Jangee fogamzásgátló tabletta (beszélgetés)
Szia! Az alkohol nem befolyásolja a hatását, sztem védett vagy én úgy tudom, h csak antibiotikum szedése alatt kell kiegészítő védekezés v még utána 7 napig én ezt a 2 verziót hallottam :)
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, örülnék ha valaki tudna nekem válaszolni:)
December 15-én voltam orvosnál, akkor megállapították hogy petefészek cisztám van, és be volt gyulladva a kismedencém. A gyulladásra Avelox antibiotikumot kaptam, illetve mivel párkapcsolatban élek a doktor felírta nekem a Jangee 3 mg 0,02 mg filmtablettát. Az antiboutikumot dec 16án kezdtem el szedni és 20-án fejeztem be, ez egy 5 napos kúra volt. Majd másnap este jött meg, így a menstruáció első napjától kezdve (dec.21-én) kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. A menstruációm normálisan zajlott, viszont azóta is minimális barnás folyásom van és kicsit görcsöl a hasam, ezt a kettőt, a gyógyszernek tudom be hogy hozzászokik a szervezetem.
Miután így ezeket leírtam a kérdésem az lenne, hogy mindezek ellenére, már védettséget nyújt a tabletta? mert azt tudom hogy az antibiotikum gyengíti a hatását, de akkor is ha az még a fogamzásgátló szedés előtt volt?
Tehát ha jövőhét kedden fejezem be az első levelet és addig együtt leszek a párommal akkor a terhesség kizárható hisz már védett vagyok?
Illetve még egy kérdés: az alkolhol milyen hatással van a tablettára? természetesen minimális fogyasztásra gondolok, gyengíti e a gyógyszer hatását?
Előre is köszönöm szépen!
Ha megőrzöd a kocsonyafesztiválig - csak akkor fogok arra járni - akkor én mindenképp vevő vagyok rá, de akár postán is feladhatod, én meg átutalom a 3000 Ft-ot!
Én múlt héten csütörtökön kaptam 0,02-es Jangee-t. Azt mondták a gyógyszertárban, hogy már kapható, a jogi vita még húzodik, de ismét forgalomba került.
Ti kaptok jangeet mostanába? 3.hónapja fogom elkezdni ..1.hónap jangee 0,02t szedtem utána nem volt és jangee 0,03mat erre már egyik sincs és felirtak yasminelle-t......kicsit kiborit h 3 hónap alatt 3 fogamzásgátló...szerintetek?:(
Köszönöm a választ! hát remélem remélem!:)
Szia! Szerintem ne aggódj emiatt, amikor elkezdtem szedni a gyógyszert, én is az első naptól védekezés nélkül szeretkeztem a párommal, és nem volt belőle probléma, az egy nap csúszás pedig szerintem belefér, mivel hiába ugyan az a márka azért a szervezeted észreveszi a különbséget. :)
Sziasztok! Mi a véleményetek arról, hogy 1 hónapig jangee0.02-t szedtem áttértem 0,03masra mert nem lehetett 2-est kapni , mintha mi sem történt volna úgy szedtem 8.napon folytattam.viszont már aznap voltam a barátommal, de ugyebár előtte szedtem 1 hónapig a 2est...de néhány helyen azt látom h 1 hétig kellett volna védekezni áttérés esetén..de a tájékoztatóban is az áll h 1 szemtől véd..ráadásul ugyanaza mrka..viszont múlt hónapban szerdán megjött most csütörtök van és semmi... azt is olvastam h másnak se áll be hanem csúszik..szerintetek van okom aggóni?:( kérek véleményeket!!
Igen,én így csináltam.De ha nem vagy biztos benne,kérdezd meg a dokidat!
Sziasztok csajok.hát én is úgy jártam,hogy ki szerettem volna váltani a Jangee-t a gyógyszertárban,de hiánycikk...az egész városban nem volt,a Volina-t,amit előtte szedtem,kivonták a forgalomból.Úgyhogy most Yasminelle-t kaptam.én is amiatt aggódok,hogy jó-e,hogy egy év alatt 3 fajtát szedek,de a nőgyógy.dokim szerint nem lesz baj.
Sziasztok! Újra el szeretném kezdeni a Jangee szedését. 9 levéllel szedtem fel, de szeptemberben abbahagytam. Hogyan kell újrakezdeni? Úgy, mintha először szednék fogamzásgátlót?(tehát a menstruációm első napján veszem be az első szemet) Van valami, amit másképpen kell csinálni? Egyébként nyáron 6200-ért vettem, de jó, hogy néhol lement az ára! Hátha szerencsés leszek én is..:)
Én is nagyon szerencsésnek éreztem magam h ennyiért sikerült, holott előtte már drágább volt. Ez h megint visszavonják ez tuti mert nem hiszem el h ezt csinálják velünk, nem tesz jót ez az oda vissza váltogatás szerintem :S akkor inkább még nem hozták volna vissza. De remélem addig megoldják.
Sziasztok! Tegnap délután 5órakkor kellett volna bevenni a gyógyszeremet, amit sajnos elfelejtettem és reggel 9kor vettem be! Kérdésem az lenne h ezzel fenn áll a terhesség veszélye vagy ne parázzak annyira! Már 3 éve szedek gyógyszert! Kérlek titeket h válaszoljatok:) Előre is Köszönöm! :)
Akkor te nagyon szerencsés vagy, én tegnap vettem meg és 6800 Ft volt (Vác)! De azt mondta a csajszi a gyógyszertárba, hogy a kövi adagot még meg tudom majd venni, viszont fél év múlva megint nem lesz, mert viszik másodfokra az ügyet és addig újra kivonják a forgalomból :S Úgyhogy azt javasolta, hogy ha tudok írassak legközelebb több dobozzal, hogy ne keljen váltogatni...
Nálunk eddig 6700 Ft volt,tegnap 6300 ért vettem :)
Sziasztok!
Ma váltottam ki én is újra a jangee-t és csodálkoztam mert 5685 ért kaptam. Még anno 6200ért vettem most meg csökkent, ennek mondjuk örültem de meglepett :) remélem h visszatérek nem lesz semmi gubanc és most már marad a gyógyszer mert nem akarok váltogatni. Tapasztalat ki mennyiért kapta?
köszi a választ ! egy hétig kiegészítő védekezést haszbáltunk biztos ami biztos és most rendben megjött szerencsére !
A betegtájékoztatóban az áll, hogy szedjem mintha mi sem történt volna igen.Csak azt nem tünteti fel,kell-e védekezni, mert esetleg ebbe több nyilván a hormon.Bár a többinél az átváltás cimszónál írja hogy ha pl gyűrűről váltok át kell 1 hét védekezés.Akkor csak írná itt is..:) na nem stresszelek..:) Ja és még, h nekem 1 hónap végig mellfeszülés volt meg pecsételő a jengeetől, most h áttértem a nagyobb hormontartalmúra, elmúlt. De most 1 hét után visszajött a mellfeszülés pedig mensit csak 2 hét múlva várok.Vajon ez mitöl lehet?:/
Nem kell, de sztem ez benne is van a tájékoztatóban, úgy szeded tovább mintha mi sem történt volna :)
Sziasztok! szerintetek ha jangee 0,02-ről áttértem 0,03masra kell védekezni utána? mert a leírásban nem ír ilyet h tablettárol tabblettára való váltáskor kéne-e..én 7napos szünet után mikor 8.napon beszedtem az első 0,03mast már aznap voltam a barátommal.igaz nem élvezett belém csak megszakításossal védekeztünk.de kicsit tartok tőle..:/ szerintetek?
Nekem ma sikerült végre Jangee fogamzásgátlót beszerezni. Volina helyett kaptam, mert azt különböző okok miatt (pl. allergiás reakciók) bevonták.
Szerintem meg tudod tartani a szünetet...az is lehet ha új levéllel folytatod össze zavarodik a szervezeted.
Épp, hogy határidőn van szóval egyet értek az előttem szólóval, inkább védekezz más módon is. Fő a biztonság =)
Van még 3 szem tablettám a 7 napos szünetig, bevettem 12 órán belül a kimaradt szemet (a tájékoztató szerint semmi gond nincs így), csak azt nem tudom eldönteni, hogy folytassam új levéllel, vagy kockázat nélkül meg tudom tartani a szünetet, mert épp hogy 12 órán belül vettem be, és nem tudom hogy mennyire kell pontosan betartani ezeket a határidőket.
Szerintem 7napig használj kiegészítő védekezést,bár sztem a gyógyszer 3-4 óra felszívódik...de jobb félni mint megijedni.
A 3.heti tablettából felejteted el az utolsó szemet vagy csak egyet kifelejtettél mondjuk a hét közepénél?Mert ha levélből az utolsót vetted be utólag akkor úgyis jön a 7napos szünet ha meg még van abból a levélből szedd tovább amíg el nem fogy, max használj kiegészítő védekezést 7 napig!
sziaa
a gyógyszert 9 kor vettem be! az h hánykor hánytam nem tudom pontosan olyan éjfél és 1 között kezdődött talán
Hánykor vetted be a gyógyszert, és hánykor volt a hasmenés/hányás? Ha szerintem több mint 4 óra múlva volt, akkor valószínűleg felszívódott már a gyógyszer...
További ajánlott fórumok: