Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok (beszélgetés)
érdekes amit írsz Niimród..piacra dobták az extra flavonoid családot, s az első dózis más összetételű volt, látom és érzem, a kozmetikusom csak a vállait vonogatja..nem cserélek még, de rosszul érint a változtatás.
Egyébként Molnár Ferenccel, aki ma már az Ilcsit vezeti, beszéltem erről a tartósításról, tégelyes dologról e-mailben, mert facebookon visszajelölt és nagyon kedves, mindenre válaszol, amit kérdezek..többnyire. :) Azt mondta, h a krémek többszörös felülfertőzést is kibírnak, abszolut nem kell tartani ettől. Nem adnának piacra olyan terméket ami ilyen szempontból nincs kellőképpen kivizsgálva. Vmennyire persze megnyugtat a válasz...de nyílván nem fogja azt írni, h igen, nem túl higiénikus így, de ez van. :D
Ez a tisztulásos dolog sztem nem igaz. Attól, hogy növényeket meg gyümölcsöket kensz magadra még nem fog a bőröd méregtelenedni. Az ilcsiben is ugyanúgy vannak kémiai anyagok....ha jobban belegondolunk minden kémiai anyag, az ilcsi krémek is, mert úgy főzik, vannak benne emulgeátorok, stb....amitől egy krém valóban krém lesz és az anyagok egymással kölcsönhatásba lépnek. Ha vkinek csúnyább lesz a bőre egy krémtől, nyílván nem fogja még 2-3 hónapig használni, h de majd biztos szebb lesz....mert mondjuk amit előtte használt, attól nem volt semmilyen pattanása, akkor valószínűleg annál marad. Ez így a jó. Nekem is van az ilcsiben amitől viszketek. A kövirózsa habkrémet ha felkenem a foltjaimra (mert elvileg arra is való, h halványítsa) akkor kipirosodik a folt helyén és viszket. Kipróbáltam a könyökhajlatban és ott is kipirosodott .Mondtam anyának kenje már fel, h neki is csinálja-e, mert lehet ennek így kell dolgoznia és ez normális reakció. De nem...neki nem lett piros. Úgyhogy mint kiderült érzékeny vagyok rá. Pedig akartam használni a kövirózsát nyáron. Bár erre csak magam jöttem rá, h nem jó. Nem hiszem h a kozmetikus rámnéz és azt mondja, h nem adok neked kövirózsát mert arra te allergiás vagy. :D
Sokszor gondolkozok azon egyébként, h nem elég higiénikus számomra ez, h tégelyekben van és mindig belenyúlunk...mert ugyebár elég gyenge tartósító van a krémekben. Még ha egy erősen tartósított tégelyes krémbe nyúlkálunk, talán nem lesz baja, de így erősem gondolkozok rajta, h nem kenek-e magamra olyan dolgot is a krémmel amit nem kéne....Most ez nem jelenti azt, h az ilcsi elhagyásán gondolkozom, csak elgondolkoztam ezen a dolgon. Sokszor megértem azt aki inkább egy tovább elálló krémet használ.
A másik gond az sztem, h Ilcsi néni nem felügyeli már a gyártást. Nagyon sok termék összetétele megváltozott, minőségileg sztem nem olyan már. A ROZI liposzómás gélben régebben volt egy csomó gyógynövény. Zsálya, birsmag, lenmagnyák és ugye a lecitin ami beviszi a bőr mély rétegeibe a hatóanyagot...ugyebár a liposzóma erről szólna. Aztán most mi van a roziban: csipkebogyó és borsmentaolaj. Lecitinnek és a többi anyagnak nyoma sincs. Kérdem én...mitől liposzómás innentől? Aztán a csipkebogyó, a klasszikus csipkebogyó habkrém összetétele is megváltozott. Nem kukoricacsíraolaj van benne, mint ahogy ilcsi néni azt anno kitalálta, hanem borágó olaj, ami jó ugyan, de akkor is más. Meg minden évben vannak kisebb változtatások. Egyre előrébb jön a glicerin...stb. Na ettől még nem lesz rossz az ilcsi, csak lényegesen minőségibb volt még Ilcsi néni idejében.
Nemtudom, de nemhinném h. ez a bor tisztulásának a jele volt, mivel nem két vagy három hétig használtam oket, hanem talán 2hónapig is. De szerintem ha elotte megnézi kozmetikus a borom és o ajánl rá konkrét Ilcsi krémet, nem lett volna ez a probléma. A fekete szappant mostanáig is használom, azzal nincs gond.
