Jangee fogamzásgátló tabletta (beszélgetés)
Szia!
Nekem 1 hónapig tartott.
Sziasztok!
Örülök hogy megtaláltalak titeket. 18 vagyok, a jangee életem első fogamzásgátlója. Olvasgattam a hozzászólásokat, nos ezt emberre válogatja hogy kinek milyen, remélem nekem (sem) lesz gondom vele. Viszont van egy kérdésem. Nektek a pecsételő vérzés meddig tartott? Ma kezdtem el szedni a menstruációm első napján, 2 hét múlva jön vissza a barátom külföldről, addigra a mensimnek is el kellene múlnia. A pecsételő vérzés is elmúlik addigra szerintetek? Előre is köszönöm a választ. :)
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy én eddig (3hónapig)3miligrammos jangeet szedtem,de most véletlenül az orvosom 2miligrammosat írt fel!Ez gond?
Sziasztok! 2 éve szedek már fog.gátlót (Yasminelle). Három hónapja viszont Jangee-t, (az orvosom ajánlottam, h ugyanaz a kettő). Most 1 hónapja próbáltam ki először nyaralás miatt ezt a "továbbszedős" módszert. Viszont nekem nem jött be, nem jött meg teljesen, de 5-6 napig barnás volt, szóval az egész egy kínlódás volt:( Most viszont gyógyszerszünetem van és még nem jött meg.. Mindenképp kikérem nőgyógyász tanácsát is, de amíg nem ér rá itt érdeklődnék. Lehet, hogy rám ilyen hatással volt, h most nem jön meg? Nem hiszem h terhes lennék, ettől nem is tartok:) Meg rendesen úgy érzem magam mikor megvan.... Köszii előre is!
Sziasztok! Több hónapja szedem a tablettát. Most pont nyaralásra esne a vérzésem. Olvastam az útmutatóban, hogy szedhetem folyamatosan a köv levelet, viszont nem ajánlott...és így ki tudnám kerülni a kellemetlen nyaralást. Kérdésem az lenne, hogy ha szedtem folyamatosan és elfogyott a második levél is akkor ugyanúgy 8. napra kell beszednem a 3. levelet és ezzel így másik napra esik a szedés, vagyis felkavarodik??Másik kérdés pedig ,h sztetek mi bajom lehet?Köszönöm a választ vagy válaszokat!
Dehogy baj! A tabletta bevétele nincs ahhoz kötve, hogy éppen mennyire van meg. Hanem akármikor beveheted, de ha a menstruációd első napjá veszed be, akkor védett vagy az első szem bevétele után. Ha pedig nem az első napon veszed be, akkor kell bizonyos ideig kiegészítő védekezés.
az 1 hónapos védekezést tudom, nem is arra gondoltam, hanem, hogy baj-e, hogy akkor szedném be a tablettát, amikor már szinte vagy egyáltalán nem is vérzek?
szia! én egy levéllel szedtem csak be nemsokára kezdem a másodikat. drasztikus tünet nem volt, csak annyi, hogy voltak napok az első egy-két hétben mikor émelyegtem ha ettem valamit, meg fájt a fejem. hízni egyáltalán nem híztam és a szexet se kívánom kevésbé. viszont hangulat ingadozásaim nekem is voltak, meg kicsit érzékenyebb lettem néha, de szerintem már ezek is kezdenek elmúlni, minél jobban szokik hozzá a szervezetem. nekem bevált ez a gyógyszer. (:
5.szem, lehető legjobb mellékhatások: étvágytalanság (legalább nem zabálok annyit :D), mellnövés.Bár talán egy kicsi hangulatváltozás, ami nem a legjobb
Szia,én egy évig Volinát szedtem,most kezdtem a második levél Jangee-t,nekem minden a régi(vagy marha nagy mázlista vagyok,vagy pedig kakukktojás:P),viszont hangulathullámzásaim vannak.Ezen kívül viszont semmi!
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem azokhoz akik már egy ideje szedik a tablettát hogy tapasztaltak-e libidó változást valamelyik irányba.
