Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok (beszélgetés)
A sok mozgás is nagyon fontos, ha jól megizzadsz, akkor méregtelenedsz, nagyon jöt tesz és tényleg, ha sokat vagy friss levegőn és mozogsz akkor észre lehet venni, h szebb a bőr. Én is későn érő típus vagyok. 17-18 éves koromban kezdtem el pattanásos lenni, a homlokomon előtte sose volt és azóta szinte csak ott van és nagyon utálom. A zsírosság totál renbejött, többek között az ilcsi segítségével. De a homolomon ilyen apró kis pattanások jönnek elő mindig, akármit csinálok, kiújulnak. Ha kinyomom őket, pár napon belül ott vannak. Tudod azok a fajták amik bizonyos szögben és fényben látszódnak és ilyen apró kis dudorok, komedók. Na ezeket a legnehezebb eltüntetni. A szappan amúgy nagyon fontos. Ha nem használom, akkor érzem, h kell. Akkor érzem magam tisztának és puha a bőröm tőle...ráadásul a hátamon is a szappantól múltak el a pattanásaim (évekig tusfürdőt használtam). Figyelj, gondolom kozmetikustól vennéd meg az Ilcsit (ha nem, akkor illegális és hamisítvány is lehet), úgyhogy felmérné a bőröd, diagnosztizálna. Megérné ilcsi referenciakozmetikába menned és a bőrödet kiismerve ajánlanának külön a te bőrödre való termékeket. Nem jó az, h én itt látatlanban ajánlgatok, meg te is nézegeted a neten, h mi lehetne jó. Menj el egy kozmetikushoz és kérd, h nézze meg a bőröd és ajánljon neked termékeket. Még úgy is fog ha nem kérsz kezelést. Nem jó a kísérletezés. Persze bejöhet amit te is kitalálsz, de biztos ami biztos.
Vérvizsgálaton voltam csak. A doktornő szerint kizárt a hormon gond, mert a bőröm nem kóros, csak kicsit elhúzódik a pubertásom és nehezebben tudom átvészelni.
Az életmódváltásban nagyon hiszek, csak nehéz átállni.
Ha többet vagyok levegőn, több zöldséget, gyümölcsöt eszek, akkor megfigyelhetően javul a bőröm állapota.
Voltam vizsgálatokon, szervi problémám nincsen. Elég későn érő típus vagyok.
Én arra gyanítok, hogy a 16-17 éves korom körül elkezdett rengeteg műanyag, vegyi krém használata tette végleg gallyra a bőröm és azóta is emiatt ilyen problémás (Avon, garnier és társai) Ki tudja mikkel nyomják teli :S
Volt időszak, mikor szépen helyrejött a bőröm, gyógyszer nélkül, de aztán hullámokban mindig visszatért. A bőröm eredetileg extra ultra zsíros. Megmostam és perceken belül gyöngyözött a zsír a pórusaimból. Lehetetlen volt már bármivel is kívülről csillapítani, ezért kellett a gyógyszer elkezdenem (ami ugye csökkenti a faggyútermelést)
Mivel egyszer nyilvánvalóan el kell hagynom a gyógyszert és szeretném ha nem is kéne soha többet ilyen káros dolgokat beszednem, ezért gondoltam, hogy vele párhuzamosan el kéne kezdenem a minőségi, átgondolt bőrápolást. Ami mentes a mindenféle vegyi anyagoktól és valóban a gyógyítás a célja. (Ezért is figyeltem fel Ilcsi nénire :)
Bár egyértelműnek tartom h voltál endokrinológián, de azok közt is van különbség. Egy jó szakembert kell találni. Milyen vizsgálatokon voltál?
Ha természetes kozmetikumot használsz, ne keverd olyannal ami nem az. Az essence-t nem ismerem, ezek a mattítós cuccok általában azért mattítanak mert szárítják a bőrfelszínt. Az ilcsi krémekből nagyon kicsi kell, és nem zsírosít ki. Amúgy a gyógyszert azért is ellenzem, mert egyrészt a szervezetet teszi tönkre és hosszútávon a bőrt is. Lehet, h most örülsz, h javul a bőröd tőle. Én nem akarlak eltántorítani, meg semmi ilyesmi, de ezek a termékek szokták tönkrevágni a bőrt. Ha abbahagyod lehet h újra visszajön a baj. Az a probléma, hogy a pattanások, aknék belső bajokra vezethetők vissza, ezért is áll le a gyógyszertől, mert bennt van bibi...Ilyenkor látszik, h nagyjából mindegy is milyen krémet használ vki. Ha vkinek normál a bőre, elég egy sima hidratáló és kész. Tudom, ez az életmódváltás sokszor csak duma, mert baromi hosszadalmas mire tényleges hatása van, sőt, sok esetben el is marad a javulás. De van akinél bejön. Mindenestre van egy ismerősöm, aki endokrinológián kivizsgáltatta magát, mert nagyon pattanásos volt és megtalálták az okot, amiért pattanásos és nem a gyógyszerrel próbálták elnyomni a tünetet. Ez nem gyógyítja meg magát a bajt, csak tünetet kezel. Arra persze jó is, de nem árt tudni, h mi lehet a kiváltó ok. Ha még nem voltál ilyen kivizsgáláson, sztem egy próbát megér. Volt olyan akinél kiderült, h pl. a sárgarépát nem bírja a szervezete és ezért kipattog tőle...tehát akár ilyen egyszerű dolog is okozhatja amire az ember nem gondol.
Sajnos nem volt más választásom!!!! Nagyon nem vagyok a gyógyszerek híve. De a végső stádiumban szántam magam rá ( 4 év szenvedés után!!) csak a gyógyszer a végső mentőöv, nagyon sokat harcoltam magammal, mire ide jutottam. Kipróbáltam mindent ami létezik... semmi sem használt. Rengeteget szenvedek. Most már nem annyira súlyos a helyzet, de még nem szép a bőröm.
Valóban fényérzékenyít, nappalra 50+ faktoros fluiddal kenem az arcomat. Napra nem mehetek.
Azt érzem, hogy szárít a fekete szappan.
Tehát akkor este feketeszappanos lemosás, reggel hidegvíz + valami tonik. Éjjelre kénes krém, nappalra meg az almás citromos?
Az almás citromos milyen állagú? Olyan lenne jó, ami beszívódik teljesen és nem hagy csillogós filmet a bőrömön.
Most az essence új My Skin mattítós krémjét használom :D
Ha gyógyszert szedsz, akkor attól fog elmúlni és nem a krémektől...kár, h ezt az utat választottad, mert hosszútávon nagyon tönkre tudja tenni az egész szervezetet és a bőrt is. Nem jut majd nedvesség a bőrödbe és ki fog száradni. De a te döntésed. Ha nagyon aknés a bőröd, akkor a kénes krém nagyon jó, de ha felszíni vízhiány is fellép, akkor nem a legjobb, mert szárít, így csaj éjszakára ajánlatos a kénes krém. Nappalra csipkebogyó menjen, de sztem nyárra bőven elég a rozi nappali krémként. Nagyon könnyű és nyáron úgyis működik a verejtékezés és az olajok szépen a bőrfelszínre tudnak kerülni, így puhántartják a bőrt (bár a gyógyszeres kezelés mellett ez lehet h alábbhagy, ezért is roncsolja a bőrt és hamarabb is öregszik majd). De éjszakára mindenképpen használd akkor a kénes krémet, mert hámépítő és segíti a sebek, aknék gyógyulási folyamatát. A fekete szappannal is vigyázz azért, mert kicsit szárít...én ajánlanám, h csak este használd. Reggel bővel elég a sima hideg víz és egy tonikos áttörlés, vagy néha-néha alkalomadtán reggel is mehet a szappan, de inkább csökkentsd le csak estére. Tonikban nagyon nagyon jó az almás citromos, és ez krémben is nagyon hatásos, de ez most a napos időben nem túl jó választás lenne, mert aha sav tartalmú, így figyelni kell a fényérzékenységre. Bár a te esetedben sztem ezt a gyógyszer is megcsinálja..a legtöbb ilyen pattanás elleni gyógyszer fényérzékenységet csinál. Szóval tonik legyen a kénes vagy csipkebogyós. Ami nagyon fontos, hogyha van ilcsi kozmetikusod, akkor járj be hetente elektromos kezelésre, ilyen tüsizésre, mert gyönyörűen visszahúzza a kialakulóban lévő pattanásokat és a meglévőket is, valamint a hegeket is eltünteti rendszeres használattal. Nagyon hatásos. Nálunk van itthon, mert anya kozmetikus és én elég sűrűn használom és áldásos a hatása. Nagyon fontos az elektrokozmetikai kezelés, mert mélyrehatolnak a hatóanyagok és a bőr elektromos töltésekkel rendelkezik, úgyhogy nagyon szépen feldolgozza az így kapott anyagokat. Ezért van az pl, h a száraz kezedet erősen elkezded dörzsölni, akkor dörzshő keletkezik és ezt a bőr elektromos töltése felhasználja, így elmúlik a szárazság. Sokszor jól jön. Arcnál is ezért jó a radírozás (sokáig nem hittem a radír előnyeiben, de rájöttem h nagyon jót tesz) , mert a dörzsölés beindítja a keringést és nagyon jót tesz a bőrrel, a szárazzal is.
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni.
Most kezdtem el az aknés bőrömre használni a fekete szappant, még csak 2 napja használom, de jó érzés, apad a gyulladás.
A bőrömről annyit, hogy eredetileg zsíros szeboreás, elég csúnya és küzdelmes volt. Oda jutottam, hogy most gyógyszert szedek rá, amitől száradásra hajlamosabb lett a bőröm.
Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy a fekete szappan mellet még mi lenne jó neki, ami segíti a pattanások visszahúzódását és a gyorsabb regenerálódást (sebek, foltok, apró hegek)
A kénes családott nézegettem, így laikusként azt gondolom, hogy jó lenne nekem, de gondoltam az Ilcsiben jártasabbak többet tudnak mondani!
Az meg még a szappan mellett áll, h én évekig tusfürdőt használtam és a hátam, karom, mellkasom tiszta pattanás volt. Áttértem a szappanra, a pattanások eltüntek. Van, h elcsábulok az illatos, szép csomagolású tusfürdők felé...de mindig visszatérek a jó öreg szappanhoz. Régen is csak ez volt, nem problémáztak az emberek ezen.
A citromostól én is kipirultam, de mint kiderült, ártalmatlan jelenség, mert problémát, kiütést nem okozott. Pár perc után már nem is látszik. A szappanról meg: ne olvass mindent a neten. :) A bőr legszárazabb része a szaruréteg (normális esetben). Ezt puhítja és segít megszabadulni tőle a szappan és magát a bőrt nem szárítja ki. De egyébként hidratálod utána és így meg főleg semmi probléma. A szappan segíti az öntisztulást, ezért a bőröd természetes hidratáló olaja a bőrfelszínre tud kerülni. Ezért úgy érezhezted, h talán kicsit jobban zsírosodik a bőröd. De engem ez már nem zavar. Mikor savas, vagy bőrsemleges arclemosót használtam akkor elkezdtek száraz foltok lenni a bőrömön és felvastagodott a szarurétegem és nyúzott voltam. No nem azt mondom h az összes ilyen rossz, de amit én használtam, az nagyon rossz iránya tolta a bőröm. Nem volt annyira zsíros az tény, de ez hosszú távon nem jó, ugyanis haramabb öregszik a bőr. Én örülök, h nem száraz a bőröm, hanem kicsit zsírosabb, mert ez puhítja a bőrt..igazából még nagyon krémezni sem kötelező, csak hidegebb időben. Én rájöttem a szappan előnyös tulajdonságaira. Azt sem árt elfeledni, h évszázadokon át az emberek szappant használtak és nem volt probléma a bőrökkel annyira. Ma meg eléggé megnövekedett az ekcémások és egyéb bőrproblémások száma...most, h a legtöbb ember minden szart magára ken és a divatnak hisz...
ööö tőlem Barbitól?:D
Igen , bevált:) szeretem, csak mostanában olvasom, hogy a szappan túl sok zsírt "visz le" a bőrről, és lehet pont ettől zsírosodik jobban:) Mondjuk felváltva használom a rózsaszirom arctejjel, mert a citromos arctejtől kipirultam :S
Barbitól kérdezem, hogy bevált-e a kámforos szappan?
Nem a hajamra, hanem a szemöldökömre:)))
De mindenképpen almaecettel öblíts a végén és használj vmi balzsamot, h jó legyen az állaga a hajadnak. :)
Az jó, akkor kell nekem:D
Zöld szappannal mosok hajat egy ideje és képzeljétek csomó kishajam kinőtt azóta...el se hittem. Mert a hajtövemnél elkezdett ritkulni a hajam, mint ahogy sok férfinél szokott és most nem is látszik. Arcra viszont nem jó, mert a szemöldököm is besűrűsödött tőle...xD
Most neztem meg face-en :) Nem lehet rossz.
OK, mert már kezdtem megijedni. De igaz, hogy csak az elso 5percben csípett, aztán már nemvolt semmi probléma. :-)
Akit érdekel, újdonságként van az ilcsinek Flavonoid extra szemránckrémje.
Én csak a maszk változatát használtam, az is ugyanaz, csak más az állaga, könnyen lehúzható. Van olyan ismerősöm akit csípett, mint téged, nekem is picit csíp, de engem nem zavar és semmi rosszat nem tapasztaltam...sőt. Nagyon szeretem, sztem nagyon jó. Valószínűleg vmelyik növény vagy olyan anyag van benne amitől ez az érzés előjön. De ez nem allergiás reakció vagy ilyesmi. Ne félj tőle, teljesen normális. Az ilcsi már csak ilyen. Nem kényeztető kozmetika, hanem problémamegoldó. Sok termélnél számolni kell ilyen hatásokkal. :)
Sziasztok, egy kicsit témát váltanék és azt szeretném tudni, aki próbálta már az ICHTIOLOS PAKOLÁST, milyen érzés volt ahogy felkente az arcra?? Mert engem kicsit éget, vagy csíp, vagy ehhez hasonló érzés. Aki tud, légyszi írjon. Nimród, te nempróbáltad még? Te olyan mindentudó vagy itt. :-)) koszike!!
Az tényleg nem túl sok, de ha azt nézed, ma már szinte minden arckrémben van fényvédő, úgy egy alap 5-ös, ami kell is. Tehát szerintem használd, hogy megvédd az arcbőröd.
Bár nem tudom ez a krémben, hogy oszlik meg.
Mivel ebben külön hozzáadott AHA sav nincs, tehát nem kivonatként teszik bele, hanem csak annyi van benne, amennyi a növényben természetesen van. Úgy tudom egy almában 0,4-1 g almasav van, a citromnak pedig 1%-a a sav, tehát nem lehet benne olyan egetrengetően sok sav.
Az nincs rajta, hogy mekkora a savtartalma?
Én úgy tudom, hogy max. 5% lehet benne, azon felül csak szakember használhatja. Szerintem ez így jó, ahogy leírtad (éjszakára mehet) és fontos a fényvédő nappalra, már nagyon erős a nap, én pl. leégtem vasárnap délután :S
Most használon az almás-citromos krémet éjszakára és az lenne a kérdésem, h nappalra fontos-e a paradicsomos napozó fényvédelemként? Mert ez a krém ugyebár aha-sav tartalmú. De egyébként nagyon szeretem, nagyon jó.
Na mindegy, arra akartam kilyukadni, h le lehet a kőolajszármazékokat szedni ha van az arctisztítóban. :) Egy magas növényi olajtartalmú krém sem biztos, h teljesen felszívódik, így fennt marad a bőrfelszínen és zsíros érzést kelt. Tehát vmilyen szinten az is "bevonja" a bőrt. Azért az túlzás, hogy nem tud lélegezni a bőr ha kőolaj van rajta.
Alkoholmentes is leviszi azt szerintem:) Ha oldódna vízben, szegény kacsák bajban lennének :D
Nem hullik kórosan a hajam, inkább hajerősítés céljából használnám:) bár hogy hatékony-e, az úgyis úgy derül ki, hogy használom:D
További ajánlott fórumok: