Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
írtam privit.
remélem, rendben vagytok...
sziasztok!
kicsit elmaradtam, dédiéknél voltunk hosszúhétvégén :)
ki hogy áll? görbék?
én is mérni kezdtem :o ami úgy néz ki, hogy van egy csütörtöki, meg egy mai mérésem :D mindegy... majd ha sikerül rendesen mérnem, legalább meg tudom majd mutatni, hogy kell kinéznie egy tankönyvi SZ*R görbének :D de most legalább képben vagyok azzal, hogy 26. cn-on vagyok :)
ja, inofolic csütörtök reggel elfogyott, és elfelejtettem időben rendelni, szóval most nem iszom, váromn, hogy hozzák a ppp-ra.
hol lehet beszerezni? mármint az inozitot?
és amellé szeditek akkor az Inofolic másik összetevőjét, a folsavat? mennyit? mert az Inofolicban egy lórúgás folsav van szerintem
Zsenka, en is kulon veszem. En a metformin helyett szedem.
Az, hogy az egyik honapban alacsony volt a progi ergo nem volt peteeres meg nem a vilag vege...
Egeszseges nonel is egy evben egyszer siman elmarad az ovulacio, teljesen normalis. Nekem olyan mertekegysegben van, ahol a 20 a "maximum" ertek, ott azt mondjak, hogy 10 felett volt jo minosegu peteeres.
Az 1,6 ng/ml szerintem nagyon kevés. Az én 32-es értékem ebben a mértékegységben volt.
Számomra az 1,6-os érték azt jelentené, hogy nem volt tüszőrepedés, de progiban nem vagyok szakértő.
Nekem a 3. nap 0,5-0,8 ng/ml a progeszteron. Tehát ahhoz viszonyítva az 1,6 a 21. nap kevésnek tűnik nagyon.
hát átváltva sem ugrott meg hű de nagyon az értékem :))))
Jó nőgyógyászt Budapesten tudtok ajánlani? Ha letelik a 3 hónap az inofolic "kúrából" szeretnék ultrahangos ovu követést, de nincs még orvosom ( a mensmentisben szimpi volt az orvos, csak ha sűrűbben kell járni, akkor nehezen tudom megoldani)
Köszi a segítséget!
Egy jó doki tud következtetni az ovu utáni bármelyik napon nézett progiból. Bár a legjellemzőbb hogy peteérés utáni 7. napon nézik. Tehát ez nem mindenkinek a 21. nap!!
Igen, az én mértékegységem nmol/l
Vannak átváltó oldalak, ki tudod google-ni. :)
Sajnos azt nem tudom hogy mikortól kellen pótolnod. Talán a többi lombikos meg tudja mondani. Remélem felnéz valaki, és tud segíteni neked.
Vagy írj esetleg privit Youlcsinak, vagy Provence-nek, ők jobban értenek hozzá.
Már szeptember óta iszom az inofolicot. Csak nekem olyan brutál LH-FSH arányom van alapból, hogy nem segített a peteérésben-tüszőrepedésben az inofolic sem.
Én pont azért lombikozom, mert nincs ciklusom és ha nincs ciklusom, akkor lényegtelen a 21. napi progi, mert kb. 1,5-es értéket mutat, ha nincs tüszőrepedés. Lombiknál nem is igazán lényeges, mert úgyis mesterséges progipótlás van már a petesejt leszívása után elkezdik adni. Nekem a HCG vérvételnél 60 feletti volt a progiszintem progipótlással most a lombikos hónapban. Szerintem emiatt rendeződött az LH-FSH arány is, mármint a nagy mennyiségű progeszterontól.
Szerinted elég, ha a 21. napi vv. után pótlom a progeszteront? Ha akkor legalább 20 körül van az érték, akkor biztos volt peteérés, és akkor már érdemes pótolni. Van itthon minden hozzá, azzal nincs gond.
Itt a csajok az én közel 40-es progimra azt mondták, hogy tüszőrepedéshez oké, de babához kevés, és pótlás kell. Mármint a baba megtartásához kevés.
Szerintem érdemes lenne akkor megnézetned, most hogy állsz. Furi hogy lombikhoz nem is nézettek neked progit?!
2.ciklus hogy iszod az Inofolicot?
akkor a 15.napon volt ovud! :)
Nekem még csak azt nézzük hogy alapból van-e progihiányom. A múlt hónapban egész jó progim lett, amire nem adnának pótlást, csak ha terhes leszek. De pont előtte szedtem Duphastont, és az szépíthette a rákövetkező ciklus összes eredményét. Így most csak megnézzük 23. nap körül hogy mennyi a "tiszta" hónapban a progim. Utána kiderül hogy kell-e alap pótlás is-e.
Viszont Tüű doki azt mondta, hogy ha csak a gyanúja fenn áll hogy baba van, azonnal vérvétel, (meg se várjam a hcg tesztelés időpontját), és azonnal progi pótlás!!! Szóval mostanság gyakran fogok rohangálni vérvételre. :P
Sajnos ennyit tudok a hőmről, amit írtam, mert előtte nem néztem és ma vagyok a 16. napon. Tehát 14. napon 36,6 C, 15. nap 36,4 C, 16. nap 36,8 C.
Az ovulációs teszt a 13. nap csont negatív volt, tehát halvány csík sem volt, a 14. nap halvány csík volt, a 15. nap erős csík, és a 16. nap szintén halvány.
Én is gondolkodom a progivérvételen, de az a 21-22. nap kell csináltatni nem? Utána is elég pótolni a progeszteront? Nem kell már most elkezdeni?
Neked mit mondott a doki? 21. nap progi vv. és ha pozitív, akkor progipótlás?
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?