Jangee fogamzásgátló tabletta (beszélgetés)
Szerintem dokit kérdezz erről, nekem nem volt még ilyen.
És amúgy ha elfogy a gyógyszered, mire váltasz?
Nekem a jangee-t helyettesítőből van már csak egyhavim, és nem tudom mit csináljak utána, ez nem vált be(yasminelle).
Továbbra sincs info arról, mikor hozzák vissza a jangeet. Valahol már azt is olvastam, hogy októberbe akarták, de kötve hiszem.:S
Sziasztok!
Most szedem második hónapja a tabit (0,02 mg-osat), most csütörtökön fog elfogyni. Tökéletesen bevált! Eddig, semmilyen kellemetlen mellékhatást nem tapasztaltam, nincs pecsételő vérzés, pontosan jött meg, pontosan múlt el, ugyan úgy kívánom a párom, nem híztam stb... tehát tökéletes. Ma viszont ahogy a párom elélvezett bennem, utána halvány barna-rózsaszínes váladék folyt ki belőlem... Szerintetek ez normális? (az orvosom azt mondta 3 hónapon belül előfordulhatnak szokatlan dolgok, de ne aggódjak miattuk) Csak furcsa, hogy 2 hónap után van először ilyen. Nektek mi a véleményetek erről?
Sziasztok!
Hát én is remélem, hogy visszahozzák a forgalomba decemberben. Mondjuk szerencsém van, mert eddig az orvosom tudott adni egy-egy levelet, mert ott náluk még volt. Én a 0,02 milligrammosat szedtem eddig, de most csak 0,03 milligrammosat tudott csak adni, adott belőle 2 levéllel, az kihúzza akkor addig, amíg elvileg visszahozzák. Bár csak nem lesz gubanc attól h nagyobb milligrammosra térek át, minimális az eltérés. De váltani én se szívesen váltanék másikra...
Szerintem emiatt nem kell izgulni.
Én egy 11 és fél órás késés miatt aggódom, de ilyen előfordul, hogy néha szeleburdi az ember lánya,és nem azért mert felelőtlen. Egyszerűen más dolgunk is van, mint mindig ezt észben tartani. Még emlékeztetős telefonnal együtt is megesik. Remélem még ez is belefér egyszer, hisz a tájékoztató azt írja h 12 órán belül még ok. Persze a legjobb ha mindig ugyanakkor veszi be az ember.
Sziasztok!
Sajnos nem tudtam megvenni a jangee bogyómat, mert felfüggesztették a gyártását. 2napig rohangáltam gyógyszer után hátha maradt valahol de nem kaptam. Ezen a héten kellett volna elkezdenem szedni. Már fölösleges orvoshoz mennem másikért? Ti mit csinálnátok?
Köszönöm
Véd a szünetben is, csak az első két-három hétben kell vigyázni, amikor elkezdi szedni. De benne van a gyógyszer tájékoztatójában is, érdemes elolvasni végig.
A jangee után én 7napos szünet után ugyanúgy a 8.napon vettem be az első yasminelle-t. Ez is a leírás szerint.
Senkinek semmi info arról h tényleg visszejön-e a jangee??
Nekem a dokimnál nem tudtak róla( bár csak az asszisztenst volt időm megkérdezni), vagyis szerintük vagy igen vagy nem. Nem túl biztató:(
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulok hozzátok.
Az első a barátnőmet érinti. Nemrég kezdett el fogamzásgátlót szedni és nem tudja biztosra hogy véd-e a gyógyszer akkor is amikor szünetet tart, tehát nyugodtan együtt lehet a barátjával óvszer nélkül, vagy védekezzenek inkább?
A másik kérdésem az lenne, hogy én is jangee-t szedek, de most fel lett írva a yasminelle. Amikor az új levelet kell kezdenem, akkor ugyanúgy vegyem be a yasminelle első szemét, mintha a jangee-t szedném, vagy hagyjak valami szünetet?
Sziasztok!
Az ügyben írok be, hogy van egy levél Jangee 0.3-as tablettám amit nem szedhetek tovább. Egy bibi van vele. Páromnál hagytam a 2 havi adag levelemet és ahhoz, hogy ne essek ki a védettségből így 3 havi levélből vettem ki egy szemet. Viszont megtartottam a 2 havi levélkében azt az egy szemet a következő hónapra. Ha így valakit érdekel, írjon nyugodtan.
Viszont nekem nem vált be ez a tabletta! Sajnos cisztára írták fel. 8 évig semmit nem szedtem.
Annyit kértem, hogy ne legyen nagy hormontartalmú, mert hajlamos vagyok a hízásra. (Köszönhetem ezt a Diane 24 tablettának, amit bő 10 évvel ezelőtt szedtem – „koros soványságra”).
Első hét szedése után iszonyatosan elkezdtek fájni a melleim!! Teljesen megduzzadtak.
2 mérettet nőttek 1 hónap alatt a melleim.
Visszamentem a dokihoz és elpanaszoltam neki, hogy nagyon fájnak a melleim, és elkezdődött a súlygyarapodásom is. Itt nevetve közölte, hogy bírjam ki a köv. hónapot és hideg vizes borogatással meg gyulladás csökkentővel csillapíthatom a fájdalmamat. Cisztám elmúlt az első hónap után!
2 hónapban kicsit csökkent a fájdalom érzet, de a feszesség és mellnagyobbodás megmaradt. Súlyom 4 kilóval gyarapodott.
Visszamentem megint az orvoshoz, hogy ez így nem jó és akkor közölte „nem megfelelően fogyókúrázom „melleimre meg nem tud mit mondani. Próbáljak ki másik gyógyszert (Yasminelle). És figyeljem magam. Ez most szombaton kezdődik. Hát kíváncsi leszek.
1 hónap múlva kontroll.
Már várom.
Persze, hogy én is szívesen maradnék már meg végre egynél. Főleg h nem lehetünk biztosak benne, h mondjuk fél év múlva nem vonják ki megint a forgalomból a jengee-t. A yasminelle-nek viszont zavar a magas ára, plusz ugye a korábban említett melléktünetek is:S
Még töprengek h mit tegyek.
Lehet ki kéne próbálnom a Diane-t, amit a barátnőmnek írtak fel, és 5000 körül van a 3 havi.
Vkinek tapasztalatai ezzel kapcs?
Bár nem tudom honnan tudhatnám h ez is lesz-e, kész agyrém amit ezek a gyógyszercégek csinálnak velünk komolyan.
Komolyan, melyik orvoshoz jártok ti?:D Én is szeretnék ingyen bogyót!:)
Amúgy én is hasonlóképp vagyok a dec 12-vel, 5 nap miatt kell majd még egy levél lökött jasminelle-t szednem...
Bár örülök, h egyáltalán visszakerül a forgalomba a jangee.
Vki azért erősítse már meg ezt az infot majd légyszi, úgy nyugodtabb leszek.
Persze azon is aggódok, h mennyire tesz ez jót h itt váltogatjuk a gyógyszereket, meg persze, h nem-e ront a hatásosságon. Majd rákérdek az orvosnál ha legközelebb megyek.
További ajánlott fórumok:
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Vélemények a Mercilon fogamzásgátló tablettáról
- Qlaira fogamzásgátló tabletta
- A fogamzásgátló tabletta veszélyei
- Ki szerettem volna váltani a Jangee fogamzásgátló tablettámat, de beszüntették. Hallottatok róla, hogy miért és mikor szüntették be?
- Jangee fogamzásgátló tabletta után