Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Kinek igy kinek ugy a konyha, én is szeretek általában a konyhában lenni, mert akkor elszakadhatok a tanulnivalótól és a munkától is .
Hozzám is mindig be akarnak fizetni, mikor meg közlöm hogy ja reggel fél óra alatt dobtam össze szörnyülködnek egyet :D
Férjeitek sem haspártiak?
Nekem az a bajom a főzéssel, hogy
1. ki kell találni
2. be kell hozzá vásárolni
3. meg kell főzni.
Mikor????
Ezért aztán nem is eszem túl változatosan... rizs, tészta, rizs, rakott krumpli, tészta, rizs.
Igen a napi menüben én is néztem ezt a sok tejet, meg joghurtot ... furcsa.
De az ebédek megfelelnek az előirásnak, a többi étkezést meg meg lehet oldani
Persze persze, próbáld ki, mint irtam is én nagyon finnyás vagyok és házikoszthoz szokva, szóval ez nem mérvadó.
Remélem beválik Nálad :)
Nekem nem lenne bizodalmam a progikrémben...
Semmi tudományos alapja nincs. Vagy rossz helyen kerestem eddig?
Az egészségpajzs-os IR napi étrend szinte minden nap tartalmaz kefírt vagy joghurtot. Én úgy tudom az nagy inzulin választ ad. Nem?
Nem tetszik a napi menü. És nagyon drága is.
Csajok!
Ha az endo doki azt mondta, ill. írta a leletre, hogy nőgyógyásszal írassak ki utrogestant, mivel elégtelen a sárgatest hormon, akkor szerintetek merjek magamnak rendelni valamilyen progi krémet. Ha jól tudom az utro mesterséges, a kenőcs meg természetes. Bár én nagyon kezdő vagyok. Várom a segítségeteket.
Hajna, tudom mit érzel, de próbáld magad mögött hagyni az eddigieket...ezzel is csak megy az idő, az pedig sajnos ellenünk dolgozik. Próbálj meg pozitív gondolatokat teremteni és azokat hajtogasd magadban. Én mindig így szoktam kimászni a gödörből. Jó lenne pár hónap múlva együtt lombikozni, utána pedig pocakot növeszteni :)
Nagy ölelés drága!
Sziasztok csajszik!
Nem jártam itt 1,5 napja és annyit írtatok, hogy lehetetlen visszaolvasni. 5 oldalt elolvastam, de most feladtam :)
Tejkaramella: szívből sajnálom. Remélem minnél előbb sikerül feldolgoznod... :(
Kutykuruty: Gratu! Sárgulok :)) Vigyázz magatokra!
Kivel mi van? Miről maradtam le?
Átadtam tegnap a diplomamunkát, 3 órát vezettem az 5 percért...imádom az ilyet.
Ja egy jó hír (nekem), a vállalat újból fedezi a gyógyszer és orvosi vizsgálatok költségeit, úgyhogy egy-két múlva nyugodt szívvel fizetek ki egy kész vagyont a cukor- és inzu vizsgálatért. Nagyon remélem, hogy javulás van és mehetünk végre a babákért...már lassan egy éve nem voltunk a meddőségi közelében.
Nekem 3x500 mg- ot kell szednem.
Egy szemmel kezdtem egy hétig, aztán két szem egy hétig, és utána három szem.
Én sajnos eléggé megéreztem. Először hányingerem volt, mikor 0- ról elkezdtem, meg kajaundor... durva volt. Aztán a váltásnál ez elmúlt, és jött a hasmenés. Az is durva... tényleg olyan, ha kell, akkor azonnal, és nincs idő.
Aztán megszoktam, viszont nekem volt 1 hét szünet, mert nem volt gyógyszerem (naivan azt hittem, hogy már nem kell szednem majd, ezért nem kértem receptet...).
Akkor azt mondta a doktornő, hogy nem kell újra felépíteni, szedhetem, nem lesz gond. Nem is volt olyan nagyon nagy gáz, de azért hasmenésem volt 3-4 napig.
Most sajnos megint kényszerpihenőt tartok, mert holnap megyek MR vizsgálatra, és előtte 3 nap, meg utána 2- t kell tartani. Már előre várom a hatását...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?