Joga van fotózni? (beszélgetés)
szerintem nincs joga.
Én feljelenteném, vagy előbb megfenyegetném, vagy ha a rendőrök nem csinálnak semmit, megveretném a férjemmel...na, jó bunkó vagyok, de ne fotózza a gyerekeimet, lehet amúgy meg tényleg pedofil...
A véleményetekre volnék kíváncsi , és örülnék, ha olyan valaki is válaszolna aki ért a jogi dolgokhoz !
Zöldövezeti társasházban lakunk . A házunk mellett van egy focipálya és játszótér ..a pálya mellett még egy társasház . A gyermekeim többször említették már ,hogy mikor játszanak vagy fociznak egy férfi fotókat készít róluk az egyik emeleti ablakból . A nyáron esett meg a történet ,hogy rohant haza a 8 éves fiam ,hogy menjek ki mert a fényképezős bácsi ki hívta rájuk a rendőröket , mert letörtek egy ágat egy bokorról . Kimentem , a rendőrök a nagyobb gyerekeket igazoltatták , a kicsikhez hozzá sem szóltak, majd egy "nahát-nahát"-tal el is mentek , de szóltak a fényképezős férfinek , hogy ezért legközelebb ne riassza őket ! A nyári szünet folyamán többször szóltak a gyerekek, hogy a bácsi megint fotóz ..de a rendőrséges dolog után úgy voltam vele, hogy biztos csak túl buzgó , unatkozó nyugdíjas aki szeret fontoskodni ! Ami viszont már szöget ütött a fejembe , az a múlt héten történt dolog .. Jövök haza a boltból és látom, hogy az ember megint fotókat készít , de a dombtól nem láttam rá a pályára , hogy kiket is fotóz és miért ..közelebb érek, hát látom, hogy 3 kisgyerek 12-13 év körüliek ártatlanul beszélgetnek a pályán ..őket fotózta! Kérdésem :....... joga van e bárkinek is fotókat készíteni a gyermekeinkről ? Szerintetek miért teszi ? Nem látok bele a fejébe de már az is kezd gyanús lenni, hogy csak gyerekeket fotóz ..
További ajánlott fórumok:
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Más autóját le lehet fotózni az engedélye nélkül?Feltenni internetre?
- Ma este, a hold körüli karikát valaki le tudná fotózni? Nagyon szép!!
- Hol találok Budapesten különleges lépcsőházakat, ahol lehet fotózni?
- A pécsi magas házba fel tudok menni fotózni?
- Hogyan kezdjek el fotózni?