Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetés)
Szia Ibolya!
Olvastam a hozzászólásaid. Én is 80 kg-ról akarok lefogyni. Május 4-én kezdtem. Számolom a kalóriákat és akkupunktúrára is járok. Ettől függetlenül azért nekem is nehéz. Viszont láttam, hogy mennyit futsz egy nap. A fogyás valószínűleg nálad ezért nem jelentkezik kg-ban. Sokat futsz és izmosodsz. Nekem a természetgyógyászom, aki szúrkod azt ajánlotta, hogy napi 30 percnél ne fussak többet. Ezt kb. be is tartom. Nem minden nap futok, de azért próbálom betartani, hogy 2-3 naponta mindenképpen mozogjak.
Én 80, 5 kg-ról indultam. Múlt hét csütörtökön 77, 5 kg-ot mért a mérleg, de még így is türelmetlen az ember lánya:)
Az 1200 kalóriát próbáld meg úgy bevinni a szervezetedbe, hogy napi 5ször egyél. Ez állítólag nagyon fontos. Nem tőr rád az éhség...esténként azért ezzel vitatkoznék, de olyankor iszok:) Kitartás Neked! És menni fog! Amúgy én ajánlanám, hogy minden reggel mérd meg magad..erőt ad! és tudod a mihez tartást!!!
Ahhoz profinak kell lenni!:)))
Szóval én maradtam az eredeti elképzelésemnél és mindent precízen végig mértem!:)))) Sikerült! Nagyon büszke vagyok magamra, mert ez volt életem első, kalóriákat számlálgatós sütije!!!! A lehető legegyszerűbb sütiről van szó, amit elrontani sem lehet, de számomra nagyon különleges, a kalóriaszámlálás miatt.:))))és...f i n o m!!!
Csak kezdő k.számlálgatóként kérdezem, mert eddig a készétel táblázat segített, de most sütit akarok sütni és ez nincs a táblázatban:)))
Szóval, amikor a hozzávalókat nézem, akkor hogyan mérem? Én így gondolom:
-külön-külön lemérem mindegyiket, annak van egy kcal értéke, aztán elkészítem a sütit, annak van egy súlya és azt visszaosztom annak a darabnak a súlyára, amit megeszek. Így csináljátok?
Köszi.
:)
Igen, szívem szerint én is mindennap rápattannék a mérlegre, de azzal biztatom magam, ha több idő eltelik, látványosabb lesz a mínusz szám, és édesebb a siker.
Hű, le a kalappal, én nem tudnék ennyit futni.
Nagyon ügyes vagy.
Én ma mértem, mert letelt az 1 hónap (igyekszem csak ilyenkor mérni) 4 kg mínusz, örülök nagyon, pláne, hogy nem szenvedtem közben egy dekát sem.
Sziasztok!
Ma tökéletes napom volt részletek a naplómba. :D Ma megálltam, hogy ne egyek cukros fagyit és ere olyan nagyon büszke vagyok. :D
Szépen ment a mozgás is.
Sziasztok!
Most jöttem meg a futásból, ma 60 percet futottam, jobbanmondva kocogtam. Meg vagyok magammal mára elégedve. A kaja is rendben volt, remélem visszazökkentem a régi kerékvágásba.
A székelykáposztát én is nagyon szeretem, és elég gyakran készitek, hiszen alacsony a kcal tartalma.
A pöri savanyukáposztával, meg majdnem ugyanaz.
Mindenkinek szép estét!
Na, én túl vagyok a vacsin,a bicajozáson, ma már pihenés van csak!:DDD
Na és persze a Luxor sorsolás!
Milyen volt a futás? Minden OK! volt?
Mindenkinek szép estét! Holnap jövök!:)
Sziasztok!
Nekem van még volt egy kis adag pöri. :) Azt ettem savanyúkáposztávsal. Pároméknak csináltam egy kis tésztát is amiből én nem ettem. :)
Ma én is voltam reggel futni. Gyönyörű futásra alkalmas idő van. :)
Jó hétvégét mindenkinek. :)
Sziasztok!
Ma a nagyon jó napom van. Délután készülök futni, amit már nagyon várok.
A mai ebédem nagyon szuperre sikeredett. (kalóriatartalom szempontjából)
Diabetikus gyümölcslevest főztem, persze cukor nélkül, édesitővel.
A főétel rakott karfiol volt, amibe nem tettem rizst, csak sovány darálthúst, és karfiolt. Tetejére tejföl helyett zsirszegény joghurtot tettem. A családomnak is nagyon ízlett. Ti mi jót főztetek?
Sziasztok! Na, sikerült vennem egy kis ügyes mérleget, amin grammozhatok!:) Ezután reszkessetek kalóriák! Mindet számon tudom tartani!:)))))
Mindenkinek további szép napot!:)))
Semmi baj, új nap, új kalandok.
Sziasztok!
Ibolya hogy ment a futás?
Zsebibabus örülök, hogy jó volt a mai napotok. Most én megyek mindenkinek kllemes hétvégét kívánok holnap jövök. :)
Sziasztok! Na újból itt vagyok! Köszönöm a biztatást! Jól esett!:)))) Végül egészen jól sikeredett a napom:)
Mára az evészet befejezve, és a bicajozás is kétséges. Még meglátom.
Mindenkinek további szép estét!:)
Ibolya én is szorítok neked, hogy sikerüljön a célodat elérni. :D
Néha kellnek a kicsi kilengések.
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!