Ez lehet, hogy azért van, mert a bőr elkezd tisztulni, nem kapja a kemikáliákat amiket eddig, elkezdi azokat kidolgozni magából.
A drogériában is úgy vásárolsz, hogy előtte nem konzultálsz kozmetikussal. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem értek egyet Nimróddal, hanem hogy még azért ne add fel és ne dobd ki őket.
Egyetértek Nimróddal. Sok jót hallottam az Ilcsirol, így úgy dontottem, muszaj kipróbálnom. Bevallom anélkul rendeltem Ilcsi kozmetikumot, h. kozmetikus látta volna az arcom. Rendeltem arctonikot, arctejet, arckrémet és vártam a nagy hatást! Ami elmaradt. Helyette az arcom kipattogott és még rosszabb volt mint azelott. Ezzel nem azt akarom mondani, h. az Ilcsi rossz, csak annyit, hogy igaz rá az, hogy mielott egy egy terméket választunk, érdemesebb kozmetikussal konzultálni. Nekem erre nincs lehetoségem, mert nem Magyarországi vagyok és nálunk ismeretlen az Ilcsi.
Köszönöm a válaszokat!!! Ezek után azért jobban megnézem,mit vásárolok!
Eltúlzod. 5 éve azt sem tudtuk, hogy tulajdonképpen már halottnak kéne lennünk ennyi méregtől, de legalábbis nem kéne, hogy hajunk, bőrünk legyen :)).
Nemzedékek nőttek fel ezeken a termékeken. Ha most nem megoldható, hogy Ilcsihez juss, azért van még alternatíva, kérdés, mennyi pénzed van rá. A DM-ben kapható Alverde, szerintem az jó, nézd meg a Biola-t, neten rendelhetsz. Bár szerintem arra is igaz amit Nimród mond, hogy kell egy bőrvizsgálat mielőtt krémet választasz.
Átmenetileg esetleg próbáld meg a shea vajat, azzal ártani nem fogsz, táplál, hidratál, "egyben" tarja a bőrt. Egy csomó helyen tudsz venni, kb. 1200 ft 10 deka, ami még akkor is elég fél évig, ha kézkrémnek is használod. A kezed melegétől kenhetőre olvad.
Figyelj, nem kell rettegni azért egy krémtől. Valószínűleg tesztelve vannak, bőrgyógyászatilag stb....tehát ne úgy fogd fel, h egy iszonyat erős mérget kensz magadra, mert nem igaz, csak sajnos manapság engedélyeznek olyan anyagokat amiknek vannak hátrányai, azonban előnye annál több, már készítés szempontjából...olcsó, könnyen kezelhető, nem romlik, vegyileg tiszta, könnyen előállítható...tehát nekik ez éri meg. A neten amit olvasol azt ésszerűen tedd, mert azért az "ellentábor" is tud túlozni elég rendesen. Nem szeretem a rémhírkeltést. Régen én is ebbe a hibába estem. Nyílván nem jó a sodium laureth sulfate mint anyag, meg a többi kétes megítélésű összetevővel sem árt résen lenni, de tudni kell azt, h a sok bio és natúr termék különleges akar lenni (persze az is) , csak nem szép, h a legtöbb úgy csinál magának reklámot, h a többi, átlagos terméket a föld alá tiporja...még akkor sem szép ha ők indulnak jó irányba. Nagyon sok anyag van, ami mennyiségtől függően káros vagy nem káros. Ilyen a só is, a cukor is stb....nagyon sok ilyen van. A sodium laureth sulfattal az a gond azonban a legtöbb termékben az 1. vagy 2. helyen szerepel, tehát abból van a legtöbb benne. :S És így is állítólag csak 0,.... nem tudom hány százalék...tehát ha belegondolunk, ami utána jön, esetleges hatóanyagok, azok mekkora mennyiségben vannak jelen egy termékben? Hatásuk szinte nulla....:S
Tényleg ott az összetevők között a sodium laureth sulfath,utána olvastam és elég ilyesztőt írtak. Többet nem használom! Van 2 krémem is azokon nincs rajta az összetevő,mivel a dobozán volt,azt meg eldobtam. Az egyik dermo purifyer,a másik aquaporin active,de már ezeket sem merem felkenni. Nagyon elkeseredtem. Nem tudom milyen terméket használjak. Ilcsi kozmetika meg,amiket írtál messze van. :(
Nagyon szépen köszi! Jó Téged "hallgatni"! :)
Nyílván nem fogják azt mondani, h persze nyugodtan megveheted nagykereskedőtől. Mert az nekik gáz. Egy az, h nem lehetnek biztosak benne és te sem, h eredeti amit veszel, még ha a csomagolás annak is tűnik. Az Ilcsi mindig kihangsúlyozza, h káros lehet ha nem azt a készítményt veszi valaki ami neki való. Az ilcsi nem kísérletezésre való. Ráadásul kozmetikai kiszerelésben készülnek, tehát 125, 250 ml-s kiszerelésekben, így egy embernek az teljesen felesleges, mert akár 2 évig is elég lenne, de ugyebár a szavatossága meg addig nem tart. Ráadásul ha vki csak kipróbálja és épp nem jót választott, akkor pénzkidobás az egész.
