Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Hétvégi kajának először:
- rakott krumplit gondoltam
- kaptam az üzletben fagyasztott pangisiust, most arra gondoltam, hogy ha azt (úgy mint máskor is) paprikás-lisztbe forgatva hirtelen megsütöm, majd összekevert "mindent-bele" zöldségekkel, krumplival, paradicsommal, közte egy rétegben a sülthalat = kb. mint a rácponty-ot = alul tejföl-felül tejföl módra összerakom, és be a sütőbe, tetejére reszelt sajt. Szóval most ez jár a fejemben, mert akkor ebből még biztosan maradna másnapra is! :)))
- palacsinta jó, de szóba jöhetne (ha sütőzöl) egy adag rizskoch is!
Az indiai receptekkel ismertem meg. Én hozzá is szoktam már, nem érzek külön ízét. Levesekbe, párolt zöldségekhez, raguba szoktam tenni. Kicsit sárgára színez, de nem minden ételfajtát.
Vízben nem oldódik simán, bele kell főzni. Van azért, aki elkeveri limonádéban és úgy megissza, és van, aki rántottába keveri. (Próbáltam, úgy kicsit "vad" íze van, de meg lehet enni.)
A sárgaborsóba is jó.
Ételbe főzve használom, és igen jó hatással van.
Nekem bevált, írtam is már többször. Valamelyik ételembe bele tudom tenni általában azt a kis mokkáskanálnyit.
Én még ebben a falusi boltban is rendszeresen be tudom szerezni. Horváth Rozi, 97 Ft/tasak.
Szia!
Támogató szolgálat esetleg? nekünk ők segítenek
A töltött paprika jó ötlet, múlt hétvégén én is azt (is) főztem:) Most nem tudom még, mit fogok.
A kurkumáról olvastam, de még nem próbáltam ki.
Mit főztök a hét végén?
Gondolkodom egy adag töltött paprikán -
és palacsintát is kéne sütni.
Hallottátok, hogy a kurkuma jò az izületi fájdalmakra?
Igen, az a alapján találtam.
Kikeresem és küldöm privátban.
Priviben átküldenéd,hogy hol találtad meg.
Nem tudok németül,de hátha felhasználhatnám.
A diagnózis ugyanez?
Gitka, a családsegítő szolgálat csak elméletben megoldás sok helyen.
Itt a faluban is van, és azért nem kicsi falu ez, közel 3000 lakossal.
Ennek keretén belül lehet kérni ebéd házhozszállítását, elég borsos áron. A kisgyermekes oldalt nem ismerem, de amikor Anyukám számára kerestünk volna kis napközbeni segítséget, az nem volt, még pénzért megfogadható sem.
Olyanról tudok, hogy bevásárolnak, de csak a kapura akasztott szatyor erejéig.
Szia!
Kb fél évvel ezelött elkezdtem nyúgdíjasokat keresni pótmamasághoz. Felkerestem a Nyúgdíjas köröket,stb,de nem találtam senkit.
Egy ismerősőm 300Ft/óráért szokott néha Biusra vigyázni. Ez nagyon baráti ár,mert 1000-1200 egyébként.
De még ezt az összeget se tudom kifizetni minden napra. Helyben nincs munkahely. Ha meg máshová megyek,akkor napi 10-12 órát kellene kifizetnem.
Arról nem is beszélve,hogy ha elmegyek dolgozni,akkor nem tudom hogyan oldanám meg a lovaglást,orvoshoz hordást,stb.
A férjemnek nincs jogsija. Így ezeket mindenképpen nekem kell megoldanom.
Ha azt akarom,hogy Bius minden kezelést amit tudunk bíztisítani megkapjon,akkor nekem itthon kell maradnom. Ezért kellene itthoni munka.
Szia!
Bius pont a bepisilés miatt nem járhat oviba.( Februárig szobatiszta volt. Most megint pelenkás.(((
Elküldenéd a linket,hogy hol találtál egy hasonó gyereket? Itt azzal védekeznek,hogy gyerek korban még senkinél nem diagnosztizálták és a bepisilést, lábfájást,stb most még nem okozhatja. Most is azért kell kórházba befeküdnie,mert a lábfájás és a bepisilés okát keresik. Nem hiszik el,hogy ettől a betegségtől lehet. Szegény 2 hónapja többet van orvosnál,mint itthon.(((
Kedves lov.ildi !
Valóban pénzes-általában. De bizonyos esetetben a tb. finanszírozza. Úgy hallottam, h. anyagi helyzetet is figyelembe vesznek .Csak olyan orvos kellene, aki elismeri és támogatja.
Illetve Dévény A. véleményét egy vizsgálat erejéig meg kellene kockáztatni hogy tudnának-e segíteni, hogy hogyan merre induljatok el.DE akár emailben is felvehetnéd vele a kapcsolatot, vagy telefonon is. Aztán meglátod mit mond a diagnózisra .Akiről írtam, annak is hónapok kellett volna várni vizsgálatra, de addig nyüstölte, amig fogadta előbb is.Szerencsére jó módszert dolgozott ki.Több gyereket segíett kilábalni a betegségből-környezetemben is.
Sajnálom!
- Ha nincs nagyi a közelben, aki napközben elvállalná a kislányod felügyeletét, hogy el tudj menni dolgozni, akkor próbáljatok meg egy "pót-nagyit" keresni. Hidd el nagyon sok kevés nyugdíjból élő, jószándékú, rendes idős nénike van, aki akár csak napi ebédért is szívesen megteszi, hogy vigyáz a lányodra, vagy valami csekély összegért.
- Keress-kutass ebben az irányban IS! Pl. lakóhelyeden is egész biztosan működik valahol Nyugdíjasok Klubja, vagy valami hasonló kis közösség.
- De (akár hívő vagy, akár ateista) hidd el, az egyházak is ismernek sok olyan jólelkű embert, aki segítene a napi dolgokban esetleg amiben tud, ha egyáltalán tudnának róla
- Mindenképp menj be az önkormányzathoz, egyrészt segélyért, adnak amennyit adnak, 1-2 ezer ft is segítség
- Másrészt szinte mindenhol működtetnek egy u.n. "családsegítő szolgálatot", keresd meg őket, beszéljétek át, miben tudnának ők segíteni.
- Ne add fel, helyi újság, helyi tv, rádió... akármiben közhírré tenni. Rengeteg jó ember, sok-sok kicsi segítsége sokra megy!!
Német oldalon olvastam, ott is lassan ment a diagnózis egy gyereknél, de addig is fejlesztették a mozgást.
Most a gyerek már általánosba jár, nagyon jól tanul, és csak egészen ritkán vannak fájdalmai. Viszont inkontinens, az iskolában nadrágpelenkát visel, és az iskolába indulás előtt speciális készülékkel kiürítik a beleit, hogy az iskolában ne történjen nagyobb "baleset". Ők sem vállalják a műtéti megoldást.
Hátha van magyar csoport is, ahol tapasztalatokat cserélnek a szülők.
Valahogyan meg kell szereznetek a diagnózist, azt olvasom, hogy az MR pontos diagnózist ad. Ezt kellene valahogyan elfogadtatni, hiszen valami megoldásra szükségetek van.
Próbálok keresgélni, hátha találok valamit.
Szia!
Syringomyelia.
Az a legnagyobb gond,hogy eddig gyereknél még nem diagnosztizálták. Az MR kimútatta. A tűnetei is ugyanazok,mint ennek a betegségnek a tűnetei. De mivel eddig gyereknél nem diagnosztizálták,így csak gyanúként kezelik és lényegében nem foglalkoznak vele. Biusnak 2 hónapja fájnak a lábai,stb. Oviba nem járhat. Így én dolgozni nem tudok. De mivel csak gyanu semmiféle pénzre nem vagyok jogosult. Így nem mehetek vissza GYESre, nem kaphatok emelt családit,se ápolásit.
Ez a 22-es csapdája. Ismerem a Dévény módszert,de az is elég drága kezelés. Nincs miből elvinnem. 3 éve volt egy kezelés 4000 Ft.
Szia.
Nagyon sajnálom. Ne adjátok fel.
Csak ötlet, de javaslom a Dévény Anna módszert. Sok mindenben tudnak segíteni. Minél előbb kell fel kell venni a kapcsolatot vele. Nagyon nehéz, de kitartónak kell lenni.Nem a levegőbe beszélek. Közvetlen családtagon, kisgyereken segítettek. Ha ők nem lennének, csupa keserűség lenne az életünk.
Hála ISTEN vannak, és jól csinálják.Bár az orvosok közül sokan nem ismerik el.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)