Én több, mint egy évig Miligestet szedtem ami 3 fázisú és egy hosszabb hónapokig tartó tabletta mentes időszakban rájöttem, hogy ez a gyógyszer közel a 0ra vitte eddig a libidómat. Sajnos ahhoz, hogy rájöjjek abba kellett hagynom a bogyót(műtét miatt hagytam abba, különben még most sem tudnám) egészen addig nem értettem miért nem kívánom a sexet. Azóta beszéltem nőgyógyásszal, hüvelygyűrűt javasolt, amiben marha kevés a hormon, de ha lehet az még rosszabbá tette, 2 hónapig használtam de semmi változás nem volt a kedvemben, szóval most kértem egy 3. megoldást. Jangee-t javasolt. Látom abban sokan egyet értetek hogy nem híztatok, abban is egyet értetek hogy a Libidót nem csökkenti??
ma szedtem be a 9. szemet(legelső nap kezdtem el szedni), és még mindig megvan szóval gondolom akkor ez így lesz egész hónapban...:( nincs semmilyen mellékhatása,úgyhogy idáig jóóó minden:)
köszi :DD szerencsémre piától sosem hányok :P :D na ittam, tényleg "jó" volt (nem volt semmi extra :D)
Ezek a kérdések.... Amúgy csak el kellene olvasni a tájékoztatót! :) Már bocs..
Nekem ma lesz a 4dik szem amit beveszek. Életem első fogamzásgátló-tablettája amit elkezdtem szedni.
Nekem addig nincsen mellékhatása. Mindig alvás előtt veszem be.
sziasztok! én ma vettem be a legelső szemet :) majd leírom a tapasztalataimat! az lenne a kérdésem, hogy nem dohányzom, de emellett ugye lehet alkoholt fogyasztani? (nem mintha alkesz lennék, csak azért néha bulizok:)) valamint hogy pl algoflex m-et simán szedhetek mellette? köszi előre is.
Sziasztok!
Szeretném titeket megkérdezni, tegnap este voltam eggyütt a barátommal, és éjfél környékén szoktam bevenni a tabit, de tegnap kevesebb mint 1 órára a tabletta bevétele után hánytam, ez volt az utlsó szem a lapocskán. Ma reggel bevettem 1 másik csomagból ugyan azt a szemet, mint ahogy a betegtájékoztató írta, elvileg 12 órán belül vagyok. Várjam ki a 7 napos szünetet? Nem szeretném elkezdeni a következő csomagot, és eltolni a menzeszem.
Van esély rá hogy megtörtént a baj? Valakinek már ilyen esete?
Köszönöm!
Fogamzásgátló szedése közben az első fél évben lehet köztes vérzés, ez nem attól függ, h melyik nap kezded el szedni, Nem olyan extra egyébként vagyis nekem csak az első hónapban volt ilyen nagyon minimális de végülis olyan mintha "folyamatosan menstruálnál" :)
Én ma kezdtem el szedni a második levélkét. Semmi mellékhatást nem vettem észre, köztes vérzésem se volt (03-as).
Sziasztok!
Nekem ma írta fel a nőgyógyászom,előtte Qualirát szedtem,de már 3 hónapja semmit,mert az nem vált be :S (3x megjött tőle 1 hónapban :( )szóval,a nőgyógyász azt mondta ,h mikor megjön akkor kezdjem el szedni.De az a bajság,h nemrég múlt el,és távkapcsolatban élek,és jövő héten utazom a barátomhoz,és csak utána jön meg,pedig én már szerettem volna védett lenni :S Szerintetek az baj,ha nem akkor kezdem amikor megjön hanem hamarabb?:)
Nem nagyon akarom zaklatni az orvosom,mert szívességet tett.
akinek a 0.2-től volt köztes vérzés vagy folyás, a 0.3 megszüntette? én több mint fél éve szedem a kettest, de még mindig jelentkezik pár napig köztes, úgyh lehet átváltok 3-ra, ha érdemes. abban másra még számíthatok? mellékhatások? köszi!
sztem vedd be mindenképp. szedd úgy ahogy a tájékoztatón van, attól nem lesz bajod ;) a stressztől pl lehet aha :S de sztem vedd be ;)
énis ezért várom ki az első hónapot. úgy a tuti :)
Sziasztok!
Január óta szedem a Jangee-t eddig minden rendben ment...
Ma kellett volna bevennem az utolsó szemet és megjött :S Most vegyem be vagy sem? Vagy lehet attól van h sokat stresszeltem mostanság?
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy elkezd védeni. Gondoljatok bele: ha egy tabletta kimarad az adott időszakban, egy hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni. Egy hét úgy, hogy előtte mondjuk 2-3 évig szedted. Mitől védene akkor az első szem?
bár általában érdemes megvárni az egy hónapot h biztos legyen! h hozzászokjon a szervezet. énis épp várakozom :D nem vagyok olyan bátor :D de gyakorlatilag védettek vagyunk már, csak én még félek :S
Köszönöm a választ. Sajnos buta voltam,és a tájékoztatót kidobtam. Ezért fordultam hozzátok.:)
Egyébként ha valakit érdekel Jangee olcsón, akkor írjon privit.
További ajánlott fórumok: