Jehova tanúi miért Krisztus halálát ünneplik, és nem a feltámadását? (tudásbázis)
Megfogja a kezed? induláskor? meg.Kell fénykép? kell.
Ugyan az a forrás.
"1. És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek. "
Ez egyenlő ezzel: Uradat Istened imádd, és csak neki szolgálj.
Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.
Az Úr nevét hiába ne vedd! Stimm!
Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. = Az Úr napját szenteld meg!
A többi pedig stimm végig...
Igen. Sátánnak dolgozik-tárgyakon keresztűl kapja az infót.
A prófétálás nem igy működik. Ott nincs szükség semmiféle tárgyakra.
De igen óriási különbség van.Egy lapon nem emlithető a kettő.Csak a mai emberek a két fogalmat összemosták.
De ez ismét egy hosszabb téma.
647-es ide+
Ez a 10 parancsolat, vizsgáld már meg, hogy a katolikus egyház mely pontokat hagyta ki-légyszi:
Mózes II. könyve 20. rész
1. És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.
7. Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.
8. Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.
9. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;
10. De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van;
11. Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
12. Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.
13. Ne ölj.
14. Ne paráználkodjál.
15. Ne lopj.
16. Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.
17. Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé
656 ismét.
Szerinted egy jósnőben a Szent Lélek működik? akkor amikor tagadja az Igét? hm?
No meg nem ártana ha tudnád, mi is a jóslás, kitől ered, milyen rend alá tartozik?
És mi a prófétálás, kitől ered.
Az egyház... Nos igen. Elvilágiasodott ez tény. Én sem magát az egyházat szeretem. Hanem a katolikus vallást.
Mi baj a 10 parancsolattal? Érdekes, hogy engem nem zavar az, hogy benne van: Ne ölj, ne lopj, Isten nevét ne vedd hiába és a többi
3Móz19,31; 31Móz20,6; 3Móz20,27;
5Móz18,11;
1Sám28,3; 1Sám28,9;
2Kir21,6; 2Kir23,24;
2Krón33,6;
Ézs8,19.
A katolikus egyház már azt sem tudja, hogy hol a kulcs Istenhez.
MAradjunk ennyiben.
Alapból hibázik náluk minden-kezdve a 10 parancsolatot.
A gyümölcseik pedig nem azt mutatják, hogy ezekre a tevékenységekre Isten áldását adta volna.
"A szellemvilág nem játék. A szellemvilág nem csak a multadat, a jelenedet, a jővődet is tudja. "
"A Szent Lélek egyik gyümölcse: a szellemek megitélésének tudománya:)"
Akkor a Szentlélek megadta a jósnőnek azt a dolgot, hogy tudja a jövőt.... nem? Akkor nem rossz.
A Biblia Istene szabad akaratot ad-mindenkinek mindenben. Követheted Őt, és bűnt is cselekedhetsz.
Mert mindkét dolognak(cselekedetnek) a gyümölcseit "eszed".
Vagy térjünk vissza az eredeti kérdéshz (vérevés tilalma), vagy fejezzük be a vitát.
De ha érvelsz, jó lenne eldöntni, hogy mi mellett:
- A Biblia alapján szabad vért enni, mert...
- A Biblia alapján nem szabad vért enni, mert...
- A Biblia alapján bizonyos esetekben szabad vért enni, más esetekben nem, mert...
- A Biblia alapján nem egyértelmű, hogy mikor szabad vért enni, vagy hogy szabad-e vért enni, mert...
Eszembe nincs megtériteni téged. Csak elmondtam mi miatt nem jutsz tovább:)
+Jézus sem cselekedett addig csodát, mig a Szent Lélek nem szállt rá a Jordánnál:) Addig semmit.
És mit mondott Jézus feltámadása után a tanitványoknak?
Jn 16,7 De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
8 . És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
9. Bűn tekintetében, hogy nem hisznek én bennem;
10. És igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
11. Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.
12. Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.
13. De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.
14. Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek.
15. Mindaz, a mi az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti néktek.
16. Egy kevés idő, és nem láttok engem; és ismét egy kevés idő, és megláttok majd engem: mert én az Atyához megyek
"Nesze semmi, fogd meg jól!" típusú válasz. Én az egyes állításokat tudom egymás mellé rakni, és vizsgálni.
Az számomra nem érv, hogy "Te ezt nem érted, nincs meg a kulcs stb. stb."
Az állításaimat kritizáld, és tegyél állításokat, érveket melléjük! Jó esetben a vita így néz ki.
A betű öl, a Szellem elevenít.
Hiányzik nálad a kulcs az egészhez.Ezért nem jutsz 1-ről, kettőre.
További ajánlott fórumok:
- Kívántad-e már valaki halálát?
- Mit jelent, ha megálmodjuk valaki halálát?
- Hogyan kezeljük a szeretteink halálát? Segitsetek!
- Mennyire hisztek abban, hogy Jézus Krisztus az Isten fia?
- A barátom mamájának a 90. születésnapját ünneplik meg, és engem nem hívott.. Ki hogy reagálna erre?
- Hogyan ünneplik az iskolák a gyermeknapot?