Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni? (beszélgetés)
Ma este én is megkerdezem! Es leirom, akkor is, ha valami csunya, legfeljebb nevetunk egyet:))))
Ja, persze csak azert mert ez csak egy HA, es nem tudja bevaltani;D
Nézd, én tudok főzni. Jól. Szeretek is. Ha nem muszáj!:)
A nagyi példáját azért hoztam fel, hogy bizonyítsam, van ilyen. Akinek semmi érzéke a főzéshez. A topikindító is lehet ilyen.
Jó, persze extra szélsőségek mindig lehetnek, de azért a mai "segédtechnikákkal" együtt mégis tartom, hogy nem hiszem el, hogy akinek két keze van, az alap kajákat ne tudjon elkészíteni, ha mást nem porok segítségével.
Persze, ha nem lenne elektromos robotgép, nekem is csomós lenne a paradicsomlevestől a sóskáig minden - ami a nagyimnak nem lett az kézzel se - de ezt ne tudja senki, mert előveszem a robotot, és segítek a kissé csomós levesen. :-)
Ha meg sós minden, lehet bele keveset tenni, aztán a végén sózzon mindenki, aki akarja.
Szóval azért ne már, hogy semennyire semmit se..
Fenntartom, hogy itt szegény csajt bizony lelkileg terrorizálja a pasi, ezért nem megy semmi..
Mi alkoholt is teszunk, de ketchupot nem.
Alap: olivaolaj, beleontjuk egy bazinagy 5 literes tartalyba es dobaljuk bele, amit csak talalunk:DDDD
Fokhagyma gerezdek, ezusthagyma kockara vagva, citromszeletek, palinka, keves borecet, so, bors, kakukkfu, tarkony, rozmaring (ezek a kertbol vannak es frissen beletesszuk a rozmaringot szaraval egyutt), gyomber, mustar, csipospaprika, fahej, szerecsendio, es mehet barmilyen fuszer. Lenyeg, hogy az olaj rengeteg legyen, es uszkaljanak benne a fuszerek, hagyma, stb. Jol felrazzuk es egy nap utan hasznalhato, de az olaj tartositja is, szoval jo par grillezeshez eleg lesz, nem kell hutoben tartani. Amikor kell, az uveg nyakat befogjuk es csak a folyadekkal locsoljuk a husokat, a darabkak nem kellenek, azok hadd azzanak a legkozelebbi alkalomig;)
Gyömbért nagyon szeretem:)Állítólag még fogyaszt is. Ma párom fog nekem vacsit készíteni. Heti egyszer járok tornázni,meg egyszer járok gyógytornára is.Mire hazaérek általában meglep valami kis vacsival ilyenkor.Ahogy láttam rákot olvasztott fel.És már reszelt le hozzá gyömbért. Sok Jamie Oliver műsort néz:)) Biztos finom lesz.
Szerecsendióval még barátkoznom kell. Viszont a tárkonyt szeretem. Bablevesbe szoktam tenni,meg tejszínes csirkeragu levesbe. Most bazsalikomot próbálok eltenni a tavalyinak a magjáról.Nem tudom sikerül-e.
További ajánlott fórumok:
- A Férjem betonfejű, vagy Én vagyok rendetlen?
- Az anyósom vagy a férjem a baj? Ki vagyok borulva..
- Nem tudom, hogy mondjam meg a férjemnek...
- Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy elhagyom?
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- Rossz vagyok, ha nem szeretem,hogy a férjem előző házasságából nálunk vannak a gyerekei?