Szerintem egy ilyen honlap létezik, és ott azt írják, hogy személyesen az átvételkor is fizethetsz, van ott két mobilszám amin egyeztethetsz.
Az Ilcsi honlapon azt olvastam, ők nem forgalmaznak nagykereskedőkkel, én ezért nem rendeltem tőlük.
Igaz, a cégtől viszont válaszra sem méltattak a kérdésemre, hogy kell-e tartanom ezektől a krémektől akkor is, ha origál csomagolásúak.
én imádom, bár a nem problémás a bőröm Nimród vérprofi, biztosan eligazít, a tiéddel mit tégy...
Nekem igazából pici hegek eltüntetésére szolgálna, illetve napfoltokra :) Ezekre is hatásos lesz remélem.
most volt egy AHA élményem, bőröm babapopsi...
:))
Mondtam én, h meg fog nyugtatni. :D Amúgy első héten lehet, h kicsit több pattid kijön majd, mert bőrmegújító, a vérbőségfokozás miatt pedig méregtelenítő, így számíthatsz rá, h lesznek amik kijönnek. De ez a 3. hétre, ha folytatod rendesen a kezelést, lecsökken és tisztul a bőr rendesen. Szóval ha látsz kezdeti romlást, ne hagyd abba, csak a bőr dolgozik. :) Amúgy nem mindenkinél tapasztalható, csak előfordul.
Na megkérdeztem a kozmetikus csajszit az AHA-ról. Neki csak jó tapasztalatai vannak, próbált már mást is, de ez volt eddig neki a legjobb.Azt mondta, ha be tudom szerezni magamnak, felesleges elmennem hozzá külön fizetni a kezelésért, elmagyarázta, hogy hogyan kell: első hét 3. második 2, 3. 1 alkalom, és utána érdemes egy pakolást feltenni, attól függően , mit akarunk kezelni. Utána azt a pakolást hideg vízzel lemosni.:) Utána már csak fenntartó kezelésként 2 hetente. És végül megbeszéltünk, h mivel én tudok beszerezni, rendelek egyet, és megosztjuk, mert neki is saját használatra kéne.:)
A legközelebbi szalon Nagykanizsán, illetve Zalaegerszegen van.
Ha sokáig ilyen bolti, gyógyszertári kozmetikumokat használtál...nagyon furcsa lehet ilcsit használni és lehet, h a bőröd nincs hozzászokva a gyümölcsökhöz, növényekhez..bár nem igazán jellemző, h irrtáció lép fel annál aki előtte nem használt természetes kozmetikumokat, de előfordulhat, amíg a bőr megszokja. Ami furcsa lehet az az állaguk. Nehezebb kenni, először ragacsosnak érezheted, mert a gyümölcsök levei ugyebár ragacsosak, tele vannak nyákkal, lédúsak....de pár perc alatt beszívja a bőr és ez elillan. Ezt meg kell szokni. Biztos kényelmesebb felkenni egy állagjavítós, szilikonos krémet, mert könnyen kenhető, selymes....de ez semmit sem tesz a krém hatásáért.
Az Eucerinről az a véleményem, h egy szintetikus, parabénes termék. Nekem egy olyan márka nem jöhet szóba aminek az arctisztítójában sodium laureth sulfate van....még samponban csakcsak elmegy...de arcra. Totál tönkreteszi a bőr működését. Én alapból jobban szeretek magamra kenni olyat, amin érzem, h tele van vitaminnal, valódi növényekkel, gyümölcsökkel..jobb érzéssel tölt el, h nem szívódnak fel a bőrömön keresztül erős tartósítószerek, káros anyagok. Magával azzal nincs baj ha egy krémben vannak szintetikumok, mert a kémiát ismerni kell és egy anyag nem rossz attól, h szintetikus, de a legtöbb kozmetikai termékben vannak eléggé kétes megítélésű anyagok, amik nem bizonyítottan károsak, de jobbnak találom inkább kerülni ezeket.
