Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok (beszélgetés)
Attól függ milyen a hajhullás? Mert ha belső eredetű, akkor hiába kenegeted vele. Ha csak azt akarod, h jobban nőjön a hajad, de egyébként semmi komolyabb probléma nincs vele, akkor hatékony lehet. Én nem próbáltam egyébként.
Jó ez igaz, ebben tévedtem. :D De egy alkoholos tonikkal eltávolítható. Tehát a kőolaj is lejön.
Van valakinek tapasztalata a hajserkentővel? Kipróbálnám azt is, de drágácska ahhoz, hogy semmit ne hasson:)
A faggyú nem oldódik vízben.
Másrészről pedig arctisztítókban sztem még előny is lehet, mert sokkal nehezebben, vagy éppen nem szívódik fel a bőrbe, így a szennyeződéseket megköti, ellenben egy növényi olajos tisztítóval, ugyanis ott elég könnyen be tud szívódni az olaj...és így még a szennyeződés is. Na nem azt mondom megintcsak, h húú a kőolaj de jó, csak át kell gondolni, h miben van, milyen bőrre kened...stb. Az meg hülyeség, h tisztítás után a bőrön marad, mert ugyanúgy, mint a faggyút, ezt is lemossa a melegvíz, vagy egy tonik amivel utána áttörlöd az arcod.
Ez is ugyanúgy kőolajszármazék, mint a többi, DE semmilyen kutatás vagy tény nem bizonyítja, hogy olyan formában elzárná a bőrt, hogy az káros legyen. Mint írtam, tényleg bevonja és puhán tartja a bőrt, de ez pl. egy ekcémásnál előny. Mondom, sok embert meggyógyított. Néha jól jön. Nem kell úgy tekinteni rá, mint valami rémre. Télen pl. egy kézkrémben se akkora borzalom, mert védi az időjárás káros hatásától, de egyértelmű, h bőrtípusfüggő. Egy zsíros bőr nem igazán tolerálná. Nem azt mondom továbbra sem, hogy mindenki használjon bőszen kőolajos krémeket, de bizonyos problémáknál és helyzetekben jól jöhet és nincs káros hatása.
De ez nem zárja el a bőrt, mint a többi kőolajszármazék?
Sztem van amire tényleg jó. Nem rákkeltő, nem mérgező és valójában a természetes anyag. Pl. anya ekcémáját egy ilyen tartalmú krém hozta rendbe, mert védi és puhítja. Nem azt mondom, h rendszeresen alkalmazva jó, de bizonyos bőrbetegségekre igenis hatékony, bárki bármit mond.
[link]
Micsoda érdekes video...
Azért az ilcsi szappan nem teljesen olyan , mint egy átlagos szappan. Fogd fel úgy, hogy ez egy arclemosó. :)
Figyelj, bevált? ha igen, akkor nem érdemes leváltani. Egyik ismerősöm imádja. Folyton rendel, mert azt mondta, h mikor nem használta, akkor jött rá, h mennyire jó, mert sokkal jobb volt a bőre. Én is szeretem. Most olvastam egy ilcsi nénis tanulmányt és meggyőzött a szappanról. A szappant évszázadokon keresztül használták. Semmi baja nem volt senkinek. Mindenesetre sztem 1 nap 1x elég használni. Legcélszerűbb este, mert akkor az egész napi "koszt" jól le kell tisztítani, reggel meg elég csak a víz és a tonikos áttörtlés sztem. Sztem vegyél egy arctejet is, h tudd váltogatni a szappannal. Ne félj tőle.
De én most azt kérdezem, hogy akkor egészséges-e a szappanhasználat vagy sem?:) Vagy mi lenne a legoptimálisabb?
Én nem Ilcsis szappanról beszéltem, ha neked bevált, folytasd csak :)
Akkor ha nem jó a szappan, akkor mivel tisztítsam az arcom? Mert most fogy el a kámforos szappanom, és most tanácstalan vagyok.
Láttátok facebookon a megújult ilcsit? Nagyon szép lett. Ilcsi Beautifying Herbs Hungary néven van fennt.
Nem, az meg regebben volt.
De a hozzászólásnál megtaláltál nem?
Oke, bejelollek :)
Az Alverdes szappan olivas-verbenas. A kezemre jo, testre viszont nem :S
Akkor bejelölhetnél ha gondolod. :) Az alverdének van olívás szappanja? Nem tudtam. Alverde szappant én is használtam egyszer....elég sz@r volt.
Ja Nimród amúgy megtaláltalak Face-en az egyik Weledás hozzászólásnál :D
Nekem az Alverdés olivás szappan csak mégjobban kiszárította a bőröm, de olyan durván, hogy korpásan hámlottam, mindenhol!
