Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni? fórum

Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni? (beszélgetős fórum)


2014. márc. 10. 04:03

Ja, - és az anyaságnak semmi köze a főzéshez.

A jó anya tisztán járatja a gyerekét, foglalkozik, játszik vele, mesél neki, tanítja, eteti.

A gyerek még nem tud különbséget tenni, hogy az adott étel jó vagy rossz! Ismeritek: "idesanyám főztje"! DDD...

Attól még lehet jó anya valaki, hogy nem tud főzni!

73. Bártfai Andrea (válaszként erre: 65. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 02:43

Igazad van Bözsi néni, - így nem szabad beszélni egy feleséggel, akár igaza van, akár nem!

És már az is meghökkentő, hogy kihangsúlyozza az anyagiakat!:( Egy házasságban akármelyik fél keresi a pénzt, az közös, - de ha kihangsúlyozza, hogy ő keresi, akkor egy sz@r alak!!!

Egy szerető férj - ha ilyen jellegű problémája van, - együtt megy a feleségével "anyagbeszerzés"-re, együtt, közösen tanulgatják a háztartás és főzés fortélyait.

Engem abszolút nem hat meg, hogy a férj dolgozik, nincs ideje. Mindenkinek arra van ideje, amire szakítani akar!

Az a férj, aki így beszél a feleségével szinte a házasság elején, abból már később sem kerekedik ki semmi jó, - még akkor sem, ha a fiatalasszony megtanul főzni!

72. 549be03e80 (válaszként erre: 69. - 91d4989ab9)
2014. márc. 10. 01:59
" a ferfi szivehez a legrovidebb ut a gyomran keresztul vezet"-mondja a kozmondas,es mint pasi egyetertek vele,de nem az ilyen beszeddel akarmilyen rosszul foz a feleseg,inkabb segiteni neki beiratkozni valamifele fozotanfolyamra,vagy a csaladi/barati korben aki jol tud fozni,megkerni segitse/tanitsa a feleseget fozni...
71. grizus
2014. márc. 10. 01:58
Nem jogos. Nem mindenkinek van érzéke a főzéshez.
2014. márc. 10. 00:45
nehéz úgy főzni mint régen, mert más ízük van a dolgoknak sajnos
69. 91d4989ab9 (válaszként erre: 68. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 00:43
a pasiknak fontos hogy főz az asszony, persze úgyse fog úgy főzni mint az anyjuk de legalább főzzön jól... ha több éve erre jár haza hogy a kaja rossz akkor paraszt lesz, nem meglepő szerintem
68. Bözsi néni (válaszként erre: 66. - 91d4989ab9)
2014. márc. 10. 00:38
Ok, de az megoldja a dolgot, ha paraszt a nejével?
67. Bözsi néni (válaszként erre: 63. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 00:36

Méhecske drága, vegyél már vissza a gúnyolódásból. Ilyen néven regisztráltam, na és? Ez már ok neked a gúnyolódásra?


Amúgy meg szörnyen maradi és gyöpös vagy.

66. 91d4989ab9 (válaszként erre: 65. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 00:35
azért bosszantó lehet ám hogy ő keresi a pénz a feleség meg a kukába önti 38 évesen mert nem tud főzni
65. Bözsi néni (válaszként erre: 61. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 00:33
Akkor se így kell beszélnie az álliitólag szeretett feleségével, gyermeke anyjával, hanem esetleg közösen megoldani a problémát.
2014. márc. 10. 00:32
gyerek
63. 66112ea05a (válaszként erre: 60. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 00:31
Bözsike nénike te drága, ha az ura melózik, ő meg otthon van,nincs munkája, akkor kutya kötelessége megtanulni főzni:D pl Ha meg gyertek van, akkor végképp:D
2014. márc. 10. 00:30
bocs, elgépeltem. Leszarozta a nejét.?
61. 66112ea05a (válaszként erre: 59. - Csengu)
2014. márc. 10. 00:29
Persze, de ha a nőci otthon van, és az ura melózik, akkor neki kell, és olyat kell amit meg is esznek:)
60. Bözsi néni (válaszként erre: 58. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 00:29

Kösz a kioktatást, de nem kérek belőle.

Aztán miért is az asszonynak kell megtanilni főzni? Szóval szerinted az nőnek a konyhában a helye fakanállal a kezében?


Nem túl maradi gondolkodás ez? Lesuerozni vslakit, mert nem tud főzni... miért, ő tud?

59. csengu (válaszként erre: 58. - 66112ea05a)
2014. márc. 10. 00:26
Azért egy apa is főzhet nyugodtan!
58. 66112ea05a (válaszként erre: 57. - Bözsi néni)
2014. márc. 10. 00:18
Bözsi néni, nem az apának kell főznie:D Hanem az asszonynak kell megtanulnia:D Kendnek tudnia kéne:D
2014. márc. 10. 00:17
Mondd meg a férjednek, hogy ő meg szar apa, mert nem tud főzni!
2014. márc. 10. 00:15

Ja, én a főzeléket írtam, bocs.