Szia! Köszi a választ! Azt megtudnád nekem mondani,hogy Lenti környékén van e olyan kozmetikus,aki Ilcsi kozmetikumokkal dolgozik? És még annyit,hogy nem régóta Eucerin termékeket használok,véleményed róluk? Köszi!
Menj el egy jó kozmetikushoz, h elmondja miért így kell, mit fog csinálni stb...Ő majd megnyugtat.
Akkor először csináljak egy kúrát és utána fenntartásként 2 hetente. Csak félek, nehogy sok legyen az egy héten 3x így kezdésnek..
De én tartom, h minden héten radír és eseményelőtti és kéthetente AHA-esemény. Nekem így jó és szeretem a csipkebogyó zselét is feltenni pakolásnak. Fekete szappannal, rozival, gepával, csipke tonikkal jól elvagyok most. Néha almás-citromos vagy csipkehabkrém, de ezeket majd a hűvösebb időben. Ilyenkor bőven van verejtékezés, nem kell túlkenni magunkat...meg nem is bírnám elviselni ilyen időben.
Ja és rájöttem, h csak úgy tudom kordában tartani a hülye komedóimat, hogyha kb. 4 hetente kitisztíttatom kozmetikussal, ugyanis ilyen a bőröm, h gyorsan újratermelődik. A férfibőr komedósabb. Ez van. De ha rendszeresen tisztítva van, nem gyűlik össze és nem gyullad be. Kb. 3 hete nyomkodott ki Anya, ebből az 1. hét a gyógyulás, mert sajnos korpás szeboreámból adódóan nehezen nyomhatók a komedóim, így nehezebben is gyógyul...szóval az 1. héten ronda vagyok és utána 2-3 hétig szép...majd a 4. hétre már jól láthatók a komedók. Muszáj kinyomni sűrűn, mert másképp csak gyűlik..hiába kenem bármivel, ott van. Aztán elvileg idővel csökken a termelés.
A lényeg, h ne parázz. Hidd el, h semmi kárt nem okoz. Ne úgy gondolj rá, mint egy erős AHA savas kúra, hanem csak egy szépítő pakolás, ami megújulásra készteti a sejteket és szép bőrt eredményez. Bár nem véletlen találták ki, h első héten 3x, második héten 2x, aztán 1x....gondolom ki van kísérletezve, h a bőrön így dolgozok kellőképpen. Ha kúrázol, sztem ezt tartsd, mert lehet, h más a hatás. Ha nem kúrázol, akkor variálhatsz. Ilcsi néni ajánlata, h kéthetetne 1x fel kéne tenni. Hetente radír, utána esemény előtti, de minden kéthétben a radír, az aha legyen.
Hát úgy terveztem a kúrát, hogy amint beköszönt a napmentes övezet, hetente egyszer. Inkább napfoltjaim vannak, szeplők itt ott.Ill. pattanások utáni hegek, mitesszerek. Nem az a nagyon csúnya, de azért nem az a nagyon szép sem. Most próbálok új kozmetikust keresni, aki lehetőleg Ilcsivel kezel.Az eddigi szuper kozmetikusom most fog szülni:( Pedig ő gyönyörűen rendbe tette a bőröm.
A petyhüdt, csúnya arcbőr kamu....én is olvastam már. Olyan mondja sok esetben aki keményen ilcsiellenes. Nagyon sok ilyen van. Az Ilcsis AHA nem a bőr mélyén hat, nem bántja az ép bőrt, csak a felszínen dolgozik. Úgy kell felfogni, mint egy pakolás. Alma, naspolya és szőlő van benne, ennyi. Nincs külön aha-sav benne, csak amennyi a növényben van...nem csinál semmi kárt. A többi kozmetikai AHA már más tészta. Hidd el, ettől nem kell félned. Persze rossz olvasni ilyeneket, de semmi baj nem lesz tőle. Sőt...nagyon szép bőröd lesz. Viszont ha nincs komoly bőrproblémád, vagy foltjaid, akkor nem érdemes kúrázni sztem, Elég havonta 1x feltenni, az is hatásos.
Van köztetek olyan, aki évek óta használja az AHA-s hámlasztót, mert én most ősztől akartam egy kúrát, és elkezdtem utána olvasni.Hát..Egyes fórumokon azt írják, kezdetben nagyon hatásos, de hosszantartó használata petyhütté, ráncossá, csúnyává teszi a bőrt.És ezeket kozmetikusok mondták. Én nem lehúzni akarom, de azért a bőröm nem játékszer.
További ajánlott fórumok: