egész nap azt eszegetem, mert egyetlen kanál cukor és fahéj ízesítéssel igazán finom zsírszegény csemege...
Ez a megengedett, de nekem nem szokott anynyi összejönni, max, a 40-en, de van, hogy a 30 sem. Ami nagyon hiányzik inkább valami kis süti, de megbeszéltem magammal, hogy a vasárnap lehet bünősnap ha betudom iktatni a mennyiséget a napi kajámba.
Multheti uzsonnám 6 dkg fagyi volt, ma ebédre egy 1/2 szelet csoki torta, de ha öszinte akarok lenni így 8 nap után már minden nagyon édesnek tünik.
Én semmiféle előírást nem követek az időpontban. Mindnekinek más az időbeosztása. Ne mondja senki, hogy este 6 után már nem szabad enni, mert pl. aki éjszakás műszekban dolgozik, az hogyan kövesse ezt?
Ha nem zsíros, amit eszel, akkor csak edd meg nyugosdtan, mert éhesen lefeküdni nagyon rossz.
Az 50 g zsír még sok is. Én 36 gramm zsírt eszem, de sokszor ennél kevesebbet, napi 1300 Kcal mellett.
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, de gondoltam kérek egy kis segítséget, mert erre a diétára vagyok itélve 1200 kcal, 120 g szénhidrát és 50 g zsír, mert nagy a súlyfeleslegem.
Ha valaki tudsegíteni, mert csinált már hasonló diétát akkor légyszíves írjatok, hogy ti miket ettetek és mennyit fogytatok és honnan szereztetek be receptet.
Képzeljétek!
Anyám nem hitte el, hogy 70kg vagyok. Rá kellett állnom nála a mérlegre, mert meg volt győződve, hogy kb. 65 vagyok.
Na ennél nagyobb bókot nem is kaphattam volna, a legnagyobb kritikusom az anyám. :-))
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?