Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
Akár kezdő vagy, akár gyakorlott, a főzéssel, receptekkel, étkezéssel, háztartás-vezetéssel kapcsolatos témákat a "Hóvégi spórolások és egyéb ötletek" című fórumban beszéljük meg.
Ha van kedved, gyere oda is, sok ötletet, receptet, "mikor-mit-is-egyek-főzzek" tanácsokat adunk-kapunk! :)))
Gyere no! :-D
Te mennyire tudsz/szeretsz otthon főzni? Sokaknál ez is probléma, főleg ha még kezdőbbek kicsit a főzésben...
Gyere csak nyugodtan, szeretettel üdvözlünk!
Sikeres fogyózást neked is! :)))
Még egy dolog.
Az előzőt írtam 12.39-kor. Még tötyögtem egy kicsit a mosással, és mivel jobb ötletem nem támadt, sárgaborsót főztem.
Forró vízben kezdtem főzni. Éppen az előbb ettem meg. Kókuszzsírban pirítottam a köményt, ánizst is tettem bele, meg a zöld csípős paprika darabkákat, egy pillanatra. nagyon jó lett, a krumplidaraboktól eltekintve egészen krémleves-szerűre puhult a sárgaborsó. Szóval elkészülhet gyorsan is, felesleges áztatni, ha forró vízbe teszed fel.
Legközelebb megfigyelem a főzési időt, most nem tudom pontosan. Nem hosszú, az biztos.
Szívesen!
Így még a fiam is megette a kezdeti tiltakozás után.
Az eredeti változat rizzsel tálalható. Ettük úgy is régen.
Ha egyedül vagyok, akkor tartom lehetőleg az 1300-at, mert már a végén vagyok. Lassacskán emelem, azaz hagyom kiszaladni 1500-ig kábé.
Nem csinálok ügyet abból, ha túlszaladok, a fehérje-zsír-szénhidrát arányt figyelem viszont nagyon.
Ha van itthon sűrített paradicsom, egy kiskanálnyi nem rontja el a végén...
Csípőset akkor teszek bele, ha a fiam nincs itthon, ő nem szereti a csípőset.
Egyetlen indiai szakácskönyvem van, amit egy magyar szakács az akkori (1982) körülményekhez magyarított. Akkor még jóval kisebb volt a fűszerek választéka, viszont a bolti tej is megaludt. :-D
A sárgaborsót ötszörös vízben kezdi főzni (az alapeset 2 dl sárgaborsó és 1 liter víz), majd sózza és kurkumát szór bele. Meghámoz és felkockáz alap esetben egy szem közepes krumplit, hozzáteszi és főzi tovább.
Majd ghíben (vajból, lassú és hosszú melegítéssel főzött, fehérjementes zsiradék) megpirít egy kiskanál (római) köményt és száraz csíőpős paprikát, beleönti a már majdnem megfőtt borsóba. Amikor már készen van, egy négyfelé vágott paradicsomot még beledob, egy forralás után készen van.
No én se mindig készítek ghít, kókuszzsírral még nem próbáltam. Én "magyarul" úgy főzöm, hogy a sárgaborsót sok vízzel főzöm, beleteszem a krumplit is, és már a főzés elején a sima köménymagot, és a kurkumát is. És berántom, jobb híján, de híg főzelék marad, és a köménytől meg a krumplitól remek.
Helló!
Hogy szoktad csinálni? A főnöknőm épp ma adott egy keveset, mert neki nem ízlett.
Mondjuk eleve utálja a sárgaborsót és főzelék formájában arra hasonlít. :-)
Ha teheted, próbáld ki a sárga lencsét.
A zöldségekkel együtt fő meg, és remek a beltartalma. No meg rostok is vannak benne, meg jó növényi fehérje.
Ja! Ételt sűríteni is remekül lehet zabkorpával.
Tejföllel is lehet, csak az ritkán van itthon, zsíros. De csak a 20%-osat veszem, ha veszek.
Nem állítom össze, a délelőtt folyamán találom ki, mit is ennék.
Sajna napló nincs. Általában joghurt vagy kefir a reggeli, de nem egy egész pohár. (Nagy pohárral szoktam venni, csak naturt és magyart, ami olcsó. Mivel ezeket csak egyféleképpen lehet gyártani, tökéletesen megfelel.) Ebből szedek ki. Lereszelek egy almát (vagy felkockázok egy narancsot), összekeverem, és zabkorpát, zabpelyhet teszek még bele.
Itthon vagyok mindig, a kollégista fiam nem minden hétvégén jön haza, így áltlában egymagamra főzök.
Egy csirkemellet több adagban fagyasztok le. Egy ilyen adag hús, kevés vegyes zöldséggel (fagyasztottat veszek) együtt párolva, vagy leveske, vagy sűrű ragu...tojást egészben beleütve, tojás belekeverve, vagy tojás nélkül...ezt variálom, mert szeretem a bulgurt is, a kölest is.
Nasizni tejbepapit szoktam (tej és zabpehely), akár mákkal megszórva, mert a mákban sok a kalcium, tudtad? De néha fahéjasan vagy kakaósan.
A kenyér fogyasztásom már nagyon kevés, mert még a sonkaszaláminak is csak a fele hús... Néha rántottát eszem, azt kenyérrel.
Szeretek főzni, és amióta fogyózom, sok új ötletet tapasztaltam ki. A legfontosabb a kreativitás. :-D
Gratulálok, ez nagyon szép!
Én 20 évesen voltam utoljára 50, azaz 48, annyival kezdtem a terhességet az első gyermekemnél :)!
Van naplód, vagy valami, ahol meg tudom nézni, milyen a napi kaja összeállításod?
Majdnem egyforma "magasak" vagyunk!
Én 75-ről fogytam le, tavaly nyár vége óta a mostani 50-re. Nekem is 55 volt az eredeti célom, de ment az még tovább is...
Ha jól emlékszem, sokáig stagnált a súlyom 63 kg-on, utána már megindult tovább lefelé. Ezt a 63-at úgy fél év alatt értem el, egy éve láttam először 5-tel kezdődő számot. (Szilveszterkor 59,60 kg.)
Én ráadásul 56 éves vagyok (most már), és csak itthon tudok edzeni.
Beírtam tegnap is. Sajnos heti 2 tornánál több nem fér bele az időmbe, így minden estém be van osztva :)
Hát nem semmi, most néztem a mai tápanyagelosztásom: Fehérje: 18%, Szénhidrát: 38%, Zsír 43%!!!!! Au, ezen biztosan változtatni kell.
Oké, köszi!
152cm (alacsony) vagyok, ma reggel 65,5kg.
Ha belátható időn belül 5-el kezdődne a mérlegen kiírt súly, annak örülnék, egyébként 55kg a végcél, annál nem akarok soványabb lenni, mert akkor nem bírnám a munkát se úgy, illetve beteges se akarok lenni.
Nagyon jó!
Ha azt is bevésed, hogy milyen fajta tornából mennyit csináltál (vagy fogsz megcsinálni) az adott napon, akkor annak az értékével megemeli a még elfogyasztható kcal-t, és rögtön nemcsak 1 db. alma-kereted marad, hanem egy kicsit többre is pályázhatsz! :))))
Csak ügyesen!
Nem tudom, mennyit akarsz fogyni, milyen magas vagy...az az 1200 csak a minimum.
Heti fél kiló fogyásnál többet beállítani sem jó, össze kell hozni a dolgokat.
Valami könnyűt egyél majd a tanfolyam után. Vagy igyál egy meleg kakaót vagy hasonlót...
Reggel ettem belőle, mert tényleg jól esett: 5 dkg Disznósajt+ 10 dkg rozsos kenyér + kávé = 644 kcal.
Itthon nem tudok tornázni, mert kicsit nagy a népsűrűség és a kicsik mindig rám ugrálnak, meg valami eszembe jut, stb., az a biztos ha elmegyek és az edző szól, hogy vedd fel a súlyt, tartsd a vállad, stb. és a társaság is jó.
Átállítottam 1200 kcal-ra, így ma még ehetek 190 kcal! De egy almát lehet még eszek, azt most így kívánom.
Meg megyek este tanfolyamra, majd fél 10-re érek haza, szóval ki tudja mit hoz még a mai nap :)!
Ja, nem otthon edzel?
Kicsit zsíros a disznósajt... :D de ha jól esik, egy darab kenyérrel simán meg lehet enni este is. Valamit mégis kell!
Nem fogok hosszútávon, de most jól jön egy kis löket!
Egyébként masszírozni is szoktam, amit nem bírnék ennyi kajával.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?