Inzulinrezisztencia (beszélgetés)
sziasztok
Én már túl is vagyok rajta de most kezdem megint.
A kisfiam több mit 3 év után sikerült, ráadásul nem természete úton. Terhesség 13. hetéig szedtem a metet de abba kellett aztán hagynom. Most 10 hónapos de már nagyon gond van a menszimmel és újra jönnek elő a pcos és IR tünetek, nagyon kellene diétáznom.
Ugye a 3-as kezelés a leghatásosabb, a diéta a met és ugye a mozgás. Ebből jelenleg talán a diéta és picit a mozgás ha úgy sikeredik. Viszont most nagyon rástartolok az IR diétára mert a menszim is kezd megint megőrülni.
És kistesót is szeretnék, nem is védekezünk a szülés óta.
Ezt szedi anyukám is. Nekem ezt nem írta fel, mert babát szeretnék. Hát lehet, hogy nem ártana pedig :( El vagyok keseredve nagyon :(
Miért kell enni folyamatosan?
Én azt olvastam, hogy napi 5 étkezésre be kell állni. Mindig legyen benne szénhidrát. Lassan és gyorsan felszívódó. Meg van adva, hogy mikor melyik. És meg van adva, hogy hány grammot lehet megenni belőle :S Nekem ez okoz fejtörést.
Én holnap reggel 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérből csinálok melegszendvicset. Tízóraira nem tudom mi lesz, talán iszok egy teát. Ebéd görögsaláta lesz fasírttal (kevés tk. kenyér van benne). Uzsonna talán gyümölcs. Vacsora virsli lesz salátával. Azt hiszem :)
igen tízóraira gondoltam.
Az olvastam egyszer könnyen egyszer nehezen felszívodót kell fogyasztani szépen felválltva, és mindig csak keveset.-)
Igen :( Tudom. Utána olvastam, a nőgyógyász is elmondta. Csak éppen azt nem, hogyan szüntessem meg a betegséget.
De tudnátok nekem segítséget adni abban, hogy kell-e oda beutaló, vagy csak jelentkezek, időpontot kérek, fizetek és ellátnak? Milyen árak vannak ott?
én beszereztem:
reggeli rozskenyér +joghurt+gyümölcs
szépen lassan 12 óráig
utánna húsi+francia saláta
és vacsoráig folyamatos evés .-) csak mindig egy egy falat.
Kaptam egy új gyógyszert Mercformint és elvileg ezzel illetve a 3 óránkénti evéssel szépen le lehet adni 10 kg-t.
Ezt a gyógyszert az inzulinra írták fel!
Ha nincs saláta, mert nem tudod beszerezni akkor inkább ne legyen mellé köret.
Nekem is kb. ennyi. Vagy 15. De a 10 is jó lenne :)
Holnap mit fogsz enni?
Majd nézek valami finom diétákat .-)
Komoly tervem a -10 kg.
:-)
azt hiszem, össze kell fogni és egymást kell erősítenünk .-)
Az akaratot, hogy nem szabad mindent enni nagyon nehéz legyőzni! De én holnaptól megpróbálom!
Csatlakozol?
Van egy elliptikus trainerem, de fáj rajta a térdem. Ülve szoktam rajta tekerni, de nem mindig megy. Egy lábbal meg elég nehéz tekerni :DDD
Duci tréning meg unalmas már nagyon és kevésnek is érzem. Pedig az jó lenne.
Az Pesten van igaz? Ott minden beutaló nélkül fogadnak? Hogy működik ez? Kit kell keresni? Vagy mégis merre induljak? Tovább szeretnék lépni, mert itt csak lökdösnek ide-oda és nem történik semmi.
Annyira vágyunk már egy kisbabára. És nem jön. Már 1 éve próbálkozunk és csak most vizsgáltak meg könyörgések árán. Így derült ki a betegségem.
Félek is a cukorbetegségtől. Ismerem sajnos elég közelről (édesanyám, nagymamám). Szörnyű betegség.
Hát nálam pl aerob mozgát írtak elő. De ez egyén föggő. Én a Mensmentisbe mentem, nagyon korrekt és ahoz képest hogy magán nem drága.
Nem akarok itt nagy okosságokat mondani, mert én sem vagyok nagy ész, csak a saját tapasztalatom van, de az tény hogy sajnos ezzel sok helyen nem foglalkoznak, pedig aki IR-es előbb-utóbb cukorbeteg lesz, csak nem mindegy mikor...
A házi orvos elküldhet az endokrinológushoz? Ő azt mondta, hogy oda a nődoki írhat beutalót. Egymáshoz lökdösnek. Már kezd elegem lenni. A nőgyógyász nem ír beutalót a hormonvizsgálatra.
Igazából csak a házi orvos csinált cukorvizsgálatot. Azt írtam, hogy sikerült. Tehát nem vérvételen voltam. Ebből állapította meg a nőgyógyász, hogy cukorbeteg vagyok :S Már magam sem tudom.
Semmit. Azt vettem észre, hogy inkább elzavart, minthogy foglalkozzon velem. Ő megmondta mi a bajom, de segítséget nem kaptam. A Páromnál is akadt egy kis probléma, ezért nem is műtött meg (holott úgy mentem vissza hozzá, hogy megműt, előtte is tudta a cukorvizsgálat eredményét, akkor ez még nem volt gond neki). Most se gyerek, se segítség, se semmi. Amit olvastam, az alapján igyekszem.
Nincsenek ötleteim, hogy mit főzzek, mit egyek, miből mennyit lehet. Méregetni nem tudom a kaját, az engem idegileg kimerít :D És időm sincs rá sokszor. Mivel állandóan eszek, ha nem érzem jól magam lelkileg(és most pont nem), ezért nehéz lakatot tenni a számra. Jó, nem vagyok olyan kövér, csak arányosan húsos :D De azért van 10-15 kiló, amitől szívesen megszabadulnék. Csak nehezen megy.
Erre nem cardio mozgást kell végezni? A Réka inkább erősít nem? Lehet, hogy ez most hülyeség, de ezt olvastam :)
Hát akkor nagyon gyorsan endokrinológus!!!! Mi az hogy nem akarta engedni?
Megírod az értékeid?
Gyogyiról amúgy én is ezt olvastam...
Az igazság az, hogy a metformint nem szedhetem a nőgyógyász szerint, ha babát tervezek, mert a terhesség mellett azt nem szabad szedni. Ő azt javasolta, hogy menjek el belgyógyászhoz és állíttassam be az inzulinomat. Én meg azt gondolom, hogy ez az érték nem rossz. Az éhgyomri az határeset, de a terhelt az a háziorvos szerint is jó. Nem akarom inzulinnal kezelni magam, hiszen ez nem olyan magas érték.
Magam sem tudom, hogy mi lenne jó nekem. Azt tudom, hogy ott vannak a ciszták. Rengeteg, mind a két petefészkem teli. De egy hormonvizsgálatot, sem egy laboros cukorvizsgálatot nem akart engedni a nőgyógyász. Holnap megyek próbálkozni a háziorvoshoz, hátha valamit ki tud nekem találni :)
Voltam détás tanácsadáson és itt a hoxás lányok :)
Van egy másik fórum is ahol sokan tudnak küldeni hozzá anyagot.
Értem. Ez már egy jó kezdet, de tovább kell menned! Először nagyon rossz, főleg az evés. Aztán megszokod, és a mozgás akár hiányzohat is! A térded miatt inkább válassz gyógytornát, de a Réka videókban is sok van amit lehet nyomatni (has,csípő,felsőtest...).
Kaptál a diétára valami iránymutatást? Milyen leosztásban kell a szénhidrátot, stb?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Létezik ilyen inzulinrezisztens étrend?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, ti vigyáztok arra, hogy a gyerekeitek is egészségesen táplálkozzanak? Ha igen, mennyire?
- Csökkent glükóz tolerancia, avagy inzulinrezisztencia....
- Tulajdonképpen mi az az inzulinrezisztencia? Segítsetek, hogy pontosan megértsem.