Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


47726. migerben (válaszként erre: 47724. - Guruljka)
2014. jan. 19. 19:46
Furcsa helyen laksz. Nagyon távolságtartóak és bizalmatlanok arrafelé az emberek. Nem lehet könnyű neked.
47725. migerben (válaszként erre: 47718. - Anyagi)
2014. jan. 19. 19:43
Persze, azt mi is nézzük. Nálunk a férjem a nagy spórolós, én pedig igyekszem jó tanítvány lenni. Kilónkénti, darabonkénti árat is figyelünk, szavatossági időt is.
47724. Guruljka (válaszként erre: 47706. - Migerben)
2014. jan. 19. 19:41

Á, itt nincs ilyen.

Még a szomszédot sem veszik fel a bolt közeléből hazafelé autózva. Akkor sem, ha láthatóan nehéz a csomag.

Egyszer egy nénit láttam, nehéz szatyorral a járdán, amikor hazafelé bicikliztem. Még nem is tudtam, ki az,amikor megálltam, hogy tegyük a csomagtartómra a szatyrát! Pedig ismerős néni volt, mint kiderült, és nem győzött hálálkodni, hogy őmiatta tolom a biciklit. Még én jöttem zavarba.

47723. Guruljka (válaszként erre: 47720. - Anyagi)
2014. jan. 19. 19:38

Ééértem. Így már más...

Igen, a kályhának elég nagy a területigénye is, körülötte sem lehet szorosan bútor vagy más.

Nálam is amiatt szorult ki a kis cserépkályha.

47722. Anyagi
2014. jan. 19. 19:37
A jövő héten csinálok sztrapacskát!
47721. Guruljka
2014. jan. 19. 19:36

Én láttam már fagyasztott spenótot kétféle áron, ugyanott! (Fam..yFrost kocsi.)

Igaz, az egyik a spenót, a másik a parajkrém nevet viselte.

Az egyik 99 Ft volt 450 grammos csomagban, a másik 199 Ft, ugyanannyi. Most is látható a cég választékában, a weboldalukon.

(Én az olcsóbb spenótot vettem, kifoglástalanul finom, krémes volt.)

47720. Anyagi (válaszként erre: 47714. - Guruljka)
2014. jan. 19. 19:36

Igen lépcsó (bár ott van a lépcső alatt a képcső is! Mármint a tévé.


Nem attól félek, hogy a fal melegszik, egyszerűen arról van szó, hogy csak a fa lépcső alá tudnám beépíteni a kályhát. Pont aláfűtenék...

Ez azért is rossz lenne, mert tűzveszélyes, meg szétszáradna a fa a felszálló melegtől és az sem jó, hogy pont felette lenne kivágva a födém a feljáróhoz, így (mivel a meleg felfelé száll) fent hőség lenne, lent meg cidri.


Kicsi az alapterület, mindent át kéne tervezni-építeni, erről pedig szó sem lehet.

47719. Anyagi (válaszként erre: 47713. - Anyagi)
2014. jan. 19. 19:28

A fagyos szilvásgombócról:


Javítás

De akció nélkül is négy és ötszáz forint KÖZÖTT van az 1 kilós zacskó (10-14 db.).

47718. Anyagi (válaszként erre: 47699. - Migerben)
2014. jan. 19. 19:25

Azért csak óvatosan a nagy kiszerelésekkel!

Láttam én már olyat nem is egyszer, hogy a kisebb kiszerelés olcsóbb volt! Mindég nézem a kilóra vetített árakat!

47717. Anyagi (válaszként erre: 47696. - Alidamolnar)
2014. jan. 19. 19:22
Én is megcsodáltam a zanzásított Sp.os vödröt és utána vettem narancsot a piacon!
47716. Anyagi (válaszként erre: 47692. - Tejespite)
2014. jan. 19. 19:19

Ezt a mákos szilvásgombócot ki fogom próbálni!

Nálunk minden fiú imádja a mákos gubát, gondoom ezt is fogják!

47715. Anyagi (válaszként erre: 47687. - Tejespite)
2014. jan. 19. 19:15

Nagggyon ügyes vagy! Örülök, hogy sikerült a gombócod!

-Azért legközelebb kevesebb olajjal.... :))))

47714. Guruljka
2014. jan. 19. 19:11

Gondolom, lépcső lesz az és nem képcső.

De egy kémény oldala nem melegszik fel annyira.

Sőt, a lépcsőt is lehet olyan folyadékkal kezelni, ami még jobban növeli a gyulladáspontját.

Nálam, a kandalló feletti kémény-rész a falban alig meleg kicsit. Egy soros kis téglával rakták, nem különlegesen vastag pedig.

47713. Anyagi (válaszként erre: 47680. - Tejespite)
2014. jan. 19. 19:09

Tudtommal a mélyhűtött szilvásgombócok mindegyike krumplimentes tésztából készül!

A Pen.y-s olcsó és szerintem jó!

Szoktam venni akcióban 1-2 zacskóval és vésztartaléknak isteni.

De akció nélkül is négy és ötszáz forint körül van az 1 kilós zacskó (10-14 db.).

47712. Anyagi (válaszként erre: 47679. - Forrest2010)
2014. jan. 19. 19:03
A kéményünk megvan, csak letapétáztuk az ajtaját belülről. Ez még nem lenne gond, de pont ott megy fel a fa képcső a tetőtérbe és az alá nem egészséges begyújani! :(
47711. Anyagi (válaszként erre: 47707. - Murva)
2014. jan. 19. 18:59

Húst a piacon veszek 99%-ban!

Ott tudom melyik napokom rendelnek és látom, hogyan fogy. Ott még nem csalódtam.

Már egy sima hentesnél van rizikó, hogy mi maradt a múlt hétről és mit akar-na rámsózni.


Pont a pénztelenség szorít rá, hogy meggondoljam mit-hol veszek. Egy felhasználásra alkalmatlan valamire pénzt kidobni nincs keretem.


Pl. a mai húsleves 180 Ft-os cs.mellcsontból készült, (egy kilót vettem), de tudtam, hogy a vásárlás napjának reggelén bontották. Nem is gondolta senki az asztalnál, hogy ilyen olcsó hozzávalóból készült! :)

47710. migerben (válaszként erre: 47707. - Murva)
2014. jan. 19. 18:57

A takarmánytól olyan furán vizes a hús, azt mondják az okosok erre.

A bolti csirke is sokkal vizesebb, mint a házi. Nem csak a zacskóba csorog ki a viz, hanem főzés közben is nagyon sok levet enged:(


Bedobozolt, fóliázott, fűszerezett húst sosem veszek. Az egyik ismerős dolgozott baromfi-feldolgozóban, ő tanított meg rá, hogy csak azt szabad megvenni, ami az előhűtött pultban van.

47709. Anyagi (válaszként erre: 47705. - Migerben)
2014. jan. 19. 18:50

Isten ments kidobni! A káposztasaláta az egyik kedvencem!!!

Tényleg eláll egy hétig simán a hűtőben!

47708. Anyagi (válaszként erre: 47703. - Caravell)
2014. jan. 19. 18:48

Küldöm a tiramisut! Nyisd az ablakot!!! :))))


Délutáni szinházban voltunk : hogy mennyit nevettünk! :))

47707. murva
2014. jan. 19. 18:48
Lefogok szokni nem veszek a tacskóban húst,mert állandóan folyik a víz belőle.Ti tudjátok,hogy miért?Szoktam daráltatni pultnál sertés combot és mire haza érek a zacskában áll a víz alatta,amit a hentesnél daráltatok azzal miért nem ez a helyzet?Az előre darált dobozos húsba pedig nem tudom mit darálnak,mert olyan fura fűszeres szaga van.
47706. migerben (válaszként erre: 47704. - Guruljka)
2014. jan. 19. 18:12

Pedig milyen jó lenne, ha össze tudnátok fogni páran, és legalább a nagy bevásárlásokat közösen intéznétek. Mindenkinek gazdaságosabb lenne.

Felénk vannak sofőrök, akik szoktak ilyen fuvarokat vállalni. Átviszik a boltba, orvoshoz azokat, akiknek nincs autójuk. Valamennyi pénzt szoktak kérni, úgy tudom, de gondolom, még így is megéri, mert háztól házig fuvar.

47705. migerben
2014. jan. 19. 18:08
Orjalevest főztem ma és borsos tokányt sült krumplival. Délután muffint sütöttem, meg kakaós kalácsot. A tokány egy részét fagyasztottam, a levesből is 2 litert. A muffinból is szerettem volna eltenni későbbre, de már nincs mit:) Csináltam egy adag káposzta salátát is, de abból megint csak én ettem, a maradékot befőttes üvegben elraktam a hűtőbe. Azt olvastam, hogy egy hétig is eláll. Annyi ideje nem lesz, mert hamarabb megeszem, de sajnálnám kidobni.
47704. Guruljka (válaszként erre: 47698. - 9d0c5a7f41)
2014. jan. 19. 16:30

Az jó megoldás, tetszik!

Én is falun élek, de azt tapasztalom, hogy senkivel nem lehet összefogni-osztozni, nagy a bizalmatlanság.

Nekem, egyedül élvén, másképpen kell spórolnom, még autó sincs a családban.

47703. caravell (válaszként erre: 47700. - Anyagi)
2014. jan. 19. 16:00

Ügyes vagy! Mindig mondom, a jó szervezés harmadolja a háziasszony munkáját (vagy legalább elosztja, hogy ne szakadjunk meg) :)

Isten éltess az ünnepeltet - ha maradt egy kis tiramisu, vevő lennék rá :)

47702. lúdanyó
2014. jan. 19. 15:15

olyan finom rántott nyulat sütöttem...:)

+ a túros sós sütit

47701. mmacus (válaszként erre: 47700. - Anyagi)
2014. jan. 19. 14:53
Ügyes vagy, mint mindig. Az nagyon jó ár volt az uborkáért, tegnap én is csináltam uborkasalátát, de egy db volt 210 Ft, igaz igyekeztem a legnagyobbat választani, így elég volt.
47700. Anyagi
2014. jan. 19. 14:32

Sziasztok!

Tegnap végül 3 cs.,combot és 2 farhátat töltöttem meg. A farhár ötlet innnen tőletek szárnazott, nekem ízlett.

Hozzá kelkáposztás. sárgarépéás rizs volt és uborka saláta. (Aluljáróból 3 db, 200 Ft. Igaz a végeket el kellet dobni, mert puhák voltak, de így is hatalmas mennyiség lett és finom!)


A mai (előnévnapi) menü húsleves volt

1 kg, cs.mell csontot vettem és csak a levét tálaltam a sárgarépa karikákkal és a mélyhűtőből

elővettem, a múltkor dupla mennyiségben készített grízgaluska maradékkal.

A csonról a húst leszedegettem, elraktam a fagyosba, legközelebb húsgombóc levesbetét lesz belőle.


Másodiknak hortobágyi húsos palacsinta volt

és végül tiramisu.


Azért volt jó a MENÜ, MERT GYAKORLATILAG MINDENT EL LEHETETT KÉSZÍTENI MÉG TEGNAP, AMÍG SÜLT A CSIRKE.

m

MA CSAK LESZÜRTEM A LEVEST, FELOLVASZTOTTAM A GRÍZGALUSKÁT ÉS MEGTÖLTÖTTEM A PALACSINTÁKAT.


Ennek örömére reggel rendet raktam egy szekrényben! :) Már régóta terveztem és most jó érzéssel tölt el , hogy kész van!!! :))

47699. migerben (válaszként erre: 47698. - 9d0c5a7f41)
2014. jan. 19. 13:12

Hát, kellett is a szervezés, de ügyesen megoldottátok.

Mi is nagy kiszerelésben vásárolunk mindent, amit csak lehet. Munkahelyemen szállóige lett, hogy ha elfogy itthon a hús, akkor veszünk egy fél malacot:) De tényleg így éri meg.

47698. 9d0c5a7f41
2014. jan. 19. 12:40
elharmadoltuk, bocsi. Illetve hozzá kell tennem, hogy 3 külön háztartásban éltünk, 2 külön faluban. :) nagy volt a szervezés :)
47697. 9d0c5a7f41
2014. jan. 19. 12:39
Mi két barátnőmmel, amikor egyedül éltünk, úgy spóroltunk, hogy hárman vettünk meg nagyobb kiszerelésű, jobban megérő dolgot, és elfeleztük az árral együtt. Így nem rohadt ránk pl. a krumpli, mégis spóroltunk a nagy kiszerelés miatt. Össze kellett hangolni a dolgokat, de megérte.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook