Hová fordulhatok, ha tudomásom van róla, hogy a gyerekem lóg az iskolából és egy barátjaék lakásán töltik a délelőttöket? (tudásbázis)
Elmegy a gyerekorvoshoz és kér igazolást.
Sajnos,kap is,de ennek ellenére is osztályzóvizsgát kell tenni,ha még pár órát hiányzik.
15 éves.Én naponta elbeszélgetek vele,a másik gyerek anyja a 3.pasiját emészti,nem igazán foglalkozik vele.
Iskolába nem kísérhetem el,mert egyedül nevelem őket és nekem is dolgozni kell,hogy meg tudjunk élni.
Osztályfőnökével folyamatosan kapcsolatban vagyok,ő is beszélgetett vele.Másodszor járja a 7.osztályt,ha veszekszek vele,leteszi a telefont,ha megakarom pofozni,megfogja a kezemet.
Nem akarom,hogy elkallódjon és tehetetlen vagyok vele szemben.
Míg ezek a barátai nem voltak,semmi gond nem volt vele.Eltiltottam őket,de ennek ellenére mégis együtt lógnak.
Első a gyerek, aztán a barát szülei, és az iskola.
Az osztályfőnök felelőssége is, hogy tudja, hogy hol van a gyerek iskolaidőben, végül is akkor rá bízza a szülő.
No meg lóg.
Van akkor igazolása, amit a suliban lead, hogy ne kérdezősködjenek?
Azt is meg kellett szereznie valahogy....
Ezt nem értem...szerintem neked kell a gyerekkel beszélned, hoyg mégis hogyan gondolja ezt!
Esetleg beszélni a másik szülővel...
Szia!
Miért nem kéred számon a gyerkőcöt?Vagy ezt már megtetted,és még mindig csinálja?
Be kell menni a suliba, és tisztázni a dolgokat...
Mondani hogy a gyerek nincs otthon. És hát elkéne beszélgetni e gyerekeddel is, de azt hangsúlyozom már most előre, hogy nem a te hibád hogy ő lóg, saját rossz döntése.
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Hogyan altatjátok délelöttönként babáitokat?
- Kezelhetetlen gyereket hogyan lehet kitenni/kitetetni az iskolából?
- Kihez fordulhatnék ilyen gonddal?
- A gyerekemet ma megrugdosta a testnevelő tanár, hova fordulhatok ez ügyben?.
- Elhallgatott plusz költség követelése.. hová fordulhatok?