Szappan után úgy éreztem, hogy a bőröm "ragad".
Én csak este használok arctejet, sminklemosásra. Aztán tonikozom. Reggel csak tonikot használok, majd rá a hidratáló krém meg szemránckrém.
Az viszont érdekes, h az egészséges gyermekbőr ph-ja 7-es körül van és ha a gyereknek neurodermitisze van, akkor lesz 5-ös a ph-ja ott. Tehát az a kérdés, h azért lesz-e savas, mert védekezik a fertőzés ellen, vagy maga a betegség miatt lett savas? De az is elgondolkodtató, h 9 hónapon át lúgos közegben él a magzat az anyja hasában, ugyanis a a magzatvíz ph-ja 9-es.
Most azon is gondolkozok, h mi értelme van annak, h a szappanban hozzáadott olajok vannak, ha a szappan oldja a zsírt...úgysem marad a bőrön. Nem?
Tiszta olívaolajos szappan. Állítólag 7-7,5 a pH-ja, ami ugyebár semleges vagy nagypn picit lúgos. Állítólag ez tud jól tisztítani. De azt olvastam, h a szappan a vízkeménységre rosszul reagál és ilyenkor mészszappan keletkezik a bőrön. Meg attól, h szinte semleges a ph-ja, ugyanúgy az a fura érzés lesz mosakodás után, nem is tudom megfogalmazni milyen érzés...de mindenki tudja, aki szappant használ. Azt is olvastam, h felpuhítja a szarut, ami aztán felduzzad és utána bedugul a faggyú és ezért lesz sok komedó. :S Valaki meg azt mondja, hogy éppenhogy ez segít az öntisztulásban és mindig puha, friss lesz a bőr és aki arclemosókat, géleket használ, annak felvastagszik a szarurétege (mert ezek savasak és nem puhítják a szarut) és pont, h ettől alakulnak ki pattanások.
Az mondjuk érdekes, h mióta szappannal fürdök, elmúltak a pattanások a hátamról és karomról. Előtte televolt. Bár az arcon vékonyabb a bőr és biztos nem ugyanolyan hatással van rá, mint a háton. Furcsa dolgok ezek, mert régen mindenki szappant használt...nem is volt más. De valamiért csak előtérbe kerültek a szintetikus detergensek, az arclemosógélek stb....Mi a véleményetek?
Veronika te arctejet használsz reggel és este is?
Kérdés, hogy milyen szappan? Nyilván nem mindegy, mi van benne. Egyébként mint írtam, nincs jó tapasztalatom a szappannal, de az én bőröm amúgyis macerás...
lézeres arckezelésről vkinek van tapasztalata,ráncokra télleg jó?
Szerintetek is így van? Ne használjunk szappant (lúgos)? Annyira megoszlanak a vélemények. Ki mit gondol?
A pH-érték fontossága az érzékeny bőr tisztításában és ápolásában
Minél ellenállóbb a bőr védő savköpenye, a hidrolipid hártya és a felhám, annál kisebb a környezeti hatások által okozott reakció és sérülés kockázata. Az érzékeny bőr tisztítására bőrbarát termékek használata ajánlott, melyek megőrzik a bőr fiziológiai egyensúlyát. Használjon hidratáló termékeket, melyek védik és regenerálják a bőrt.
A szaruréteg, eltérően a majdnem pH bőrsemleges alsó szövetektől, átlagosan 5,5 pH-értékű. Ez a savas pH kulcs szerepet játszik a szaruréteg működésének egyensúlyában azáltal, hogy aktiválja azokat az enzimeket, amelyek felelősek a felhám lipidek előállításáért és a szaruréteg és a bőr védő funkciójának kohéziójához elengedhetetlenek. A védő lipidek működését és réteges elrendeződését szintén a savas pH segíti elő. A szaruréteg esetleges bőrsemleges pH-ja megakadályozza a lipid szintézist és gyengíti a bőr védelmi rendszerét. Semleges (pH 7) vagy lúgos (>pH 7) pH-értékű termékekkel történő tisztítás esetében sérülhet a bőr védő savköpenye. A bőrápolásnak még jelentősebb hatása van a bőr védő savköpenyére, mert egy krém vagy testápoló órákon keresztül a bőrön marad. Ha a pH-értéke túl magas hosszútávon befolyásolhatja a bőr védekező rendszerét. Ez bőrirritációhoz vezethet. Egy savas pH képes elősegíteni a védelmi rendszer regenerálódását egy mechanikai vagy kémiai behatás okozta sérülést követően, továbbá segíti az elhalt bőrsejtek eltávolításának enzimes folyamatait. A bőrfelszín savas pH-ja segítséget nyújt a kórokozó mikroorganizmusok elleni védelemben is.
További ajánlott fórumok: