Jehova tanúi miért Krisztus halálát ünneplik, és nem a feltámadását? (tudásbázis)
Egy a lényeg-bár hol legyél a világon, akár USA, akár Sévo, akár Fr.o-egyszóval bárhol a világon,m olyan helyre menj, ahol pünkösdi karizmatikus igehirdetés van, és nem unalmas az igehirdetés, hanem eseménydús, és mindig történik izgalom:)
1./Megtérés
2./megkeresztelkedés
3./bűnvallás
4./Szent Lélek keresztség.
Elég kemény mig elérsz a végéig, olyan akadályoztatásba és érdekességek tömkelegébe fogsz utni kint a világban, hogy még...csak kapkodni fogod a fejed.
Nos ha tanácsolhatok valamit: akkor ilyenkor a szemed a célon legyen, és ne a körülötted lévő dolgokon..
és ennyi..
Negyedik?Biztos...
Ha meggondolom,nálam a pozitív számsor az egyessel kezdődik(nullának itt szintén nem sok értelme lenne),szóval...
Mi az első három?:)))))
Nos, a Ján.15-
. Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlőműves.
2. Minden szőlővesszőt, a mely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, a mely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen.
3. Ti már tiszták vagytok ama beszéd által, a melyet szóltam néktek.
4. Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.
5. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.
6. Ha valaki nem marad én bennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek.
7. Ha én bennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, a mit csak akartok, és meglesz az néktek.
8. Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim.
9. A miképen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben.
10. Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; a miképen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében.
Amit én szúrtam be, az nem csak a már Jézust befogadott emberre igaz.
Ez amit te szúrtál be, meg csak a megtért/megkeresztelkedett+Szent Lélekkel keresztelt hivőre vonatkozik.Magyarul csak a valós keresztényekre.
DDDD
Nos arról, hogy igaz a Biblia minden szava, én sosem győznélek meg, azt te tapasztalod, akkor amikor a negyedik lépéshez elérkezel.
Ő tesz neked bizonyságot.
Ő=Szent Lélek
Bemondásra?Áh...Ez így sajnos nem működik.Tessék: győzz meg!
De...Elég,ha megindoklod,hogy miért nem jók amiket idéztem!;)
Nos?
Egyébként ne értékeld magad túl: a sok koffein a tanulmányaimnak szól,nem neked.De te is kapsz belőle,csak gyere vitázni!:DDD
:DDDDDDDDDDDD
Akkor komolytalanként mondom, és teszek élő bizonyságot, hogy a Biblia minden szava igaz:)
Ha elfogadod elfogadod, ha nem, akkor nem:)
Hát bemondásra nem fogok semmit elfogadni.Hol marad az érv?Te nem szereted a vitafórumokat?Minek állítasz valamit,amit meg sem tudsz védeni?Nem vagy komoly.
Lemehetünk dedóba: "Bibííí:akkor is nekem van igazam!Az én apukám erősebb..."
Neked akartam segíteni, hogy könnyebben jus a megoldáshoz, de ha nem, akkor nem:DDD
ui: én energiaital nélkül mondom ezt:DDD
Idézem:
"Érdeklődéssel olvasom a hozzászólásokat, de azt hiszem, kezd rossz irányba elmenni a topik:
- Igen.
- Nem.
- De igen!
- De nem!
. . .
Kérném a tisztelt vitázó feleket, hogy állításaikat bibliai idézetekkel támasszák alá. Aki erre nem képes, inkább tartózkodjon a hozzászólásoktól!"
Nos...
"Azok az igék amiket te irtál, az erre nem igazán jó..."
A fentebb idézett hsz alapján:Nem maradt ki a te hsz-dből valami véletlenül?
Segítségül vázolom a szitut:
Én:jó
Te:nem jó
Én:de
Te:nem
Ha???Ettől több kell...Nos gyerünk!Ki vele!
(vigyázat:bennem van egy doboz energiaital,egy adag kávé,egy adag fekete tea és rendben a lelkivilágom!!!:DDD)
Az elsőre és a másodikra is a jó válasz:
Jn 14,23 Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Tehát aki a Bibliát nem szereti az...
Azok az igék amiket te irtál, az erre nem igazán jó...
Szerintem inkább:
:'(
"Foleg hogy nem vagyok teljesen magyar,es nem is magyar irodalmat tanultam mindig.Es nem is ott elek."
Tényleg...Hát akkor parancsolj,ha ennyire idegen a használt kifejezés a jukéj-i nyelvtől...
00&orig_lang=ENG%3AHUN%3AEngHunDict&orig_mode=1&or
ig_word=premissza&flash=&sid=6007e9540ce60329ea834
2578eb35727&vk=&L=ENG%3AHUN%3AEngHunDict&W=premise
meg ez is:
L=ENG%3AHUN%3AEngHunDict&O=HUN&flash=&E=1&sid=6007
e9540ce60329ea8342578eb35727&vk=&in_form=1&W=concl
usion&M=1&P=0&C=1&T=1
Oh...lehet,hogy ehhez még irodalom óra sem kell jelen esetben???Oh.
"kit erdekel,nem irja a Bibliaban tehat nincs ra szuksegem ahhoz hogy megertsem amit Isten kivan tolem."
Jájj...Fájdalmas ez a hozzáállás az élethez,az emberekhez,meg úgy egyáltalán...:P Szörnyű.
"ble-ble...nincs a bibliában...akkor az mit számít..." Te jóég...Borzalom.Dobd ki a géped,az sincs megírva.
Helyes.A családon belüli kötelezettség jobban lesz díjazva,mint az itteni sok hablaty.Egyébiránt ezek a szavak irodalomóráról minimum kéne,hogy csengjenek a füledben...Szerintem...
(egyébként: google!)
"...(nagybetűvel).
... ige. /KICSIVEL/
... nagybetűvel... "
ZANZA.
"Milyen kapcsolata van annak az embernek Jézussal akinek nem alap a Biblia?
Semmilyen. "
Jn:15,1-10
"Miből lehet tudni, hogy egy ember nem tiszta szellemű:
A beszédjéből. Mert mit is mond az Ige?
Szív bőségéből szól a száj."
Jak:3,2
További ajánlott fórumok:
- Kívántad-e már valaki halálát?
- Mit jelent, ha megálmodjuk valaki halálát?
- Hogyan kezeljük a szeretteink halálát? Segitsetek!
- Mennyire hisztek abban, hogy Jézus Krisztus az Isten fia?
- A barátom mamájának a 90. születésnapját ünneplik meg, és engem nem hívott.. Ki hogy reagálna erre?
- Hogyan ünneplik az iskolák a gyermeknapot?