A só sem azonos mindig, érdemes főzés közeben kóstolgatni az ételt. Nem közvetlenül belenyúlva, hanem merőkanálba szedsz egy keveset, és tiszta kanállal abba nyúlsz bele.


De mindenki másképp csinálja, én meglepődtem, amikor először tettek elém olyan borsólevest, amiben csirkeaprólék volt belefőzve.

2014. márc. 10. 00:06

Szívesen segítek ha gondolod, mert a tanács amit eddig kaptál is szörnyű. Bocsi tanácsadó de rossz volt olvasni amit írtál.


A héten csináltam borsólevest, de itthon odáig és vissza voltak tőle.

2014. márc. 10. 00:04
A hozzávalókat szagold meg, kóstold meg, de én nem is szeretem a konzerv borsót. Jobb a mirelit, azzal nincs ilyen gond, hogy erjedt az üvegben.
53. 66112ea05a (válaszként erre: 45. - Aaaabbbb)
2014. márc. 10. 00:03
Anyukád se lehet valami szakácsnő, ha nem mondja meg a lányának, hogy üveges zöldborsót sose csinálunk levesnek, sőt meg se vesszük.
2014. márc. 10. 00:03

Van egy szakácskönyv, ami ilyen, de már csak antikváriumban kapható.


Első szakácskönyvem a címe. Mándy Ilona-Sulyok Magda a szerzők.


A mirelit borsót csak kevés zsiradékon (egy evőkanál olajon vagy zsíron)kezdd el párolni.

Kevergetve, és nem nagy lángon.

A kezed ügyében, a tűzhelynél legyen egy literes kancsóban vagy valamiben meleg víz. Ahogy a mirelit serceg, mert kezd felengedni, kis levet is enged, de mindig kell alá kevés vizet is önteni.

Ha a borsó felolvadt, kezd sötétebb zöld lenni, akkor megszórod egy evőkanál liszttel, majd kevergetve felengeded vízzel.

Megsózod, ha még addig nem sóztad meg, de egy kiskanállal csak! Az étel fővés közben még sótlannak érződik picit, de mire ehetőre hűl, már sós lesz. A tányérban megsózni még mindig lehet.


Van, aki a borsót tejesen szereti, akkor tejjel öntsd fel. Vagy vízzel is, de tejet is adj hozzá.

Van, aki egy teáskanál cukrot is ad két zacskó (összesen 90 deka) borsóhoz a végén.

51. 66112ea05a (válaszként erre: 17. - Aaaabbbb)
2014. márc. 9. 23:52
Tök egyszerű, olyantól kérj segítséget, aki pontosan megtudja mondani neked, hogy miből mennyit tegyél a kajába:) Fogadjunk, hogy vega vagy?:D Az urad meg húsevő:)
50. timycat (válaszként erre: 47. - Dodi44)
2014. márc. 9. 23:52
erre már egy buta-fon is alkalmas, kár erre költeni, meg a tűzhelyek nagy része is rendelkezik már órával
49. aaaabbbb (válaszként erre: 46. - 25800e2d09)
2014. márc. 9. 23:51

anyukám mindig ebből, üvegesből főzte és sose volt vele semmi gond

most elhatároztam, hogy ezentúl mirelitből fogom csinálni

48. timycat (válaszként erre: 45. - Aaaabbbb)
2014. márc. 9. 23:50

1) minőségi alapanyagok


2) neked tényleg lépésről lépésre elmagyarázott, esetleg lerajzolt/fényképekkel illusztrált receptre van szükséged


És most lehet blődül hangzik, de nézd meg azt a sót. Jó az? Nem valami pocsék vegyi akármi? Ez nem vicc, én egyszer cukorral jártam úgy, hogy édes se volt, viszont legalább kicsapódott a sütiből, carul is nézett ki, ízre is pocsék volt

47. Dodi44
2014. márc. 9. 23:48
Elelmiszer boltokban lehet kapni beallithato orakat amire a fozesi idejet beallitod es a lejartakor csorok a zsebedben.. (nem eg oda semmi, nem fozod tul. Nekem is mukodik...)
46. 25800e2d09 (válaszként erre: 45. - Aaaabbbb)
2014. márc. 9. 23:46
mondom én, a pontos mérés a te mankód. időben, alapanyagokban. és könyörgöm felejtsd el a konzervet!!!!
2014. márc. 9. 23:45

az ízekkel

néha az állaggal

most pld erjed szaga volt és habos és savanyú

anyukám(telón) azt mondta, hogy valszeg az üveges borsóval lehetett vmi bibi

de ha minden alapanyag ok, akkor az ízekkel van a baj, kevés vagy sok a fűszer...a leveseim pld mind egyízűek és sótlanok...ha jól megsózom, akkor is vízízet érzek és szinte ugyanaz a gombaleves és a karfiol leves íze is

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook